Mangalia – politica locală

1 martie 2023

Radu a reușit să ușureze Mangalia de încă un teren localizat lângă lac. Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:43

Încet, dar sigur, Mangalia rămâne fără terenuri, grație ”bunei administrări” a Primăriei Mangalia! ”Tarlaua” lui Cristian Radu mai pierde un teren, în Venus, după ce un executor judecătoresc l-a scos la licitație, în urma unui debit neachitat, reprezentând contravaloarea unor lucrări. Pe 6 martie are loc licitația pentru adjudecarea terenului în suprafață de peste 20000 mp. Interesant este că terenul a fost concesionat, pe 25 de ani, unei firme din Mangalia. Pentru cei care nu știu, nu este prima oară când mangalioții pierd un teren din pricina datoriilor acumulate de primăria lui Radu. La începutul anului 2021, un executor judecătoresc a pus la bătaie un teren din Jupiter, pentru o datorie neachitată la firma de termoficare Callatis Therm. Și tot în 2021, decembrie, un executor a scos la licitație un teren de 1000 mp, în urma unui debit neachitat către Ro-Mat Construct SRL.

Face ce face și ajunge, din nou, pe mâna executorilor judecătorești. Cine? Cristian Radu, de la Mangalia. Nu persoana fizică Cristian Radu, ci primarul care, în timpul mandatului, a reușit să ușureze municipiul de câteva terenuri, în contul unor datorii. Și mai pierde unul… de peste 20.000 mp., după ce Primăria Mangalia nu a achitat un contract de lucrări de aproape 1 un milion de lei.

 

Povestea este mai veche, din 2020, iar în doi ani n-a reușit să achite contravaloarea contractului. Care nu este deloc modică, vorbim despre suma de aproape 1 milion de  lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate de societatea Cucor SRL, la parcarea de pe strada Oituz, bloc 1 OS, în baza contractului de achiziţie publică de lucrări nr.28497/27.05.2020.

Creanța, pasată unei firme, Picadilly SRL,din Arad

Creanța datează din aprilie 2021, societatea Cucor SRL ”pasând-o” unei alte firme, Picadilly SRL, prin contractul de cesiune din octombrie 2021.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

Lucrările au fost recunoscute de primărie, fiind semnat și procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr.21062/19.03.2021.  Pentru că nu s-a efectuat plata sumei restante, în conformitate cu prevederile art.1014, creditoarea, respectiv societatea care a cumpărat creanța de la firma care a amenajat parcare, a demarat acțiunea privind emiterea ordonanței de plată. Acțiune care a fost admisă, ulterior societatea demarând procedurile de executare silită. ”Admite cererea formulată de executorul judecătoresc Stoica – Constantin Gabriela Simona. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului Municipiul Mangalia prin Primar, în formele permise de lege, la cererea formulată de creditoarea Picadilly S.R.L. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanței.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Videozona in care este situat terenul, indicată de semnul roșu

Astăzi, executorul  Stoica Constantin Gabriela Simona anunță că, pe 6 martie, va scoate la licitație un teren de 20.778 mp, de pe strada Lavrion numărul 1 A. Prețul de pornire al licitației este de 7.003.068,75 lei, ce reprezintă 75% din prețul la care a fost evaluat imobilul. Dacă nu se va obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la același termen bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 % din prețul de pornire al licitației.

 

Firma care și-a luat țeapă de la primărie este a liberalului Cucoranu

Dar stați să vedeți cine este firma Cucor SRL! Este deținută de Cucoranu Sorin Marius, liberal sau fost liberal. Cucoranu este unul dintre acei politicieni care s-au perindat pe la conducerea SC Neptun Olimp SA, dar care a plecat așa de repede pe cât a fost numit, la mai puţin de o lună de la preluarea mandatului.

Cucoranu nu este străin de contractele Primăriei Mangalia. În 2021, firma sa, Cucor SRL, a câștigat contractul pentru construirea locuințelor sociale în municipiu, în valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei. În 2019 a mai prins un contracte pentru sistematizarea zonei de blocuri B1g, C1g, B2g, C2g, B3g, C3g, B4g, Zona Casa Tineretului’, contract în valoare  801642.68 lei.

Terenul de lângă lac a fost concesionat, în 2015, unei firme fondată de soțul unei șefe din Primăria Mangalia

Revenind la terenul scos la licitație, precizăm că acesta a fost concesionat, în 2015 în favoarea societății Mega Concept, pentru o perioadă de 25 de ani. Societatea este controlată de un anume Marian Cătălin Ghiță, fiind unic asociat, și are ca domeniu de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire si de aer condiționat. Curios este faptul că firma a fost fondată în 2014, adică cu un an înainte de a concesiona terenul, de către Abălaru Paul George, soțul unei angajate din Primăria Mangalia, Abălaru Theodora.

firma fondată de soțul unei șefe din primărieRadu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

În declarația de avere din 2020, aceasta avea funcția de șef serviciul SPCLEP. La un an după ce a pus mâna pe teren, Abălaru a ieșit din firmă, cedând acțiunile în favoarea unui anume Marius Dinu.

Societatea care a pus mâna pe teren a cerut dezmembrarea imobilului

Un alt aspect interesant este faptul că, în 2020, Consiliul Local Mangalia a aprobat o hotărâre, în favoarea societății Mega Concept, privind aprobarea dezmembrării terenului în suprafață de 21.981, format din două loturi, primul lot având suprafața de 20.778, cea care, astăzi, este scoasă la licitație. Așadar, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre cu 15 voturi pentru, Cristian Radu fiind mandatat să semneze actul autentic de dezmembrare și orice alte documente privind operațiunea de dezmembrare.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Videohotărârea privind dezmembrarea terenului

Terenul este situat în imediata apropiere a Bălții Mangalia, deci într-o zonă cum nu se poate mai bună, și în imediata apropiere a complexului rezidențial SOPRA, despre care se spune că ar fi în spatele afacerii chiar edilul.

Video:

Nu e prima oară când este executată silit și pierde terenuri!

La începutul anului 2021, un executor judecătoresc din Constanța a scos la licitație un teren din zona Teatrului de Vară, Jupiter, cu prețul de începe a licitației de 266.162 lei. Executarea a avut loc în contextul războiului dintre Callatis Therm şi Mangalia. De exemplu, Societatea Callatis Therm SA a oprit furnizarea căldurii către populația Mangaliei, în iarna anului 2011, în urma datoriilor acumulate de Primăria Mangalia. Iar, în martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat o executare silită a Primăriei Mangalia de către Callatis Therm SA, care cerea încă din 2013 suma de 1,3 milioane de euro în contul unor aşa zise investiţii făcute în reţeaua de distribuţie. Și tot în 2021, decembrie, un executor a scos la licitație un teren de 1000 mp, în urma unui debit neachitat către Ro-Mat Construct SRL. Vasile Costea, de la ABC Val, a fost acționar, cu 75 % din capital, la Ro Mat Construct, alături de Nicolae Bogdan Grădinaru, până în 2016, atunci când s-au retras și au vândut acțiunile Mihai George Orman, acesta devenind unic asociat.

Mirela Pascal, Replica 01.03.2023

4 Comments

 1. Toti o apa si-un teren:
  https://www.lucianvisa.ro/2023/02/24/sotul-unei-consiliere-din-primaria-mangalia-s-a-umplut-de-bani-din-afacerile-cu-municipalitatea/#comment-785674

  Comentariu by nabuco — 1 martie 2023 @ 14:17

 2. Sper ca nu e o surpriza ptr nimeni, a se vedea relatiile „nas – fin”, radu c, cucoranu.
  Toate sint „gindite” din timp. In final se va vedea cine va fi „proprietarul” terenului…cucoranu. Interpusii se vor alege si ei cu cite ceva, altfel ar fi fost suspect ca nasul cucoranu sa „execute” primaria finului radu.

  Comentariu by pop — 1 martie 2023 @ 19:12

 3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02cqNoNUCJhYtPGWqdFnmXnkojy1Gp7VSTmyNoAaV7PxqTmcFviHz7WfK9yJuLSEryl&id=100041307531799

  Comentariu by Mentalistul — 1 martie 2023 @ 19:32

 4. Mega Concept este albi Georgescu Dan. !

  Comentariu by Florin — 3 martie 2023 @ 8:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress