Mangalia – politica locală

17 decembrie 2022

Administraţia locală din Mangalia, campanie de plantare a peste 300 de arbori

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:51

Primăria Mangalia a început o campanie de plantare de arbori și arbuști, atât în parcul Evergreen și zona gării Neptun, dar și pe mai multe străzi din oraș și stațiuni. În total, în acest sezon, vor fi plantați peste 300 de arbori din speciile mesteacăn, arțar, tei, frasin, fag, carpen și stejar. De asemenea, vor fi plantați peste o mie de arbuști din speciile chiparos, tuia, laur și glicină. Tot în cadrul obiectivului de dezvoltare și protejare a spațiilor verzi, într-una dintre primele ședințe de Consiliu Local, primarul Cristian Radu va propune înființarea Registrului Spațiilor Verzi, în care va introduce și Pădurea Comorova, subiect al dezinformării unor politruci locali, aşa cum îi numeşte acesta.

Cristian Radu face referire la politicienii care fac parte din USR Mangalia, cei care au demarat mai multe acţiuni de salvare a Pădurii Comorova şi care l-au criticat în dese rânduri pe edil pentru neimplicarea sa.

Mircea GHIȚĂ, Cuget Liber 16.12.2022

38 Comments

 1. „Un ţăran se ocupa de cultivatul pepenilor. La un moment dat, nişte copii au început să intre noaptea pe plantaţie şi să fure din pepeni. Omul se gândeşte şi se gândeşte până îi vine o idee care în mod sigur îi va speria pe copii. Aşa că pune pe câmp o plăcuţă pe care scria „Un pepene de pe acest câmp a fost injectat cu cianură”. 
  Ziua următoare ţăranul vine pe câmp şi vede că nu lipseşte nici un pepene, dar găseşte o altă plăcuţă lângă cea pusă de el: „Acum sunt doi!””

  Asa cum pot fi si doua registe pentru Comorova: 1990 vs. 2022

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 20:30

 2. Pe lângă Registrul Spațiilor Verzi (actualizarea lui, pentru ca exista conform legii), propunem și Regulamentul Arborilor.
  Aceste proiecte HCL inițiate și dezbătute de PER sunt preluate de primar și promovare ca fiind acțiunile sale.

  Am inițiat proiecte HCL încă din aprilie, au referate de specialitate, dar primarul refuză să le introducă pe ordinea de zi. Unul din proiectele inițiate are ca subiect demararea procedurilor pentru identificarea și inventarierea terenurilor din Pădurea Comorova, deoarece nu sunt intabulate, cât si identificarea terenurilor municipalității din jurul pădurii Comorova, inventarierea lor pentru a le trece în Registrul Spatiilor Verzi pentru plantări în vederea măririi pădurii Comorova cu Regulamentul Arborilor, care prevede ca pentru fiecare 100 mp construiți pe nivel sa fie plantați 5 arbori, pentru fiecare autorizație de taiere de arbore deteriorat sa fie plantați 5 arbori, pentru fiecare naștere de copil sa fie permisă plantarea unui arbore, pentru fiecare căsătorie sa fie permisă plantarea unui arbore etc. Recepția construcțiilor sa fie condiționată de dovada plantarii arborilor, in regie proprie cu respectarea Regulamentului, angajând un consultant, ori contractând la un operator de specialitate.

  Astfel, construcția acelor blocuri din stațiuni sa fie condiționată de mărirea pădurii Comorova cu câteva hectare.
  Inclusiv investițiile primăriei sa fie conditionate de plantări.

  Comentariu by Mentalistul — 17 decembrie 2022 @ 21:59

 3. @1-Ăștia de la USR sunt mai noi si nu cunosc tarasenia prin care ” ala cu pepenii”(stim noi cine!) a băgat o pădure in intravilan,cu gânduri de jaf imobiliar,după care vine altul,care nu stie cultura pepenilor,dar administrativ,gaseste soluția ca acest „spatiu verde” sa fie trecut in registrul spațiilor verzi- pentru care se face buget de cheltuieli,daca n-a făcut-o deja si uite asa „pepenarii” își dau palma,bineinteles…cu niste loturi împărțite „frateste” !Asa ca,nene nabuco cred ca ai nimerit-o bine cu cei doi pepeni otraviti!

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 22:05

 4. @2-M-am uitat cu atenție la cine posteaza,pentru ca am avut impresia că a revenit Bazel09 in problema pădurii Comorova !

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 22:11

 5. @1-Asa ca singura problema ramasa este ca nu ne-am apucat cu totii sa sapam gropi pentru pomi alături de „verzii”lui Ozzy! Si pepenii sunt „verzi”,Ca in bancul ala cu patlagica care a fost verde…pana sa se faca rosie !

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 22:26

 6. @2-Il stiti pe unul Carlescu ? Cautati-l si intrebati-l de ce in prima faza s-a dat la primul „pepenar”,după care s-a întors la 180,cum zice nenea nabuco !

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 22:34

 7. https://www.lucianvisa.ro/2020/09/19/impreuna-pentru-mangalia-zanfir-iorgus-merge-pe-mana-lui-mohammad-murad-pentru-a-trimite-acasa-la-bucuresti-si-constanta-actuala-administratie/#comment-781402

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 22:48

 8. @7-Citat din Ordinea.ro :”Municipiul Mangalia primise întreaga pădure, de 519 hectare, printr-un transfer controversat din domeniul public de stat în domeniul public de interes local, cu destinața strictă de înființare a unui parc municipal. În loc să facă parc, politicienii locului au decis să împartă terenul în două. Partea mai mare a fost scoasă din domeniul public, aruncată în domeniul privat al localității, iar mai apoi vândută, retrocedată sau pusă la bătaie în proceduri de executare silită, în care datoriile au fost create premeditat de administrația Iorguș. Cât a mai rămas din bucata trecută abuziv, cu schimbarea destinației, în domeniul privat trebuie să revină în domeniul public al municipiului Mangalia, conform USR.”

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 23:00

 9. Pentru cei mai tinerei,care n-au ce face si mai intra p’aci sa mai „denigreze” la ordin pe cate unul,ii lămuresc cum s-a facut acel transfer de 519 ha.Prim ministru era răposatul Radu.Au intrat la el in birou cu hot. de guvern,deranjandu-l de la sah(asta făcea toata ziua in birou!) Si l-au lămurit că orașul are de castigat prin impozite si dezvoltare si cu asta i-a convins,ulterior si pe consilieri.(cu aceleași „argumente” i-a „convins pe consilieri si pentru terenul din curtea spitalului)La vremea aceea Peiu(ala care apărea la libertatea tv,cat a fost Orban prim ministru),era consilierul personal al lui Radu.Asta are cont personal de facebook si cred ca ar putea da „raspunsuri”.De asemeni mai e cineva „pe langa noi” : dl.Visa care a fost președinte PNT-Mangalia pana sa-i „preia” atribuțiile cel care a venit cu noua strategie economica :”interesul orasului” !(cum spunea generalul izmenelor:interesul național!)…De fapt si eu tind sa dau dreptate celor care apara interesul orașului,dar cum rămâne cu faptul că ăștia care au spart borcanul cu miere si s-au manjit cu totii ?

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 23:53

 10. Dom’ I.S.,
  La vârsta dumitale, atenția este concentrată mai mult pe trecut, la nedreptăți rămase neîndreptate, la vizitați care nu au plătit și mare re-echilibrare ar fi să plătească. Prezentul ori viitorul nu-ți sunt mai importante.
  Pentru cei mai tineri, cele neplătite din trecut nu mai contează așa mult, precum contează prezentul și viitorul. Ce hoții au fost în trecut, este vina acelei generații că au lăsat să se întâmple.
  Când subiectul este despre prezent, unde mai putem îndrepta ceva, vine unul ca dumneata și ne mută discuția pe trecut, ca au furat unii și nu au plătit, iar generația aia a rămas cu o mare ciudă, încât nu se mai pot concentra pe prezent, și nici nu ii interesează pentru că e vremea altei generații. Dar au încăpățânarea să conducă ei discuția, cu subiectele lor din trecut, cu consecința că este pierdută discuția din prezent, când se poate face ceva. Din cauza acestei metode a tuturor de genul, faceți să se piardă prezentul în favoarea hoților, asa cum ați pierdut în trecut.

  Dacă ar exista călătoria în timp și am folosi-o pentru a indrepta trecutul, nu am mai avea viitor, pentru că ne-am preocupa tot timpul cu îndreptat trecutul.

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 10:17

 11. Pun aici răspunsul usr Mangalia la postarea primarului Radu Cristian, în ianuarie vom ține o conferință de presă în care vom detalia toate acțiunile întreprinse de noi în ultimul an. Nu voi comenta mai mult, din teama de a nu degenera discuțiile în atacuri la persoana ori limbaj licențios. Mulțumesc, în numele usr Mangalia, pentru interesul arătat unui scop care transcende interesele de grup, simpatiile ori antipatiile unora, deoarece, dincolo de limitările umane ale fiecăruia, aici vorbim despre Mangalia și împărțim același aer. Sărbători fericite tuturor și zic sa facem putina pace, măcar pana pășim în anul următor!

  Periodic şi absolut inutil, dar cu sume consistente de la bugetul local, pe Radu Cristian îl apucă dragostea de natură. Parcă în bătaie de joc, administraţia locală continuă să îşi concentreze forţele (şi, mai ales banii publici) către proiecte verzi cu aceeaşi finalitate: copaci uscaţi, spaţii verzi îngălbenite, dar şi tăieri masive de arbori sănătoşi.

  ❗️Într-o postare recentă, Radu Cristian spune că o să planteze, în Evergreen, 300 de arbori, din specii care, de ani de zile, s-au dovedit neviabile pentru Mangalia. Drept dovadă, plantările pe care acelaşi primar le-a făcut în campanii electorale, în Parcul Evergreen sau în zona Poliţiei, s-au uscat definitiv, la fel de repede ca şi banii cheltuiţi, degeaba, din bugetul local.

  ❗️Ce nu-l lasă, însă, pe primarul de Mangalia să doarmă liniştit sunt, aşa cum, cu năduf a aruncat în acelaşi comunicat sunt “politrucii locali”, adică aceia care nu îl lasă să facă lucrurile după cum îl taie capul pe domnia sa, cu girul consilierilor obedienţi pe care îi manevrează după bunul plac. Spune Radu Cristian că vrea să înfiinţeze Registrul Spaţiilor Verzi, dar USR Mangalia îl presează de câţiva ani pe edilul local să facă acest lucru, cu nenumărate adrese, oficiale, pe care acelaşi primar a ales să le ignore!

  ❗️Nu facem aceste demersuri degeaba – vrem să salvăm Pădurea Comorova!
  Alături de noi a fost, permanent, europarlamentarul Vlad Gheorghe , care a şi reuşit să demonstreze că există inadvertenţe crase între declaraţiile Primăriei Mangalia cu privire la suprafeţele din domeniul public şi privat ale Pădurii Comorova şi datele reale din teren. Iar dovada cea mai elocventă: deşi a ignorat, total, cererile de informaţii ale USR Mangalia, Radu Cristian nu a putut să refuze să răspundă Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa (la solicitarea USR). Astfel, Radu Cristian îl informează, eronat, pe Prefect, că Pădurea Comorova are 201 hectare teren public şi 201,6 ha domeniu privat. USR Mangalia declară public: cifrele trimise de Primăria Mangalia Prefecturii sunt false, iar Radu Cristian îl minte pe reprezentantul propriului partid în teritoriu! Aceste inadvertenţe în declaraţii au fost sesizate inclusiv de Curtea de Conturi care, anul viitor, va veni să facă un audit special pentru Pădurea Comorova.

  ❗️Până atunci, USR Mangalia cere, public, primăriei, să respecte voinţa cetăţenilor care au semnat iniţiativa cetăţenească de trecere a tot ceea ce a mai rămas din domeniul privat al Pădurii (adică exact ceea ce poate vinde primăria rechinilor imobiliari) în domeniul public şi, astfel, să împiedice înstrăinarea terenurilor împădurite.

  ❗️În concluzie, primăria lui Radu Cristian a dovedit, clar, că nu mai poate fi lăsată să se ocupe de gestionarea Pădurii Comorova. La fel cum nu poţi lăsa lupul să păstorească turma de oi, aşa trebuie să salvăm, din mâinile unei administraţii locale lacome, ceea ce se mai poate salva din Pădurea Comorova.
  Iar aşa zisele plantări de copaci, făcute doar în perioadele în care Radu Cristian simte că pierde teren în faţa electoratului, trebuie, la rândul lor, realizate cu simţ de răspundere. Un alt exemplu concret, pe lângă inutilitatea plantărilor în Parcul (N)Evergreen – proiectul de asfaltare de pe străzile Oituz si Horia Cloșca și Crișan, unde, deşi erau prevăzute alveole pentru plantarea de copaci, iată că betonul a fost, şi de data aceasta, „câştigător”!

  Comentariu by Semiran — 18 decembrie 2022 @ 10:33

 12. România a semnat parteneriatul cu Georgia, sa tragă un cablu electric prin Marea Neagră. Cablu care ajunge până în Adjerbaidjan, la Baku. Nu o să explic acum avantajul, puteți citi pe net. Va fi un transport dus-intors, dus când noi nu consumam, întors când nu consuma ei, fiind diferenta de fus orar.

  România a strâns foarte mult relațiile cu tarile din acea zonă: Kazakhstan, Uzbekistan, Adzerbaidjan, Tadjikistan etc. Are relații mai strânse decât cu unele state europene.
  Odată cu semnarea cablului, a fost semnată și o rută de curse regulate de fericit, Constanța-Batumi. Ca să aduci marfa din Kazakhstan, Uzbekistan, Adzerbaidjan, cel mai ieftin este sa folosești portul Batumi de la Marea Neagră, Georgia. Din Uzbekistan pe sosea vreo 1.000 km. De aceea, feribot.
  Am fost în acea zonă din acest motiv.

  Ca să fie realizată această cooperare, s-au făcut diverse diligente diplomatice, diverse alte proiecte comune, inclusiv culturale.

  În timp ce statul român își mărea eforturile pentru cooperare, la Mangalia primarul a izgonit festivalul internațional Kurultai pe motiv că Uzbekistan, Kazakhstan și Adzerbaidjan sunt dușmanii Mangaliei. A visat el noaptea un delir.

  Această nouă cooperare cu Caucazul, de unde România ia și gaze, și carbune, si uree, după embargoul asupra Rusiei, ar putea fi o oportunitate pentru Mangalia de la Marea Neagră, al cărei port devine operațional deoarece a fost preluat de Administrația Porturilor Maritime Constanța, pe licența lor de funcționare.

  Radu Cristian este o persoana care nu înțelege lumea, ucide oportunitățile pentru orașul nostru, a ajuns să genereze un incident diplomatic care ar fi afectat România, dacă nu îl aplanat.
  Revin….

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 10:35

 13. Asociația NOI SUNTEM MANGALIA se oferă să doneze 10.000 de puieți pentru plantat, dacă Primăria Mangalia pune la dispoziție 2 ha de teren pentru plantări.

  „Pas cu pas, toți copacii i-au ras.”
  Primarul a ajuns în situația în care este obligat să finalizeze Registrul Spațiilor Verzi, care trebuie să conțină și un Regulament. Este singura soluție în acest moment, să se fie oprite acele „toaletări” cu tăiat copacii de la rădăcină.

  ONG-ul va face un recensământ al arborilor din Mangalia, adică vom fotografia și vom înregistra cu număr de identificare toți arborii din zona urbană și din stațiuni. Astfel, orice reclamație va fi însoțită cu dovada la cum arăta copacul înainte.

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 11:41

 14. Pt. #12
  https://www.curteadeconturi.ro/uploads/7a26d218/06f47c12/085d643e/1d9e406b/d31585f7/78b43028/dfd61c4a/b26ef908/economie7.pdf

  +

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=carte+funciara+comorova

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 12:20

 15. La primul link, paginile 24-26 sunt despre pădurea Comorova.
  Concluzia raportului a fost:
  ”Faţă de aspectele prezentate şi în vederea conservării şi gestionării durabile a fondului
  forestier naţional se impune identificarea soluţiilor legale şi efectuarea de către instituţiile
  abilitate a demersurilor necesare pentru trecerea pădurii COMOROVA din administrarea
  Consiliului Local al Municipiului Mangalia în administrarea RNP-Romsilva, respectiv din
  proprietate publică locală în proprietate publică a statului.”

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2022 @ 12:30

 16. cont. @14, al doilea link:
  https://cdn4.libris.ro/userdocspdf/1264/Rostogol%20pazeste%20pepenii%20-%20Lavinia%20Braniste.pdf

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 12:52

 17. @10-Ca să nu afecteze Viitorul, Trecutul se rezolvă Acum !! Tinerii au nevoie sa cunoasca de ce sunt perpetuu condusi de aceeași ipocriți care trimit la înaintare noi soldati/pioni ,care uite ca nu sunt interesați să li se cunoasca interesele celor care tin cu dintii de ce au acumulat…prin rapt! In rest sunt îndemnați la vot,ba sunt acuzați de delăsare ca nu se ridica impotriva acelora care „ne-au lasat pe noi” continuatori!! D’aia am spus că tinerii trebuie sa iasa din boala lui Calache: bei,mănânci,te culci !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 13:06

 18. @15- In comentul de la @11(Pentru care respect modul de abordare) scrie: „Aceste inadvertenţe în declaraţii au fost sesizate inclusiv de Curtea de Conturi care, anul viitor, va veni să facă un audit special pentru Pădurea Comorova.”…E Adevarat ca noi avem”mare incredere” in Curtea de conturi!

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 13:23

 19. Apropo de politica externa,unde vedem că pana si pe acolo „ciotul mangaliot” face greseli diplomatice,ne mai rămâne sa rezolvăm si blocajul austriac cam asa : Cioc,cioc la granița austriacă.-Cine e ? – Suntem vameșii români.-Si ce vreti ? – Am venit sa vamuim!!

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 13:42

 20. Cont la @17- La vot s-au prezentat 8.7 % dintre tunisieni !! Ce va sa vina la noi…dracu mai stie !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 13:48

 21. Pt. #20
  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/investigatii/bate-vantul-creste-via-fiul-lui-emil-constantinescu-face-afaceri-cu-eoliene-si-vin-la-pestera-574661.html

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 14:03

 22. Pt 15:
  Din 2016 am purtat discuții cu Ministerul Mediului și Garda Forestieră pentru soluția cea mai buna. Este adevărat, trecerea în domeniul public al statului este cea mai bună soluție. Pentru că va fi păzită de pădurari, care au lege, au un statut special, pot solicita cercetare penală etc.

  Pădurea Comorova la noi o păzește politia locală. Există subordonarea față de primar, deci nicio protecție.

  Am cerut în 2017 și 2018 sa se facă un contract cu Ocolul Silvic Murfatlar, care păzește fasia de padure a statului, de la Olimp, contractul având o valoare de 2.000 lei pe lună, pentru 220 ha. Dar primarul și consilierii PNL nu au vrut, au preferat ca pădurea sa fie păzită de nimeni.

  Pe vremea lui Dumitrana, adusese doi de la Chirnogeni, tată și fiu, sa taie din pădure. Se aciuiasera pe lângă casa aia părăsită de lângă Jandarmerie.
  Am chemat Garda Forestieră din București, care împreună cu jandarmii i-au prins în flagrant, li s-au făcut dosare penale, au declarat cine i-a pus sa taie, dar procurorii au uitat sa mai instrumenteze dosarele.
  Produsul lemnos rezultat era transportat cu camioneta lui Perfect Tree, am urmarit-o până la Eforie.

  Cei prinși tăiau sa facă acel drum care taie toată padurea, de care s-au folosit cei care au dezvoltat dincolo de Olimp, la Novum, la Blaxy etc.
  Tot acolo, au băgat pe șestache și conducte de canalizare, conducte de apă, care traversează pădurea, până la acele investiții.

  În PUG modificat și aprobat în 2019, toată zona aceea este trecuta la arii protejate. Ce s-a defrișat și s-a construit în ultimul timp, s-a făcut pe autorizațiile eliberate înainte de 2019, a avut grijă primarul să le elibereze celor care trebuie. Primăria a pierdut, sanchi, în instanță, fiind obligată să le elibereze autorizație de construire, deoarece a eliberat certificatele de urbanism inainte de PUG.

  Și Iorguș, și Radu, au matrășit Pădurea Comorova, deopotrivă.

  Da, soluția este sa fie păzită de pădurari calificați și în funcție, nu de poliția locală.

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 14:37

 23. Va mai aduceți aminte de Margineanu care ne-a tocat in campania electorala cu :S-a schimbat macazul ? Ei,spre descretirea fruntilor si in on topic uite-l acu’ :https://youtu.be/Q8OhkEM48hc

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 14:40

 24. Nea I.S., nu tinerii au stricat viața pensionarilor, ci generația pensionarilor au stricat viata tinerilor de astăzi.

  Și generația pensionarilor tot nu se astâmpăr, vrea sa dea sfaturi, când de fapt au stricat viata a 3 generații.

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 14:41

 25. Pt. #24
  m-ai convins, MERITI sa fii primar:
  https://www.ziarultricolorul.ro/wp-content/uploads/2022/11/314039898_567769982020491_3201367619666068702_n.jpg
  sau
  https://monoskop.org/images/4/4d/Contimporanul_85_Nov_1929.pdf
  poate … mercantilismul tau se confunda cu specialitatea comunicarii „non-verbale”.
  Mama ta este la pensie? Profesorii tai sunt la pensie?

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 15:12

 26. @24 Care pensionari au stricat viata celor tineri ? Probabil te referi la „speciali” ,care oricum au avut grijă de beizadelele lor ! Iar si-au mărit pensiile,iar noi ceilalti,”urecheati” de d-ta nu ne-a rămas decât să depana la o berica! Mai o „ciuca”,mai o „ciolaca” ! Voi la Red bull(austriaca-sic!) Si va uitati la poarta noua cand va gânditi: Da’noua cine o sa ne plătească pensia ?!

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 15:12

 27. You’ve written a pile of shit.Iar noi pensionarii ar trebui să murim de invidie ca numai tu stai pe gramada aia !

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 16:32

 28. Asta pentru ca ne consideri niște…muște!

  Comentariu by I.S — 18 decembrie 2022 @ 16:35

 29. Domnilor de ce nu vorbi ți de cele 3 blocuri de 28 de etaje.
  E strigător la cer.
  Câte dosare are actualul primar la DNA.
  Păi Nașu Blejnar e bine mersi cu un milion de dolari și buletin de Mangalia.Pai jumi-juma e reală, nu mai vorbește nimeni de asta.
  Normal că pozează cu toți moșii și are viitorul asigurat.Mai ales că face și campanie, le spune de proiectele Mangaliei.
  Dar tinerii unde să se distreze?
  Sau ei nu fac parte din categoriile favorizate.
  Procurorul Niță ține dosarele la sertar. Caracatița e așa de mare, că de fapt primarul este doar un figurant.
  Mafia din București controlează Mangalia.Sa auzim de bine.

  Comentariu by Valy — 18 decembrie 2022 @ 22:08

 30. Pt. #29
  https://focuspress.ro/cristian-radu-mangalia-are-un-potential-deosebit-in-toate-domeniile/

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 22:44

 31. Pt 26: Nene I.S., mai scriu o dată:
  Dacă am călători în trecut să nr cirectăm greșelile, nu am mai avea viitor, pentru ne-am ocupa numai cu asta.
  Și pt 25 la fel: Nabucco, încearcă să faci diferența dintre principii și nu mai te preface că înțelegi că am zis altceva.
  Pensionarii îi respect, nu cred că există cineva în Mangalia care să fi ajutat vârstnicii mai mult decât mine. Am făcut și un program de ajutorare: „Grijă pentru Vârstnici”.
  Când politicienii și cei de la putere au întors spatele vârstnicilor.

  Deci nu-mi veni mie cu rahaturi!
  Ce am spus eu este că la fiecare problemă actuala pe care ne străduim să rezolvăm, vine nea I.S. sau cei că el, să distragă atenția la ceva întâmplat în urma cu 25 de ani, ca uite, alde Vasilică, alde Iorguș, alde Scaraoțchi… au furat ei 50 de ha și să-i băgăm la pușcărie… Ce legătură are vendeta cu problemele de astăzi? De ce nu l-a băgat nea I.S. în pușcărie atunci, de ce l-a lăsat să fure? Din cauza lui, că a tăcut, astăzi suferim noi și avem problemele astea. Cum și din cauza mea, peste 20 ani o sa sufere următoarele generații pentru că nu l-am oprit pe Radu Cristian să facă hoțiile. Ori poate l-am oprit la multe alte nenorociri, cu lupta mea, astfel că generațiile viitoare nu or să o ducă mai greu din cauza mea. Poate reușesc să îl și alung din oraș. Fac ceva în sensul ăsta, lupt împotriva tiraniei.

  Nu sunt toți pensionarii așa, să vină și să facă pe stăpânii adevărului, să vrea să pună ei stăpânire pe discuții, să saboteze ce facem azi contra ticăloșilor, deci nu îi mai băga pe toți pensionarii în oală, că am ceva cu ei!
  Am ceva doar cu cei care nu ne lasă să ne desprindem de trecut. Din cauza asta a ajuns societatea să accepte hoția și tirania, pentru că vine un alde nea I.S. și zi de zi ne bagă în cap ideea că hoția și tirania este o normalitate, astfel încât moare revoltă în oameni.

  Țipă unul că Radu îl sodomizează, și imediat vine nea I.S. cu: pe vremea lui Peia, pe vremea lui X, pe vremea lui Y…și mergeți și întrebați pe Vișa când era la PNTCD (adică prim 1996-2000!). La ce mă ajută acum, toate amintirile matale?! Crezi că nu știu istoria? Moare acum omul ucis de cei de la putere, în loc să salvăm, discutam de ceva de acum 25 de ani, poate-poate reușește să schimbe subiectul discuției.

  Cum spuneam, nu vezi ajutor și nu vezi respect mai mult decât la mine, în tot orașul. Și știi asta!
  Dar mai lăsați generațiile tinere să respire! Cine l-a votat pe Radu Cristian? 2.600 de pensionari din 3.100 prezenți la vot.
  Cine l-a făcut primar de fiecare dată? Pensionarii și asistații socializare. 10 ani, nea I.S.! 10 ani de Radu Cristian, avea copilul 8 ani, acum are 18 ani și aceasta să termine liceul să fugă din Mangalia. Copilul ăla a trăit cea mai urâtă copilărie din toate versiunile pe câte putea să le trăiască, din cauza pensionarilor care pentru ulei și zahar, ori pentru prima aia de la pensionare și un telefon de ziua lor, au votat pe Radu Cristian, in ciuda tinerilor care voiau să trăiască mai bine.

  Unii pensionari gândesc si fac corect, alții au rămas prosti și răi, la fel cum au fost în tinerețe.
  Intră unul pe aici câte mă insultă în toate modurile, cu minciuni, cu mizerii… e un ticălos. Cum crezi că o să fie când va ajunge la vârsta de pensionare? O să fie un om bun sau o să fie un ciudos pe generația tânără si arogant că le știe pe toate, dar pretinzând un respect pe care nu l-a meritat toată viața?

  Și aia cu pensionarii vinovați pentru viața a trei generații? Păi vouă vă place ce Românie avem? Ce corupție în orice, hoție în orice, în justiție, in învățământ, în serviciile de sănătate …
  Mie nu îmi place ce Românie lăsăm copiilor noștri. De-aia nu mă opresc din a încerca să le facem o lume mai bună!
  Cum miști ceva, vine un nea Caisă să zică ceva răutăcios și sarcastic, să îmi aducă aminte că având aceeași atitudine au stricat viitorul pentru atunci, care mie astăzi îmi este prezent.

  https://youtu.be/zSDj7bjAv2s

  Comentariu by Mentalistul — 18 decembrie 2022 @ 23:27

 32. Chiar daca eu inteleg mai greu si uneori gresit, mai bine mai intreb odiata, parintii acestor elevi:
  https://www.kamarad.ro/lin2m/index.html
  sunt oare si dumnealor pensionari?

  PS: https://m.youtube.com/watch?v=nUJKlTXE9Bs

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 23:59

 33. @32-Zic sa-l lasam să-și savureze mirosul pestilențial lasat in jurul lui cand si-a băgat dej’tu in postarea aia ! A avut un moment de FLATULENTA- cand a scăpat una de si-a îndepărtat toți sustinatorii ,care susținători sunt in mare parte tot pensionarii de s-au perindat in conturile personale de facebook ale lui Iorgus si Tusac ! Sa lovești acolo e o mare lovitură de campanie electorala ! Il mai si acuza pe R.C ca se pozează cu ei !

  Comentariu by I.S — 19 decembrie 2022 @ 10:15

 34. Nu e corect să spui că pensionarii au stricat țara asta. Unii dintre ei da, dar nu toți.
  Țara asta a fost stricată pentru că nivelul de cultură a scăzut și scade în continuare, înlesnind celor de la butoane manipularea maselor.
  Mulți pensionari au ajuns suficienți de săraci, că își dau votul pentru un ajutor social. Clasei politice care conduce azi România îi convine.
  România merge din ce în ce mai prost, dar PSD și PNL defilează în sondaje. Din păcate nici alternative politice credibile nu sunt.

  Comentariu by lucian visa — 19 decembrie 2022 @ 12:47

 35. Pt. #33
  Mai devreme sau mai tarziu fiecare „se promoveaza” pana la nivelul general maxim de incompetenta.
  QED

  Comentariu by nabuco — 19 decembrie 2022 @ 12:59

 36. Pt 33: Eu spun adevărul și dacă îmi face mie rău.
  Dar per total, este mai bine. Poate înveți și d-ta să nu mai schimbi vorba cu amintiri și fapte din trecut, la care nu mai putem face nimic să schimbăm (s-au prescris!). Cu astfel de disturbări nu mai tratăm cu seriozitate problemele din prezent.

  Comentariu by Mentalistul — 19 decembrie 2022 @ 14:41

 37. @36-Eu si nabuco putem spune adevarul,in masura in care-l cunoastem ! D-ta ,ca om politic,angajat in campanie n-o poti face ! („Eu spun adevărul și dacă îmi face mie rău.”) Din pacate „masa pensionarilor” încă poate fi folosita ! Sunt aceeași oportunisti cu metehne comuniste obișnuiți să treacă de la un taticut la altul ! Zice bine dl Visa,dar nu e vorba numai de starea socială.Mai e si cultura si caracterul ! In orice caz asta nu e deajuns ! Sa poti răsturna sistemul trebuie s-o faci din interior !!! PRIMARELE e hotărât de alți…ochi albaștri! Iti reamintesc două momente : Iorgus după înfrângere,a afirmat oficial ca a fost trădat…de ai lui si Tusac la balul femeilor a rămas,spasit pe holul restaurantului si Radu ii dansa „sustinatoarele”,care între timp primiseră ordin sa schimbe…taticutul ! Iti doresc succes…si casca ochii la cei care-ti pot fi de folos !

  Comentariu by I.S — 19 decembrie 2022 @ 15:18

 38. cont. @32
  https://www.replicaonline.ro/bataie-pe-pachetele-cu-alimente-de-la-uniunea-europeana-video-541389

  Comentariu by nabuco — 20 decembrie 2022 @ 15:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress