Mangalia – politica locală

13 februarie 2023

La Mangalia s-a semnat un contract de 10 mil. de euro, în 2018, la mișto?!

Filed under: Uncategorized — lucian visa @ 9:57

Situație tensionată la Mangalia. Locuitorii orașului au fost din nou duși de nas de către conducerea Mangaliei. În 2018, Primăria Mangalia a demarat un proiect de cogenerare, în valoare de 10 milioane de lei, finanțat, în mare parte, de Guvern. Prin acest proiect, se urmărea modernizarea rețelei termice, dar și scăderea prețului gigacaloriei, prin montarea unor motoare termice ecologice. Se pare că acest proiect amplu a rămas undeva suspendat în timp, mai ales că firma căreia i-a fost atribuit contractul nu are niciun angajat și e pe minus.

Scăderea prețului gigacaloriei prin cogenerare la Mangalia, o utopie

În anul 2018, un proiect grandios s-a semnat la Mangalia. Acesta presupunea ca instalațiile termice să fie modernizate pentru a nu mai exista pierderi de căldură, și, implicit să scadă și prețul gigacaloriei, prin montarea unor insule de cogenerare.

În mod teoretic, acest proiect, demarat de Primăria Mangalia în luna martie a anului 2018, avea o durată de execuție de 24 de luni, termen aparent suficient. La acea dată, Ministerul Dezvoltării a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare pentru achiziționarea primului motor termic, dar și pentru instalațiile necesare. Investiția a fost de 10 milioane de lei, dintre care doar 30% a fost suportată din Bugetul Local, restul de 70% reprezentând finanțarea guvernamentală.

La momentul respectiv, primarul Radu Cristian a declarat: „În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an,  la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare. Următoarele trei insule vor avea câte un motor termic, acestea urmând să fie funcționale în următorii doi ani”. Teoretic, până în anul 2021, toate acestea ar fi trebuit să fie deja realizate, mai ales că finanțarea din partea Guvernului a fost generoasă.

Așadar, cel mai important, acest sistem de cogenerare ar fi trebuit să le asigure locuitorilor Mangaliei facturi mai mici la gigacalorie. Dacă proiectul ar fi avut o finalitate, mangalioții ar fi trebuit să plătească 223 lei/gcal, în loc de 838 lei/gcal, cât plătesc în prezent.

Dar ce ne facem că am ajuns în 2023 și se pare că proiectul nu are o finalitate?! Mai mult decât atât, nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat cu cele 4 motoarele termice ecologice în valoare de 36.000.000 lei pe care le tot lăuda primarul Radu Cristian. Mai ciudat este faptul că firma căreia i-a fost atribuit contractul, Mecno Technology SRL figura în 2021 cu 0 angajați.

O altă problemă pentru Unitatea Administrativ Teritorială Mangalia este că Ministerul Dezvoltării a chemat-o în judecată în martie 2022 pentru că au fost găsite niște nereguli, obligând UAT Mangalia la plata sumei de aproximativ 1.300.000 RON. Acum nu este clar dacă, în aceste nereguli identificate de Minister intră și faptul că proiectul cogenerării a rămas suspendat în timp.

La Mangalia s-a semnat un contract de 10 mil. de euro, in 2018, la misto?!Minuta judecătorească

Date despre firmă

Firma Mecno Technology SRL este deținută de italianul Camerano Luca Stefano. În anul fiscal 2021, societatea avea o cifră de afaceri de 80.284 RON, profit de -147.547 RON și datorii de 8.696.623 RON.

Cristina BĂRBUCEANU, Replica 13.03.2023

25 Comments

 1. https://mecno.solutions/chi-siamo/
  vs.
  https://www.youtube.com/watch?v=O_BB6mH8b7c

  Comentariu by nabuco — 13 februarie 2023 @ 13:13

 2. Bravo Ozy. Se vede ca lupti pentru mangalioti.

  Comentariu by Ozghiun — 13 februarie 2023 @ 13:42

 3. Ozzy, o intrebare de 100 de voturi. De ce vrei tu sa fii primar?

  Comentariu by Narcis — 13 februarie 2023 @ 13:54

 4. Răspuns de 101 voturi: ca să nu fie Radu!

  Comentariu by Mentalistul — 13 februarie 2023 @ 14:46

 5. Ce urmează:

  ■ Consiliul Local Mangalia este proprietarul lui S.C. Goldterm Mangalia S.A., asociat unic 100%.
  ■ Consiliul Local Mangalia, care este șAGA a SC Goldterm Mangalia SA, a mărit prețul de producție al căldurii furnizate în sistem centralizat, în baza unui AVIZ ANRE pentru producție de căldură cu CLU. În această iarnă, căldura se produce 100% cu gaze naturale.
  ■ Consiliul Local Mangalia a eliminat subvenția pentru prețul de facturare al căldurii furnizate în sistem centralizat, care este compensată din Schema de Ajutor de Stat (Ordin 512/1090/2022). Fără motiv.
  ■ Întrucât consilierii locali și-au încălcat jurământul de la investire:
  ,, Jur să respect Constituția și  legile țării și să fac, cu bună- credință,tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Mangalia. Asa să-mi ajute Dumnezeu!”, prin faptul că au adoptat Hotărâri de Consiliu Local, care au adus prejudicii locuitorilor Mangaliei și le-au sărăcit bugetul familiei,
  SOLICITĂM DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL și organizarea de alegeri anticipate. Drept pentru care, începând cu data de 15.02.2023, vom începe să strângem semnături pentru organizarea de Referendum, în acest sens.

  ● Deoarece primarul Radu Cristian nu a participat la nicio ședință a Consiliului Local Mangalia, în afară de prima ședință de investire; (în ședințele de Consiliu Local se discută și se dezbat problemele locuitorilor municipiului Mangalia)
  ● Deoarece primarului nu-i place componența acestui Consiliu Local, încât nu-l invită nici la evenimentele municipale organizate pentru zilele naționale;
  ● Deoarece prin componență sa, acest Consiliul Local este inutil în relația primar-autoritatea deliberativă,

  Noi, cetățeni locuitori ai municipiului Mangalia, cu drept de vot, semnăm pentru organizarea de Referendum, care are ca subiect Dizolvarea Consiliului Local Mangalia.
  În consecință, organizarea de alegeri anticipate pentru Consiliul Local.

  Comentariu by Mentalistul — 13 februarie 2023 @ 16:36

 6. Pt. #5
  Stai atent ca atunci cand treci de 50% din voturile necesare, apare o actiune de genul:
  https://www.replicaonline.ro/mipe-aproape-1-2-milioane-de-romani-au-primit-o-noua-transa-de-ajutoare-alimentare-542192

  Comentariu by nabuco — 13 februarie 2023 @ 20:08

 7. Pt 6: Pentru Referendum, cvorumul este 30% din cei cu drept de vot.
  Pentru semnături care să însoțească cererea, trebuie 25% din cei cu drept de vot.
  30% înseamnă prezență de vreo 10.000 de persoane.
  La un referendum nu se mai împart voturile pe partide, este cu Da sau Nu.

  Se pot strânge semnăturile? Bineînțeles, cca 6.900 care erau bransati la Goldterm sunt supărați.
  Sunt mai mulți supărați, iar campania pentru acest referendum putem să o facem ca la alegerile locale.

  Se poate obține Referendumul? Da, dacă voi convinge politic unde trebuie.
  Urmează sau nu urmează rotația și la funcția de Prefect, un lucru e sigur: Coșa nu va mai fi prefect.

  Este util acum? La anul sunt alegeri.
  Dacă faci Referendum la început de mandat, se spune ca nu are rost, doar ce au fost alegerile.
  Dacă faci Referendum la sfârșit de mandat, ce rost are pentru că vin alegerile.
  Cel mai bine este la jumătatea mandatului. Ei bine, suntem la jumătatea mandatului, acum este cel mai bun moment.

  https://www.ordinea.ro/hutuca-seful-pnl-constanta-primariile-au-posibilitatea-de-a-accesa-bani-europeni-pentru-productia-de-energie-verde/
  Cui zice Huțucă asta? Lui Chitac? Vomstanta doar ce a semnat contractul de finanțare. Primarului PSD-ist de la Năvodari? Năvodari nu mai are sistem centralizat. Lui Vrabie, la Medgidia? Nu mai are sistem centralizat. Singurul municipiu, în afara de Constanța, care mai are sistem centralizat este Mangalia.
  Deci Huțucă se adresează lui Radu, de genul: „Mai termină cu prostiile, cu desființarea sistemului centralizat și ia bani pentru cogenerare termică!”
  Dar Huțucă nu știe ca deja Mangalia are un sistem de cogenerare termică, care a fost furat, pentru ca după desființarea centralelor termice firma lui Radu sa vândă poporului căldură produsă cu cogenerare termică, cu echipamentele ciordite. Firma mafiei italiene, cu zero angajați, a luat echipamentele cu 8.000.000 de lei, dar nu a mai plătit furnizorului.
  Mă rog, ideea este că șefia PNL din Constanța ii trimite mesaje lui Radu Cristian prin comunicate de presă.

  Pe de altă parte, Radu Cristian fuge la PSD. La PNL nu mai sunt locuri eligibile de parlamentar. Au și mau puține decât cei de la PSD.
  Dar privind la PSD, pe Stroe nu îl mai vrea Bucureștiul să fie președintele organizației județene PSD.

  Dpdv al Referendumului, ar putea fi instrumentul util pentru aducerea la ascultare și pe Radu, și pe ceilalți primari care vor să fugă la PSD, și pe Stroe, și pe brigada Țuțuianu, și pe toți primarii. Ar fi și răzbunarea PNL pe Radu Cristian.
  Nu e vorba despre destituirea primarului, ci de ceva abstract: Consiliul Local. Iar următorii consilieri la PNL ii va numi Constanța, adică pe noua echipa de la Mangalia, condusă de Lexu.
  Astfel PNL ar avea sah-mat la Radu, să nu poată pleca la PSD, că să nu își pierdă majoritatea în CL.
  V-am povestit cel mai posibil scenariu.

  Chestiunea aceea cu pachetele, am găsit și noi niște pachete multe la Banca de Alimente.

  Comentariu by Mentalistul — 13 februarie 2023 @ 23:07

 8. Pt #4
  Ma asteptam la raspunsul asta si trebuie sa recunosc ca a fost un moment de sinceritate din partea ta.

  De fapt, toata lupta asta a ta este de a-l da pe radu la o parte, indiferent prin ce mijloace, iar mijloacele tale nu sunt intotdeauna benefice pentru ceteteni. Este o dorinta a ta provenita dintr-o frustrare.
  Tu, in afara de a agita lucrurile, nu faci nimic concret. Imi aduc aminte cu garajele, cand i-ai indemnat pe saracii oameni sa dea in judecata primaria. Ce au castigat… nimic. Au pierdut bani si timp.
  In ultimii ani ai tipat in gura mare ca subventia la caldura este ilegala si aratai cu degetul catre primarie. Ce s-a intamplat? Unii s-au debransat, creand un dezechilibru pe scara. Cei ramasi, suporta acum pierderile. Ce-a facut primaria? A taiat subventia. AI o parte de vină? Ai.

  La alegeri, te-ai tinut mandru si tare pana in ultimile zile. Dupa ce i-ai balacarit pe toti, la final te-ai dus si ai pupat inelul nasului. Ai dezamagit? Ai.

  Te tot lauzi ca in timpul pandemiei ai fost singurul care a dat ajutoare celor nevoiasi. Tin sa te anunt ca sunt mult mai multi cei care au ajutat … si nu s-au laudat.

  Acum vad ca strangi semnaturi sa dizolvi consiliul local. Imi aduc aminte ca te-ai chinuit sa strangi semnaturi si pentru destituirea lui Radu. Ce s-a intamplat cu acele semnaturi? Le folosesti acum? Actiuni fara finalitate.

  Nu stiu de ce, dar vazand cum te comporti, avand impresia ca in jurul tau sunt numai hoti si nemernici, iar tu te consideri salvatorul, cel care detine adevarul absolut, te asemui cu Don Quijote, ajutat de Sancho Panza in persoana lui Doru Marinescu.
  Sunteti niste personaje de roman, iar finalul aventurii voastre va fi unul pe masura.

  Comentariu by Narcis — 13 februarie 2023 @ 23:20

 9. Ai o opinie. Una din 33.000. Sau una din 17.500 care se prezintă la vot. Sper să se prezinte mai mulți în 2024.

  Radu Cristian și ce reprezintă sunt blestemul care s-a așezat pe Mangalia.

  Reproșezi ce fac eu, imaginand că ar fi ceva rău. Dar ceea ce am făcut eu în opoziție minoritară a păstrat afacerile mangaliotilor în stațiuni si în oraș. Spune celui care are un magazin de suveniruri în stațiuni că eu i-am fost dăunător pentru că și-a păstrat afacerea din care își întreține familia.

  Cu garajele? Da, am insistat să dea în judecată. Cine a a venit la mine a câștigat, nu a mai ajuns în instanță.
  Ca fapt divers, Primăria nu trebuia sa dea nicio amendă. Pe construcții se prescriu la 3 ani. Și pentru mai departe, cu demolarea, am avut strategia juridică.

  Da, am vrut să fie eliminată subvenția. Cu cogenerarea termică, proiect pentru care Primăria a primit banii, s-a apucat de lucrări și a dispărut. Astăzi plăteam 212 lei/gcal. Prin prețul mic la gcal, nu mai era nevoie de subvenție. Dar un incompetent a stricat acest lucru util pe care Mangalia obtinuse. Acest incompetent ori răuvoitor este Radu Cristian.

  Reproșezi cum fac eu opoziție? Mai vezi pe altcineva să facă opoziție mai bine și mai eficient?
  Nu te-am văzut nici pe tine, nici pe altcineva.

  Avem asa:
  1. Fie ești cu Radu și nu mă interesează plângerea dumitale că suferă Radu.
  2. Fie ești în politică, dar nu cu Radu, și atunci e un atac la mine din gelozie, în loc să fie împotriva lui Radu.
  3. Fie nu ai treabă cu politica, adică ești apolitic, dar ai o opinie conform experienței politice pe care o ai, care e zero.

  Dar cea mai importanta chestiune din toate: toți acești anonimi care au ei opinii, considerandu-se mai deștepți decât mine, dar fără să fi obținut personal vreo realizare politică ori fără să se implice în a corecta ce este rău în Mangalia, absolut toți cei care mă critică o fac anonimi aici.
  Nimeni, cu rațiunea la el, nu se duce public să își asume ce critică la mine. Pentru că dacă ar face-o pe Facebook, le-ar sări în cap sute de cetățeni care să îi tragă de urechi că nu este adevărat ce pretind ei. S-ar face de râs și ar pierde orice credibilitate.
  Ce scriu aici, o spun și în public. Către mii de persoane, pește 14.000. Nu văd astfel de reproșuri de la ei. Nu sunt primarul, nu am vreo funcție de putere, ca să le fie teamă de mine. Mai vine câte unul greșit ca dumneata, i se explică de către cei care mă susțin. În fața evidentului nu poate să vină cu ficțiunile personale, cum o face sub cont anonim.
  Faptul că ei (printre care și dumneata) o fac doar sub anonimat, arată că singurul scop este atacarea mea, pentru a îmi discrimina credibilitatea.
  Eu nu ajut oamenii cu forța. Ca să mă responsabilizeze, trebuie să îmi spună problema lui. Se numește că l-am primit in audiență. Pe cine am primit, si-a rezolvat problema.

  Poți aici sa spui orice despre mine. Este un loc virtual cum este cel fizic de la Londra, unde te poți urca pe piatra și înjura pe rege, nu îți face nimeni nimic. Dat numai acolo, altfel te arestează.
  Poți sa spui orice, nu mă impresionează, pentru mine ești anonim. Nu știu cine este Narcis, ori dacă ti-ai asumat nick name: Cu nick Narcis scrie Vasilică Georgică. Atunci știu cine ești, poate și tonul se schimbă, poate și ceea ce îți comunic.

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 0:07

 10. Pt 9
  Încă o chestiune:
  Eu sunt un om. Nu am partid puternic. Nu am fost primar, ca să am un electorat din cei pe care i-am ajutat. Nu am venit super bogat și cu notorietate de la TV.
  Sunt un om. Nu pot convinge decât cu ce fac și cu ce spun. Dacă fac rău și spun rău, sunt cantitate neglijabilă, nu reprezint ceva.
  Dacă sunt perceput ca fac bine și că spun bine, atunci m-ar vota mulți și as fi o cantitate de luat în seamă.

  Dacă opinia ta este că nu fac bine și nu spun bine, ce rost are să mă acuzi de ceva dacă sunt un nimeni?

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 0:21

 11. Cum sunt unii:
  Li se aduce la cunoștință că un proiect de vreo 8 milioane de euro a fost furat. Aici nu e mai grav furtul, decât ce s-a furat: s-au cumpărat echipamente pentru producere de energie în cogenerare termică de înaltă eficiență, astfel că astăzi Goldterm trebuia să producă energie termică la un sfert din costul actual, să producă apă caldă gratis și să producă energie termică pe care s-o vindem sau să o folosim la iluminatul public. O astfel de centrală termică este cât un garaj. Pentru toată Mangalia, erau 4 astfel de centrale ecologice. Au dispărut. Din cauza aceasta, locuitorii Mangaliei plătesc 838 lei/gcal. Mai mult, primarul și ticăloșii lui au eliminat subvenția, care este compensată de stat. Ei nici nu știau asta, dar când au aflat nu a contat. Ceea ce înseamnă că altul este scopul distrugerii sistemului centralizat Goldterm.
  Cine face caldura de vrei 10 ani cu un astfel de sistem? Brașov. Au fost primii în România. La Brașov este 233 lei/gcal, fără vreo subvenție.
  Compania municipalității de termoficare cumpără căldura de la un producător privat, cu 212 lei/gcal, și o transportă la populatie.
  Firma privată de la Brașov are astăzi un cost de producție de 106 lei/gcal, o vinde cu adaos 100% către municipalitate.

  La 40.000 de gcal, este pentru ei o afacere 4.000.000 lei pe an, adaos curat.
  În timp ce echipa lui Radu a copiat proiectul de la Brașov, le-a dat prin cap să fie ei acel privat, la Mangalia poți sa vinzi și cu adaos de 300%, adică la 400 de lei, dacă înainte oamenii plătesc 838 de lei.
  Dar trebuie ucis sistemul centralizat de producere a căldurii Goldterm. Apoi sunt interzise centralele de apartament, care vor produce scump deoarece se introduce Taxa de Poluare pe metrul cub de gaze consumate.

  Dar de unde iau ei niște centrale termice? Dacă primăria are centrale termice cu sistem de cogenerare termică, nu ar avea nevoie să cumpere căldura de la un privat, astfel a fost sabotat proiectul care ne făcea căldura ieftin. Apoi au dispărut echipamentele. Anul trecut, pentru ca am trecut pe CLU, au fost cumpărate echipamente și au fost casate echipamente la Goldterm. Apoi au trecut iar pe gaz, s-au folosit de criza energetică pentru a face dispărut proiectul cu sistemul de cogenerare termică (costă milioane de lei să îl faci), au dispărut banii, au dispărut echipamentele.

  Toată această nebunie, cu facturi imense la căldură, familii falimentate în Mangalia, obligate să se debranșeze, toate aceste ticăloșii au fost făcute să pună mâna pe sistemul centralizat de producere a căldurii în Mangalia. Prin furt, să obțină o afacere de 2 milioane de euro, profit curat. Iar locuitorii Mangaliei să depindă de ei.

  Ți se arată că se întâmplă o asemenea ticăloșie, iar unii tot ce au de comentat este că nu le place de mine și de ce fac eu. Nicio vorbă despre mecanismul jafului organizat. Locuitorii Mangaliei suferă ca să se îmbogățească unii care au pus mâna pe putere, dar emo-masochisto-mioriticii s-au apucat să critice cum merg eu crăcănat pe stradă. Și insistă ei cu aceleași subiecte de manipulare și discreditare, pentru că dacă nu pot combate ce spun, tot ce le-a rămas să încerce este sa discrediteze ce spun.
  Rezultatul: astăzi, Radu Cristian, este urăt de populația Mangaliei. S-a schimbat imaginea lui într-o lună, a devenit cel mai urat om în Mangalia. Abia apoi camarila lui. Acum, cu cât vă forțați mai tare să mă discreditați, de fapt îmi adăugați pozitiv la imaginea mea.
  Și a fost doar un test. Lucrurile de acum încep sa fie rele pentru cei care ne-au furat căldura.

  Și în loc

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 9:53

 12. Ozzy de nu spune Radu câți bani a luat de la guvern si consilul județeana pentru iarna 2021-2022 .Excrocul minte ca a dat de la bugetul local ,la ce te aștepți de la un fost șef de la garda finaciara !!

  Comentariu by Florin — 14 februarie 2023 @ 10:32

 13. Băi Ozzy ne obosesti rau de tot …. Ne omori cu toate textele ăstea lungi și plicticoase care nu le citește nimeni . Mai lasă ne în pace măi băiete .

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2023 @ 16:02

 14. O2zy, tot pentru campania ta electorala:
  https://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room/20230210IPR74715/pregatiti-pentru-55-emisii-zero-de-co2-pentru-masini-si-camionete-noi-in-2035
  dai o bere pentru tot acest ajutor dezinteresat?

  Comentariu by nabuco — 14 februarie 2023 @ 16:27

 15. O intrebare pentru Ozzy.Ce ti doresti mai mult? Sa l dai jos pe Radu sau să fi tu primar.

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2023 @ 17:45

 16. Pt 13: Știu, există generații care vor comunicare în maxim 2 rânduri.

  Din cauză că subtitrările de la filme sunt tot ce au citit în ultimii 10 ani.

  Dacă le apare un text mai lung de citit, îi apucă cititfobia.

  Camera se face mică, au atac de panica și un sentiment de neputință îi cuprinde.

  Îmi cer scuze, dar textul nu e pentru cei cu cititfobie. Când îl vezi lung, știi că nu e de citit, pentru tine.

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 20:45

 17. După ce-ai votat desființarea unei biblioteci chiar ești un mare nesimțit să aduci asemenea argumente.

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2023 @ 21:06

 18. Pt 15: Eu am alte dorințe.

  Ce întrebi dumneata, îmi sunt planuri. Am în plan să izgonesc pe Radu prin a fi primarul Mangaliei.

  Nu am vreun sentiment cu a fi primar.
  Eu știu exact care este situația primăriei, altfel nu aș descifra toate hoțiile acelea. Înțeleg consecințele a ceea ce fac ei, pot calcula toate scenariile posibile care pot naște dintr-o decizie sau din mai multe decizii cumulate.
  Știu că a fi primar în Mangalia nu este un bilet pentru o vacanță de vis, ci un bilet pe trenul spre iad.
  Conștientizez situația Mangaliei, încât a fi primar care vrea să dezvolte economia locală este o corvoada, o muncă grea de făcut, în timp ce aș fi preferat să mă distrez și să fiu pohui prin Vama Veche sau în alte destinații exotice din lume.
  Și atunci…, care este motivaționarea pentru ce fac, ce mă împinge înainte? Știu ce se poate face, știu ce poate deveni Mangalia. Știu că dacă nu au reușit atâția ani să mă scoată din joc, pot să îi alung. Nu a mai rămas nimeni să lupte pentru orașul nostru, nici Iorguș, nici foștii opozanți, nici președinții, nimeni altcineva. Ceea ce înseamnă că am cele mai multe șanse să îi izgonesc pe Radu și pe camarila lui din Mangalia. Pentru că nu am cedat și ei nu m-au infrant.

  Sa vii sa spui ca un alt cutărică ar putea să îl izgonească pe Radu? Nicicum. Nu știe cum, nu are cum. Nu poate nici cel mai bogat om în turism, cel mai cunoscut datorită TV. Nu poate nici Țiriac. Nu poate nici Becali. Pentru că ceea ce îți câștigă timpul, nu pot câștiga banii. Pentru că ceea ce câștigă timpul, face să pălească și notorietatea.
  Iar eu am fost aici pe baricade, zi de zi. Dintre toți politicienii locali, sunt cel mai cunoscut acum.
  Primarul, în toate discursurile, spune despre mine. Geloșii din alte partide „de opoziție”, în oricare discuție ei amintesc de mine. Oricine, din oricare partid, dacă vrea să se afirme, o face în competiție cu mine. Nu cu Radu.

  Ție ți se pare că ar fi aroganță ce spun/scriu despre mine. Chiar și fiind adevarat, ai un sentiment de fală a mea.
  Ceilalți politicieni vin și se laudă că ei vor face, vor drege, toți știm ca ei mint sau e improbabil sa realizeze. Acceptam, pentru ca asa se face campanie electorala, imagine electorala.
  Când vin eu și promit ca voi face și voi drege, deodată este o fală, ai vrea să dau dovadă de smerenie. Știi de ce? Pentru ca eu ce spun, fac. Pentru că atunci când o spun, știi și tu ca este adevărat. Și te copleșește ideea, ca și cum s-ar fi întâmplat. Și oamenii, care și ei vor să realizeze lucruri, devin deodată surclasați. Îi copleșesc.
  Dacă s-ar ști despre mine ca vorbesc prostii, ca ceea ce spun din treburile primăriei sunt bazaconii de ale mele, atunci nimeni nu s-ar simți surclasat. Asta e Ozzy, un nebun. Dar pentru că toate sunt adevărate, pentru ca eu am făcut ceea ce am spus că fac, credibilitatea o am foarte mare. Și atunci, când spun ca știu ce am de făcut cu Mangalia, nu e nimeni care sa conteste ce spun. Astfel că geloșii spun altceva: De ce te lauzi tu și nu spun alții despre tine?
  Ia ghici, de ce? Sunt (și) politician.

  Dar mai mult o fac pentru ca sunt de altă Cultură decât a dumitale. Primele cărți care m-au impresionat au fost cele de filosofie, mai ales Republica lui Platon. Sunt socratician. Sunt mai incantat de viziunea etica a grecilor, care puneau accentul pe dezvoltarea excelentei si a nobilitatii, aceste lucruri fiind opuse obsesiei despre pacat si vina.
  Spre deosebire de moralitatea grecilor homerici – o moralitate intemeiata pe eroism si desavarsire – moralitatea din educația colectivă din prezent e cea care transforma persoana cea mai mediocra si lipsita de orice fel de entuziasm sau de realizari, intr-un exemplu moral. Din acest punct de vedere, o persoana „buna” e cineva care nu face rau, nu incalca regulile si legile si „doreste binele”. Persoana care nu realizeaza nimic cu sau in viata ei, cu exceptia evitarii „pacatul”, isi castiga locul in rai, in timp ce persoana creativa e „imorala” pentru ca nu isi accepta locul in „turma”. Cu alte cuvinte, ideologia cu „a fi modest” este doar „mecanism de nivelare” a umanitatii, de care se folosesc cei slabi si cei mediocri, pentru a dezavantaja spiritele talentate si puternice.
  Eu prefer să spun adevărul. Dacă mint, ca să conving, este distorsionare a realității. Dacă sunt modest și ascund din adevăr, este tot o distorsionare a realității. De aceea eu spun despre lucruri așa cum sunt, tehnic paharul e plin: jumătate apă, jumătate aer.

  Concluzionând răspunsul pentru întrebarea ta: Este o întrebare greșită, pentru că din perspectiva mea, îl pot da jos pe Radu Cristian. Altcineva nu poate. Nu este aia sau ailaltă. Din perspectiva mea ambele sunt același lucru, pot da jos pe Radu doar dacă îl bat în alegeri.
  Da, vreau sa plece Radu.
  Cat despre a fi primar, nu am sentimente, este ca și cum m-ai întreba cât este ora. Ma uit la ceas și știu cat e ora. Nu am vreun sentiment că este ora aceea, nu incerc sa schimb ora în lume, ci mă adaptez situației că este ora aceea.

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 21:39

 19. Pt. #17
  https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/neurochirurgul-leon-danaila-traieste-la-limita-saraciei-3028903

  Comentariu by nabuco — 14 februarie 2023 @ 22:12

 20. Pt 17: Eu nu vă înțeleg, nu sunteți atenți? Ori mințiți în cel mai josnic mod, pentru ce? Să ai ocazie să mă insulți, eu fiind nevinovat?
  Desființarea Bibliotecii Franceze a fost votată de PNL și PSD. Le trebuiau 13 voturi. Aici s-a văzut și cine e PSD Mangalia.
  Noi, 3 PER, plus Iorguș, nu am votat „pentru”. HCL a avut 15 voturi de la 10 PNL + 4 PSD + 1 Pro Romania.

  Care e faza cu minciunile astea?
  Nu vezi că scoți în evidență ce a făcut PSD?

  Comentariu by Mentalistul — 14 februarie 2023 @ 22:17

 21. Ma asteptam la o asemenea polologie din partea ta Ozzy.totusi intrebarea mea era una simplă dar cu substrat.Tu ai inteles bine pentru că stiu ce ti dorești si ce ti poate capul.De multe ori simplitatea este mult mai eficace.Nu te nai ascunde după degete si asumăti dorința.Chiar este ok.Repet.Nimweni nu s a luptat cu Radu cum tu ai făcut o tu dar asta nu ti dă dreptul să te porti arogant si uneori flecmatic cu cei care nu au făcut o.Iti stimez munca si perseverența ,dar cateodată iti iese obsesia asta sa devii primar pe ochii.Stiu ca nu ti place să fi criticat dar cateodată ai apucături de dictator.Pur si simplu nu accepti altă părere ori sa asculti altă idee.Nobody is perfect,nici măcar tu.Nu toti care nu gandesc ca tine iti sant dusmani si lui Radu prieteni.Nu te transforma in Kim jong Un.Succes.

  Comentariu by Anonim — 15 februarie 2023 @ 5:48

 22. Pt 21:
  Zici că știi. Pe asta îți bazezi opiniile. Nu știi, doar bănuiești greșit.
  Momentul 2020, în care aveam șansa să câștig. Pe calculele făcute mai sus. Nu contează dacă le accepți sau nu, sunt calculele în care cred eu. Apoi mai avem alte calcule în care șansele sunt mai mari dacă unesc voturile mele cu ale lui Murad. Nu a ieșit pentru că si-a anulat PSD cca 1.700 de voturi. Dar la momentul alegerii mele, șansele sa câștig eu și șansele sa castige Murad nu erau la mare distanță, dar Murad nu a vrut să se retragă, nici când a văzut ca nu trece de 3.000 voturi.
  La momentul alegerii eu am ales in favoarea Mangaliei. Nu după vreo obsesie sa devin eu primar, cum zici că o am. Am dovedit contrariul la afirmi.
  Am fost la fel de virulent cu candidatura mea, de când si-a anuntat-o Radu Cristian și nu mai anunțase nimeni. Riscul era sa între în mentalul comunității că nu are concurenta, ca e singurul candidat. Degeaba apar alții înainte de alegeri. Am fost determinat cu candidatura mea pentru ca degeaba o anunți dacă nu atragi voturi care altfel s-ar fi dus la Radu.

  Și astăzi, crezi ca eu sau altcineva știe dacă voi candida? Poate câștig la loto și ma mut intr-o tara tropicală. Ori poate mi se face lehamite, doar mi s-a făcut de atâtea ori, mi-a venit sa las totul baltă și să îmi vad de viata mea. Dar Mangalia se făcea pustiu, este singurul motiv pentru care am continuat.
  Să-și spună fiecare cum ar fi, dacă eu mâine nu aș mai fi.
  După ce răspunzi la întrebarea asta, afli cine sunt și ce obsesii am.

  Comentariu by Mentalistul — 15 februarie 2023 @ 7:58

 23. cont. @14, pt. #22
  https://www.cotidianul.ro/la-butoanele-cloud-ului-guvernamental-un-fost-ofiter-sri-cu-activitate-la-fisc/

  Comentariu by nabuco — 15 februarie 2023 @ 11:16

 24. Pt 23:
  Îl cunosc pe Ciucă.
  Nu-l cunosc pe Bogdan Floricel.

  Comentariu by Mentalistul — 15 februarie 2023 @ 11:23

 25. Utilitatea prezentei tale politic-administrativa nu o poate nega nimeni decat cu rea vointa.
  In ceea ce priveste raspunsul @23 nu era necesar:
  https://www.romaniacurata.ro/bode-si-ciuca-alt-plagiat-premierul-si-ministrul-de-interne-acuzati-ca-vor-sa-i-trimita-pe-protestatari-la-puscarie-dupa-un-model-copiat-de-la-carmen-dan/
  🙁

  PS: https://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-spune-ca-a-pierdut-banii-pentru-cogenerare-din-cauza-firmei-care-trebuia-sa-se-ocupe-de-proiect-547043
  n-ai fost atent la #1

  Comentariu by nabuco — 15 februarie 2023 @ 11:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress