Politica locală

22 noiembrie 2022

Sponsorizare de 50.000 de euro pentru primărie, din partea Grupului Certion, ce construieşte sute de apartamente lângă mare, Pădurea Comorova şi lacurile de la Neptun!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:03

Consilierii locali din Mangalia se vor reuni, mâine, de la orele 15.00, la sediul primăriei, într-o şedinţă ordinară, cu 53 de puncte pe ordinea de zi.

Printre propunerile de hotărâri se numără şi aprobarea unei sponsorizări, în valoare de 276.449 lei (puţin peste 55.000 de euro), din partea societăţii ce deţine Vogh Olimp, un complex de apartamente cu 13 etaje şi 172 de apartamente, din staţiunea cu acelaşi nume. Sponsorizarea are drept obiect înfiinţarea unui mic loc de joacă şi de agrement în Neptun.

Potrivit site-ului oficial al grupului imbiliar Certion, cel ce deţine Vogh Olimp, peste 85% dintre apartamentele imobilului de 13 etaje au fost vândute, cu o valoare de 57,6 milioane de euro, acestea oferind o “panorama spectaculoasă a Mării Negre şi apusuri magice peste pădure” (Comorova n.r.)

Grupul Certion va mai construi, în Neptun-Olimp, alţi coloşi imobiliari: GALILEO Olimp Resort & Residences, a cărui construcție a fost începută la finalul lui 2021 și a cărui livrare este estimată în a doua jumătate a anului viitor. Celelalte trei proiecte CERTION din Sudul litoralului românesc, LAGO, SOLANTIS în Neptun și PHAROS în Olimp se află în stadiul de autorizare, potrivit site-ului oficial al Certion.

Potrivit dezvoltatorului, Lago va fi un aparthotel cu 10 etaje, aflat pe malul Lacului Neptun, Solantis, la 150 de metri de lac şi lângă Rezervaţia de Stejari Brumării (zonă protejată de lege), Galileo – un imobil cu terase, restaurante, piscină şi chiar un planetariu, iar Pharos Tower este încă la stadiul de proiect şi urmează a fi lansat în ianuarie.

Potrivit Revistei Forbes România, investiţiile Certion în sudul litoralului însumează peste 45 de milioane de euro!

editiadesud.ro 22.11.2022

29 Comments

 1. CEILALTI COMPLICI AI LUI RADU CRISTIAN

  Într-o intervenție video a consilierului local PSD Foleanu Paul, am aflat de la dânsul că PSD este în opoziție, dar pe muțește. Adică în tăcere, ca să își facă primarul Radu Cristian treaba. Că ei nu fac o opoziție „nebună” ca a mea, ei nu sar calul ca mine.
  Asta nu mă deranjează, au zis ei multe despre mine, tot încercând să mă denigreze.

  Dar doresc să clarific un lucru: susține domnul avocat, consilier PSD, că nu poate face nimic cu privire la proiectele HCL adoptate împotriva locuitorilor Mangaliei, deoarece primarul are majoritate în Consiliul Local și i se votează tot de către cei 10 consilieri locali PNL. Justificarea aceasta o spun cei incapabili sau cei care s-au vândut. Indiferent cum se votează în Consiliul Local, un consilier local poate să ia atitudine cu privire la actele normative abuzive sau cu privire la devalizarea bugetului local.
  O HCL adoptată împotriva legii, poate fi atacată în instanță, d-le avocat!

  Ca să aflăm adevărul, zic să analizăm faptele, să vedem ce înseamnă pentru consilierul PSD că eu aș sări calul:
  Primarul Radu Cristian inițiază un proiect HCL cu Regulamentul pentru Comerț, o propunere de act normativ care face rău economiei locale, cât și turismului deopotrivă.

  Cum „am sărit calul”? Am cerut sa fie publicat proiectul de Regulament, așa cum prevede legea, și să fie făcută dezbaterea publică conform legii. Astfel am aflat ce ticăloșie este acel Regulament. Am anunțat comercianții și ne-am prezentat la Dezbaterea Publică. Întrucât nu a fost respectată legea, deoarece voiau să treacă Dezbaterea Publică pe șestache ca de obicei, am cerut reprogramarea ei, cu respectarea procedurii. Ceea ce s-a și întâmplat.

  Ce a făcut consilierul local Paul Foleanu? Ce au făcut ceilalți consilieri locali de la PSD, adică Iorguș Zamfir, Tanasă Neculai, Dumitrașcu Laurențiu și Călin Maria? Au făcut nimic. Nu au sărit calul, au mers pe șestache, deci complici lui Radu Cristian.

  S-a reprogramat o a doua Dezbatere Publică. Între timp, am fost personal la fiecare comerciant afectat, l-am informat cu ce se întamplă. Agenții economici s-au organizat, au depus propuneri conform legii, primăria a fost nevoită să mute locul Dezbaterii Publice la Casa de Cultură. „Am sărit calul” prin a informa comercianții despre ce se întâmplă?
  Ce a făcut în acest timp avocatul Foleanu Paul? Nimic. A stat la pândă, cei prejudiciați de acest Regulament poate îl vor angaja avocat împotriva Consiliului Local.

  În urma propunerilor comercianților făcute la Dezbaterea Publică, viceprimarul a ajuns să declare că nici el nu ar vota acel Regulament, așa cum a fost inițiat și propus de către primar. Angelescu Dragoș este viceprimarul Mangaliei, dar este și consilier local PNL, este din partidul primarului și a recunoscut faptul că acel Regulament este o prostie.
  Ce a făcut avocatul Foleanu Paul? Nimic. Nimic în calitate de consilier local, nimic în calitate de avocat! Nicio atitudine față de acel Regulament odios.
  Ah da, acum face ceva, zice ca aș sări calul. Zice ca este o opoziție nebună ce fac eu. Nu știu cât de nebună este, dar ce am făcut eu a salvat – deocamdată – jumătate dintre cei afectați de acel Regulament abuziv. Jumătate din abuzuri au fost eliminate din Regulament, a mai rămas să ne luptăm cu cealaltă jumătate.
  Tot sărind calul.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi procedat precum consilierii PSD, adică să fi tăcut mâlc și să fi lăsat să se desfășoare adoptarea actului normativ pe șestache? Astăzi era deja adoptat Regulamentul, cum a fost adoptat și în Octombrie 2021 pe șestache, iar anul viitor mai mulți de jumătate dintre comercianții Mangaliei nu mai aveau voie să își desfășoare activitatea. Toți din centru aveau 1 an de zile la dispoziție să închidă sau să se reprofileze pe restaurant, cafenea, bar sau cofetărie. Asta s-ar fi întâmplat dacă eu nu „aș fi sărit calul”.

  „În lumea corupților, cel integru este văzut de corupți ca fiind nebunul!”

  Comentariu by Mentalistul — 22 noiembrie 2022 @ 20:25

 2. Mincinosule …. Te dai mare luptator dar tu esti un puturos fară carte de muncă . Nu te mai crede nimeni mincinosule . Ești fără scăpare …. Vei fi consilier la spitalul 9 .

  Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2022 @ 8:09

 3. Cocota asta masculină este întreținută de fata președintelui PER din CT . O jumulește de bani non stop și îi promite că va fi primar într-o bună zi . Yahhhhh

  Comentariu by Cocota — 23 noiembrie 2022 @ 10:11

 4. :))
  Până acum mă întrețineau părinții, ziceați, cu toate că tata e mort.
  Apoi ați insistat că a bagat Larisa Canea bani in campania mea.
  Apoi că am bani de la Murad.
  Acum cu fata de 19 ani a președintelui PER Constanța, care nici nu știu dacă face facultatea în țară.
  Dacă v-ar crede cineva, ar însemna să creadă că sunt al naibii de potent la vârsta mea (50 de ani). Și convingător.

  Nici nu realizezi cât de celebru mă faci cu prostiile tale. Continuă!

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2022 @ 10:59

 5. Ești un mincinos celebru dl puturos … cind te angajezi puturosule ? Ai 50 de ani dar nu ai realizat nimic pină acum . Muncă nu ai , casa nu ai , familie nu ai nimic nu ai . …. dar vrei sa fi un mincinos celebru .

  Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2022 @ 16:09

 6. Faptul că sunt managerul propriei companii, se pune? Are birourile la Constanța, este firmă de import-export.
  Eu nu mă plâng, de ce te-ai plânge tu pentru mine? Îmi permit să fac acte caritabile, îmi permit să fac ce proiecte vreau (culturale sau etnice, să nu se piardă cultura Dobrogei), îmi permit să duc lunar ajutoare la satele tătărești, mi-am permis să susțin 2 campanii electorale (locale și parlamentare), îmi permit să merg prin țări pe care vreau să le văd, o dată la 3-4 luni, ori să călătoresc în străinătate pentru interesul meu de business. Următoarea cred că plec în Oman, de exemplu. Doar ce am fost în Uzbekistan și Kazahstan, de unde am trecut granița si în Turkmenistan și Afganistan. Pentru bitum natural. Îl duc 1.000 km în Georgia și îl încarc în Portul Batumi, care e la Marea Neagră.
  Nu sunt materialist. Cum povesteam, în București am avut afacere de nivel național. În sensul că aveam un market reach de peste 80%, adică aveam o rețea de distribuție a produselor mele care ajungea în peste 80% din magazinele din țară, fie ele convenience, supermarket, hipermarket, Cash&Carry sau Horeca. Aveam produse în toate benzinăriile din țară. Să construiești așa ceva, în timp atât de scurt, nu ai cunoașterea și nici inteligența, după cum minți. Nu ești credibil.
  Eu nu mai voiam afaceri, m-am întors în 2012 în Mangalia să trăiesc restul vieții acasă. Doar că nu m-au lăsat ticăloșii care devalizeaza orașul nostru să trăiesc liniștit.
  Cu politica asta, a trebuit să mă întorc în afaceri.
  Zici că nu am casă? Apartamentul meu are 4 camere, în centrul orașului. Ba anul acesta am cumpărat încă unul cu 4 camere, alături:
  https://ibb.co/ZcRHnwZ
  O sa izolez termic și o sa renovez cele două blocuri lipite între ele, în care am au apartamentele. Să aflăm cât costă exact o astfel de lucrare, deoarece pe primărie o costă 1 milion de euro pentru izolarea termică a unui bloc. O să le renovez mai frumos și o să îmi pun brandul meu pe ele.

  Iar compania și-a permis sa cumpere și o mașină managerului (dă scroll în dreapta acolo):
  https://www.instagram.com/p/ChdVz5HqgtB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
  Și nici măcar nu conduc autoturism, a fost o decizie a mea de când am împlinit 18 ani.
  Iar în curând, dacă voi câștiga licitația, compania mea va deține și hotel într-o stațiune, și restaurant în altă stațiune. Încă mă gândesc că în loc de asta, mai bine fac un resort în Zanzibar.
  Apropos, compania mea cumpără acum și 2 apartamente în Istanbul, în cartierul Kadikoy, lângă Portul Turistic.
  Familie? Am lăsat fetei mele tot ce aveam la București. S-a întâmplat să divorțez, asta ți se pare ție ceva peiorativ? Se întâmplă, se poate întâmpla și ție. A fost o alegere mai mult din sacrificiu, atunci eram bolnav de cancer. Dar viața mea a mers mai departe. Uite, de exemplu, am venit „de pe stradă” în politică și deja la următoarele alegeri locale am fost un candidat important, pe propriile forțe. Știu că eram important pentru că erau toate partidele la ușa mea. Poți să contești lucrul acesta? Dacă peste 2-3 ani povestesc altora, ma vor crede sau vor zice ca tine că este imposibil?
  Viața mea e plină de lupte nobile. 15 ani am lucrat pentru statul român și ce am făcut eu, unde am ajuns eu cu ceea ce știu sa fac, nu au trăit mulți experiența. Îi număr pe degetele de la o singură mână.

  Sunt mincinos zici?
  Până acum am făcut ce am zis că fac.
  Iată, să zicem că în anul 2020 este ca tine, să zicem că este startul, cand eu nu aveam nimic și eram sărac și horopsit. Și până în 2024, cu tot ceea ce realizez dovedesc că pot să dezvolt economic un oraș, pentru că m-am dezvoltat pe plan personal, intr-un timp scurt și în condițiile actuale de criză.

  Vezi cum îmi urci mingea la fileu să îmi prezint CV-ul? Ți-a folosit la ceva atacul acesta execrabil pe care îl încerci?

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2022 @ 18:37

 7. May I simplʏ say what a comfort to find somebody that truly understands what they’re talking about on the internet.
  You actually know how to Ьring an issue to light and make
  it important. More and more people should
  read this and understand this side of the story.
  I was ѕuгprіsed yoս aren’t more popular Ƅecause yoս definitely
  have the gift.

  Comentariu by habit — 23 noiembrie 2022 @ 20:44

 8. Esti cel mai mare mitoman din istoria orasului . Spune cum se numeste firma ta ? Hai dl mincinos sa te vedem acum .

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2022 @ 9:34

 9. Dl Ozzy sta in apartamentul părintilor si are datorii foarte mari la întretinere ….. să ne demonstreze el contrariu .MINCINOS

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2022 @ 11:28

 10. Ce vezi tu acolo, e vorba de apartamentul cu spații comerciale. La care plătesc chiriașii.

  Mama are un apartament de 4 camere.
  Iar eu am în scara următoare, tot de 4 camere.

  Deja devii obraznic.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2022 @ 14:13

 11. Pt 8:
  De ce, vrei să-mi trimiți controale?
  :))

  Dar îți zic asta: pe vremea lui Ceaușescu, D.I.E. făcea treabă cu Interprinderea de Comerț Exterior „…..”
  Prin HG XXX din 1990 se transformă în S.A.
  Această SA este preluată prin 2008, iar în 2015 înființează o altă firmă, în care este acționară.
  De la această firma am primit salariul pentru manager, iar în 2021 am achiziționat 50% din ea. Această firmă are 3 alte firme în străinătate, dar funcționează doar 2.

  Cu alte cuvinte, activitatea mea comercială este mai mult în extern.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2022 @ 14:52

 12. O2zy, om fi mancat noi salam cu soia dar reteta ghidemului nu vrem s-o stim de la Trutulescu & Co.

  Comentariu by nabuco — 24 noiembrie 2022 @ 18:38

 13. Pt 12:
  Truțulescu a fost SPP.
  Și i-am răspuns respectivului.
  Nu cred că pe dvs vă interesează câți bani am și cu ce branduri mă îmbrac, ca să puteți aprecia justețea unui enunț.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2022 @ 19:37

 14. Cit poti sa minti mai Ozyy ? Apartamentul de la parter cu magazinul este al sorei tale in care vinde suveniruri si alte produse . Eu sunt clientul ei si chiar stiu bine de la ea ce este cu tine . Apartamentul cu 4 camere este al mamei tale iar tu stai cu ea in acel spatiu . Minti ca mai ai tu alt apartament si noi stim fiarte bine asta . De ce minti non stop măi băiete ? Nu ai firma , nu ai munca , nu ai nimic dar tu ne minti ca faci comerț . Adu o singură dovadă că ai firmă sau esti angajat undeva și eu o sa imi cer scuze imediat . Dar credemă că ai să minți și iar ai să minți . Apropoooo … colegul tău D Marinescu spunea chiar el că o duci destul de greu si că esti pe drumuri de foarte mult timp . NU MAI MINTII măi OZZY .

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2022 @ 20:18

 15. Poate fi un „mRNA” = Raspuns Non Autorizat modificat ?
  https://institutlevant.ro/programe-si-proiecte/parteneriatul-strategic-romania-sua/carte-documentar-parteneriatul-strategic-romania-sua-25-garantie-de-securitate-pentru-romania-in-mileniul-3/

  Comentariu by nabuco — 24 noiembrie 2022 @ 20:22

 16. Pt 14: Dacă spargi o vază și apoi îți ceri scuze, se lipește la loc?

  Ești atât de sigur pe tine să faci rău, iar dacă se dovedește inclusiv ție că o faci doar de ticălos, vrei să scapi cu cerut scuze.
  Înainte să dovedesc ceva, ar trebui să îți cer să te identifici, ca să-ți asumi. Dai cu pietre în mine ascuns după o mască, și dai cu pietre doar pentru că ești un frustrat, care își dorește ce îndrugă acolo, crezi că aia e realitatea, dar de fapt nu e decât un nebun printre noi.

  Proprietate: https://ibb.co/SPjdBjk
  Se vede în el că atunci când am cumpărat, am domiciliul pe CI în blocul alăturat.

  Societate comercială si administrator: https://ibb.co/ncC7pT6

  Cum mi-ai cerut chestiuni intime, îți cer să faci și tu un video cum îți dai două palme.

  Comentariu by Mentalistul — 25 noiembrie 2022 @ 7:51

 17. Activă: https://ibb.co/9Wxnd1m

  Casa de Pensii pentru Angajat:
  https://ibb.co/3BzjRCX

  Cum am spus, fă un video cum îți dai două palme!
  Am dovedit cine sunt cu faptele. Vă zic de 6 ani de când tot bateți câmpii în ceea ce mă privește: mai bine mă întrebați, decât să inventați.

  Comentariu by Mentalistul — 25 noiembrie 2022 @ 8:00

 18. Erata la postarea Semiramidei cu sponsorizarea ,,Daca eram eu in locul lui Radu Luam noi sponsorizarea in buzunar nu o mai bagam la buget”

  Comentariu by Dan — 27 noiembrie 2022 @ 12:58

 19. Wow, marvelօus blog stгucture! Ηow lⲟng
  have you been blogging for? you made running a blog glance еasy.
  Тhe whoⅼe lоok of yⲟur web site is wonderful, let alone
  the content!

  Comentariu by หนังxxx — 28 noiembrie 2022 @ 15:48

 20. Esti mincinos , puturos si mai nou și bețivan . Ai notorietate mare în oraș ca si un bufon . Ești de o bătaie de joc pentru noi toti .

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2022 @ 9:17

 21. Acest personaj toxic trebuie ignorat . Nu a realizat numic pentru el pina la 50 de ani dar ne minte ca va face pentru oras multe fapte bune . Dute la munca si nu mai sta cu mîna întinsa dl Ozzy .

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2022 @ 9:27

 22. Ha,ha,ha! Ai uitat să acuzi ca sunt un drogat, un criminal și cel mai corupt dintre consilieri.

  Te-am băgat în seamă să înțeleg de unde îți vine frustrarea față de mine. Acum, după ce am înțeles, în afară de milă nu a mai rămas în mine nimic pentru tine, a dispărut și curiozitatea.

  Sper să rămâi cum ești, îmi vei fi de folos când voi dori să îmi arunci mingea la fileu, să scot ceva în evidență, din CV-ul meu sau din ceea ce fac.

  Comentariu by Mentalistul — 29 noiembrie 2022 @ 13:27

 23. Nici o data Mangalia nu va avea un primar turc sau tătar . Asta ne mai trebuie … un tatar mincinos si puturos …

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2022 @ 8:54

 24. Pt 23: Aaa, acum o dai în rasism?
  Pentru că asta nu e naționalism, pentru că eu sunt cetățean român. Sunt și tătar, popor întemeiat în Dobrogea, din cumani, înainte să se întemeieze Țara Românească sau Moldova.
  Fără acești tătari de limbă cumană, astăzi vorbeai ungurește. Basarab I a fost îngenuncheat de regele ungar Carol de Anjou și Valahia devenea voievodat al Ungariei dacă tătarii cumani nu ambuscau armata ungară la Posada.
  Ori Bogdan I, întemeietorul Moldovei, era alungat de regele ungar Bela, dacă nu era aliat cu hanul Kutlu Buga (Bourul Norocos). În timpul domniei de 6 ani a lui Bogdan, s-a intemeiat orașul tătaresc Șehr al-Djedid. Ori cel de la Costești. Bourul hanului ajunge stema Moldovei, cu semiluna și steaua între coarne. Inelul domnesc al lui Bogdan a fost dat de han, are inscripția „Allah” cu litere arabești pe frontispiciu. Inelul a fost găsit în mormântul dual de la Rădăuți, pe mâna lui Lațcu Voevod, fiul lui Bogdan.

  Tătarii nu au țară, ei își aleg țara. Și după ce o aleg o iubesc, luptă pentru ea, mor pentru ea, Dobrogea este plină de monumente de eroi tătari și turci care au luptat în armata română în ambele razboiaie mondiale. Inclusiv monumente de eroi din familia Menabit. Când alegi ce să iubești, este o iubire sinceră.

  Mangalia are nume tătăresc. Caută în istorie de ce.
  De-a lungul istoriei ai mai fost aduși în Dobrogea tătari din Crimeea, din Buceag (Moldova cândva), din Kuban. Dar au fost așezați la Medgidia, la Cobadin, la Kogălniceanu… Cei din Mangalia, Albești, Hagieni, Moșneni etc. sunt din poporul format între 1260-1300 din 7 clanuri kypchak-cumane (‘edisan’ – cele 7 clanuri), sunt un popor istoric format pe aceste meleaguri. Tu, cu tot șovinismul tău, de fapt ești urmaș de colonist. Provenit din Moldova, din Oltenia, din Ardeal, de altundeva. Coloniștii români vechi au suferit alături de turci și tătari, asta îi leagă. Oamenii au trăit în bunăînțelegere, să vii cu prostiile tale rasiste nu faci decât să-i aproprii de mine.

  Îți recomand să citești de aici:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2315755528450615&type=3 și apoi să faci o socoteală dacă are vreo importantă că sunt tătar, turc sau român.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2022 @ 19:40

 25. Pt. #24
  Ai uitat de „colonistii” din Barcea care s-au stabilit prin 2000 in nordul padurii Comorova.

  Comentariu by nabuco — 2 decembrie 2022 @ 22:45

 26. Un om născut și educat în Mangalia, e al nostru. Nu contează că e tătar sau lipovean sau ungur. La fel cum nu contează dacă e musulman, ortodox sau catolic.

  Comentariu by lucian visa — 3 decembrie 2022 @ 14:48

 27. like @26
  https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/308411551_643607037136009_1022272968019123590_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dWjxly-EGAcAX8FlVjn&_nc_ht=scontent-mxp1-1.xx&oh=00_AfCDXaNUbuFhxf4YRB-QKU6ylowZA5g_29ILlMHlTk7xZQ&oe=638FA6A9

  Comentariu by nabuco — 3 decembrie 2022 @ 15:58

 28. Avem in oraș un tătar pututos mincinos și palavragiu nesimțit . Sictit tatar mincinos

  Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2022 @ 20:57

 29. pt 23. Tusac nu se pune,nu?Tot minoritar era si el.

  Comentariu by anonim — 7 decembrie 2022 @ 9:36

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress