Politica locală

9 februarie 2023

Primăria Mangalia, amendată cu 50.000 de lei pentru gunoaiele aruncate ilegal. Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:05

Face ce face Radu Cristian și mai dă o gaură în bugetul Primăriei Mangalia. Astfel, miercuri 8 februarie a.c. Garda de Mediu a amendat Primăria Mangalia cu 50.000 de lei, mai exact 10.000 de euro, după ce la intersecția drumurilor Mangalia-Albești-Limanu au fost descoperiți munți de gunoaie.

Pe terenul deținut de Primăria Mangalia, situat la intersecția drumurilor Mangalia-Albești-Limanu, munții de gunoaie formează un peisaj catastrofal. Oamenii par să fi uitat de bunul simț, odată ce descarcă mizeria pe terenul de pe marginea drumului.

Iată că Garda de Mediu a luat în vizor această zonă, iar în cursul zilei de miercuri, 8 februarie a.c., a aplicat Primăriei Mangalia o amendă usturătoare în valoare de 50.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro, dar și obligativitatea de a curăța terenul într-un timp cât mai scurt. În continuare, rămâne de văzut dacă Radu Cristian ține cont de paguba adusă la bugetul local și va curăța terenul.

Înțelegem că vina nu îi aparține în totalitate primarului Radu Cristian, însă mirosul gunoiului nu îi ajunge până în biroul în care s-a instalat de 3 mandate?!

Am avut control acolo și cred că astăzi, 8 februarie a.c. au finalizat controlul și au aplicat și sancțiune. Se cunoaște problema, zilele trecute au făcut verificare acolo, este un teren al primăriei Mangalia. S-au pus măsuri să curețe suprafața terenului. Garda de Mediu a aplicat sancțiune primăriei Mangalia de 50.000 lei.”, a declarat Steluța Popescu, directorul Gărzii de Mediu.

Tonele de gunoi aruncate la voia întâmplării pun în pericol mediul înconjurător, animalele dar și a oamenii, creându-se un focar de infecție care se poate răspândi în localitățile vecine.

Valentina CAMARA, Replica 09.02.2023

2 Comments

  1. Pe 21.01.2023 sesizam Garda de Mediu cu privire la groapa de gunoi ilegală de la ieșirea din Mangalia spre Albești. E a doua sesizare pe care usr Mangalia o face pentru aceeași speță, acum 2 ani, primăria fiind amendată și obligata sa igienizeze locul. Soluția găsită de primărie a fost sa îngroape gunoiul. Tot primăria a montat un panou prin care se ajungem informați despre interdicția de a arunca deșeuri în acea locație. Culmea e deșeurile sunt, în mare parte, ale primăriei. Din păcate, plătesc cetățenii, nu primarul din buzunarul propriu….

    Comentariu by Semiran — 9 februarie 2023 @ 17:37

  2. https://www.youtube.com/watch?v=L5FLFtlakWE

    Comentariu by nabuco — 22 februarie 2023 @ 14:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress