Politica locală

7 ianuarie 2023

Șefa banilor din Primăria Mangalia și fostul șofer al lui Radu au și ei sechestru pe avere

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:39

Replica anunța, în ediția de joi, 5 ianuarie a.c., că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, Cristian Radu, într-un dosar ce vizează contracte încheiate de primărie cu o firmă de avocatură din București, în dauna municipalității. Este o speță mai veche aflată în atenția procurorilor însă, abia la finele anului trecut, aceștia au luat măsura sechestrului pe bunuri. Ei bine, Replica a aflat cine sunt și ceilalți suspecți din dosar, care s-au ales cu averea blocată. Unul  dintre aceștia este fostul șofer al lui Radu, pe când era șef la Garda Financiară, dar aflăm că și șefa banilor din primărie este în aceeași situație.

Recent, a explodat bomba că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, până la concurența sumei de 13.675.922,43 lei, într-un dosar în care e cercetat de abuz în serviciu, și care vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. Însă, în dosar Cristian Radu, Dumitrana Romulus și Petrina Boiță nu sunt singurii suspecți, pe listă fiind alte persoane care încă activează în cadrul primăriei. Și nu au orice funcții, ci de conducere.

Petrina Boiță

Cu averea blocată s-a ales și șefa banilor din Primăria Mangalia

Așadar, haideți să-i aflăm. Suspectă în dosar este și Diana Ionela Fotin, care este omul cu banii din Primăria Mangalia. Fotin este șefa Direcției Economice, care câștigă, anual, de la UAT Mangalia în jur de 90.000 de lei. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

… dar și controversatul Daniel Vlăescu

Un alt suspect este Daniel Vlăescu, fost secretar de municipiu. A mai intrat în atenția opiniei publice în 2010, când a fost sancționat de Prefectură pentru efectuarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

Daniel Vlăescu

De asemenea, în 2012, Corpul de Control al Prefectului a intrat în posesia unui documentul prin care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informa conducerea primăriei că Daniel Vlădescu a fost respins la proba privind selecţia dosarelor pentru concursul din 15-17 noiembrie 2011 întrucât nu îndeplinea prevederile art. 54 lit. g din Legea nr. 188-1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document ar fi fost ascuns pentru a acoperi o gravă nelegalitate, anume ocuparea funcţiei de secretar de către Daniel Vlădescu fără ca acesta să îndeplinească condiţiile specifice funcţiei publice, aşa cum prevede legea.

Mai mult, acesta a fost suspectat, tot în 2012, de fraudarea alegerilor, după ce ar fi preluat de la Prefectura Constanţa, un număr de 44 de buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, pe care nu le-a predat imediat Biroului Electoral de Circumscripţie (BEc) 2 Mangalia, aşa cum prevede legea, în vederea anulării, ci le-a dus acasă, după care le-a distribuit celor 26 de secţii de votare, câte un buletin pentru fiecare secţie, iar ultimele 18 fiind predate către BEC abia ulterior. După alegerile din 2012, când la cârma urbei a venit Cristian Radu, acesta a găsit arhiva juridică depozitată în patru saci de gunoi. În urma scandalului, a plecat din țară, revenind la primărie, și cu chiu cu vai, reangajându-se, însă nu pentru mult timp. În prezent, nu mai lucrează în primărie. Procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713,15 lei.

Fostul coleg de la Garda Financiară a lui Radu, și el pe lista suspecților și cu sechestru pe avere

Călin Didi George are și el calitatea de suspect. Acesta este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei.

O altă persoană suspectă este Maria Negru, consilier în primăria Mangalia, care are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

Mirela PASCAL, Replica 07.01.2023

15 Comments

 1. Cifrele sunt in lei vechi?
  😉

  Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2023 @ 15:51

 2. a se vedea si cum „a pierdut” orasul cldirea maternitatii si cum de au cumparat-o avocatii ce trebuiau sa apere interesele primariei.
  si cite matrapazlicuri or mai fi.

  Comentariu by pop — 8 ianuarie 2023 @ 11:28

 3. USR sau cine a făcut Petiția pentru Inițiativă Cetățenească are un lucru interesant în mână: Refuzul primarului de a respecta legislația privind Inițiativa Cetățenească. Acesta este abuz în serviciu. Direct la Parchet pot merge, cu plângere penală.

  Comentariu by Mentalistul — 8 ianuarie 2023 @ 20:56

 4. Măi, omule, cum adică „cine a făcut petiția pentru inițiativa cetateneasca”? Eu am făcut-o, eu sunt inițiatorul, e adevărat ca am discutat aceasta opțiune în partid, Vlad Gheorghe ne-a convins ca e soluția cea mai grea, prin volumul de muncă solicitat, dar și cea mai viabila, noi neavând consilieri locali care sa ne susțină proiectul. Asa ca am demarat acțiunea în nume personal și toate cererile către aparatul administrativ au fost făcute de mine. În relația cu Prefectura și Curtea de Conturi a intervenit Vlad Gheorghe, care a uzat de toate prerogativele funcției de europarlamentar pentru a obține feedback și răspunsuri de la instituțiile abilitate. Acum câteva zile am primit răspunsul primarului la cele trei solicitări și plângerea administrativa trimise primăriei. Eu le ceream mere, adică solicitarea de trecere a pădurii din proprietatea privată în cea publică a municipiului, și primarul mi-a răspuns ca are pere, adică 189 ha de pădure în proprietatea publică a municipiului, suprafața pe care se va face Parcul Carol. Unde este restul suprafeței de 201,6 ha pe care susține ca UAT Mangalia o deține în proprietatea privată, ca asa a declarat Institutiei Prefectului, la cererea usr, bineînțeles!
  Am strâns, eu și colegii mei, 2046 de semnături în decurs de aproape 4 luni și nu vom lăsa ca aceasta inițiativa sa moară doar fiindcă primarul consideră că municipalitatea este proprietatea lui personală și ne vom folosi de toate pârghiile legale pentru ca acest proiect să-si atingă scopul, acela de a salva ultima pădure costieră din România.

  Comentariu by Semiran — 8 ianuarie 2023 @ 23:01

 5. Nu mă lua pe mine cu „cum adică” pentru că am avut o exprimare legitimă. În toată presa scrie că a făcut USR, dar conform legii nu poate face un partid, ci o persoană fizică sau o ONG. Astfel că în expresie am cuprins ce ati spus în declarațiile de presă și ce spune legea: „USR sau cine a făcut Petiția pentru Inițiativă Cetățenească.” Este corect cum am scris, lucru pe care l-ai confirmat cu ce ai explicat mai sus. Nu aveam de unde să știu care persoană a făcut Petiția, ca a făcut-o Semiran, Paris sau un Vasilică.

  Juridic, nu poți să treci din domeniul privat în domeniul public terenuri care nu sunt inventariate, care nu sunt identificate, care nu sunt încadastrate și intabulate. Pe HG-uri, pe HCL-uri, sunt consemnate hectare de pădure, o parte în domeniul public, o parte în domeniul privat, dar primăria zice că nu au fost identificate și încadastrate. Cele care au fost inventariate și încadastrate fac toate obiectul proiectului cu Parcul Carol, deci sunt în domeniul public.

  Sunt convins că trecerea din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipalității s-a făcut cu acte.

  De asemenea, cele care au trecut din domeniul public al municipalitatii în domeniul privat, cu HCL, s-au făcut cu acte, altfel ar fi fost nelegal.

  Se tot minte de către primărie despre câte hectare deține municipalitatea în Pădurea Comorova.

  Astfel, am inițiat un proiect HCL pentru a demara procedurile de identificare și încadastrare a tuturor terenurilor din Padurea Comorova, pentru a fi trecute în domeniul public. Proiectul HCL are referate de specialitate, are tot ce ii trebuie, primarul refuză de 7 luni să introducă pe ordinea de zi. Drept pentru care am demarat plângere penală pentru abuz în serviciu, întrucât sunt împiedicat să îmi îndeplinesc atribuțiile de consilier local și mi se încalcă drepturile.

  De aceea, am făcut o sugestie, că puteți face plângere penală pentru abuz în serviciu. Ca să se cerceteze de ce primarul nu dorește inventarierea terenurilor din Pădurea Comorova. Ce vom afla, că a fost mătrășită?

  Nu mai fiți atât de agresivi! Și, mai ales, nu mai fiți atât de aroganți. De aici pleacă toată antipatia pentru USR, pare ca aroganța și agresivitatea sunt politică de partid.
  Iar „măi” acela și modul de a scrie te dă de gol la atacurile pe care le faci în mod anonim, la adresa mea, cu abjecții și minciuni. Am înțeles, ați fost noi în politică, asa ați crezut ca funcționează când i-ați văzut pe ăia ai lui Radu și pe câțiva frustrați de la PSD, dar gata, ați văzut la alegeri că nu ați obținut nimic cu astea, încercați și varianta sa fiți corecți și politicoși.
  Asa, un sfat. Dacă îți folosește, îmi e bine. Dacă nu îți folosește, îmi e și mai bine.

  Comentariu by Mentalistul — 9 ianuarie 2023 @ 4:58

 6. D-le Menabit, eu nu am conturi false la adăpostul cărora sa comentez pe paginile altora, toți colegii mei pot confirma, deoarece ei sunt cei care îmi mai dau screenshot-uri de la poatarile tale, care ar interesa usr-ul. Administrez contul usr-ului și e greu de făcut și asta, fiindcă sar de pe un cont pe altul, ceea e frustrant cant te grăbești, eu sunt tot timpul grăbită, și te deconectează fbk când ai mai multa treaba! Sănătate! Înțelegi, e ok, nu înțelegi și faci scenarii, nimic nou!

  Comentariu by Semiran — 9 ianuarie 2023 @ 8:27

 7. QUI PRODEST ! Cand doi politicieni se cearta…al treilea cetățean pierde !Puterea post decembristă au zămislit partide de sprijin si partide cal de bătaie! Cetățeanul trebuie sa piardă din vedere…adevărata țintă!

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2023 @ 9:31

 8. Pt. #3, #4
  https://www.cotidianul.ro/justitie-numai-pentru-unii/

  Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2023 @ 10:32

 9. https://www.replicaonline.ro/dupa-dna-peste-cristian-radu-vin-si-executorii-judecatoresti-543343

  Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2023 @ 10:32

 10. Pt. Semiran și Ozzy
  Nu credeți că ar fi mai bine pentru voi să nu vă certați în public ?
  Pot fi mediatorul vostru dacă doriți să avem o întâlnire.
  Inamicul Mangaliei nu este unul dintre voi.

  Comentariu by lucian visa — 9 ianuarie 2023 @ 17:04

 11. Like @10

  Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2023 @ 21:27

 12. Astia de la USR sant bătuti in cap rău si nu ai cu cine să vorbesti.A incercat mai toată opozitia să i adune la un numitor comun dar sant besmetici si de o aroganță iesită din comun.Daca îi intrebi azi,vor spune ca peste 2 ani o sa castige primaria cu pripasul ăla de Paris.Un copil nevinovat bagat la inaintare sa rupă voturi.

  Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2023 @ 23:20

 13. Care opozitie?

  Comentariu by anonim — 10 ianuarie 2023 @ 8:30

 14. Pt 10: Eu zic ca am conlucrat bine cu doamna Semiran. Ați urmărit doar începutul, ar trebui să urmăriți tot.
  Discuțiile din dezbateri nu le mai considerați ceartă, fiecare își spune punctul de vedere. E mult mai bine să le dezbatem și astfel, cu ce are fiecare să conturăm soluțiile. Ce ni e bine dam deoparte, ce e bine este văzut de toți ca fiind bine.

  Dacă o lămurim acolo, în dezbatere, apoi nu mai sunt disensiuni. Ceea ce s-a întâmplat, am ajuns la același numitor pana la final și s-a conturat cum trebuie să arate un Registru al Spațiilor Verzi.

  Accept pe oricine mediator, eu sunt deschis la tot ce e bine pentru Mangalia. În toate am mers cu mediator, pentru că sunt abrupt de sincer, iar un mediator mă temperează.

  Încă o dată, nu am nimic cu partidele, ele sunt un abstract, oamenii pe funcții fac bine sau fac rău. Cu senatorul Remus Negoi mă înțeleg bine. Cu alții nu mă înțeleg bine, pentru că nu ies din catatonism. Fiind un partid care are membri doar dintre cei care nu au mai făcut politică, în primii ani au mers pe sistemul MEME (mass message), cineva ordona direcția și toți de avantau în acea direcție. Se scria MM: Înjurați pe Ozzy! Iar pe pagina mea apăreau zeci de useriști din țară, care mă insultau, dar nu știau cine sunt ori cum arată Mangalia.
  Logic, asta nu durează la infinit, cândva vor începe sa se umanizeze.
  În sensul că își vor accepta greșelile, nu vor mai fi agresivi știind că în realitate nu dețin vreun adevăr, ba din contra, au fost ei în greșeală pentru că nu acceptau și nu vedeau opiniile celorlalți.

  De exemplu, Cristian Ghinea e un șpăgar ca oricare dintre politicienii corupți. Să faci pe Sfântul, e o ipocrizie. Mai bine nu faci pe Sfântul, dar arăți ce ai făcut bine pentru țară. Neajunsul lor este că nu au făcut bine pentru țară (mă refer la Ghinea, și Stelian Ion, și toți cei care se dau sfinți). Nu au apucat sau nu s-au priceput.
  https://www.facebook.com/100002103409812/posts/pfbid056wX6p5oqNeZhqwPDpuUKjSabdZMSvD91wGxG76TGHw5gmRNyrMvS9NVwiHv6uF3l/

  Este opinia mea, iar eu nu las opinia mea să alunge o oportunitate pentru ceva bun in Mangalia.
  Și față de Murad am avut și am opiniile mele, care nu-i sunt favorabile. Dar pentru binele Mangaliei m-am retras și m-am străduit sa transfer voturile mele, am si reușit cu 3.000 de voturi, ceea ce PSD nu a făcut, le-a dat lui Radu Cristian. Iar electoratul lui Iorguș, a avut 1.700 de voturi pierdute la primar. (850 au votat pe Iorgus, iar 850 au votat cu stampila dublă Murad/Iorguș). Asta spunea Iorgus la toate secțiile de votare: „Nu uitați, Murad și Iorguș!”.

  Cum ziceam, la acea dezbatere m-am completat bine cu USR. Eu așa zic.

  Comentariu by Mentalistul — 10 ianuarie 2023 @ 21:44

 15. Pt. #14
  Asteptam si pdv-ul d-nei Semiran.
  Pana una-alta:
  https://m.youtube.com/watch?v=TR3KxiGRAf8

  Comentariu by nabuco — 11 ianuarie 2023 @ 1:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress