Mangalia – politica locală

16 februarie 2023

Un consilier amenință cu demisia din cauza dictaturii lui Radu Cristian

Filed under: PER — lucian visa @ 16:36

Consilierii PNL de la Mangalia nu au votat pentru acordarea subvenției la căldură, în ședința din 30 ianuarie, urmând ca mangalioții să plătească în continuare facturi astronomice. Mai mult decât atât, firma care furnizează agent termic în Mangalia, Goldterm, a notificat o parte din locuitori că va sista căldura în 7 zile dacă nu se vor achita facturile restante. Revoltat de această situație dar și de ”monopolul” pe care primarul Radu Cristian îl are în Consiliul Local, PNL având majoritate, Doru Marinescu, consilier din partea PER, a anunțat că se gândește la o eventuală demisie. Totodată, acesta a anunța că se strâng semnături pentru desființarea Consiliului Local și organizarea unui Referendum. Contactat de Replica pentru un punct de vedere, primarul Radu Cristian nu a dorit să vorbească despre această situație, considerând că nu este una de interes. A ținut să specifice că vorbește cu noi doar despre proiectele Mangaliei.

Consilierul local Doru Marinescu s-a săturat ca toate proiectele, bune sau rele, din Consiliu Local, să treacă, PNL având majoritate. Picătura care a umplut paharul a fost notificarea celor de la Goldterm, care aparține de Consiliul Local, prin care se anunța sistarea apei calde și a căldurii în caz că nu se plătesc facturile restante.

Un consilier ameninta cu demisia din cauza dictaturii lui Radu CristianNotificarea Goldterm

A fost ședința de consiliu în care consilierii de la PNL nu au fost de acord cu subvenția de la stat pentru căldură, iar acum, Goldtermul anunță că în următoarele 7 zile, dacă nu se plătesc sumele restante, se va sista căldura și apa caldă. Este o chestie umană, de bun simț și nu mă mai reprezintă. Primarul a zis că nu este de acord cu subvenționarea,  este șeful PNL, justificând că cei de la case nu au subvenții, cei cu gaze nu au subvenții, deși ele sunt plafonate, sunt cumva subvenționate. Nu mă mai reprezintă în cazul acesta. Mă întâlnesc cu vecinii, cu prietenii, societatea este a Consiliului Local, nu este o societate străină, este societatea pe care și eu o reprezint, este sub orice critică. Asta pentru mine a fost cireașa de pe tort, sunt multe și acum le-am văzut cu ochii mei, este peste puterea mea și am zis că mai bine îmi văd de familiei, de liniște, și asta este o muncă”, a declarat Doru Marinescu.

Se strâng semnături pentru demiterea Consiliului Local

Totuși, Doru Marinescu nu este complet hotărât în privința demisiei, dar a vorbit despre o eventuală desființare a Consiliului Local: ”Nu sunt hotărât 100%, am înțeles că o să se strângă semnături pentru demiterea consiliului local și în funcție și de acest rezultat, și de ce se va mai întâmpla până atunci, voi lua o hotărâre. Se poate desființa Consiliul Local prin strângerea de voturi și se poate ajunge la Referendum. Sunt deja mulți care mă întreabă de acest subiect, și atunci am zis să pun în balanță și demisia mea, pentru că totul depinde și de voința locuitorilor. 

Mangalia nu are toalete publice

Marinescu continuă dezvăluirile… ”A fost o dezbatere publică pe buget… s-a discutat de o situație omenească, de toaletele publice, Mangalia nu are… și la prima ședință de consiliu au spus că nu au băgat, că nu au alocat bani. Consilieri locali sunt cumva sub conducerea primarului, și ca primar în sine și ca șef PNL. Ca și decizii, eu am inițiat două hotărâri de consiliu local, au trecut 3 luni, 6 luni, nu au fost pe ordinea de zi… este puțin nesimțit… măcar dacă făcea spre bine, dar este contrar cele spus de dumnealui în campania electorală, când a candidat pentru prima dată la primărie, când a candidat pentru prima data împreună cu colegul Doru Colgiu, care acum este director… este o clică… astea sunt lucruri personale pe care eu le știu și nu sunt chiar de domeniul publicului, dar sunt lucruri care mă dor, le știu, și mai bine mă plimb cu prietenii prin oraș.  Din punctul meu de vedere este mult mai simplu să se desființeze Consiliul Local și atunci cu siguranță lucrurile vor sta altfel, și atunci el cât va mai fi primar, un mandat, nu va mai avea consiliu, și atunci va fi nevoit, fiind executivul, să execute tot ce trebuie. Eu așa o văd, acum… ”, a încheiat Doru Marinescu.

Dacă ni se oprește gazul, o să oprim agentul termic la toți locuitorii

Revenind la notificările Goldterm… ”Au fost trimise notificări la mai multe asociații de proprietari. S-au pus notificările pentru că noi nu mai avem subvenție de la primărie, și trebuie să plătim gazul altfel ni-l taie și nu mai putem furniza căldură, noi depindem de primărie să ne dea ajutoarele. Nu știu să vă spun dacă o să se oprească agentul termic după șapte zile dar dacă ni se oprește gazul o să oprim la toți.”, a declarat pentru Replica, dispecerul firmei Goldterm.

L-am contactat și pe primarul Cristian Radu, pentru un punct de vedere însă, ca de obicei, subiectele care nu-i plac le ocolește. ”Vă rog să mă sunați când aveți treburi importante de discutat, care țin de oraș, nu ce zice unul sau altul sau alte chestii”, a declarat Radu Cristian.

Ce spune prefectul Coșa despre referendum și dizolvarea consiliului

Aflat în studioul Replica, prefectul Coșa a făcut referire și la un eventual referendum pentru dizolvarea consiliului local de la Mangalia: ”Instituția prefectului se nu pronunță pe ce vor unii sau ceilalți, ea se pronunță pe documente. În momentul în care avem o hotărâre, noi ne pronunțăm pe ceea ce înseamnă legalitatea respectivei hotărâri, în nici un caz nu ne pronunțăm pe oportunitate. Dizolvarea consiliului local se poate face în anumite condiții, în ceea ce privește referendumul este o chestiune de durată, pot apărea tot felul de probleme. Consiliul mai poate fi dizolvat și în instanță, cum a fost cazul la Agigea. Orice inițiativă cetățenească este tratată cu maxim de atenție, cum s-a întâmplat și la Agigea, unde am răspuns tuturor întrebărilor tuturor părților. 

Virgil Stoian, Replica 16.02.2023

24 Comments

 1. O vrajeala marca Menabit. Consiliul local nu poate fi demis prin referendum. O smecherie sa mai stranga semnaturi si date de persoane.

  Comentariu by Anonim — 16 februarie 2023 @ 19:02

 2. Pt 1: Atoateștiutorule, de ce nu se poate dizolva Consiliul? Spre deosebire de primar, a zis și Coșa prefectu’ în articol, Consiliul Local se poate dizolva în mai multe feluri.

  Coșa îmi arată că pățim ca la Agigea, unde nici după 11 luni nu s-au organizat alegeri anticipate pe consiliu.
  Pai asta vreau, dacă acest Consiliu e degeaba si nu are o voință proprie, ci pe a lui Radu, să nu mai existe. Sa își asume Radu ce face, să nu se mai ascundă după consiliu, dând vina pe el.

  Comentariu by Mentalistul — 16 februarie 2023 @ 19:43

 3. Asa a facut si „vecinu’ „a dat vina pe comisii si consiliu; vezi curtea spitalului, etc.

  Comentariu by nabuco — 16 februarie 2023 @ 21:27

 4. E cineva pe aici cu căldură de la Goldterm?

  Comentariu by Mentalistul — 16 februarie 2023 @ 22:33

 5. eu am căldură de la soare, știe cineva unde trebuie sa plătesc factura?

  Comentariu by Adrianooo — 17 februarie 2023 @ 8:02

 6. Întreabă cineva dacă e deschis la alimentară și cineva răspunde că la farmacie e non-stop.
  Nici nu știu cum să denumesc oamenii aceștia. Nici oamenii nu mai sunt ce au fost.

  Comentariu by Mentalistul — 17 februarie 2023 @ 8:23

 7. Pt. #5
  Badea A., Craciunescu C., Bodnaras E., etc., se sufoca de caldura …

  PS:
  https://www.replicaonline.ro/peste-jumatate-din-agentii-comerciali-de-pe-litoral-functioneaza-fara-autorizatie-547250

  Comentariu by nabuco — 17 februarie 2023 @ 17:21

 8. @2. ïn mai multe feluri”dar nu prin referendum. Desteptule.

  Comentariu by Anonim — 17 februarie 2023 @ 19:51

 9. Pt 8:

  Articolul 144
  Referendumul local
  (1) Consiliul local poate fi dizolvat prin referendum local, organizat în condițiile legii. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puțin 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.

  Articolul 145
  (3) Referendumul local este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Activitatea consiliului local încetează înainte de termen dacă s-au pronunțat în acest sens cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar rezultatul referendumului a fost validat în condițiile legii.

  Ori și legea e vrăjeală marca Menabit?
  Acum amintește-ți la vorbele cui ai pus botul, asta dacă și tu crezi ce afirmi.

  Pe de altă parte, mi se pare de ajutor să încercați sa manipulați oamenii că nu se poate, să-i supărați pe toți cu minciuna, pentru că voi da tuturor știrilor TV și publicațiilor online despre disperarea de a manipula cu o astfel de minciună.

  Comentariu by Mentalistul — 17 februarie 2023 @ 21:32

 10. Da, cea mai ieftină manipulare.
  Prin minciuni.

  Comentariu by Doru — 18 februarie 2023 @ 1:36

 11. pt 6
  demumeste-i cum vrei tu, dar oamenii ca mine or sa se asigure ca nu o sa ajungi tu primar, ești un demagog notoriu, politician de 2 lei care arunca 50 de mii de caractere în un comentariu în care nu spune nimic

  Comentariu by Adrianooo — 18 februarie 2023 @ 15:52

 12. Pt 11: Politica nu se face cu postări și comentarii, asta e doar un obicei al meu să văd cu ce fel de mentalități am de-a face.
  Vin la vot 18.000 de cetățeni ai Mangaliei. Prosteală de-asta ca a ta, de discuții politice pe Facebook, pe bloguri etc. sunt cu totul nici 300. Restul miiilor de oameni nu au treabă cu ce scriu eu sau scrii tu pe internet.
  Își trăiesc viata, se duc la muncă, cresc copii, ori își mănâncă pensia și se bucură la tortul lui Colgiu.
  Eu am făcut și fac parte din viața multora, intr-un fel care nu are legătură cu politica.
  Oamenii ca tine, frustrați și mincinoși, nu au vreo credibilitate la aceste mii de oameni.

  Eu sunt liniștit în această privință.
  Tu de ce ești frustrat? Dacă ai fi putut să faci ce îți dorești, nu mai scânceai pe aici, o făceai.

  Comentariu by Mentalistul — 18 februarie 2023 @ 17:43

 13. cont. @7
  https://www.replicaonline.ro/seful-santierului-naval-mangalia-n-are-bani-nici-de-un-apartament-anl-547336
  Sa-l ia pe Foleanu avocat.

  Comentariu by nabuco — 18 februarie 2023 @ 20:49

 14. Pt 13: Asta cu Bănceanu nu e subiect. Are apartamentul ANL dinainte sa fie consilier local. E dreptul lui să îl cumpere. Cum au fost încălcate drepturile celorlalți posesori, au fost încălcate și drepturile lui.

  Comentariu by Mentalistul — 18 februarie 2023 @ 21:22

 15. O2zy, asta doream sa arat si eu, altfel nu-i indicam pe Foleanu ca avocat ci pe Vladescu …

  Comentariu by nabuco — 18 februarie 2023 @ 21:35

 16. Ofer pilda aceasta:
  《Într-o zi, în sat a sosit un străin. S-a dus la nea Marin şi l-a întrebat: „Nea Marin, eu aş vrea să-ţi dau matale în dar 10 oi. Le vrei?” Nea Marin i-a spus „Sigur, adu-le!”. Străinul a adăugat: „Dar să ştii că o să-i dau şi vecinului dumitale, numai că lui o să-i aduc 20 de oi!”. Nea Marin îi spuse atunci „Aaa, atunci nu ne mai aduce nici mie, nici lui! Nu avem nevoie de oile dumitale!”. A doua zi străinul s-a întors şi i-a spus lui nea Marin: „Să ştii că azi o să-i scot ambii ochi vecinului tău. Dar ţie nu o să-ţi scot decât un ochi! Ce zici, aşa e bine?” Nea Marin îi răspunse foarte bucuros „Daa, asta ar fi minunat! Aşa să facem!》

  Sunt unii sodomozați de Radu Cristian. Ar vrea să nu mai fie Radu primar, dar mai mult ei mă urăsc pe mine, doar din gelozie. Preferă să fie sodomizati de Radu în public, decât să vadă că eu câștig imagine politică și credibilitate. În loc să atace pe Radu, ei mă atacă pe mine, fără vreo altă noimă, decât aceea că dacă unul dintre mangalioti ajunge primar, înseamnă că ei se fac de rușine, pentru că nu au fost capabili. Fără să am o vină, preferă ca un mangaliot să nu aibă succes, decât să aibă o viață mai bună pentru că este izgonit Radu.
  Preferă ca Radu să le scoată lor un ochi, dacă cu asta ei obțin să îmi fie scoși ambii ochi. Preferă să dea votul lui Radu, decât să îl acorde unui mangaliot care poate dezvolta economic orașul.

  Comentariu by Mentalistul — 18 februarie 2023 @ 21:36

 17. Pt.15: PSD are 2 consilieri locali care sunt avocați.

  Comentariu by Mentalistul — 18 februarie 2023 @ 21:37

 18. On-topic:
  „Scaunul în Parlament constituie un mandat pe care, eu unul cel puţin, înţeleg să-l exercit în limitele în care mi-a fost încredinţat şi cu dispozitivul ce mi-a fost fixat de alegătorii mei. Din momentul în care m-am convins, că nu-mi pot îndeplini întocmai obligaţiunea contractată, am socotit o elementară datorie de onoare şi conştiinţă, din parte-mi, ca să depun acest mandat – şi l-am depus. N-am înţeles şi nu înţeleg că a fi mandatar al naţiunei înseamnă a încasa numai diurne şi a te plimba gratuit pe C.F.R…”.
  – George Benderly

  Ca avocat, George Benderly s-a remarcat in mod deosebit, astfel că a a fost considerat organizatorul acelui corp profesional, fiind ales de mai multe ori ca decan al Baroului avocaţilor din Constanţa.
  Pe de altă parte a mai fost preşedinte al consiliului judeţean, primar al Constanţei pentru o scurtă perioadă), dar şi reprezentant al judeţului Constanţa în Parlamentul ţării.

  Comentariu by Mentalistul — 19 februarie 2023 @ 11:36

 19. On-target
  https://www.cotidianul.ro/parlamentarii-pot-deconta-postarile-sponsorizate-pe-fb/
  😉

  Comentariu by nabuco — 19 februarie 2023 @ 12:01

 20. Pt 19: Dar în limita sumei aprobate.

  Comentariu by Mentalistul — 19 februarie 2023 @ 14:29

 21. Pt.#20
  Dar la acest articol:
  https://www.romaniacurata.ro/scrisoare-publica-pentru-ministrul-burduja-deblocati-urgent-planul-national-de-cercetare/
  ce paradigma mai gasesti?
  Vezi de aceea se ajunge la:
  https://www.replicaonline.ro/gafa-marca-posta-romana-un-pachet-care-trebuia-sa-ajunga-in-mangalia-a-fost-trimis-in-mongolia-547430

  Comentariu by nabuco — 19 februarie 2023 @ 20:55

 22. Pt 21: Mă las pagubaș, pt ca m-ai înfrânt.

  A doua o știam dinainte, de la Mihai Iovanel:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02eCL6UwZ3zh26qRbX54F1Nc814rEMR4egoTPtGfWDKqfHWcfenBjb3fcSoL54RrqVl&id=1167965095

  Comentariu by Mentalistul — 20 februarie 2023 @ 0:22

 23. Nu este scopul meu.
  Cred și sper sa te tin „în formă” până la referendum și/sau alegeri.

  Comentariu by nabuco — 20 februarie 2023 @ 11:30

 24. Pt. #22
  https://www.replicaonline.ro/sevil-shhaideh-a-fost-achitata-definitiv-in-dosarul-belina-547694

  Comentariu by nabuco — 21 februarie 2023 @ 14:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress