Politica locală

23 decembrie 2022

Convocatorul ședinței ordinare a CL Mangalia din 28.12.2022

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:19

Vezi convocatorul

29 Comments

 1. https://www.replicaonline.ro/postul-de-adjunct-al-isj-constanta-nu-a-mai-fost-ocupat-pentru-ca-a-intrat-pe-fir-dna-541789

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2022 @ 13:19

 2. Sărbători Fericite, tuturor!
  Crăciun Fericit!!

  Comentariu by Mentalistul — 24 decembrie 2022 @ 20:48

 3. like @2
  https://gdb.rferl.org/1be90000-0aff-0242-c936-08d9c26d0be5_cx0_cy9_cw96_w1597_n_r1_st_s.jpg
  Multumim la fel.

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2022 @ 21:36

 4. Notă: În textul de mai jos, denumirea „turc” este pentru popoarele turcice din Asia Centrală: hunii, hephtaliții, khazarii, uyghurii,pecenegii, cumanii, kimekii și toți cei pe care astăzi îi numim tătari, kirghizi, kazahi, uzbeci, karakalpak etc.

  《În mitologiile turcești din Asia Centrală există o tradiție istorică foarte importantă, care continuă și azi. Este vorba despre „Ayaz Ata” sau „Soğuk Tanrısı”, zis și „Ayaz Baba” („Tatăl Frigului”) care înseamnă „Zeul Frigului” și numit în acest fel, deoarece a fost creat din lumina lunii și a provocat aerul rece. Cele șase stele unice ale Pleiadelor sunt cele șase găuri ale cerului. Ayaz Baba suflă aer rece peste pământ prin aceste găuri și astfel vine iarna și nu oricum, ci cu aromă de sărbători. Acestea, precum știm, au loc într-o perioadă sfântă și ne transmit un fapt foarte clar: dorința de a stabili un nou timp. Cu alte cuvinte, sărbătorile periodice, care închid un fus orar și deschid o altă perioadă, asigură reînnoirea completă a timpului. Observând unele detalii, putem obține o imagine generală a ritualurilor care marchează sfârșitul vechiului an și începutul unui nou an.
  „Narduğan” are sensul de „Soarele care se naște” sau „Renașterea soarelui”. În timpul sărbătorii Nardugan, în cadrul unui ritual natural, special, s-au făcut rugăciuni către Zeul Ulgen. Pentru ca dorințele să ajungă la Zeu și să fie acceptate, au fost legate de arțar diferite ornamente din țesături colorate. Patria renilor Sagun este Asia Centrală. Ayaz Ata urcă pe sania trasă de un ren. Originea ritualului de utilizare a acestui ren de Moș Crăciun, a devenit ulterior un simbol în lumea creștină, este Asia Centrală. Potrivit mitologiilor, Ayaz Ata a fost un erou care a apărut în frigul iernii și i-a ajutat pe orfani și pe cei flămânzi. Tradițional, în fiecare an, când se apropiau sărbătorile Nardugan, turcii își făceau curățenie în case, iar în ziua sărbătorii obișnuiau să poarte cele mai bune și mai curate haine. Mergeau în grup cu darurile, pe care doreau să le prezinte Zeului Ulgen și se adunau sub cel mai mare și mai frumos arțar din regiunea în care trăiau. Când toți erau prezenți sub copac, ei se rugau la Zeul Ulgen și lăsau darurile sub arțar, astfel încât ele să poată ajunge la Zeu. Mai mult, la această ceremonie, Ayaz Ata venea însoțit de „Fata zăpezii”, considerată fata sau nepoata lui. El dădea fiecăruia câte o bentiță din cele făcute în număr suficient de fetele și femeile tinere, pentru ca membri familiei să le lege de ramurile copacului. Fetele tinere din grup obișnuiau să distribuie țesăturile împodobite celor care se alăturau la ceremonie. Aceste bentițe distribuite erau de obicei țesute din părul animalelor, cum ar fi oile și caprele, pe care erau brodate motive din „Pomul vieții”. În timpul ritualului, aceste bentițe colorate și cu figuri erau legate, cu bucurie, de ramurile copacului vieții.》

  Cum arată vedeți în link de mai jos. În unele popoare turcice e cu albastru, în altele cu roșu.
  https://pin.it/5ta7xBF

  Comentariu by Mentalistul — 24 decembrie 2022 @ 23:53

 5. https://www.replicaonline.ro/fosta-sefa-a-bancii-transilvania-constanta-numita-director-general-la-thr-marea-neagra-541910

  Comentariu by nabuco — 25 decembrie 2022 @ 0:45

 6. În data de 22.12.2022, la ora 23:30h (noaptea ca hoții!!), a fost transmisă convocarea ședinței ordinare a Consiliului Local, pentru 28.12.2022, care are pe ordinea de zi Regulamentul pentru Comerț. Propunerea de Regulament a primarului interzice multor comercianți ai Mangaliei să își continue activitatea, favorizând pe alți agenți economici, veniți de aiurea să „investească”,chipurile, în stațiunile Mangaliei. Primăria nu rezolvă cererile comercianților Mangaliei pentru autorizații de dezvoltare a activităților economice, dar celor „aduși” de gașca primarului, cu care pune stăpânire pe comerțul din stațiunile Mangaliei, le eliberează autorizațiile pe bandă rulantă, în regim de urgență.

  Situația economică:
  În anul 2021, an pandemic, au fost cheltuite în stațiunile Mangaliei, de către turiști, 270.000.000 de euro.
  Taxa de Stațiune a fost aplicată în valoare de peste 9.000.000 lei, la valoare de 5 lei/turist/noapte de cazare, adică au fost taxați cca 1.800.000 turiști. Conform situatiei primariei, procentul de incasare a fost 81%, deci am avut peste 2.000.000 de înoptări in statiunile Mangaliei, la care se adaugă și minorii. Mai sunt turiștii de tranzit și turiștii în vizită (fără cazare în hotel).
  Cheltuiala per turist a fost de 135 de euro/zi, cazare inclusă.
  La peste 2.000.000 înoptari, cheltuiala totală a turiștilor înregistrați a fost de 270.000.000 de euro.
  ……………
  Aceste proiecte au fost „furate” și de Radu Cristian, și de Iorguș Zanfir, și de Murad Mohammad – candidați pentru primar în Mangalia – si introduse in materialele lor de campanie.
  Locuitorii Mangaliei au votat pe Radu Cristian, în proporție covârșitoare.

  Ce a înțeles primarul Radu Cristian din studiile mele? Că în comerțul din stațiuni se află o mină de diamante, în fiecare sezon se pot atrage încasări din cele 270.000.000 de euro cheltuite.

  Și, ca să confirme că, la fiecare decizie a sa, scopul este propria înavuțire și menținerea puterii față de locuitorii Mangaliei, a început să vândă bucăți din această mină de diamante. S-a apucat să închidă afacerile mangalioților, ca să le dea în stăpânire anturajului său și celor care au dat șpăgi exorbitante. De aceea interesul ca să fie adoptat acest Regulament pentru Comerț cu conținut abuziv, discriminatoriu și corupt.

  Astfel, au vrut să treacă pe șestache acest Regulament printr-o simulare de Dezbatere Publică, fără să facă publică propunerea de act normativ, dar i-am prins asupra faptului și dezbaterea publică s-a reprogramat.

  A avut loc Dezbaterea Publică, în care inițiatorul nu a participat, iar viceprimarul a mințit cu mare ipocrizie pe zecile de comercianți care au participat. A promis că va mai exista o dezbatere publică, așa cum prevede legea, cu forma finală care va fi supusă aprobării Consiliului Local.

  Dar nu. Au transmis, noaptea ca hoții, convocarea unei ședințe ordinare în data de 28.12.2022, care are pe ordinea de zi și adoptarea Regulamentului respectiv. Tot la acea oră, au publicat pe pagina de internet a Primăriei forma finală propusă de către primar.

  Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Local prevede (o tâmpenie!) că pot participa la ședințele publice doar cei care au făcut cerere cu cel puțin 48 de ore înainte. Asta înseamnă că cel târziu până la data de 26.12.2022. Dar 25 și 26 Decembrie sunt zile libere legale, iar 24 Decembrie a fost sâmbătă. Singurul moment în care s-a putut face cerere la Registratură, pentru participarea la ședință, a fost vineri dimineață, pe 23.12.2022, asta dacă a avut cineva la cunoștință că în timpul nopții a fost publicată pe pagina de internet a Primăriei Mangalia forma finală a propunerii de Regulament pentru Comerț.
  Momentul convocării a fost ales special. De ce să trimiți convocarea chiar înainte de ora 24:00? Pentru că dacă s-ar fi transmis convocarea pe 23 Decembrie la ora 00:10h, ședința ar fi putut să se țină pe 29 Decembrie, ar fi fost timp pe data de 27 Decembrie ca cetățenii să depună cerere de participare. A fost transmisă convocarea la ora 23:29 cu acest scop, să restrângă dreptul de participare la ședința CL.
  În loc să petrecem sărbătorile, facem ședințe pentru a elabora amendamentele pe care trebuie să le propunem pentru a elimina acele abuzuri. Consilierii locali obedienți lui Radu Cristian și părtași la distrugerea economiei locale vor vota această ticăloșie, dar procesul-verbal va consemna amendamentele noastre cu expunerea de motive, că se fac abuzuri și, inclusiv, se încalcă Constituția României. Procesul-verbal va dovedi că au votat în cunoștință de cauză.
  Cei prejudiciați vor da în judecată Consiliul Local, pentru despăgubiri (pentru ce au investit, pentru ce pierd cu interzicerea activității economice), și, deoarece Consiliul Local nu deține patrimoniu, se va cere atragerea răspunderii patrimoniale a celor răspunzători, urmată de executarea silită a patrimoniului acestora în vederea recuperării pagubei, iar, până la închiderea procedurii, garantarea recuperării pagubei prin instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra întregii averi (a consilierilor locali care vor aprobă un Regulament abuziv).

  Ce inimă să aibă acești oameni? În timp ce poporul român petrece Sărbătorile Sfinte, conform obiceiului strămoșesc, ei acționează contra oamenilor, să le fure pâinea cea de toate zilele. De câtă ticăloșie să mai dea dovadă consilierii locali care aprobă aceste abuzuri, să pună oamenii pe drumuri la instanțe, ca să își ceară dreptatea, timp în care poliția locală a primarului dă amenzi în fiecare zi, să distrugă pe cei care se opun abuzurilor?
  Exemplu: Trușcă Grill a câștigat în instanță și a obligat primăria să îi răspundă cererii de autorizare, dar primarul refuză și poliția locală îl amendează abuziv, zilnic. Ca să cheltuie sute de mii de lei pe procese, deschise împotriva fiecărui proces-verbal abuziv. Acesta este sistemul mafiot politico-economic, care asuprește Mangalia.

  Asta ați votat, oameni buni! Ați votat un sistem opresiv care face din Mangalia o Valea Jiului, locuitorii Mangaliei pleacă în străinătate la muncă, deoarece nu mai sunt locuri de muncă în orașul nostru din cauza lui Radu Cristian. Ați votat pe cei care distrug viitorul dumneavoastră și vă alungă copiii în străinătate. O să îi mai vedeți de Crăciun sau de Paște, o dată pe an, dacă aveți noroc.

  Acum, de Crăciun, ei acționează să pună cruce economiei Mangaliei. Asta ați votat! Iar eu, acum, ce să fac? Să vă felicit? Să fiu indiferent? Ori să lupt în continuare împotriva acestor ticăloșii? În timp ce unii le țin partea acestor nemernici? Ce vină au copiii dumneavoastră, să votați distrugerea vieții lor, să îi deposedați de o viață trăită plăcut și să îi condamnați la traiul într-un oraș gri, fără nimic de făcut, fără oportunități de dezvoltare personală, fără socializare, fără amintiri plăcute?

  Comentariu by Mentalistul — 25 decembrie 2022 @ 17:55

 7. Bravo O2zy, acum incearca sa blochezi magaria dar cand ai timp pune-i cu adevarat pe jar (chiar daca ma repet) poate ar fi cazul sa apelezi la:
  https://www.romaniacurata.ro/sesizare-dga/

  Comentariu by nabuco — 25 decembrie 2022 @ 20:33

 8. Ne alintam noi pe aici dar:
  https://www.replicaonline.ro/o-firma-din-galati-a-obtinut-insolventa-santierului-damen-mangalia-542003
  scoafa e moarta in cotet, adica:
  https://www.youtube.com/watch?v=KlJKWdxcsiE

  Comentariu by nabuco — 26 decembrie 2022 @ 0:39

 9. Regulamentul este ok

  Comentariu by Anonim — 26 decembrie 2022 @ 9:03

 10. Pt.9: Regulamentul inițial pe care ai vrut să îl treacă pe șestache era o ticăloșie. Au încercat să îl mai amelioreze, dar au păstrat ticăloșiile importante:
  – condiția de 50 mp pentru magazine cu produse nealimentare, condiție abuzivă.
  – interzicerea magazinelor alimentare în stațiuni, cu excepția la parterul blocurilor rezidentiale (aparthoteluri).
  – condițiile de autorizare care cer tot felul de acte care nu au legătură cu autorizarea (chiar și acte care au fost cerute la autorizația de construire a spațiului)
  – obligativitatea de a cere aprobarea tuturor vecinilor pe o rază de 50 mp (o arie de 7.850 mp, mai mare decât un teren de fotbal FIFA).
  – monopolul primăriei pe organizarea de evenimente, concerte, prin interzicerea celor care nu sunt în parteneriat cu primăria.
  – multe alte condiții care sunt o ticăloșie

  Comentariu by Mentalistul — 26 decembrie 2022 @ 10:42

 11. Pt. #9

  „Liberalii suflă aprig, care-n goarnă, care-n bucium. Și-ndemnîndu-se la luptă se adună tot mai mulți. Țipă, fornăie, nechează ca în filmele de-adulți. Iar din codrul un’ se fură de la stat pentru cinci vieți se ivește oastea mare de penali și-analfabeți.”

  N.B.
  Cu scuzele de rigoare pentru cei aproximativ 10% care nu se regăsesc în citatul de mai sus.

  Comentariu by nabuco — 26 decembrie 2022 @ 11:28

 12. Este un regulament asteptat de foarte multe firme din oraș . Pentru 3, 4 galagioși si Ozzy care chiar nu are habar trebuie să suferim noi cei care suntem de acord cu acest regulament ? Nu chiar nu . Consilierii știu ce au de facut .

  Comentariu by Linica — 26 decembrie 2022 @ 20:35

 13. Pt. #12
  https://youtu.be/1zOhS64LrSw?t=1932

  Comentariu by nabuco — 26 decembrie 2022 @ 22:36

 14. Pt 12: Ce ai scris face pe oricare om să fie dezgustat de Radu Cristian, că are așa complici ticăloși. Voi credeți că îi țineți partea, cu ticăloșiile astea, dar cei care citesc ce ai scris nu de tine se dezgustă, pe tine nu te cunosc, ești un anonim…ci de Radu Cristian.
  Vrei să obții ceva, dar de fapt obții contrariul.

  Consilierii locali obedienti lui Radu pot sa știe sigur un lucru: vor fi dați în judecată pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, averile vor fi puse sub sechestru, până se va finaliza judecata.

  Comentariu by Mentalistul — 27 decembrie 2022 @ 3:11

 15. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0D1ixzka6xs4zx7brJuQNX7xHqmuD49y26AFD69X7cbMEawgdjurWx1ERXtVzX4Ggl&id=100041307531799

  NOTA MEA:
  În procesul-verbal este consemnat:
  „Domnul Angelescu precizează faptul că, în cadrul acestei ședințe, nu se poate da MANDAT EXPRES pentru votul în ședința A.G.A., deoarece nu au fost primite materialele aferente punctelor înscrise pe ordinea de zi.”

  Titlul proiectului HCL, supus adoptării, este:
  „Proiect de hotărâre privind MANDATAREA în mod EXPRES a reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Mangalia în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a S.C. CALLATIS THERM S.A.”

  Viceprimarul declară că nu se poate da mandat expres, dar cu toate acestea, consilierii locali PNL (+Moldovan Dănuț), în frunte cu viceprimarul Angelescu Dragoș, au votat ceea ce ei declară că este nelegal.

  Și nu, nu au votat din ignoranță sau prostie. Au votat intenționat ceva nelegal, este complicitate la un demers care are drept consecință devalizarea bugetului local cu alte 8.000.000 lei.

  Comentariu by Mentalistul — 27 decembrie 2022 @ 12:54

 16. Când viceprimarul Dragoș Angelescu contrazice pe viceprimarul Dragoș Angelescu, este singurul caz în care viceprimarul are dreptate.

  Comentariu by Mentalistul — 27 decembrie 2022 @ 12:55

 17. Pt. #14
  https://www.dailymotion.com/video/x12a6fx

  Pt. #15
  https://www.replicaonline.ro/callatis-therm-si-consiliul-local-mangalia-mana-in-mana-pentru-a-usura-bugetul-local-541143

  Comentariu by nabuco — 27 decembrie 2022 @ 14:45

 18. Cei din asociația Noi suntem Mangalia sunt de acord cu regulamentul care va fi votat mîine . S-a ținut cont și de cerințele noastre și acum avem un regulament cu adevărat viabil .

  Comentariu by Anonim — 27 decembrie 2022 @ 16:14

 19. Pt 18: Din exterior, efortul vostru de a linge dosul lui Radu se vede foarte umilitor. Cu cât sunt aberațiile mai mari, cu înjosirea voastră se vede mai mare.

  Sunt președintele Asociației Noi Suntem Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 27 decembrie 2022 @ 16:24

 20. Pt.18
  A opri niște oameni să muncească e o mare golănie.

  Comentariu by lucian visa — 27 decembrie 2022 @ 18:23

 21. Minți Ozzy minți …. Ești pe dracu președinte …. rîd de tine toți băieții care se strîng pe acolo …. Te-au ghicit că esti un păcălici care îi aburești ….. să iti fie rusine . Mîine va fi votat regulamentul și toată lunea va fi mulțumită …. Așa că sictir mincinosule ..

  Comentariu by Anonim — 27 decembrie 2022 @ 19:20

 22. Voi acestia:
  https://journals.openedition.org/remi/7625
  care-l huliti pe O2zy de cate generatii sunteti in Mangalea?

  Comentariu by nabuco — 27 decembrie 2022 @ 23:37

 23. Pt 21: Nu realizezi cât de penibil ești.

  Cine mint abject? Oamenii lui Radu.
  Cine smiorcăie disperați că pierd la imagine? Oamenii lui Radu.
  Cine încearcă să manipuleze penibil, fără șanse să convingă pe cineva? Oamenii lui Radu.
  Astfel percepția oamenilor este că Radu minte abject, se smuorcăie disperat pentru că pierde imagine și este penibil în încercările de manipulare.
  Bravo! Ai reușit să îl susții pe Radu.

  Comentariu by Mentalistul — 28 decembrie 2022 @ 0:54

 24. Trușcă plînge prin oraș că i-a dat lui Ozzy 1000 de euro ca să îi rezolve problemele cu primăria iar tătarul îl minte non stop că îl rezolvă dar nimic pină acum . Oare să dea încă o țeapă acest tătar mincinos ?

  Comentariu by Anonim — 28 decembrie 2022 @ 18:23

 25. Pt 24: Zevzecule, chiar crezi că toată lumea ia șpagă?

  Comentariu by Mentalistul — 28 decembrie 2022 @ 19:59

 26. Astăzi au reușit performanta să interzică lui Kaufland să mai vândă fructe, legume, carne, preparate de carne, pește.

  Art.8, alin.II

  Comentariu by Mentalistul — 28 decembrie 2022 @ 20:03

 27. Minți mincinosule . Ai fugit din ședința pentru că ai fost umilit . Regulamentul a fost votat așa cum au vrut agenții comerciali . Iar ai pierdut zevzecule mincinos . Sictir

  Comentariu by Anonim — 28 decembrie 2022 @ 21:17

 28. https://fb.watch/hInUmZ8gmR/

  Regulamentul care au vrut să îl treacă pe șestache prevedea astfel:
  – cei din Centru aveau 1 an la dispoziție să plece sau sa se reprofileze în restaurante sau cafenele.
  – pe arterele principale din Mangalia nu aveau voie decât cafenele, restaurante, baruri, cofetarii.
  – magazinele alimentare erau interzise în stațiuni
  – pe arterele principale din stațiuni aveau voie doar restaurante, cafenele, baruri, cofetării.
  – magazinele nealimentare trebuiau să dețină minim 50 mp.
  – restaurantele minim 100 mp.
  – produse de patiserie interzise.
  – nu aveau voie să expună nimic.
  – orarul în stațiuni pentru restaurante și orice era pana la ora 23:00. (24:00 în weekend).

  Am făcut toate procedurile prevăzute de lege și astfel, din toate cele menționate mai sus, au rămas interzise în Regulament doar comercializarea în stațiuni de fructe și legume, carne, preparate din carne și pește.

  Comentariu by Mentalistul — 28 decembrie 2022 @ 22:40

 29. Dar ce au fructele de nu se pot vinde în stațiuni ?
  Vrei un strugure sau o caisă, nu te duci la supermarket în Mangalia.

  Să vedem dacă piața lui Filip din Saturn va mai funcționa. Sunt sigur că da.

  Comentariu by lucian visa — 29 decembrie 2022 @ 14:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress