Politica locală

1 februarie 2023

Consilierul Dan Moldovan i-a făcut vânt nașului Ioan Negrea, în favoarea soacrei

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:27

Când soacra își bagă coada… Naby Estival Maritimo SRL, în baza căreia funcționează restaurantul Maritimo din Portul Tomis, a stârnit nenumărate controverse în ultimii ani. Se știe că asociați ai firmei au fost Ioan Negrea, până de curând, și Maria Ciuciumiș, soacra fostului consilier local Dan Moldovan, care este și finul lui Negrea. După doar doi ani de la înființare, s-a rupt lanțul de iubire între asociați, iar în final Moldovan a reușit să-i facă vânt din firma care deține localul din Portul Turistic. Cine a avut de câștigat? Soacra…

Terenul pe care s-a construit restaurantul Maritimo din Portul Turistic Mangalia a făcut obiectul unor dispute în instanță, după ce firma lui Dan Moldovan și a lui Ioan Negrea a reușit să pună mâna pe imobil.  Naby Estival Maritimo SRL a fost înfiinţată în 2019, cu câteva luni înainte de a se efectua tranzacţia, de Ionel Negrea, fost consilier local în mandatul lui Claudiu Tusac, şi partener de afaceri cu Tusac, şi de Maria Ciuciumiş, care este soacra consilierului local Dan Moldovan. De unde a luat terenul? În anul 2009, societatea LGV Invest Quality a obţinut concesionarea imobilului teren de pe strada Portului nr 84, pe o perioadă de 10 ani. Tranzacţia s-a efectuat în mandatul lui Claudiu Tusac, un primar darnic care a ajutat, spun gurile rele, foarte mulţi afacerişti să pună mâna pe terenuri în cele mai bune zone din staţiune. Aceeaşi societate a pus bazele unei construcţii provizorii în care funcţionează un restaurant, Maritimo Longe. În vara anului trecut, mai exact în iunie, contractul de concesiune a terenului expirat. Iar în decembrie acelaşi an, LGV Invest Quality a vândut construcţia altei societăţi, Naby Invest Maritimo, administrată de doi foşti consilieri locali în mandatul aceluiaşi Tusac, (n.red. deşi doar unul apare în acte, alături de soacra celuilalt). Numai că, vânzătorul LGV Invest Quality a uitat (poate intenţionat) un detaliu foarte important: contractul de închiriere pe teren nu a fost prelungit, iar tranzacţia este pusă sub semnul legalităţii. De menţionat faptul că vânzarea a avut loc cu doar două zile înainte de şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia s-a aprobat proiectul privind reglementarea juridică a terenului de pe strada Portului nr 84.

Nașul Negrea și-a cedat acțiunile în favoarea soacrei finului Moldovan

În afară de aceste aspecte, au apărut neînțelegeri între cei doi afaceriști, nașul Negrea și finul Moldovan. Cel dintâi a rămas fără funcția de administrator, anul trecut, iar acum Negrea a ieșit de tot din firmă. Semn că între naș și fin nu a mai existat nicio cale de reconciliere. Așa se face că singurul asociat în firma Naby Estival Maritimo SRL a rămas soacra lui Moldovan, Maria Ciuciumiș, iar administrator Marcela Moldovan, posibil si a consilierului local Moldovan.  Prețul cesiunii acțiunilor a fost de 150.000 euro.

Finul Dan Moldovan, traseist politic

Finul Dan Moldovan, fost consilier local în Mangalia, nu s-a lecuit de politică! De la PD la PDL, apoi la PSD… până a ”parcat” la Pro România, din partea căruia a și candidat, la alegerile din septembrie 2020, pentru poziția de primar! Ah, să nu uităm că a fost şi prin PUR, dar asta ‘nu se pune’.

Moldovan a avut o relație bună cu Claudiu Tusac. În 2017, acesta i-a închiriat lui Dan Moldovan, de fapt, soacrei sale, terasa Bicaz din Olimp, obţinând, ulterior, şi bucata de plajă.

Mirela PASCAL, Replica 01.02.2023

13 Comments

 1. E bine când soacra se înțelege cu ginerele, iar acesta cu toți primarii în funcție.

  Comentariu by lucian visa — 1 februarie 2023 @ 15:28

 2. @1-Adevarul de început este altul : un socru(fost director in primarie) i-a făcut,in loc de zestre,unui ginere si el fost consilier care a cedat confesiunea contra cost,chiar dacă nu se prelungire termenul.Probabil ca pana acolo s-a putut scormoni.Dar dvs d-le Visa stiti mai bine !

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 18:29

 3. Un jeg ordinar , țepar , libidinos , hoț , limbist și muist . Asta este acest DM .

  Comentariu by Anonim — 1 februarie 2023 @ 21:34

 4. CEL MAI MARE EȘEC AL LUI RADU CRISTIAN

  „Brașov
  În această iarnă, facturile la căldură vor fi mai mici, în urma scăderii TVA-ului la gigacalorie de la 19% la 5%, spun pentru europa Liberă reprezentanții Serviciului Public Local de Termoficare Brașov. Prețul gigacaloriei va fi de 233,07 lei, cu 30 de lei mai puțin ca anul trecut.

  În momentul acesta, în Brașov mai sunt aproximativ 5.400 de clienți casnici branșați la sistemul centralizat de termoficare.”

  Municipiul Brașov extinde sistemul centralizat.

  Cum au ajuns brașovenii să plătească doar 233 de lei pe gigacalorie, iar mangalioții au ajuns să plătească 838 de lei?
  233 lei/gcal este prețul de producție.
  Diferența este de 605 lei/gcal.
  Prețul per gcal în Brașov este 27% din valoarea prețului din Mangalia.
  Abonatul Goldterm care a primit o factură pentru căldură în valoare de 1.700 de lei, dacă locuia la Brașov ar fi plătit 459 de lei.

  SPLT Brașov – firma de termoficare a municipalității – vinde cu 233 lei/gcal.
  Dar nu produce, doar distribuie. Căldura o cumpără de la o altă societate de termoficare privată: BEPCO SRL și adaugă 10% la preț.
  https://bepco.ro/solutii/

  Cum au reușit?
  „Producem energie în cogenerare de înaltă eficiență, tehnologia perfectă pentru tranziția către energia verde.

  Energia în cogenerare de înaltă eficiență înseamnă mai multă grijă față de mediul înconjurător și eficiență sporită.”

  Adică ce au făcut?
  Au implementat sistemul de producere a energiei termice prin cogenerare de înaltă eficiență.

  Mangalia a avut un astfel de proiect?
  L-am aprobat în Consiliul Local în septembrie 2016:
  „Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare pentru cofinanţarea unui proiect de cogenerare în centralele termice din Mangalia.

  Măsura a fost luată de către reprezentanţii ministerului de resort, în baza unui proiect depus de Primăria Mangalia cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea pe timpul iernii.”

  Anul 2018:
  “Insula de cogenerare va avea trei etape de implementare, până în anul 2020. Aceasta are avantajul reducerii costului gigacaloriei către populaţie şi implicit a folosirii energiei electrice produsă de motoarele termice pentru instituţiile publice din oraş, precum şi pentru iluminatul stradal”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

  Referitor la această primă etapă de instalare a motoarelor termice performante, edilul a precizat că prin acest program se reduce considerabil preţul de furnizare a agentului termic către populaţie şi se reduc pierderile de pe reţeaua de distrbuţie.

  “După finalizarea întregului proiect de cogenerare, Primăria va putea furniza apă caldă şi căldură la preţuri mult mai reduse pentru toţi locuitorii oraşului”, a mai spus primarul Mangaliei.

  Brașov: „4 centrale amplasate strategic din punctul de vedere al protecției mediului”

  Mangalia: „În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an, la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare.”

  Brașov: Investiție privată, care a obținut finanțare de la UE
  Mangalia: Investiție a Primăriei Mangalia, prin Goldterm – societatea comercială a Consiliului Local – cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării.

  Brașov: Au finalizat proiectul, iar cei racordați la sistemul centralizat plătesc un preț mic pentru căldură.
  Mangalia: Proiectul a primit finanțare și au început lucrările în anul 2018, cu termen de finalizare 24 de luni.

  Brașov: Oamenii sunt mulțumiți
  Mangalia: Nimeni de la Goldterm, nici Primăria, nu au venit să explice până astăzi, 2 februarie 2023, ce s-a întâmplat cu proiectul.
  Pentru nereguli cu fraude, Ministerul Dezvoltării a anulat contractul de finanțare și și-a cerut banii înapoi, cu penalități de câteva milioane lei. Directorul Goldterm, Dorinel Colgiu, este vinovat. Și primarul, care după ce s-a lăudat 4 ani că vom avea apă caldă gratis, energie electrică produsă gratis de sistemul de cogenerare și vom avea căldură la preț mic, din anul 2020 până în prezent nu a venit să anunțe Consiliul Local faptul că nu a fost finalizat proiectul.

  În schimb, primarul a eliminat subvenția pentru gigacalorie, care este compensată de stat. Ca să le vină oamenilor facturi pentru căldură exorbitante.

  De ce nu plătim căldura la preț mic precum în Brașov? Din cauza lui Radu Cristian.
  Am avut proiect aprobat. Am avut bani alocați de la Guvern. Am avut și lucrările începute. Am avut și motoarele cumpărate.
  De ce nu s-a făcut?
  NU AU VRUT RADU CRISTIAN și camarila lui.
  Care este scopul?
  Întrebați-l, mai ales cei care l-ați votat.

  Plătiți căldura la prețuri exorbitante din cauza primarului și a consilierilor locali PNL.
  Va veți debranșa?
  De ce credeți că Brașov (și alte localități) măresc sistemul centralizat?
  Pentru că centrala de apartament va produce căldura scump, in curând se va aplica la prețul gazului o taxă de mediu, per metru cub consumat.

  De ce compensează Guvernul subvenția pentru sistemul centralizat?
  Ca să nu moară sistemul centralizat și apoi va costa enorm sa fie refăcut.

  Comentariu by Mentalistul — 2 februarie 2023 @ 1:25

 5. PE CAND UN BLOG FARA POLITICA DOAR CU PROBLEMELE ORASULUI?

  Comentariu by JIMBU RADU — 2 februarie 2023 @ 12:24

 6. Daca-ti mentii „nivelul” din 2016:
  https://www.lucianvisa.ro/2016/05/28/sondaj-cristian-radu-pe-primul-loc-in-intentia-de-vot-la-mangalia/#comment-138016
  Incearca la „Asociatia Mangalia Cetatenilor Responsabili”

  PS: https://www.ssoar.info/ssoar/bitstream/handle/document/76200/ssoar-2021-tatar-Democratie_si_participare_politica.pdf

  Comentariu by nabuco — 2 februarie 2023 @ 13:18

 7. Pt 5: Problemele orașului sunt politică.

  Comentariu by Mentalistul — 2 februarie 2023 @ 13:54

 8. pe cand ,,profesionistii” din primarie vor fi pusi nu pe recomandari politice ci profesionale???

  Comentariu by wow — 2 februarie 2023 @ 15:40

 9. Pt 8: Eu mă uit la Primărie și vad ca de vreo 11 ani e același primar.
  Dacă nu
  Dacă nu faci să se schimbe ceva, nu te aștepta la o situație diferită.

  Comentariu by Mentalistul — 2 februarie 2023 @ 18:26

 10. eu am facut, tu ai facut, el a facut..racul broasca si cu stiuca..
  a bon entendeur salut!
  asta ca tot nu mai e biblioteca franceza

  Comentariu by wow — 3 februarie 2023 @ 9:34

 11. Pt 10: Exact ce facem ne deosebește.

  Comentariu by Mentalistul — 3 februarie 2023 @ 11:03

 12. Primarul minte pensionarii cărora le dă tortul că el ar face treabă mai multă, dar nu-l lasă Consiliul Local.
  Propaganda din 2016 i-a plăcut atât de mult, pentru că a avut succes în a-i ține legați de el și în a-l idolatriza, încât si în ziua de astăzi le tine discursuri că nu îl lasă Consiliul Local să facă mai mult.

  Astfel că… primii semnatari pentru un referendum de dizolvare a Consiliului Local sunt pensionarii care știu că primarul nu este lăsat să facă treabă, pentru că îi pune piedică CL.

  Se va duce demesul până la final, în sensul că se vor ține alegeri anticipate?
  Nu știu. În mod legal, asta este procedura. În mod practic, pentru că există corupție la orice nivel, chiar și în justiție, contează ce vor cei de la butoane.
  Momentul? E bun, se face rocada și la prefecți, oricât ar plânge Coșa. Vine prefect PSD. Acceptul pentru Referendum pune la respect pe PNL și PSD în județul Constanța, îi face ascultători de tresele serviciilor.
  Sunt mulți care vor să se răzbune pe Radu Cristian. Cercetările penale durează, pentru cei care sucit DNA să le redeschidă pe cele clasate, acest Referendum ar fi o pedeapsă imediată.

  Oricare ar fi „voința divină” de la București privind acceptul unui Referendum la Mangalia, noi o facem măcar pentru un singur lucru: să fie făcut. Cum dă pentru Radu să se adune peste 10.000 de semnături de dizolvare a Consiliului Local, stăpânit de el cu majoritatea PNL?
  Depunem la prefect și apoi îl ținem și pe acesta cu somnul chinuit, pe seama faptului că putem dovedi abuzul săvârșit în funcție.

  Nu dăm orașului ceva pe tavă, că dizolvam Consiliul prin Referendum pana la sfârșitul lui Octombrie. Dacă nu începi să construiești la ceva, nici nu îl poți realiza.
  Dar știu un lucru: vecinului meu i-a venit acum factura pentru căldură. Din 1.700 de lei luna trecută, acum i-a venit 3.200 de lei luna aceasta . De supărare, acesta este dispus sa facă și protest, să vină să arunce cu păcură pe consilierii PNL, este disperat și revoltat, este în stare de orice.
  Sunt sigur că pe cel revoltat nu îl interesează dacă se reușește cu Referendumul, va semna acest demers cu ură. Din cauza facturilor la căldură, sunt supărate 6.900 familii care erau branșate la Goldterm în anul 2021-2022. Plus rudele lor. Jandarm m-a sunat ca locuiește la casă și are centrala pe gaze, a plătit gazul 260 lei în decembrie. Dar mama locuiește în apart. 2 cam., confort 2, i-a venit căldura 1.700 de lei, pensionară singură. Pe 1 Dec 1918, unde zicea viceprimarul că a văzut el ca facturile sunt mici.

  Deci cum spuneam, primele care vor semna pentru Dizolvarea CL, vor fi pensionarele care au primit tort și primă, cele care merg în turism ecumenic la mănăstiri și li s-a băgat în cap de către primar că nu îl lasă Consiliul Local să facă treabă.

  Comentariu by Mentalistul — 3 februarie 2023 @ 11:32

 13. Mergem inainte.Ne tinem de treabă.Nu este adevarat.Intretinerea la 2 camere este 120 de ron.

  Comentariu by Ion Condrut — 4 februarie 2023 @ 20:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress