Politica locală

26 ianuarie 2023

După ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai mulți consilieri au luat taurul de coarne!

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 11:25

Recent, Replica a semnalat faptul că întreținerea totală pentru un apartament de 2 camere, la Mangalia, a urcat la 3.100 de lei/lună. În urma articolului apărut în Replica, mai mulți consilieri, de la PER și PSD, au luat taurul de coarne și au inițiat un proiect de hotărâre prin intermediul căreia să fie acordată subvenție. Aleșii se vor întâlni în ședință extraordinară luni, 30 ianuarie.

Cei opt consilieri PER și PSD din Consiliul Local Mangalia, respectiv Neculai Tănasă, Paul Foleanu, Laurențiu Dumitrașcu, Zanfir Iorguș, Maria Călin, Ozghiun Menabit, Larisa Canea și Teodor Marinescu, au inițiat un proiect de hotărâre în care propun ca prețul local de producere și distribuție centralizată a energiei termice practicat de Goldterm Mangalia, de 798, 27 lei, începând cu 1 ianuarie 2023-31-03-2023, să fie distribuit astfel: 366,67 lei gigacaloria-preț facturat populației și 431,60 gigacaloria-subvenția de la bugetul local. Ședința extraordinară a fost convocată de cei 8 consilieri pentru luni, 30 ianuarie.

Dupa ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai multi consilieri au luat taurul de coarne!
Dacă aleșii locali din gașca lui Radu Cristian vor aproba proiectul, atunci facturile mangalioților la întreținere s-ar micșora considerabil. În caz contrar, vor plăti ca și până acum… peste 2000 de lei, doar căldura, pentru un apartament de 39 mp.

Dupa ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai multi consilieri au luat taurul de coarne!

Mirela PASCAL, Replica 26.01.2023

51 Comments

 1. În preambulul motivării proiectului de hotărâre, trebuiau să scrie ceva de genul acesta :
  ”În nemernicia noastră, în luna iulie 2022, am votat anularea subvenției la căldură. Deși am lovit o mare parte a populației orașului pentru care am jurat să îl servim, bunul Dumnezeu nu ne-a uscat mâinile cu care am votat pentru. Mai mult, Diavolul ne-a sugerat că electoral ar fi mai bine să propunem acest proiect.”

  În proiect nu se precizează sursa de finanțare. Ce faceți cu ajutoarele, mai rămân ?
  Rebranșarea locuințelor nu e ca și cum ai da drumul la filtru de cafea. Plus neîncrederea, azi mă branșez, mâine vin alți consilieri cu alte idei și iar mă debranșez. Iar cu cei care și-au pus gaze în toamna asta, ce faceți, la dați banii înapoi ca să se rebranșeze?
  Concluzia e că nici consilierii care au venit cu proiectul și nici consilierii lui Radu nu-și merită locurile în reprezentarea Mangaliei !

  Comentariu by lucian visa — 26 ianuarie 2023 @ 11:33

 2. like @1

  Comentariu by nabuco — 26 ianuarie 2023 @ 11:45

 3. @1-Like ! Deci ,după ce au aprobat prețul astronomic in unanimitate fără pic de gândire la consecințe,vin acum cu „manipularea suprema”- ne plâng pe umeri…electoral ! SICTIR !

  Comentariu by I.S — 26 ianuarie 2023 @ 12:00

 4. Iata o „scuza” a unui consilier care „Da din coate” p’aci :…Mi s-a spus ca populația este mulțumită, pentru că nu se plânge nimeni. Și asa a fost, nu s-a plâns nimeni pana nu a venit iarna și nu au plătit prima factură întreagă.”…

  Comentariu by I.S — 26 ianuarie 2023 @ 12:16

 5. @2- Un sfat de „specialitate” de la nenea nabuco : – Putem pune baza pe politicieni ? – Mai degrabă va sfătuiesc să folosiți acid !!!

  Comentariu by I.S — 26 ianuarie 2023 @ 12:41

 6. Pt. 1: Te rog, renunță la prostiile astea, nu te mai preface că nu te pricepi! Iar ai luat-o după Iorguș?

  Întâi se aprobă prețul de producție. Dacă nu aprobi prețul de producție, nu ai cum sa aprobi subvenție pentru că nu ai la ce. Asa se face! Peste tot!
  La Constanța s-a aprobat prețul de producție 1.171 lei. Fundamentat, nu aviz ANRE, pe soluția lor de producere a energiei termice.
  Apoi s-a aprobat prețul pentru populație 450 de lei, cu acordare de subvenție în valoare de 721 de lei.

  La noi, Foleanu a propussubventia, 8 consilieri am votat „pentru”, iar PNL nu a votat subvenția, astfel a fost pastrat prețul întreg pentru populație.
  Jos se trece doar ce a trecut votului. Ce nu s trecut de vot nu se specifică în HCL, ca a fost, dar a fost eliminat prin vot.

  La Constanța exista concomitent și ajutorul de căldură, care se acordă prin SPAS (Asistenta Sociala). La fel și la Mangalia. Este un ajutor dat celor vulnerabili. Este o altă lege.

  Subvenția pentru gigacalorie este o alta lege, se acordă unui serviciu public. Și se acorda din SCHEMA DE AJUTOR DE STAT, conform ORDIN nr. 511/1.090/2022 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat acordat în perioada 2014-30 iunie 2023 operatorilor economici care prestează serviciul de interes economic general de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat către populație.

  Repet: Ca să acorzi subvenție unui preț de producție, mai întâi trebuie sa ai preț de producție.

  HCL din 28.01.2022 are specificat că prețul aprobat este doar pentru perioada 01.01.2022-31.03.2022. Adică după 31.03.2022, nu am mai existat preț aprobat pentru producția de gigacalorie. De aceea a fost nevoie sa fie iar aprobat.
  Iar la acest preț, se da subvenție.
  Asa se face. Asa e peste tot. Dacă nu ai pret de producție aprobat, nu poți sa stabilești prețul facturat populației.

  Dacă ești și acum nelămurit, corect ar fi sa ma întrebi, nu sa condamni după cum crezi greșit dumneata.

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2023 @ 14:33

 7. Pt. #5
  Hiena „vecină” iar a simtit miros de starv si se face … popular democrat lichefiat.

  Comentariu by nabuco — 26 ianuarie 2023 @ 14:34

 8. Continuare pt.1:
  Cei care s-au debransat și si-au tras gaze toamna aceasta, cei care au montat instalații termice în casă, au avut la dispoziție și au în continuare acel ajutor acordat prin lege.
  Mai există și o altă HCL dată prin 2014 sau nu mai știu exact anul, care prevede că cine își montează centrala primește un ajutor de la primărie, de 4.000 de lei. Întrebați pe Ciobanel, știu ca el si-a luat.

  Plus încă ceva pt pct.1: Cei care nu au votat subvenția și au eliminat-o au ridicat prețul facturat populației. Ei v-au dat în cap. Noi suntem medicii care operăm și va tratam sa va salvăm viața. Este normal, este un lucru firesc, ori e un lucru nebunesc să îi atacați pe cei care vor să vă țină în viață?
  Ați înnebunit?!?

  Nu s-a putut convoca o astfel de ședința în noiembrie, decembrie pentru că veniturile de raportare erau anul 2021. Primarul a inițiat eliminarea subvenției motivând că în anul 2021 nu au fost încasările prognozate. În ianuarie 2023, ne raportăm la încasările pe anul 2022, care s-au dublat fata de 2021.
  Deci au dispărut motivele pentru care a fost eliminată subvenția.

  Eu nu cred că te duce pe dta capul la atâtea amănunte, în sensul că să le identifici și în baza lor să construiești o soluție. Nu mai fiți frustrați că dovedesc oamenilor că mă pricep la administrație publică.
  Fiți bucuroși ca cineva poate coaliza populația Mangaliei.

  M-am înțeles cu PSD la acest demers, care este bun pentru populație. Se convoacă de către 7 consilieri locali.

  Mai întreabă cineva: ce fac cei care au pus centrale termice? Nu i-a obligat nimeni sa renunțe la serviciul public. Si-au pus centrale termice din motivele lor. Trebuiaunsa ceara subvenția pentru instalare.
  Și le mai dă statul acum niște tichete de câte 700 de lei. Iar dacă se încadrează cu veniturile, ia și vreo 2 ajutoare de căldură. Plus supliment.

  Nu mai plângeți voi pe statul român, banii vin de la UE.
  Ar fi culmea să plângeți de milă germanilor, italienilor etc. Adică i-ati plânge pe italieni, germani, francezi, că plătesc taxe și din banii aia ni se dă noua subvenții, dar nu aveți nicio compasiune fata de rude, prieteni, vecini, concetățeni în Mangalia, cărora le vin facturi astronomice?

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2023 @ 15:14

 9. Mau țineți minte Regulamentul pentru Comerț?
  Asta ar fi pățit consilierii care ar fi votat Regulamentul inițiat de Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2023 @ 15:21

 10. https://www.europafm.ro/resita-6-consilieri-locali-audiati-de-dna-in-cazul-acordarii-unor-autorizatii-de-functionare-pentru-mai-multe-spatii-comerciale/

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2023 @ 15:21

 11. Stimabililor, ați uitat de proiectul european Aleea Teilor, de Parcul Evergren, de Proiectul, Istorie Callatis la Malul Mării, de Granituirea Șantierului, de contractele cu Grinberg, când noi avem am înțeles 8 consilieri juridici, de defrișarea copacilor de pe Vasile Pârvan,de contractele cu cumnați, nași, fini, amantacluri de toate felurile.
  Administrația Locală a ajuns un bordel în toată regula.
  În perioada comunistă, să zicem că nu aveai voie să vorbești. Dar acum libertatea de exprimare e trecută în Constituție.
  Sunt tot felul de mizerii, accesul la corespondență este cenzurat.Apropo știe cineva ce s-a făcut cu tribunele stadionului din metal.
  Au fost date la fier vechi, prin ce firme, cât s-a încasat, unde au mers banii.
  Haideți domnilor Consilieri, luminați ne și pe noi cetățenii de rând.
  Cetățeanul Turmentat

  Comentariu by Valy — 26 ianuarie 2023 @ 16:58

 12. Pt. #8
  https://www.replicaonline.ro/mihai-lupu-am-avut-o-discutie-cu-stroe-fiind-in-coalitie-trebuie-sa-dezvoltam-judetul-nu-sa-l-ingropam-video-544936

  Comentariu by nabuco — 26 ianuarie 2023 @ 17:47

 13. DACA VRETI SA SUBVENTIONATI CEVA BRANSATI TOATE BLOCURILE LA GAZE SI DESFIINTATI TERMOFICAREA

  Comentariu by ipsi — 27 ianuarie 2023 @ 9:05

 14. Pt 13:
  De ce? Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică este un serviciu public.

  Există un plan legislativ care nu va mai permite centrala de apartament. Nu te va obliga nimeni să nu mai ai centrală, dar prețul gazului va fi mic pana un consum X, de ajuns pentru bucatarie, pret subventionat, iar ce depasesti consumul X va fi de 10 ori mai mare. Poluatorul plătește.
  Îți pui centrală, ca să o scoți mai târziu.

  Comentariu by Mentalistul — 27 ianuarie 2023 @ 13:39

 15. Pt. #14
  Cei care importa carbune nu contribuie la poluare?
  Mai pe romaneste unde vor sa ajungem:
  https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar:c51fe6d1-5da2-11ec-9c6c-01aa75ed71a1.0013.02/DOC_1&format=PDF

  Comentariu by nabuco — 27 ianuarie 2023 @ 15:56

 16. Pt. #5
  Tot de specialitate:
  https://bancuri365.ro/images/Romania/ce_fel_de_ajutoare_trimite_primaria.jpg

  Comentariu by nabuco — 27 ianuarie 2023 @ 16:07

 17. @16-Oho ! Halal „ajutoare” ! Numai ca noua ni le trimite pen’ca stie ca nu le putem „vatama” prea tare ! Mai grav ar fi fost daca eram consilieri si ni le trimitea prin tari straine pentru poze compromițătoare,pentru care am fi fost nevoiți să renunțăm la cazare,chiar dacă era plătită de noi !(…sau nu ?)

  Comentariu by I.S — 27 ianuarie 2023 @ 18:01

 18. @16d-astea sunt procedee ale oamenilor politici(vad că-ți sunt cunoscute) de toate culorile ! Cu ceva ani in urma am filmat ceva interesant sub balconul meu,ceva mai la dos,cand vecinu’1 scoate din portbagajul mașinii o camera video si i-o inmaneaza unui unchi de interlop…fiind in campanie electorala ! Cam asa se pot negocia interesele dintre vecinu1 cu vecinu2 !Acum serios vorbind am si eu o nelămurire: Cum de cei de la Replica(care ti-au preluat niște postari,după cum ai afirmat p’aci)s-au apucat de dat cu barda taman acu’? Cand noi stim ca ăștia „o fac” numai pe bani grei ! Turcul plătește? Nu cred !

  Comentariu by I.S — 27 ianuarie 2023 @ 18:34

 19. @16-Harta aia de la comisia de urbanism au vazut-o mai mulți.Cred ca v-a apare in campanie indiferent daca vrea sau nu,un procuror !

  Comentariu by I.S — 27 ianuarie 2023 @ 18:47

 20. Cont19- scuze ” va aparea”

  Comentariu by I.S — 27 ianuarie 2023 @ 19:15

 21. Până la urmă ce doriți?
  Vreți sa existe subvenție sau nu?

  Măcar sa știm de care parte ne aflăm fiecare.

  Comentariu by Mentalistul — 27 ianuarie 2023 @ 19:27

 22. @21- Cum sa nu ? Nu ma dau afara banii ! Astept ca vecinu1 sa voteze pentru,plus încă vreo trei din partea cealaltă a mesei…însă nu înghit de niciun fel sa mi se plângă cineva pe umeri,după asta de genul :”noi am vrut dar…am fost niște idioți cand am votat acel pret astronomic” !

  Comentariu by I.S — 27 ianuarie 2023 @ 19:45

 23. Mai vameșule , ia da tu subventie din banii tai si nu mai face cadiuri din banii alora care stau in frig sau si au pus centrale ori se incalzesc pe lemne. NU vrem subventie. Subventia exista pentru cei cu adevarat nevoiasi. Trebuiau sa se astepte la cresteri de preturi dar nu … ei au dat bani la unghii, amante, masaje, mall, haine de firma , pacanele bautura etc. ce plan mai pentru scoaterea centralelor alea sunt vorbe de presa chiar ne crezi prosti ? Cat crezi ca mai merge cu minciuna.

  Comentariu by Dan — 27 ianuarie 2023 @ 22:27

 24. Campanie electorala pe banii prostilor

  Comentariu by Alin — 27 ianuarie 2023 @ 22:28

 25. Pt 23: Nu cred că sunteți proști.

  Comentariu by Mentalistul — 27 ianuarie 2023 @ 22:49

 26. Cei care au masina și au ales sa nu folosească serviciul de transport public care este gratuit cu autobuze electrice. Este corect ca cei care circula cu mașina personală să aibă pretenția să nu mai existe gratuitate la serviciul de transport public? Este un serviciu public oferit tuturor.

  La fel și sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, este un serviciu public. De care poate beneficia oricine, nu există o interdicție pentru cineva.

  Că ti-ai pus centrala termica în casa este opțiunea ta. Ai dreptul să beneficiezi de serviciul public.

  Mai mult, gazul pe care îl folosești pentru încălzire are prețul subvenționat de către stat. De ce vrei ca cei racordați la Goldterm să plătească preț întreg și doar tu sa ai un cost subvenționat?

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2023 @ 10:19

 27. O tampenie mai mare cu subventia asta nici ca se putea,iar pacaliciul de ozy vrea sa mai atraga ceva votanti.Sunt multi propietari din tara care au aici locuinte de vacanta,sunt milionari care stau tot in aceste apartamente,sunt putori de tigani care nu au muncit si nu vor munci in viata lor.Pur si simplu acest consilier local care tipa de ani de zile sa nu se mai acorde subventie acum s-a sucit si incearca sa asmuta populatia impotriva primarului.
  Spune de dreptul de a beneficia de un serviciu public asa cum este transportul in comun.Ne poti spune cum mai bine de jumatate de oras(locuitorii de la case) ar fi putut beneficia de acest serviciu cand noi stim ca el nu a fost niciodata accesibil lor??Nu a fost accesibil dintr-un motiv foarte simplu(si comunistii o stiau la fel de bine):nu poate fi eficient/fezabil si tocmai de aceea nu s-a facut,fara sa ne mai gandim ce ar fi insemnat tehnic o astfel de lucrare imposibila.

  Comentariu by Vasile Ghe — 28 ianuarie 2023 @ 12:59

 28. Pt. #26
  O parere ca acest banc:
  „Masochistul: – Fa-ma sa ma doaraaa!!
  Sadicul: – Nu.”

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2023 @ 13:25

 29. Vasile Ghe este Dl Colgiu in persoană . Dorule nu mai tine vrăjeala ta care pina acum a mers . Nasol pt tine si RC . Sunteți în cădere liberă ca și partid . RC o sa cadă rău în sondaje atunci cind va fi lansat un candidat puternic susținut de tot orasul .

  Comentariu by Anonim — 28 ianuarie 2023 @ 14:38

 30. Pt 27:
  Răspunsul meu este aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0FJejaWb9th8b1F3xVnyaqpjq83HRG8BBbGAoXbuamEQPhTSgcnuoH5foNYrqu9NLl&id=100041307531799

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2023 @ 15:48

 31. Nici nu mai conteaza cine e Vasile sau Colgiu pentru ca scrie bine acolo si are dreptate.Menabit ca si ceilalti consileri sint doar niste profitori pe suferinta oamenilor,ca imi aduc aminte si la demolarea garajelor cum au procedat.

  Comentariu by Anonim — 28 ianuarie 2023 @ 16:26

 32. Haide domnule ca depasesti orice limita a bunului simt. Incep sa le dau dreptate celor care te acuza ca ai probleme cu capul. Exagerezi cumplit. Te cateri cu picioarele pe suferinta omului si razi de el.

  Comentariu by pentru 27 — 28 ianuarie 2023 @ 16:37

 33. Scuze!!! Comentariul anterior este pentru 30 numitul Mentalistului

  Comentariu by Scuze!!! — 28 ianuarie 2023 @ 16:40

 34. Cei din Constanța, Suceava, Timișoara, București etc. au acordat subvenție pentru gigacalorie și au compensat de la bugetul de stat. Iar Mangalia a eliminat subvenția aceasta, astfel că noi contribuim la bugetul de stat să primească bucureștenii, constănțenii, timișorenii, brașovenii etc. subvenție pentru căldura produsă în sistem centralizat.
  Eliminarea subvenției pentru gigacalorie în Mangalia bate principiul greșit al primarului si al consilierilor PNL . A fost o măsură împotriva locuitorilor Mangaliei și in favoarea locuitorilor din Constanța, Timișoara, Suceava, București etc. Cu această măsură și cu încăpățânarea de a nu vota subvenția și-au încalcat jurământul făcut față de cetățenii Mangaliei, la investirea în funcția de Consilier Local.
  Motiv legal pentru Referendum de dizolvare a Consiliului Local.

  Pt 27:
  Eu am insistat pentru eliminarea subvenției. În sensul că să alegem o modalitate de producere a energiei termice în sistem centralizat care sa coste puțin, încât sa eliminam subvenția pentru că nu mai este nevoie.
  Și această soluție a fost cogenerarea termică. Am insistat cu ea, au venit bani de la Guvern când era Shaiddeh prim-ministru. Noroc că a apucat să dea Mangaliei. Dar degeaba pentru că avem primar pe Radu Cristian, care nu a fost capabil sa finalizeze investiția, deoarece au furat și Ministerul Dezvoltării a cerut banii înapoi, plus vreo 3.000.000 de lei penalități, pe care instanța a hotărât sa le plătească Municipiul Mangalia.
  Pentru asta trebuie demis directorul Goldterm, în primul rând. Și imputat prejudiciul adus bugetului local.

  Sistemul centralizat nu este rentabil în Mangalia. Din cauză de management. Din cauza ca a pus director un ziarist, cu experienta zero în termoficare.
  Prețul de astăzi are avizul ANRE din 2021. Prețul a fost fundamentat cu producție pe combustibil CLU. Fiind primul an cu CLU, nu s-a putut findamenta cu un istoric. Astfel că a fost aprobat cum s-a cerut, urmând ca următorii ani să fie fundamentat raportat la anul precedent.

  Iarna trecută au folosit CLU (pe factură, pentru ca erau de fapt reziduuri din produse peteoliere), prețul de productie s-a dublat din pix, dar nu a funcționat. Poluare sancționată de Garda de Mediu, căldură mai mult lipsă, centralele în avarie în fiecare zi, lipsă fochisti cu experienta.

  În această iarnă este folosit gazul.
  Prețul la gaz a fost plafonat, Goldterm folosește gaz, dar vinde cu un pret de productie fundamentat pe CLU. Situația privind prețul de producție al gigacaloriei este vina Goldterm.
  Și pentru acest lucru, directorul Goldterm trebuie demis.

  Directorul Goldterm are o firmă. Această firmă a avut contracte cu Directia pentru protecția copilului sectorul 6 București. Pentru ce? Pentru verificarea și întreținerea a 25 puncte termice pe care le are Direcția. În fiecare an, 30-40.000 de euro.
  Câți angajați avea? 0 (zero)
  Cat profit a declarat? Tot atat cat a încasat.
  Și atunci, cu cine a făcut verificările și întreținerile? Dacă angajați nu are și bani nu a plătit pentru externalizare de servicii? Cu niște muncitori specializați în domeniu, pe salopeta cărora scria Goldterm. Dar banii i-a luat pe firma lui și i-a scos pe toți, ca fiind
  dividente.
  Este compatibil sa fii director la o societate de termoficare care efectuează servicii publice, si sa iei contracte pe firma ta, în domeniul termificarii? Atribuțiile lui sunt să aduca contracte la societatea comerciala care l-a angajat. Nicidecum sa dirijeze posibilii clienți ai lui Goldterm către propria firmă.
  Și pentru asta, directorul Goldterm trebuie destituit.

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2023 @ 16:45

 35. Pt 32:
  Tocmai că eu vreau să rezolv problema omului suferind. Pe care voi îl puneți sa plateasca 1.700 de lei căldura la un apartament de 2 camere, confort 2. Și nici nu se poate debranșa iarna, este prins captiv în această ticăloșie a consilierilor PNL și primar.

  Pe lângă cele 5.500 de familii care sunt branșate la Goldterm, sunt nemulțumite și rudele lor.
  M-a sunat astăzi cineva care are centrala termica și a plătit 260 lei pe gaz (preț plafonat, subventionat de stat), iar mama care sta la bloc, pensionară, a primit factura de 1.700 de lei doar pentru căldură.
  De acord cu mine sunt peste 15.000 de persoane.

  Conform legii, serviciul public de termoficare este la dispoziția fiecăruia. Că nu a adus primaria conducta de căldură în cartierele de case nu este vina celor de la bloc, ci vina primăriei. Este o chestiune de logistică, nu vreo interzicere legislativă.
  Proiectul de cogenerare termică trebuia extins și la case.

  Peste 80% din energie termică trimisă în apartamente este produsă prin arderea gazelor care încălzesc apa distribuită de companiile de termoficare în caloriferele din locuințe. Restul de 20% folosesc cărbune sau păcură.
  Chiar dacă nu toate companiile de termoficare vor avea acces preferențial la gazul de la Romgaz, primăriile marilor orașe pot majora subvenția pentru gigacalorie ca să acopere o eventuală scumpire. În niciunul din marile orașe unde mai este funcțional sistemul centralizat, populația nu plătește prețul real al gigacaloriei.

  Administrația locală achită o bună parte din aceste tarife reale prin acordarea de subvenții care sunt între 20% și 70% din costurile reale.

  „Trebuie să plătim în plus de la bugetul local suma de 6,798 de milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern. Noi am solicitat suma de 20 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei până la finele anului și 10 milioane de lei pe primele trei luni din anul 2023”, a adăugat primarul Sucevei.

  După ce rezolvam situația pentru următorii 2-3 ani, în acest timp va trebui să rentabilizam sistemul centralizat. Să micșorăm pierderile de pe traseu.

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2023 @ 17:24

 36. poate anunta cineva onor primaria ca au trecut sarbatorile si pe rit nou si pe cel vechi.si mai sting luminile alea.ca tot vorbim de energie.sau poate le pastreza pentru sarbatorile pascale/??

  Comentariu by wow — 28 ianuarie 2023 @ 19:11

 37. Colgiuleeeeee……. Sunteți pe ultimul drum . Începe răzmerița în oraș prietenaș .

  Comentariu by Anonim — 28 ianuarie 2023 @ 20:16

 38. Cand am zis ca va autosabotati, la ultimele alegeri, unindu-va in spatele unui PNL-ist cu acte, ati ras de mine si m-ati banat. Acum, Biblioteca Franceză urmează sa fie distrusă. Pentru inițiatorii acestui proiect: Daca nu sunteți in stare sa creați ceva nou sau sa întrețineti, macar nu distrugeti. Pentru consilieri: Votati NU. Se pot face proiecte culturale noi și fără a distruge instituții care au servit interesul si prestigiul municipiului pentru mai bine de 30 de ani.

  Comentariu by Unu1 — 29 ianuarie 2023 @ 11:25

 39. Repet intrebarea: Vreți să existe subvenție pe gigacaloria produsă în sistem centralizat?

  Comentariu by Mentalistul — 29 ianuarie 2023 @ 14:07

 40. https://youtu.be/0vVpsJnbq3A

  Comentariu by I.S — 29 ianuarie 2023 @ 14:47

 41. Asa Ozyy rezolva problema omului suferind . Daca isi plateste caldura nu mai are bani de unghii false de bere de motorina la Mertan, de masaje , de sala, de haine de firma, uite vecinul nu are decat 5 apartamente si chiar in al lui trebuie sa plateasca integral caldura , pai cum se poate asa ceva ?

  Comentariu by Garide — 29 ianuarie 2023 @ 14:57

 42. E invatat la vama cand stia doar adunarea cu Matasaru

  Comentariu by Fane — 29 ianuarie 2023 @ 14:58

 43. like @40
  Baba Vanga online:
  https://postmioritica.wordpress.com

  Comentariu by nabuco — 29 ianuarie 2023 @ 16:08

 44. Pt 41: Ești un ticălos la fel ca Tadu Cristian, care justifică la fel eliminarea subvenției? Gândire de bolșevic care urăște pe cei care au vitele lor, mașinile lor, care au proprietăți. În ura lor imorală față de cei care muncesc să realizeze ceva, ucid și pe marea majoritate care prin eliminarea subvenției nu mai au bani să ia rechizite copiiilor, care nu mai au bani de medicamente, de haine, de hrană, de electricitate.

  Cel care folosește gaz pentru centrala din casă, ori energie electrică, au prețul subvenționat de stat la gaze și electricitate. Nu plătesc prețul întreg.

  Statul compensează subvenția și pentru sistemul centralizat.
  Cu ce minte de ticălos insiști să fie sărăcite TOATE familiile din Mangalia, care sunt în sistem centralizat de termoficare? Să ucizi un serviciu public?

  Se va pune Taxa de Mediu pe centrala de apartament, deoarece poluează foarte mult și planul european la care România a achiesat este să se dezvolte sistemele centralizate sau cele ecologice. Astfel că să îți faci căldură cu centrala de locuință va deveni foarte scump. Sistemul centralizat odată ucis, locuitorii Mangaliei nu vor avea posibilitatea sa se branșeze în sistemul centralizat și vor fi nevoiți sa plateasca facturi astronomice la gaz, deoarece nu va mai fi subvenționat, ba va fi mai scump cu Taxa de Mediu.

  Indiferent cât câștigi, mult sau puțin, astăzi nu faci căldură cu banii tăi, beneficiezi și de ajutorul de stat, dar urli cu ură împotriva tuturor, să nu beneficieze de ceea ce tu beneficiezi.

  Iar peste 2-3 ani nu o sa ai bani nici de-o pâine, ori faci frigul, pentru că astăzi ai fost ticălos.

  Comentariu by Mentalistul — 29 ianuarie 2023 @ 16:16

 45. Pt. #44
  „Când a venit televizorul la mine acasă, am uitat să citesc cărți.
  Când mașina a oprit până la ușa mea, am uitat cum să merg.
  Când am luat un telefon mobil, am uitat cum să scriu scrisorile.
  Când a venit computerul la mine acasă, am încetat să mai prețuiesc timpul.
  Când aerul condiționat a venit în casa mea, am încetat să merg pe sub un copac în căutarea unei brize răcoroase.
  Când am stat în oraș, am uitat de mirosurile de murdărie, iarbă și pajiști.
  Am de-a face cu bănci și carduri, am uitat valoarea banilor.
  Cu mirosul de parfum, am uitat parfumul florilor proaspete.
  Odată cu apariția fast-food-ului, am uitat cum să gătesc mâncăruri tradiționale, sănătoase.
  Mereu alergând, am uitat cum să mă opresc.
  Și, în sfârșit, când am primit WhatsApp, am uitat cum să vorbesc și să comunic.
  Când murim, banii noștri rămân în bancă. Cu toate acestea, când suntem în viață, nu avem suficienți bani de cheltuit.
  De fapt, când suntem plecați, au mai rămas mulți bani necheltuiți.”

  Comentariu by nabuco — 29 ianuarie 2023 @ 20:57

 46. Pentru Nabuco.
  „Cand viața iti da lamai, plange-te ca exista exporturi”.

  Doar un prost alege intre un televizor si o carte, un telefon si un pix, etc. Trezește-te. Toate coexistă.

  Comentariu by Unu1 — 29 ianuarie 2023 @ 21:49

 47. Si biblioteca, si internetul. Si fast foodul, si mancarea traditionala. Si hartia igienică, si brusturele, ciucalaul. Nu e ori/ori.

  Comentariu by Unu1 — 29 ianuarie 2023 @ 22:08

 48. Foarte rar am vazut atat de mult amatorism! Faci pe priceputul, dar nu ai habar de problemele pe care le dezbati. Esti superficial.

  Comentariu by pentru 44 — 30 ianuarie 2023 @ 7:34

 49. Pt. O2zy (#46, #47, #48)
  Da sunt superficial fiindca cu dezbat nimic. Foarte des postez doar link-uri majoritatea fara comentarii si in consecinta fiecare poate sa inteleaga ce doreste (daca se simte cu musca pe caciula)… nu vreau sa conving pe nimeni cu nimic.
  In cazul de fata daca te uitai cu atentie vedeai ca am pus „” la text deci acele concluzii nu-mi apartin. Doar pentru mine sunt de luat in seama in doze mici pana la limita suportabilitatii (adevarul doare, ustura dar trece).
  😉

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2023 @ 10:37

 50. Pt 48:
  Vezi că nu am scris eu #46,#47,#48. La ora lui 46 și 47 eram live video intr-un Podcast.

  Și încă o chestiune: mai scrie cineva cu nick Mentalistul, mi-a furat nick. Nu știu cine e.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2023 @ 18:30

 51. Bravo stimabililor.a castigat parandaratul, deci consilierii liberali nu ii intereseaza populatia cele 20 milioane de euro platiti pana acum au fost bineveniti, nu inteleg de ce nu a trecut proiectul cu reducerea pretului la gigacalorie. Sunteti asa de lacomi ca a ramas singura vaca de muls Goldtermul restul ati falimentat tot.
  nu va mai satura Dumnezeu.parca ati manca cu doua guri oricum nu luati nimic cu voi tot doi metri patrati o sa aveti la final.

  Comentariu by valy — 31 ianuarie 2023 @ 17:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress