Mangalia – politica locală

19 decembrie 2022

USR Mangalia: Primăria lui Cristian Radu nu vrea să iniţieze o hotărâre de salvare a Pădurii Comorova, trecând peste voinţa cetăţenilor! În timp ce Mangalia a rămas fără copaci, se fac plantări inutile în (N)Evergreen!

Filed under: USR — lucian visa @ 14:03

Comunicat de presă USR Mangalia

Periodic şi absolut inutil, dar cu sume consistente de la bugetul local, pe Radu Cristian îl apucă dragostea de natură. Parcă în bătaie de joc, administraţia locală continuă să îşi concentreze forţele (şi, mai ales banii publici) către proiecte verzi cu aceeaşi finalitate: copaci uscaţi, spaţii verzi îngălbenite, dar şi tăieri masive de arbori sănătoşi.

Într-o postare recentă, Radu Cristian spune că o să planteze, în Evergreen, 300 de arbori, din specii care, de ani de zile, s-au dovedit neviabile pentru Mangalia. Drept dovadă, plantările pe care acelaşi primar le-a făcut în campanii electorale, în Parcul Evergreen sau în zona Poliţiei, s-au uscat definitiv, la fel de repede ca şi banii cheltuiţi, degeaba, din bugetul local.

Cine nu-l lasă, însă, pe primarul de Mangalia să doarmă liniştit sunt, aşa cum, cu năduf a aruncat în acelaşi comunicat sunt “politrucii locali”, adică aceia care nu îl lasă să facă lucrurile după cum îl taie capul pe domnia sa, cu girul consilierilor obedienţi pe care îi manevrează după bunul plac. Spune Radu Cristian că vrea să înfiinţeze Registrul Spaţiilor Verzi, dar USR Mangalia îl presează de câţiva ani pe edilul local să facă acest lucru, cu nenumărate adrese, oficiale, pe care acelaşi primar a ales să le ignore!

Nu facem aceste demersuri degeaba – vrem să salvăm Pădurea Comorova!
Alături de noi a fost, permanent, europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a şi reuşit să demonstreze că există inadvertenţe crase între declaraţiile Primăriei Mangalia cu privire la suprafeţele din domeniul public şi privat ale Pădurii Comorova şi datele reale din teren. Iar dovada cea mai elocventă: deşi a ignorat, total, cererile de informaţii ale USR Mangalia, Radu Cristian nu a putut să refuze să răspundă Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa (la solicitarea USR). Astfel, Radu Cristian îl informează, eronat, pe Prefect, că Pădurea Comorova are 201 hectare teren public şi 201,6 ha domeniu privat. USR Mangalia declară public: cifrele trimise de Primăria Mangalia Prefecturii sunt false, iar Radu Cristian îl minte pe reprezentantul propriului partid în teritoriu! Aceste inadvertenţe în declaraţii au fost sesizate inclusiv de Curtea de Conturi care, anul viitor, va veni să facă un audit special pentru Pădurea Comorova.

Până atunci, USR Mangalia cere, public, primăriei, să respecte voinţa cetăţenilor care au semnat iniţiativa cetăţenească de trecere a tot ceea ce a mai rămas din domeniul privat al Pădurii (adică exact ceea ce poate vinde primăria rechinilor imobiliari) în domeniul public şi, astfel, să împiedice înstrăinarea terenurilor împădurite.

În concluzie, primăria lui Radu Cristian a dovedit, clar, că nu mai poate fi lăsată să se ocupe de gestionarea Pădurii Comorova. La fel cum nu poţi lăsa lupul să păstorească turma de oi, aşa trebuie să salvăm, din mâinile unei administraţii locale lacome, ceea ce se mai poate salva din Pădurea Comorova.
Iar aşa zisele plantări de copaci, făcute doar în perioadele în care Radu Cristian simte că pierde teren în faţa electoratului, trebuie, la rândul lor, realizate cu simţ de răspundere. Un alt exemplu concret, pe lângă inutilitatea plantărilor în Parcul (N)Evergreen – proiectul de asfaltare de pe străzile Oituz si Horia Cloșca și Crișan, unde, deşi erau prevăzute alveole pentru plantarea de copaci, iată că betonul a fost, şi de data aceasta, „câştigător”!

16 decembrie 2022

editiadesud.ro 19.12.2022

21 Comments

 1. Am o mare satisfacție când văd că toate partidele s-au făcut ecologiste și ne promovează doctrina. Amatori în ecologie, dar poate vor mai învăța din experiență.

  Apreciez că măcar USR face ceva. Nu se pricep ei la administrație publică, dar măcar atrag atenția.

  Sunt pentru plantarea de arbori. Ne oferim să ajutăm, prin voluntariat.
  Donăm și 10.000 de arbuști, dacă identifică niște ha pentru plantări, să le consemnăm în Registrul Spațiilor Verzi.
  O să îi oblig să aibă grijă de aceste plantări, până eliberează primăria după alegeri.

  Radu Cristian nu o să aducă pe ordinea de zi acel proiect HCL propus cu Inițiativă Cetățenească. Ca să facă asta, mai întâi ar trebui să aducă pe Ordinea de Zi proiectele HCL inițiate de PER. Un proiect HCL prevede demararea demersurilor de către Primăria Mangalia a procedurilor de identificare, inventariere, cadastrare-intabulare a terenurilor proprietate privată a municipiului Mangalia din Pădurea Comorova. Nu se poate face nimic dacă nici măcar nu sunt intabulate. După aceea, se pot trece în domeniul public al municipalității ori in domeniul public al statului.
  Primarul refuză să aducă acest proiect HCL pe ordinea de zi. Proiect inițiat prin Martie. L-am dat în judecată.

  Dacă ar aduce pe ordinea de zi inițiativa cetatenească înaintea proiectelor HCL inițiate de PER, ar fi încă un abuz.

  Iar PSD tace complice.
  La un momentdat înțeleg și pe PSD, că văd în mine un dușman, în timp ce Radu Cristian le e prieten. O să le fie și coleg de partid am înțeles.
  Eu am fost la PSD, s-au străduit să mă excludă, dar singur fac mai mult decât tot partidul lor la un loc. E normal să existe o frustrare.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2022 @ 15:03

 2. Notă Explicativă: Aroganța de mai sus este intenționată și are un scop. Să nu sufere nimeni că mi-ar scădea imaginea, pe blog intră maxim 100 de persoane să citească. De aceea, e teren de testări.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2022 @ 15:09

 3. O2zy,
  tu vrei si reusesti sa faci unele lucruri bune chiar si pentru oras. Iesi regulat la articole, comentarii dar CATEODATA in multitudinea de probleme pe care doresti sa le rezolvi mai si gresesti:
  https://www.reddit.com/r/Romania/comments/hjy0oi/cine_se_cac%C4%83_din_picioare_si_joaca_darts_cu_wcul/
  cred ca aceasta graba e de la dieta.

  Comentariu by nabuco — 19 decembrie 2022 @ 16:35

 4. https://www.replicaonline.ro/un-copil-de-7-ani-din-mangalia-are-nevoie-de-ajutorul-nostru-541221/

  Noi, ăștia săracii, am donat cât am putut. Rog pe ăia bogații, care fac mișto de sărăcia mea, să ajute acest copil.
  Asociația NOI SUNTEM MANGALIA a donat la Felinarul Speranței de la Trușcă Grill. Și mai donează în ziua spectacolului caritabil.

  Radu Cristian, Iorguș Zanfir, toți consilierii ăia părtași la hoție, să bage mâna în buzunarul personal, ăla în care au băgat hoțiile, și să ajute pe acel copil! Noi, ăștia săracii, am dat 5.000 de euro. Alde Radu și ai lui pot să dea împreună măcar 15.000 de euro.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2022 @ 20:19

 5. Pt.3: Aici pot să greșesc. Uneori o fac și intenționat. Aici nu e vreo pierdere.

  În rest, pe ŕețelele publice dr socializare, în comunicatele de presă, în ședințe, nu fac astfel de testări.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2022 @ 20:24

 6. Sa-i ajutam pe cei de la PER si USR sa protesteze la:
  https://www.cotidianul.ro/padurile-romaniei-in-pericol-sa-fie-administrate-si-exploatate-de-s-r-l-uri/

  Comentariu by nabuco — 20 decembrie 2022 @ 13:05

 7. Pt 6: Altă ticăloșie.
  Nu privește doar pe PER, ci pe oricine din România, același aer îl respirăm toți.

  Comentariu by Mentalistul — 20 decembrie 2022 @ 13:26

 8. Pt. #7
  si alta:
  https://www.replicaonline.ro/cazanciuc-avem-o-situatie-absurda-in-care-pensia-este-mai-mare-decat-salariul-541436

  Comentariu by nabuco — 20 decembrie 2022 @ 13:35

 9. @8-Asta nu spune tot ! E un termen caruia ii vine scadenta privind desființarea pensiilor speciale.E prins in PNRR.USR are un proiect de lege pentru desființarea lor si mai este unul cu impozitarea de 90%.Iata cine lupta cu pensionarii care au distrus trei generații! A zis si ozy asta….dar cum vine de la usr,de care „n-are voie să se apropie” pen’ca e dușmanul de clasa „declarat” si de pnl si de psd,e tabu !Se dau lupte puternice in parlament si nu numai !

  Comentariu by I.S — 20 decembrie 2022 @ 18:44

 10. Consiliul Local Mangalia a votat în unanimitate un ajutor de urgență pentru Gabriel, contributie de 25.000 lei la operația de care are nevoie.

  Comentariu by Mentalistul — 21 decembrie 2022 @ 20:47

 11. Pt. #9
  https://www.replicaonline.ro/felix-stroe-seful-psd-constanta-marcel-ciolacu-va-fi-noul-premier-video-541703

  Comentariu by nabuco — 22 decembrie 2022 @ 19:06

 12. https://fb.watch/hAjn53QVsy/

  Comentariu by Mentalistul — 22 decembrie 2022 @ 19:29

 13. Pt 11: Declaratiile lui Stroe confirmă ce ziceam, că Radu Cristian negociază să se înscrie în PSD.
  „Cu aceasta ocazie, Felix Stroe a precizat că sunt primari cu notorietate de la PNL și alte partide care se pregătesc să intre în PSD.”
  Cu această declarație Stroe îi transmite lui Ciolacu de ce trebuie sa îl păstreze președinte la Constanța tot pe Stroe, pentru că are în portofoliu niște primari.

  Dar primarii aceia trec la PSD indiferent dacă e Stroe președinte sau Tutuianu.

  Pe de altă parte, brigada PSD de la Mangalia deja se crede în același partid cu Radu Cristian, tot repetă în ședințe că acum ei și cei de la PNL Mangalia sunt frați, de aceea Foleanu îmi sare la beregată înaintea lui Filip. Foleanu e singurul care poate sa se bage în subiecte de administrație publică. Iorguș nu se arată chiar atât de slugarnic lui Radu, iar Tase, Dumitrașcu și d-na Călin nu știu administrație publică.

  Cam asta este ce ni se pregătește pentru 2024, o forță politică PSD+PNL, un USL condus de Radu Cristian, care pe lângă pensionarii cumpărați cu o primă, un tort și un apel telefonic de ziua lor, va avea și votul electoratului PSD, care în perioada urmatoare predicțiile sunt că va fi pe val.
  Iar restul, anti-Radu și anti-PSD, se vor imparti între PER, USR și AUR, care nu pot conlucra vreodată. Deoarece USR este totalitarist, AUR este extremist. Eu sunt deschis, trebuie să fie deschiși și ei.

  Tradițional, alianța PSD-PNL ar trebui să fie o forță politică puternică.
  În realitate, poate să se intample ca la Râmnicu Vâlcea, unde din 2016 este primar PER.
  Va depinde de conjunctură, va depinde de dacă mai vreau, vă depinde și de cine va fi la conducerea partidelor.
  O altă posibilitate este să piardă Stroe președinția pe județul Constanța la PSD. Și atunci vom avea alt joc.

  Pe de altă parte, există doar o singură persoană în Mangalia, care are experienta,notorietatea,forța, puterea să reziste atacurilor, ca să poată organiza opoziție lui Radu Cristian, cu șanse de câștig.

  Eu o văd așa: fie va fi imposibil, fie va fi foarte ușor.

  Comentariu by Mentalistul — 23 decembrie 2022 @ 1:42

 14. Pt. #13
  https://www.replicaonline.ro/psd-a-stabilit-contracandidatul-lui-radu-la-primaria-mangalia-foleanu-261717
  „Paul of Mangalia”

  Comentariu by nabuco — 23 decembrie 2022 @ 11:40

 15. cont. @11
  https://www.cotidianul.ro/avertizorul-cel-bun-si-turnatorul-cel-rau/

  Comentariu by nabuco — 23 decembrie 2022 @ 16:44

 16. pt #14
  ori e perdea de fum ori psd ul nu vrea, ca de obicei primaria .
  foleanu nici daca va candida singur nu va avea sanse.
  si nu e prima oara. oare simtul ala al ridicolului nu l au? sa fii mereu iepurasul pierdant de serviciu paarca e …umilitor

  Comentariu by wow — 24 decembrie 2022 @ 13:33

 17. Pt 16: Link de articol de la #14 este din anul 2016.

  În anul 2024, candidatul lui PSD la Mangalia va fi Radu Cristian.

  Oficial. Neoficial a fost și în 2012, și în 2016, și în 2020.

  Comentariu by Mentalistul — 24 decembrie 2022 @ 13:40

 18. https://www.libertatea.ro/stiri/romanii-au-repopulat-un-mic-catun-aproape-parasit-de-tatari-acum-in-satul-gherghina-se-taie-porcul-de-ignat-si-se-tine-craciunul-4387562

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2022 @ 13:54

 19. Pt 18: Hagieni era un sat 100% tătari. Tinerii au plecat, rămăseseră doar bătrânii.
  În ultimii ani s-au mutat și familii de români. Am găsit acolo și pe un cunoscut sculptor român, retras intr-o casă tătărească, pe care a cumpărat-o. Foarte bine cotat, pe o lucrare a sa o primărie din Europa a plătit 2 milioane de euro, la comandă.
  La întrare în sat a apărut o bisericuță. Inițial din foaie de cort, cu un mare clopot agățat de capre de lemn groase, în fiecare zi omul acela trage clopotul. E penticostal, ceva, si e singurul din sat. Mama a spus că în prima zi i-a stat inima în loc, să audă clopotul în Hagieni. Apoi a realizat că trebuie să accepte trecerea timpului, schimbarea vremurilor. S-au construit și ceva vile în Hagieni, nea Petrică și-a făcut o vilă auto-sustenabilă. Prima „vilă” a fost cea aproape de pădure, una a arabilor, unde se aciuiau niște arabi, din când în când, dar după ce i-am vizitat să văd dacă nu-i vreo tabără de antrenament (nu neapărat militară), nu a mai venit niciunul.

  Tătarii din România vor fi asimilați de români. Va fi ca la tătarii baltici, care au pierdut limba. Dacă nu erau musulmani, tătarii erau asimilați demult. Turcii s-au străduit mult să-i asimileze și aproape că au reușit.

  Lângă casa din Mangalia a bunicului, era casa unchiului Duan-abi. Era șchiop și era măcelar, tăia oi și vite. Au rămas 3 fete, toate cu funcții importante. Soția era Ager-tatai (tatai=mătușă).
  De Crăciun, mai tăia Duan și porci, fiind chemat la casele oamenilor. Acolo mai o cinzeacă de țuică, mai un vin. Înainte de Crăciun, dă să plece de acasă. Nevastă-sa îi zice:
  – Să iei păine, alimentara e închisă mâine!
  – Nu am timp! Am treabă!
  – Ce treabă ai, iară?
  – Mă duc să tai porcul lui Sebat, i-am promis omului!
  Era vorba despre dl.Sebat librarul care era gestionar la librăria din centru. A spus Duan repede un nume respectabil, să nu existe discuții de ce i-a promis. Femeia a tăcut, dar până s-a întors Duan, s-a prins de minciună:
  – Auzi, măh, de când Sebat are porc de tăiat?!?

  Comentariu by Mentalistul — 24 decembrie 2022 @ 20:36

 20. Chiar imi pare rau de acest băiat Ozzy . Cît de nebun poți să fi dragule să crezi că vei putea fi primar ? Niciodată măi băiete

  Comentariu by Anonim — 26 decembrie 2022 @ 9:10

 21. Pt 20: Eu m-am retras de la candidatură, după ce am cheltuit mulți bani pe campanie. Deci mie nu îmi este necesar să fiu primar.

  Și atunci, de ce smiorcăi?

  Comentariu by Mentalistul — 26 decembrie 2022 @ 19:41

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress