Mangalia – politica locală

30 ianuarie 2023

Convocatorul ședinței ordinare a Consiliului Local Mangalia din data de 01.02.2023

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:31

Vezi convocator

42 Comments

 1. 8 la 8 . Nu a trecut proiectul . Dan Moldovan si Linica Stan niște trădători . PNL a distrus orașul nostru .

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2023 @ 16:11

 2. Cei care ați votat cu PNL să vă spînzurați .

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2023 @ 16:12

 3. http://www.hotelsaturn.ro

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2023 @ 16:19

 4. PSD va da primarul in 2024 . Numai un partid mare care sta bine in sondaje va putea să miște ceva in Mangalia . Ozzy trebuie să știe că are notorietate dar nu și intenție de vot . Veți vedea că PSD va forma un vad de putere și ÎNCREDERE in jurul unui candidat din Mangalia .

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2023 @ 16:19

 5. Partidul care va da noul primar din oras este: NOI

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2023 @ 16:32

 6. Dacă Iorguș, consilier PSD, ar fi sprijinit economia locală, atunci în ședințele de CL, el și PSD ar fi putut face ceva. Dar el și cei din PSD n-au dat niciun comunicat, n-au făcut nicio dezbatere în acest sens. Ce au făcut a fost să-și rezolve doar problemele personale.
  Dacă tot s-a retras din politică, ce mai caută în CL ? Mai e vreo diferență între el și Radu ? Doar de vârstă.

  Comentariu by lucian visa — 22 iunie 2022 @ 16:40

  Nu pleaca cainele de la stana.

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2022 @ 23:58

  Cand spune că se retrage defapt se pregateste de campanie.

  Comentariu by Jojo — 23 iunie 2022 @ 4:23

  Să îi facem o petrecere pentru retragere. Așa se face când iese omul la pensie.

  Comentariu by Mentalistul — 23 iunie 2022 @ 8:41

  Ptr 1 – acum , ca si-a rezolvat cu aprobarile obtinute ptr „frumusetea de circiuma’ din mal, de ce ar mai sta??
  Intreb doar.
  Zamfire, care e a ta si care e lui Radu? Stinga- dreapta trepte?

  Comentariu by pop — 23 iunie 2022 @ 10:35

  Pt. #4, #5
  https://www.replicaonline.ro/primul-centru-de-excelenta-de-scufundari-deschis-in-jupiter-video-522848/

  Comentariu by nabuco — 23 iunie 2022 @ 17:14

  Sa mai retras in 2008,2012 , cel mai. bine știu Dan Moldovan , Paul FOLEANU ……!!! Iorgus un HOȚI Ordinar !!!

  Comentariu by Florin — 24 iunie 2022 @ 10:06

  danut moldova, paul..doi catelusi latratori pe modelul jigodel.iar vecinu nu se retrage.doar se da un pic la fund pana si mai face un hotel.dupa, mai vedem.apropos, cate hoteluri detine?
  un bugetar cinstit.

  Comentariu by wow — 24 iunie 2022 @

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2023 @ 17:02

 7. Cont @6- Ce s-a schimbat din iunie 2022 ? Mai nimic ! Aaa ba da : În iulie au aprobat pret de 838 lei/ giga ! Unde dracu au fost psd-istii anonimi care ne anunta acum…candidat „trasnet”!

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2023 @ 17:10

 8. https://www.replicaonline.ro/executorii-judecatoresti-ii-dau-batai-de-cap-primarului-din-mangalia-cristian-radu-545370

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2023 @ 17:18

 9. Vă anunț că mai scrie cineva cu nickname Mentalistul. Nu-l cunosc, mi-a furat nick. De ex la pct.6.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2023 @ 18:34

 10. Nu pot să inteleg pe unii oameni.
  Problema este mizeria pe care au facut-o locuitorilor Mangaliei, iar unii au prins momentul să își exprime dorințele cine să fie primar la următoarele alegeri. De asta le arde lor acum?

  Dacă subvenția se aproba astăzi, intra în aplicare cu 01.01.2023.
  Și dacă vrea primarul sa o reintroducă, iarna aceasta este pierdută. După ședință, viceprimarul m-a rugat să-i dau legislatiile pe care le-am invocat în expunerea de motive. Păi sunt scrise în preambulul proiectului HCL, asa începe un proiect scris, cu legile în baza cărora a fost conceput proiectul.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2023 @ 18:43

 11. @10- La 6 e data din iunie 2022.Părerile oamenilor politici se mai pot schimba.Postarea de la @1 este absolut originala(nu poate posta nimeni in numele administratorului)De fapt pentru acest lucru am postat la 6 „amintiri din politichie”! Am mai observat si eu nick-uri in locul mentalistului si n-am vazut nicio admonestare ! Va aduceți aminte de cazul Vucea ?

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2023 @ 18:58

 12. O Asociație civică inițiază strângerea de semnături pentru dizolvarea Consiliului Local și alegeri anticipate.
  Am să ajut cu toată logistica mea să se meargă la fiecare locuință să semneze cine este de acord.

  La ce mai avem nevoie de Consiliul Local, dacă primarul dictează oricum? Dacă le ordonă să voteze dinamitarea Mangaliei să moară toți locuitorii, ei votează și se adoptă HCL.
  Să se dizolve Consiliul și sa își asume primarul tot ce face, pana avem alt consiliu, care este funcțional.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2023 @ 23:24

 13. like @12

  PS: https://www.youtube.com/watch?v=Dx2Xl0cX00M

  Comentariu by nabuco — 31 ianuarie 2023 @ 15:05

 14. @13-

  Initiativa acestei societăți civice( care apare din neant!) n-ar fi un lucru rau.(Nu este initiativa mentalistului) Dealtfel cam asta vrem cu totii de multa vreme-desființarea corupției din CL ! ( Sa fie bine inteles de către toți,ca niciun primar nu poate sări calul fără consilierii majoritari si a unui secretar care sa le asigure spatele-juridic)Insa ar trebui să fim atenți cum de s-ar putea face o asemenea acțiune juridic.Si chiar daca cele 25% semnături nu ar fi o problema grea,tot este vorba de mult timp necesar.E cam târziu!(vin alegerile planificate)Cand se va ajunge la prefect-primul pas- se cere reconstituirea CL(completarea/inlocuirea cu supleanti si pana la hotararea de guvern…mai va !).Aici ar fi cheia de inteles.Deunazi mentalistul făcea niște calcule privind „supleantii” din PNL si faptul ca primarul s-ar putea sa ramana fara majoritate.Motanul Felix poarta negocieri cu Ciolacu si a afirmat ca „sunt multi primari pnl ca ar da-o cotita!” Asa ca pe fundalul nemulțumirilor,cunoscute de tovarăși…sa dam din lac in put ! Se vor schimba un rand de corupti cu altii …saraciti in opozitie !

  Comentariu by I.S — 31 ianuarie 2023 @ 16:43

 15. Cât de jalnic ă fost Iorgus.
  Ar fi indicat ca PSD-ul să-i interzică să mai vorbească în numele partidului.

  Comentariu by Felix — 31 ianuarie 2023 @ 17:41

 16. Pt 14: Se face rocada, prefectul o sa fie de la PSD.

  Stroe vrea pe Marilena Dragnea, care a fost angajată fictiv la Primăria Mangalia timp de 8 luni, consilier juridic superior. Îi trebuiau alea 6 luni de administrație publică, nu a vazut-o nimeni la culoare, nici cine ii lua salariul de 6.000 de lei. Cum ar veni, din tot județul, primarul în care a avut încredere Stroe că nu va răsufla angajarea fictivă, este Radu Cristian.

  Dar e posibil să nu reușească Stroe să o pună pe Marilena, pentru că „nici noi nu culcă-se”. Dar nici nu-i imbold prea tare, gândind matematic, parcă e mai bine să o pună pe Marilena prefect, ca scandalul să atingă și pe cel care a făcut angajarea fictivă.

  La primar, hai să mai zici că sunt interese, politici, dar la Consiliul Local împotrivirea e mai mică. PSD fiind pe val acum in țară, ar prefera o testare cu un rezultat mai bun pentru ei, față de cel din 2020. Dacă lucrăm un pic și pe la București, acolo unde trebuie, poste fi posibil. Pentru ca nu Ciolacu conduce partidul, el e un fel de Dăncilă, altcineva…de fapt alții conduc.
  Și la PNL la fel, nu Ciucă e big boss.
  Nu e Mangalia atât de importanta pentru cei de la București, încât să se opună cu vehemență unor rugăminți din apropierea lor, care vor cere „Lasă-i pe ăia să își facă referendumul, așa îi punem pe toți de acolo la ascultare!” Adică Stroe nu o mai ia pe alătură, se face ghiocel. Nu-l mai pune el pe Georgescu să facă declarația că nu primește pe premierul de atunci la Vama Veche, nu îl mai pune pe Radu să pună de ziua marinei bannere contra armatei, care era condusă de Ciucă. Sau altele de prin județ. Ia vedeți la Georgescu, câte dosare penale i s-au redeschis? S-a trezit un primar de sat să insulte și să critice la pupitru un președinte de consiliu județean de la PSD. Avea el curajul ăsta? Nu! Dar s-a supus lui Stroe. Iar acela a ajuns că nici PSD nu-i mai poate face ceva, și, în plus, este vicepresedinte la Comisia pentru buget si la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Îi încalecă pe prefecți, pe deputați, dacă e nevoie. Pentru oricine vrea să păstreze controlul asupra primarilor PSD, ori să păstreze conducerea în PSD, are nevoie să-l aibă pe acesta alături. Ori pe amândoi, pentru că dacă Horia e cu SRI, și Stroe e cu SIE, este vicepreședinte la Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. În acest moment, la nivel de servicii secrete, momentan conduce SRI. Cei de la doi și un sfert controlează pe cei care fac cercetările penale (cine are ministrul de interne are si controlul cui să se facă dosare si cine să fie arestat), SRI controlează politicul (inclusiv cine să fie ministru de interne), iar SIE controlează mediul de afaceri (cine contracte cu statul sau cum să se sugă bugetele publice).

  Uff, de la o discuție despre aprobarea unui referendum într-o localitate din fundul hărții României, am ajuns la discuție despre mecanismele puterii. Nu sunt nici jurnalist, nu sunt nici vreun politician de București, sunt aici în satul meu, unde mă strădui să îl readuc din Dark Ages la ce ar trebui să fie un orășel la mare. E perfect, nu are industria grea din Constanța, e micuț, dar nu e nici cât un sătuc. Și am putea trăi din relaxarea omului, nu din agitația aia de a concura cu alții pentru a te păstra în joc. Să te păstrezi pe o continuitate, la nivelul acela trebuie să te implici în politică, să sprijini, să ai oamenii tăi, să duci acele lupte acerbe, care iată că au ajuns pe viață și pe … dosare.

  La Mangalia, dacă nu era gașca asta de ticăloși, care au adus cu ei modul de Constanța de a face politică, și au profitat, ca să pună stăpânire pe oraș, de stilul nostru mai boem, am fi avut un alt curs în trăirea vieții. Eram toți mai înstăriți, banii ii făceam ușor, aveam o viață bună. Dar au venit ăștia care și-au infipt ghearele în casa noastră și tot smulg din ea, iar pentru a se păstra la putere fac toate ticăloșiile. Ia să îi mai altoim și noi, pentru că au întrecut măsura.

  Unii își fac relații să câștige personal, să devină mai bogați. Eu mi le-am facut să îi altoiesc pe ticăloși.

  Comentariu by Mentalistul — 31 ianuarie 2023 @ 19:58

 17. 😉
  https://politicaapocalipsei.net/2022/08/30/coruptia-este-statul-paralel
  🙁

  Comentariu by nabuco — 31 ianuarie 2023 @ 21:05

 18. cont. @17
  https://unherd.com/thepost/dominic-cummings-the-deep-state-is-real/
  Globalizare?

  Comentariu by nabuco — 31 ianuarie 2023 @ 21:56

 19. https://www.replicaonline.ro/silviu-cosa-psd-nu-preia-functia-de-prefect-la-rotativa-545579?z=p

  Așa zice el. Vom vedea ce se va întâmpla. Poate va fi înlocuit cu altul de la PNL, din tabăra opusă lui Radu Cristian. Ori altul de la PSD, care nu e controlat de Stroe.

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 1:57

 20. https://fb.watch/ipIWDThLWN/

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 7:37

 21. https://www.google.com/maps/@46.9828493,21.9864553,3a,24.8y,27.71h,91.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1stuzh5bGfBwHHDLUrIcN0YQ!2e0!7i16384!8i8192?hl=ro

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 10:13

 22. @21- Motanii fug de…baie !

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 11:22

 23. @21-Mentalistul a aruncat molozul de la reparația apartamentului peste gardul vilei de langa lac!(a primarelui) Milițienii locali au „identificat” molozul si i-au dat amenda…cat valoarea apartamentului !Aveti grija la ce gunoi aruncati !

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 12:03

 24. https://www.instagram.com/reel/Cm6Mh08K19V/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a8957a27-1370-4195-9cb3-d655216ae788
  … rezerva de cadre.

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 13:25

 25. IMPERIUL CONTRATACĂ

  1. În ziua constatării din procesul-verbal, pe care l-am primit pe What’s Up, eu eram la congresul PER, unde pe scenă am primit o placheta pentru excelență si am ținut discurs.
  2. Nu este amenda pentru aruncare de deșeuri, nici nu sunt ale mele, ci pentru lucrări de amenajare-renovare (dat rigips jos, schimbat gresie-faianță, schimbat pardoseală și încălzire in pardoseală) fără să am autorizație de construire/demolare, pentru care am primit amenda complementară 50.000 de lei.
  Conform art.11 din L50/1991, aceste lucrări nu au nevoie de autorizație de construire.
  3. Cu o zi înainte să constate agentul de politie, care a intrat în casă prin violare de domiciliu, m-a sunat un jurnalist să mă intrebe dacă în ziua aceea am primit amendă 50.000 de lei, pentru că am aruncat deseuri in padurea Comorova. Am răspuns că nu am cum, sunt plecat de 2 zile din localitate.
  4. Firma de construcții pe care am contractat-o este turcească. Toți, administratorul, arhitectul, muncitorii sunt cetățeni turci, nevorbitori de limba română. Arhitectul participa cu designul de amenajare a acestui apartament la un concurs internațional. Contract de copyright pentru nedezvăluire de lucrări, între arhitect și constructori și proprietari. Să între în proprietatea mea fără acordul meu este violare de domiciliu, conform CP.
  Ideea e, că acesti constructori veniți cu avionul în România cu 3 zile înainte de amenda, nu știu unde e Comorova, ori Hagieni etc.
  În Turcia legile pentru aruncarea deșeurilor sunt mai drastice, dacă arunci aproape că îți taie capul. Este ca și cum ar da amendă unui turc că schingiuia o pisică, la ei fiind sacră. Din cultura lor nu aruncă deșeuri din amenajări în natura.
  5. Există 2 contracte pentru deșeuri inerte. Unul pe numele meu, unul pe numele constructorilor.
  6. Există chitanță pentru ridicarea de deșeuri și depozitare la groapa de gunoi (inclusiv taxa de depozitare deșeuri nereciclabile). Dar încă o dată, nu pentru asta e amenda.
  7. Nu poți pune un cetatean străin sa semneze un act emis de politia locală, doar dacă ai un traducător autorizat să îi traducă. Celui sanctionat i se aduce la cunostinta constatarea pe limba lui.
  8. Pretenția că ar fi cerut permisiunea să intre pe proprietatea mea unui cetățean străin, despre care spune în procesul meu verbal că este cetățean turc dar neidentificat, nu este legală.
  9. Nu am eu vreo problemă că a intrat fără permisiune. A constatat lucrări de, citez,”amenajare-renovare”.
  În același timp, la același minut, un alt agent de politie locală constată că în aceeași proprietate am săvârșit aceeași faptă, eu nefiind în localitate. Și pentru asta arhitectul șef imi aplică și mie o amendă de 50.000 de lei.
  10. Nu s-a dat jos vreun perete, când l-am adjudecat, apartamentul era învelit pe interior cu rigips la distanță de 10 cm de perete și tavan, iar dedesubt avea țevile, cablurile electrice, vată minerală, spumă și deșeuri de umplutură. Constructorii pe care i-am contractat au făcut curățirea pereților, în sensul ca au dat jos rigipsul si cablurile și toate mizeriile. Lucrări care nu reprezintă construire/demolare, conform art 11 din L50/1991.

  Interesant este că scrie în artolul de presă că că sursa forografiilor este Primăria Mangalia. Adică Primăria Mangalia a trimis niște poze care nu au legătură cu mine și copia procesului-verbal care nu are legătură cu pozele.
  Am avocați, ei vor face ce trebuie făcut.

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 13:26

 26. O sa se termine ca si cu oborul din Mangalea.

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 13:40

 27. @21- Ai văzut nene nabuco cine „protejaza” pe motanul Felix ? Iote :”Este ca și cum ar da amendă unui turc că schingiuia o pisică, la ei fiind sacră.”

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 13:42

 28. Aaa, și alte aspecte:
  Când am preluat apartamentul, s-a făcut proces-verbal de primire cu martori subofițeri de jandarmerie, întocmit de un executor judecătoresc, cu poze cu tot, pentru cum era apartamentul recompartimentat cu rigips (art.11 L50/1991, nu ai nevoie de autorizație de construire pentru recompartimentare cu materiale ușoare.

  Am o corespondenta cu Primăria Mangalia în care cer acte de la Arhiva privind imobilul, pentru a actualiza la Cartea Funciară, primăria a răspuns că nu deține releveu pentru apartament.
  Eu am făcut rost de releveu de la BCPI, am eliminat recompartimentarea și astfel apartamentul a revenit la structura inițială. Am depus pentru autorizație de construire a ferestrelor termopan și alte amenajări ale arhitectului, autorizație cu conținut simplificat, pentru ca nu este construcție nouă și nici schimbare de destinație.

  Totul este un abuz din partea primăriei. Am mai fost amendat abuziv și am câștigat în instanță.

  Cred că amenda au și plătit-o avocații mei, care vor face ce este de făcut. Există elemente pentru infracțiuni: violare de domiciliu, fals intelectual, abuz în serviciu, incalcarea drepturilor de autor [operele de arhitectură], GDPR, defăimare ca instrument pentru săvârșirea de ultraj etc.

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 13:47

 29. Pt 27: Nu știai asta? Te miră?

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 13:49

 30. @29- Nu mai ma mira nimic ! De fapt acolo era o retorică…ironic amara !

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 13:59

 31. @29-Cam asta am spus si mai sus :”Aveti grija la ce gunoi aruncati”(postati!)

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 14:02

 32. Pt. #31
  Sau cum se mai spune: carnea de porc si ironiile sunt grele pentru „ficap”.

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 14:24

 33. Am plătit amenzile, cca 20.000 de euro. Investiția avocaților.
  Restul își va urma cursul.

  Cică imperiul contraatacă. Cu un mare fleoșc. Un fleoșc foarte riscant pentru ei. Mi-au îndeplinit visul, să fiu prejudiciat de către primărie.

  Alianța Rebelilor este dotată cu Javelin, Bayraktar și HIMARS.

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 14:51

 34. Pt.16
  Oare de ce pe listele electorale se mai pun nume de candidați ? N-ar fi mai simplu SRI, SIE, 2 și 1/4 ?

  Comentariu by lucian visa — 1 februarie 2023 @ 15:08

 35. Pt. #34
  Este nepoliticos să răspund cand intrebarea este adresată altcuiva dar eu aș răspunde așa:
  https://revista22.ro/opinii/rodica-palade/lustra355ie-tarzie
  &
  https://www.observatorcultural.ro/articol/daca-am-fi-cunoscut-adevarata-natura-a-comunismului-legea-lustratiei-ar-fi-venit-de-la-sine-si-noi-am-fi-trait-astazi-in-suedia/

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 15:28

 36. @35-S-a dus dracu ! Au crescut de multe ori,de atunci,ghiocei pe morminte ! Unii dintre noi am pierdut jumatate din viata si am rămas…cu speranțe! Ba de curând am luat si gaze lacrimogene in ochi si nas pe 20 august la București! Eram cu nepoata mea care m-a întrebat: Cine sunt ăștia,buni ? I-am spus ce spun si acum : Erau comunistii care dau pe securisti si sri-isti care dau pe comunisti…si ăștia de acum care sunt tot aia de fac liste de candidați! ( am raspuns si d-lui Visa !)

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 16:27

 37. Marele secret tinut bine in arhivele PCR( pe care nu le-a vazut nici dracu) e ca securitatea era subordonată comuniștilor! Nu era nimeni(dintre membri de partid) anchetat de procurori sau securitate, fără acordul bosului secretar de partid care-l punea în „discutia” organizației. Au scăpat pe unii chiar si pentru omor din culpă! Avem vremuri grele odată cu „unirea” in gand si simțiri dintre pnl și psd !

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 16:43

 38. https://www.romaniacurata.ro/arestati-l-pe-goagal-jurnalisti-anchetati-la-dna-pentru-ce-au-scris/
  😉

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2023 @ 16:59

 39. Pt 37: De mai mulți ani, sunt prieten cu Cazimir Ionescu, care de curand i-a venit iar randul sa fie presedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Vrei ceva anume sa știi de acolo? Vrei sa te îndrum procedural, să obții Avizul pentru a studia anumite dosare?

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2023 @ 20:41

 40. @39-Ferească D-zeu! La vârsta mea sa-mi fac sânge rau ? Imi place sa socializez cu fel de fel de oameni,indiferent de conditia lor socială,chiar si cu cei pe care i-am stiut in mod sigur „orospu” ! Sau sa aflu despre prieteni sau si mai rau- neamuri…Mulțam de intenție!

  Comentariu by I.S — 1 februarie 2023 @ 21:02

 41. Pt. #40 (I.S)
  Eu nu sunt prieten cu:
  https://revista22.ro/tag/cazimir-ionescu
  dar daca cineva este interesat de studierea dosarelor, etc. la CNSAS, gaseste aici:
  http://www.cnsas.ro/formulare.html
  (e.g. #31 #38)

  Comentariu by nabuco — 2 februarie 2023 @ 0:04

 42. @41-Stiu nene nabuco.Am fost la Alba Iulia de 1 decembrie cand Iliescu si Roman au instigat oamenii care îl huiduiau pe răposatul Coposu.Pe blocuri erau instalate mitraliere și la europa liberă,prin diversiune anunta ca acolo e macel.Am trecut atunci prin momente înfricoșătoare,împreună cu primarul de la Eforie.De atunci am inteles ca totul a fost o mare cacealma !Iar in privinta securității uite ce zice aici Marius Oprea :Proaspăt instalat la putere, regimul Iliescu n-a lăsat Securitatea de izbelişte. Toţi cei de la vîrful puterii îi cunoşteau forţa şi au decis să o folosească în slujba lor, pe măsură ce opoziţia politică se întărea. Dar încă nu găseasu formula potrivită. Procesul renaşterii Securităţii a început în februarie ’90 şi în martie s-a finalizat. Ambele fenomene sînt legate de manifestaţiile de stradă de atunci: serviciul secret din Ministerul de Interne a fost creat în urma mitingului opoziţiei din 28 ianuarie, iar Serviciul Român de Informaţii ca urmare a tulburărilor interetnice de la Tîrgu Mureş. În ambele, foştii securişti şi-au dovedit utilitatea, ca urmare au primit oportunitatea de a-şi reinstituţionaliza activitatea.

  Comentariu by I.S — 2 februarie 2023 @ 0:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress