Politica locală

15 decembrie 2022

Un turn cu 28 de etaje va răsări, în Olimp

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 23:56

Corneliu Cătălin Scripcaru, unul dintre cei mai importanți investitori din domeniul imobiliarelor, vrea să schimbe fața sudului litoralului. Cel mai nou proiect pe care dorește să-l implementeze, în stațiunea Olimp, vizează construirea unui tun imobiliar cu 28 de etaje. În acest sens a făcut o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru ca aceasta să evalueze impactul pe care lucrările l-ar avea asupra mediului. Se pare că această acţiune nu este necesară, iar Scripcaru poate demara procedurile în vederea obţinerii documentelor necesare în vederea începerii lucrărilor de construcţie.

 

Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a publicat, recent, un document prin care anunţă că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în ceea ce priveşte proiectul lui Corneliu Cătălin Scripcaru, acela de a construi un imobil cu spații de locuit sezonier și servicii pentru turism, cu regimul de înălțime 3S+P+28E+ETH, cu respectarea prevederilor regulamentului de urbanism aferent PUG.

 

Firma Pharos Tower SRL, deținută de compania Certion, are în plan o investiție spectaculoasă în sudul litoralului. Mai exact, societatea intenționează să ridice un imobil cu spații de locuințe de vacanță și servicii pentru turism, cu regimul de înălțime 3S+P+28E+1ETehnic. Imobilul ar urma să dispună de 180 de locuințe de vacanță,  169 de locuri de parcare, un restaurant cu capacitate redusă (72 de locuri interioare + 36 de locuri exterioare) și piscină cu circuit închis adresate locatarilor clădirii.

 

Clădirea va fi împărțită în 3 corpuri distincte: Corpul A 3S+P+28E+1ETehnic, Corpul B 2S+P+2E, iar Corpul C 2S+P+1E. Valoarea estimată a investiției este de 100.000.000 de lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni, începând cu martie 2023.  În primul an de existență firma a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, un profit -18.111 lei, dar și datorii 9.644.829 lei.

Andreea VREJOIU, Replica 15.12.2022

21 Comments

 1. https://www.cotidianul.ro/ursula-von-der-leyen-vine-in-romania-2/
  pretul la populatie ?

  Comentariu by nabuco — 16 decembrie 2022 @ 15:29

 2. Lui Murad, hotelurile i-au rămas mici.

  Nu am fost fan Murad niciodată, a fost o conjunctură politică să mă retrag și să îi susțin candidatura la primar, ca să scăpăm de Radu.

  De aceea, după ce a intrat în PER, nu am avut vreo colaborare strânsă. Mai ales că a pus interesele sale inaintea promisiunii către cetățenii Mangaliei, s-a vândut lui Radu în secunda 2. Apoi a început să mă sape la conducerea PER (în biroul executiv), crezând că funcția de președinte executiv îi permite să instaureze un sultanat. Eu nu am reacționat cumva, știu poziția mea în PER, s-a întâmplat ceea ce am prevăzut, președinții organizațiilor județene l-au văzut ca pe un factor destabilizator, nu este om de echipă, nu-și respectă cuvântul și minte mai mult decât Radu Cristian.

  Eu doar am privit și am constatat: Mohammad Murad ar fi o nenorocire pentru orice administrație publică. Știam asta, dar am preferat să se confirme, având timp. Aproape o nenorocire la fel de mare ca Radu Cristian, dar Murad ar fi fost arestat în timp record. S-ar fi făcut alegeri anticipate, cu Radu izgonit deja din Mangalia.

  Eu spun despre Radu Cristian și camarila lui, spun despre PSD-ul lui Stroe, spun despre Murad. Spun, pentru că am fost și sunt acolo, sunt martor.
  Ipocrizia este că unii care nu au fost acolo, contestă ce spun eu. Sunt consilier local, am acces la documente, spre deosebire de cei care acuză că aș minți. Am dovezi pentru ce afirm, ori am fost martor, ei ce au? Câți din Mangalia au fost în preajma lui Stroe, cum am fost eu? Câți au avut acces la ce am avut eu?
  Câți din Mangalia au fost colegi de partid cu Murad, să știe cum este Murad în echipă? Nu poate face diferența între angajații săi și colegii de echipă. Unii foști colegi de partid ai lui Murad sunt mai bine financiar față de Murad, au ajuns acolo pe propria minte, sunt oameni de calitate. De aceea, Murad nu s-a integrat.
  Peste tot se laudă că este cel mai mare investitor în turism. Știu hoteluri din București în care s-a investit mai mult decât în toate hotelurile lui Murad.
  Acum se va vedea și fizic: Lui Murad i-au rămas hotelurile mici.

  S-a dus să se bage cu Radu Cristian în combinații de afaceri. I-a spus ce ar fi făcut el în situația în care se construiesc mastodonți de hoteluri: să înființeze „locații all-inclusive, fără cazare”. Vor fi peste 10.000 de locuințe pentru cazare în aparthoteluri, unde mănâncă acești turiști, unde fac plajă, unde se distrează? Trebuie făcute astfel de complexuri, cum se face marele aqua-park a lui Mera. Ca să fie afacere de multe milioane, trebuie să nu mai existe alte oportunități să își cheltuie banii acești turiști, să nu mai existe alimentări, să nu mai existe magazine. Pentru asta se face un Regulament pentru Comerț cu monopol pentru aparthoteluri, care să interzică pe alții, toți banii să se cheltuie pe aceste locații „all inclusive, fără cazare”.
  De aceea și tot circul de la Amfiteatru în Olimp. Face circ să atragă turiști care nu se vor caza vreodată în Amfiteatru-Panoramic-Belvedere. Turiștii din aceste hoteluri nu ar participa vreodată la spectacolul de circ pe care îl face la Amfiteatru, circul este pentru a atrage profilul de clienți care s-ar caza în aparthoteluri sau în hoteluri ieftine. Să arate lui Radu Cristian că se poate.
  Doar că Radu Cristian a înțeles ideea și o pune în aplicare fără Murad. Pe Murad îl tine cald, iar Murad se face că îl crede. Lui Radu îi este convenabil Murad, deoarece candidatura lui Murad în 2024 la Primăria Mangalia este în avantajul lui Radu.
  Singurul inamic pe care îl vede Radu Cristian la ora aceasta este Ozzy Menabit. În viziunea lui Radu, altcineva care ar putea să îl dea jos, nu mai există. Văd asta în teama pe care o are față de mine. Îi este și teamă să se întâlnească fizic cu mine, dacă mă vede pe holul primăriei tremură tot. Nici la asta nu mă puteți contrazice, sunt unul din foarte puținii specialiști pe care i-a avut România în interpretarea comunicării non-verbale.
  De aceea, între Radu și Murad va fi love, între Radu și Iorguș va fi love, vor face jocul lui Radu, cum l-au făcut și în 2020.

  Nu știu dacă voi candida în 2024. Problema este că nu văd pe altul să aibă notorietatea mea, să aibă puterea să se apere de toate atacurile ticăloase cu procurori, cu presă, cu interlopi, cu polițiști; să aibă capacitatea mea de organizare a unei campanii electorale, să aibă resursele financiare pentru o campanie, să aibă cunoaștere a legilor administrației publice, să aibă experiența cum se administrează un aparat atât de mare și un buget atât de mare, să aibă experiență în lucrul cu oamenii, să fie de încredere, sa nu cedeze șantajului etc., toate la un loc. E greu să găsești așa ceva, trebuie să fii mare masochist să ai pe cineva așa și să te apuci să hulești, să îl ataci, ca să sprijini niște ticăloși care apoi te ucid, folosindu-se de puterea funcțiilor.
  Dacă mâine ar fi alegeri locale, pe cine ați vota? Pe Radu? Pe Iorguș? Pe Daniel Georgescu de la Limanu (nici acest primar nu știe dacă termină mandatul) Pe Paris? Pe un nou venit de la Constanța sau de aiurea? Pe Țiriac? Pe Șoșoacă? Pe cine ați putea vota? Imaginați că eu nu candidez, cine din Mangalia este candidabil să îl pot vota cu inima împăcată?

  Comentariu by Mentalistul — 17 decembrie 2022 @ 14:00

 3. @2- Cel mai bun „aliat” in campania electorala pentru R C rămâne tot Iorgus ! Ba sunt cativa care sunt îndemnați sa-i faca, cu banii lor,campanie lui Iorgus in „contravaloarea” unor…aprobări de intrare in legalitate !

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 15:03

 4. Felicitari pentru parcare, domnu Ozzy, inamicu lu Rdu Cristian

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2022 @ 15:17

 5. @2- Nu ma pot abtine sa n-o marchez p’asta:”…sunt unul din foarte puținii specialiști pe care i-a avut România în interpretarea comunicării non-verbale.”

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 16:20

 6. Pt. #3
  https://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2022/12/Premierea-sportivilor-de-la-CS-Mangalia-14dec22-12.jpg
  180° pentru „legalitate”

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 19:29

 7. Pt. #5
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25970826-dezvaluire-dupa-23-ani-negociat-secret-emil-constantinescu-ion-iliescu-cantarit-enorm-pentru-intrarea-romaniei-nato.htm

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 19:32

 8. @6- Da,da ! Ăștia sunt contravenienți! Că sa intre in legalitate trebuie sa întoarcă drapelul…la 180

  Comentariu by I.S — 17 decembrie 2022 @ 19:44

 9. Patriotii lu’:
  https://www.libertatea.ro/stiri/ridicati-va-in-picioare-intra-domnul-vicepremier-si-generaaaal-fostul-sef-sie-povesteste-cine-intra-in-scena-cu-acest-anunt-4381763

  😉

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 20:05

 10. Măi Ozzy tu ai notorietate ca cel mai mare mincinos pe care l-a avut Mangalia pina acum . Ești o hahaleră pe care Stroe s-a p…t de la etaj . Să nu mai zic de Moha care rîdea de tine zilnic . Te duceai la el cu Marinescu și mîncați ca doi nehaliți . Ești un mincinos și un puturos și ești vai de mama ta săracule . Dute la muncă că ai ajuns să ceri cîte o țigară pe stradă măi puturosule . Primar tătar pururos și mincinos Mangalia nu va avea . Sictir

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2022 @ 20:20

 11. Asta de la pct.10 ești frustrat rău.
  Am fost la Panoramic, după alegeri, doar de 2 ori, și asta pt ca am avut întâlniri PER acolo.

  În schimb, angajații de acolo îmi spun ca cei de la PSD merg și mănâncă pe gratis. Chiar și Radu Cristian, și cu oamenii lui. Am și poze.

  Întreabă-l pe Stroe dacă mai este șeful lui RAJA și de ce este atât de supărat pe mine pentru că nu mai este șeful lui RAJA. Mă aștept ca pana la alegerile locale Stroe sa nu mai fie nici președintele PSD pe județ. Să te întrebi cine o sa preia Organizația Mangalia pana la alegeri, fie că va mai fi Stroe sau nu va mai fi Stroe. Te vei sinucide de frustrare.

  Cât despre Murad, eu nefiind nici prieten, nici alături, dacă a zis zi de zi de mine, îți dai seama seama ce frustrare avea și ce puteri am avut, încât sa aibă această frustrare. Mi-a spus și mie de nu știu câte ori că din cauza mea nu este primar. M-am uitat la el și i-am raspuns: Dacă am o așa putere încât din cauza mea nu ai ajuns primar, respectă-mă ca atare! Este ilogic să spui că nu am vreo forță, dar să te plângi că din cauza mea nu ești primar. Mi-ai stricat o muncă de 4 ani, spune merci că am unit voturile, altfel te făceai de râs cu 2.800 de voturi.”

  Ia intreaba-l și pe Murad la ce partid este acum, cine a câștigat în bătălia în partid, dintre mine și el? Ca să îmi consolidez poziția îmi trebuia o bătălie câștigată in fata cuiva ca Murad. Toate organizațiile din țară l-au urât. După o ședință în care a zis de mine și de grupul meu, am răspuns și la final toți din țară au venit să-mi ceară nr de tel și să îmi spună că mă apreciază, am făcut și o petrecere ad-hoc. Așa am intrat în BEx Național al PER.
  Și mai întreabă pe Murad cine conduce astăzi partidul ecologist la nivel național? Murad, cum se lăuda el la televizor că este președintele partidului? Ori cine e acum la butoane?

  Vad ca toată imaginația ta pornește de la unele realități, dar care sunt ale voastre. Cei de la PSD erau mereu la masa la Murad (nu zic ca nu ar vrea să plătească, probabil nu le ia Murad banii), eu am fost o singura data, a venit ospătarul ca nu e nimic de plată, ca a rezolvat Murad, am mulțumit și i-am zis lui Murad că nu mai calc niciodată pe acolo. Ceea ce am și făcut. Pentru că știu cât de jegoși sunt cei de-alde tine, care atât așteaptă. De aceea nu aveți nimic adevărat sa ma acuzati, pentru că nu fac lucruri de acuzat.

  Orice rahat ai mânca sub anonimat, reaitatea pe care o trăiesc toți este asta: toți locuitorii Mangaliei știu cine sunt ori au auzit de mine. De tine nu au auzit. Și în ziua cu cea mai scăzută imagine politică, tot am scos 3 consilieri. Pe cine sunt eu, nu partidul a adus voturi. Pe propriile forțe. Tu câți consilieri ai scos? Radu poate să facă mișto, Murad poate face mișto, dar tu nu poți face, ești cu mult sub nivelul meu. Este ca și cum un rahat ar face mișto de stele că nu au miros.

  Comentariu by Mentalistul — 17 decembrie 2022 @ 22:35

 12. https://www.national.ro/dezvaluiri/murad-iepurele-lui-rares-din-padure-695286.html

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2022 @ 23:10

 13. La nivel parlamentar se intampla la fel. Vă dau un fragment dintr-o postare se astăzi a Partidului Ecologist Român:
  „Ipocrizia este la PNL acasă! Florin Roman ne explica ieri ce important este să protejăm fondul forestier și biodiversitatea, anunțând că a depus un proiect de lege prin care interzice exportul de bustean și lemn rotund, inclusiv în țările europene, nu doar în spatiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani, începând cu 2023. Păi acesta este proiectul PER!
  ➡️ Erai plecat după vise, anii trecuți, dle Roman?”

  Comentariu by Mentalistul — 17 decembrie 2022 @ 23:37

 14. Esti un sarac fara bani de tigări dar vorbesti de Stroe și Murad măi puturosule . Ești un atîrnător notoriu de care știe toată lunea din oraș . Sictir mincinosule ……poti scrie cit vrei tu , imaginea ta de mincinos nu se va sterge din mintea oamenilor . Esti praf domnule mincinos si puturos . SICTIR

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2022 @ 10:19

 15. Pt. #14
  https://www.replicaonline.ro/au-furat-74-de-tone-de-carbuni-si-au-scapat-basma-curata-540893

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2022 @ 10:22

 16. asta e cărbunele consilierului verde?

  Comentariu by Adrianooo — 18 decembrie 2022 @ 12:14

 17. I enjoyed your blog very much.
  You have a great and spe­cial design and you also have useful and infor­ma­tive con­tent.
  I hope you always good luck. I would be happy if you visit my site as well.

  https://anibar.net/%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7/

  Comentariu by anibar.net — 19 decembrie 2022 @ 14:58

 18. I enjoyed your blog very much.
  You have a great and spe­cial design and you also have useful and infor­ma­tive con­tent.
  I hope you always good luck. I would be happy if you visit my site as well.

  Comentariu by باربری رشت — 19 decembrie 2022 @ 15:04

 19. Al meu e cărbune ecologic. Eco-mazăre se numește.

  La fel și îngrășămintele mele, sunt bio.
  O tonă de uree (îngrășământ chimic) a ajuns 7.000 lei/tonă și deșertifică pământul.
  Ingrasamantul meu ecologic e 2.500-3.000 lei/tonă.

  „Declaratie de compatibilitate
  Aceasta declaratie de compatibilitate cu Regulamentul E.U. nr 889/2008, confirma ca produsul mai sus mentionat este in deplina concordanta cu Regulamentele Europene, care reglementeaza produsele permise a fi utilizate in Agricultura Ecologica, iar substanta activa din care este produs se regaseste in Anexa I”

  Comentariu by Mentalistul — 20 decembrie 2022 @ 21:47

 20. https://www.replicaonline.ro/nuredin-beinur-nu-mai-e-bau-bau-s-a-cumintit-si-devine-investitor-imobiliar-video-541492

  Comentariu by nabuco — 21 decembrie 2022 @ 13:05

 21. https://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-24987122-cum-iti-fura-dezvoltatorii-imobiliari-metri-patrati-din-casa-construiasca-mai-multe-apartamente-episodul.htm

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2022 @ 20:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress