Mangalia – politica locală

4 ianuarie 2023

Nevasta lui Zanfir Iorguș își bagă hotelurile din sudul litoralului în renovare

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:17

Una dintre societățile familiei fostului primar din Mangalia, fiind vorba despre Zanfir Iorguș, are în plan reabilitarea mai multor spații de cazare pe care le deține în sudul litoralului. Astfel, la final de an, societatea Zimcom SRL a obținut de la Primăria municipiului Mangalia un document de urbanism în vederea elaborării documentației tehnice pentru reabilitarea hotelurilor Nalba și Dalia, fost Mimoza.

Mariana Iorguș, soția fostului primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguș, intenționează să aloce o sumă importantă de bani în vederea reabilitării mai multor unități de cazare din sudul litoralului pe care aceasta le deține.

În acest sens, societatea Zimcom SRL a obținut de la Primăria municipiului Mangalia un document de urbanism în vederea elaborării documentației tehnice pentru reabilitarea hotelurilor Nalba și Dalia, fost Mimoza, ambele din Jupiter.

Mai exact, familia Iorguș dorește reabilitarea prin construirea balcoane și scări de acces exterioare deschise, corp recepție parter, refacere finisaje exterioare, salon SPA exterior parter și platformă gospodărească parter, cu respectarea prevederilor Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.G..

În anul fiscal 2021, firma soției lui Iorguș a avut cifra de afaceri de 898 175 lei, profit de 163 985 lei și datorii de 1 690 763 lei.

Andreea VREJOIU Replica 04.01.2023

22 Comments

 1. Și care e știrea?
  Îmi renovez apartamentul. Nu e la fel de neștire?

  Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2023 @ 16:29

 2. Știrea e că soții Iorguș au datorii și că le merge greu. Noroc că-i ajută dezinteresat, primarul Radu. Poate o să-i ajute și la construcția de pe faleză. Doar ca să-și plătească datoriile. Fără profit, doar pentru binele Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 4 ianuarie 2023 @ 16:30

 3. Like @2
  https://www.replicaonline.ro/iorgus-e-timpul-ca-radu-cristian-si-echipa-lui-de-navetisti-sa-plece-425376

  Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2023 @ 17:13

 4. Pt. 2: Mulțumesc! Acum am înțeles.

  Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2023 @ 19:24

 5. Când ești bolnav, vorbești tu cu tine însuți! Ceva timp în urmă, Ozzy urla ca nu el este Mentalistul, ca n-are nicio treabă cu el, nu îl cunoaște!!! Azi, același personaj își asumă cealaltă persoana din el, adică pe mentalist și îl scoate din jobenul personalități sale multiple pe Nabucco ( mare rege, a construit imperiul babilonian, deci plusăm la personaje biblice) și incepe sa-i răspundă lui… La ce ne trebuie actori, cata vreme avem unul singur care interpretează toate rolurile?!

  Comentariu by Anonim — 4 ianuarie 2023 @ 19:43

 6. Pt.5
  Poate ne-ai putea explica de unde este ura viscerală PER – USR. Are vreun sens politic ? Cât despre Nabuco, el este neutru. Vrea doar binele Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 4 ianuarie 2023 @ 20:00

 7. Voia sa candideze din partea usr la primarie și ăia nu au vrut.

  Comentariu by Anonim — 4 ianuarie 2023 @ 20:15

 8. Pt. #5
  Voi acestia:
  https://journals.openedition.org/remi/7625
  care-l huliti pe O2zy de cate generatii sunteti in Mangalea?
  🙁

  PS: eu ma semnez cu „nabuco” si nu „Nabucco”, i-am explicat domnului Dan Vucea si de unde inspiratia acestui pseudonim.
  Cat despre actori un pios „multumim Maestre” pentru domnul Mitica Popescu:
  https://www.youtube.com/watch?v=tu5wN4nrRjI
  😉

  Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2023 @ 21:14

 9. Uff, este de ajuns să citești ce scriu 5 și 7, ca să înțelegi de ce am dreptate privind pe USR Mangalia. Cu alți useriști din țară sunt prieten, ori discut prietenește, mă întâlnesc cu ei prin Vamă. Nu este o ură a mea contra USR, ci o dezaprobare a mea pentru cum se comportă USR Mangalia. Care e din câteva persoane. Dezaprob modul în care vor să impună falsul ca fiind realitate.

  Nabuco este mai vechi decât mine pe acest blog. Dar cum usrriștii sunt mai noi, își închipuie diverse. Mai erau unii care credeau că nick Marian Vasile sunt tot eu. Nu, nu știu cine e, dar după stilul de scris cred ca pe Facebook era Demetrios Callatianul. Cum au dispărut în același timp, o perioada am bănuit ca e nea Vasile care a murit de AVC.
  Și acolo am dubii, pentru că Marian Vasile știe administrație publică.

  Când am intrat pe blogul acesta am anunțat cine este Mentalistul și dl.Vișa poate să confirme. Ceea ce am afirmat eu este că pe acest blog nu scrie Menabit Ozghiun, ci Mentalistul. În sensul că nu pot fi considerate declarații politice, nu poți da în judecată nick Mentalistul. Declarațiile mele publice sunt diferite, nu au tonul acesta și nici exprimările libere pe care mi le permit pe aici.

  Apoi… a fost o discuție despre candidatura mea din partea USR, dar eu niciodată nu am vorbit cu vreun lider USR despre asta, asa cum afirmați, ci alții si-au dorit crezând că voi avea o forță mai mare în alegeri. USR deja negociase cu PNL să desemneze candidat un cal mort. S-a dovedit că singur am avut rezultate mai bune decât USR care avea notorietate la nivel național. Nu eu aș fi câștigat dacă aș fi candidat cu USR, ci USR ar fi câștigat de pe urma candidaturii mele.

  După scandalul pe care l-am făcut la PSD și retragerea sprijinului politic, am cautat un partid cu care să candidez. Am fost prezent la înființarea AUR și George Simion anunța pe la TV că sunt candidatul AUR în Mangalia, planul era să fie aici toată campania de alegeri locale, să îmi facă AUR campanie concentrând toată logistica lor. Am gândit la ce va fi mai departe, am refuzat deoarece știu foarte bine interiorul lui AUR și că nu pot purta un discurs nationalist-șovin, mai ales că sunt dintr-o minoritate istorică națională, iar în Dobrogea trăiesc 19 naționalități etnice în armonie și bună înțelegere.
  Sunt convins că George Simion mă respectă. După înființarea AUR Mangalia cu Florin Jianu președintele organizației locale, am vorbit cu George Simion. Astăzi nu există organizație locală AUR.

  Cât despre USR, nu au loc în Mangalia, decât dacă vom fi aliați în luptă. Am fost în urmă cu 3-4 săptămâni și am vorbit cu senatorul lor de Constanța sa participe la ședința cu Regulamentul, a venit omul, a luat cuvântul și nu l-a băgat nimeni în seamă. Am dorit asta, să vadă cât este de greu cu penelistii din Mangalia.
  A fost și Semiran în ședință, nu au fler politic, a întrebat niște chestii ale căror răspunsuri a ridicat mai mult pe viceprimar, în loc să îl pună în încurcătură. Și a mai dovedit că nu știe ce se întâmplă în Mangalia. Radu Cristian răspunde la toate apelurile telefonice, doar asta face. Dacă nu ii convine ce solicită cetățeanul îl pasează sau promite ca revine cu telefon, dar nu o mai face. S-a trezit Semiran sa întrebe de 7 ori dacă ei răspund la telefonul personal, i s-a răspuns că ei l-au făcut public și ii preocupa problemele oamenilor.
  Și aia cu Pădurea Comorova, ii urcă la fileu faptul că s-a făcut un proiect pe 220 de ha pentru a trece pădurea că Parc Forestier Municipal, domeniu public, pentru a se face proiectul Parcul Carol cu cca 8,5 milioane de euro pe fonduri europene.
  Ei nu știu ce se petrece în Mangalia, de aceea greșesc grav. Dăunează opoziției.

  Sunt în Partidul Ecologist. O sa vedeți multe schimbări, ecologiștii vor fi activi, deja s-au înmulțit și s-au mărit organizațiile. Este o politică nobilă să fii ecologist, acest aspect se va dezvolta și va fi bine înțeles de electorat. Partidul Ecologist s-a înființat în 1990, înaintea FSN, există de 33 de ani. Între timp au dispărut multe partide: PNTCD, P-DL, România Mare, PUR, UNPR etc. Vor dispare și Pro România, ALDE, PMP. Pe viitor sunt sigur că vor dispare USR, AUR, când se vor fâsâi liderii lor. Dacă apare mâine adevărul că George Simion are aceleași gusturi cu ÎPS Teodosie, se dezumfla tot AUR.
  Am ales PER pentru libertatea pe care o am, pentru că fiind in conducerea pe județ nu mă deranjează nimeni, ba am un cuvânt de spus pe plan național. Iar ce facem acum, dacă reușim, va deveni o mândrie sa fii ecologist.

  Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2023 @ 21:18

 10. Ne plictisești hahaleră puturoasă . Cînd te duci la muncă să îți plătești din datorii măi tătare că plînge familia ta de cînd ai început să le ceri bani zi de zi ? Chiar nu îți este rușine să furi din pensia mamei tale ?

  Comentariu by Anonim — 4 ianuarie 2023 @ 22:09

 11. cont. @3
  https://www.replicaonline.ro/protest-cu-mafiotii-de-la-damen-n-are-cum-sa-prospere-santierul-video-542985

  Comentariu by nabuco — 5 ianuarie 2023 @ 0:12

 12. Pt 10: Pensia lui mama e vreo 1.200 de lei. După 32 ani de muncă.
  Inventează alt scenariu, ăsta nu ține.

  Comentariu by Mentalistul — 5 ianuarie 2023 @ 12:16

 13. @12- Un salariat care primește acum un salariu de 4000 de lei,va avea peste 35 de ani…1275 lei (mai puțin față de contribuție!)! Solutie: Ăștia care suntem pensionari acum…s-o mierlim mai repede si a doua :sa ajunga PER la guvernare ! Unii sunt mai avantajati pen’ca au avut grijă sa-si pastreze cate un socru contraamiral pensionar care…

  Comentariu by I.S — 5 ianuarie 2023 @ 12:54

 14. Pt. #13
  https://www.amosnews.ro/wp-content/uploads/2021/12/andoy2005z20mi-Repartitie-C.jpg

  Comentariu by nabuco — 5 ianuarie 2023 @ 14:49

 15. https://www.ordinea.ro/dna-a-pus-sechestru-pe-averea-primarului-din-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 5 ianuarie 2023 @ 19:16

 16. Pt 13: Contraamiralul nu mai e socrul meu de ceva timp. Iată un lucru pe care mulți nu-l știu, socrul meu a fost comandantul garnizoanei Mangalia mulți ani.

  Comentariu by Mentalistul — 5 ianuarie 2023 @ 20:07

 17. https://www.ordinea.ro/dna-a-pus-sechestru-pe-averea-primarului-din-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 5 ianuarie 2023 @ 21:07

 18. @16- Nu era cazul ! De acolo nu se intelege ca ar fi vorba despre asa ceva.A fost o mica tachinare codificata !(pen’ca ai cam dat cu toporisca deunăzi in pensionari) Oricum sa stii ca desi cunosc multe amănunte…discreția este un punct forte al caracterului meu !

  Comentariu by Anonim — 5 ianuarie 2023 @ 21:33

 19. @18-I.S

  Comentariu by I.S — 5 ianuarie 2023 @ 21:34

 20. @16 Sunt „amanunte” cunoscute de către noi mangaliotii care am copilărit p’aci,nicidecum de galateni sau bucuresteni popositi in Mangalia pentru rapt! Totusi ceva scartaie,nu se leaga ! Recunosc ca am avut un moment de speranță cand mafia politica incotopenita in oras va fi invinsa,cu ajutorul cetățenilor „cu mintea pe umeri” si cu aportul unui candidat bine pregătit si capabil(Mario Cotlet) spre
  binele orașului!

  Comentariu by I.S — 5 ianuarie 2023 @ 22:18

 21. Ca să dai jos mafia aceasta e nevoie de mai mult. Drept dovadă este că nu a putut duce lupta mai mult de o campanie. Locuitorii Mangaliei nu dau votul unui om pregătit și capabil. Dacă ar fi fost astfel, scăpam demult de mafie.

  Comentariu by Mentalistul — 5 ianuarie 2023 @ 22:47

 22. Pt. #21
  https://www.cotidianul.ro/profesionistii-din-coalitia-prostocratiei/

  Comentariu by nabuco — 6 ianuarie 2023 @ 15:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress