Politica locală

9 ianuarie 2023

După DNA, peste Cristian Radu vin și executorii judecătorești!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:07

Continuă problemele pentru Cristian Radu! După DNA, și executorii se pregătesc să-i bată la ușa primăriei. Dan Vucea, fostul adjunct al Poliției Locale Mangalia, vrea să bage executorii peste Cristian Radu, după ce baronul refuză să-l repună pe funcție și să-i plătească drepturile salariale, deși are o hotărâre definitivă în acest sens. De mai bine de șapte luni se roagă Vucea de Radu să respecte legea dar, cum se crede pe propria moșie, Radu nu dă doi bani pe hotărârile instanței.

Dan Vucea a fost destituit pe 7 iulie 2020, pe motiv că „nu s-a prezentat la serviciu în zilele de 09.12.2019 și 20.12.2019, nu a respectat programul de lucru, în mod repetat, prin întârzierea la programul de lucru și plecarea de la locul de muncă în timpul programului de lucru, pentru rezolvarea unor probleme personale ce nu au legătură cu atribuțiile și îndatoririle de serviciu și fără a avea aprobarea și nici învoire în acest sens, încălcând totodată prevederi referitoare la îndatoriri stabilite prin lege pentru funcționarii publici, în contextul preexistenței unor alte sancțiuni neradiate”.

Cum era de așteptat, fostul adjunct al Poliției locale a pornit războiul cu Radu. Dan Vucea a avut câștig în instanță, prima decizie în favoarea lui fiind pronunțată în 2021. „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Vucea Dan în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Mangalia Anulează Dispoziţia nr. 971 din data de 07.07.2020 privind destituirea din funcţia publică a domnului Vucea Dan, Director Executiv Adjunct în cadrul Direcţiei Poliţia Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangalia. Dispune reintegrarea reclamantului Vucea Dan în funcţia publică deţinută, respectiv aceea de Director Executiv Adjunct în cadrul Direcţiei Poliţia Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangalia şi obligă pârâtul să emită un act administrativ în acest sens. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri echivalente cu cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat funcţionarul public începând cu data încetării raportului de serviciu până la reintegrarea în funcţia publică, precum şi a dobânzii legale şi a actualizării cu rata inflaţiei aferente acestor sume”, se arată în minuta din 2021.

Vucea: Sunt oameni penali, corupți

Ulterior, Primăria a pierdut, pe 22 martie 2022, decizia rămânând definitivă. Deși trebuia repus în funcție, de aproape un an de zile Radu sfidează legea și se face că plouă. „Nu vrea să mă repună pe funcție… de 7 luni. Nu vreau să mai lucrez cu ei, sunt oameni corupți, penali care stau pe funcții. Cum e șeful Poliției Locale. Vreau doar să-mi încasez banii. Îi blochez conturile, intru peste ei cu executorul”, a declarat, pentru Replica, Vucea.

La ce penali se referă Vucea?! Printre alții, la Șeful Poliției Locale,  Laurențiu Zamfir, fost comisar la Garda Financiară, condamnat pentru luare de mită. În 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ZAMFIR LAURENŢIU, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

I-a făcut plângere penală lui Radu, procurorii au  clasat dosarul, instanța a dispus refacerea urmăririi penale, dar…

Precizăm că anterior demiterii, mai exact prin 2017, dar și în 2019, Vucea a formulat și plângere penală împotriva lui Cristian Radu, pentru abuz în serviciu și amenințare, ancheta fiind preluată de procurorii mangalioți. În 2020, procurorul de caz a dispus clasarea, însă Vucea a contestat ordonanța de clasare și, surpriză, judecătorii i-au dat dreptate, dispunând retrimiterea cauzei Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru a completa urmărirea penală cu privirea la săvârșirea infracțiunii de amenințare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al 1 Cod penal (în referire la faptele care fac obiectul plângerii penale înregistrată la PJ Mangalia sub nr. 1050/P/2017 din 12.06.2017), cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al 1 Cod penal (în referire la faptele care fac obiectul plângerii penale înregistrată la PJ Mangalia sub nr. 634/P/2019 din 22.04.2019), precum și pentru a se începe urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al 1 Cod penal (în referire la faptele care fac obiectul plângerii penale înregistrată la PJ Mangalia sub nr. 234/P/2019 din 06.02.2019).

Decizia a fost definitivă însă, potrivit lui Vucea, dosarul zace undeva în sertarele procurorilor mangalioți. ”O să fac sesizare la Inspecția Judiciară, pentru că procurorii trebuiau să reia cercetarea penală. Nu s-a întâmplat asta”, ne-a declarat Vucea.

Vom reveni!

Mirela Pascal, Replica 09.01.2023

4 Comments

 1. Destul de „povatuitoare” si comentariile la articol pe site-ul Replica.

  Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2023 @ 17:50

 2. https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000216044&id_inst=118

  Comentariu by Mentalistul — 9 ianuarie 2023 @ 19:39

 3. Pt. #2
  https://www.replicaonline.ro/un-fost-consilier-local-din-mangalia-ramane-fara-casa-dator-vandut-la-banci-543401

  Comentariu by nabuco — 10 ianuarie 2023 @ 14:26

 4. https://dobrogealive.ro/directoarea-scolii-limanu-a-atribuit-287-000-lei-din-banii-unitatii-unei-asociatii-religioase-pe-care-o-conduce/

  Comentariu by Anonim — 10 ianuarie 2023 @ 22:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress