Politica locală

7 noiembrie 2022

Comercianţii din centrul Mangaliei au scăpat: nu se vor transforma în baruri şi cafenele! Nemulţumire maximă a agenţilor economici, exprimată în cea de a doua tentativă de dezbatere publică (video)

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:46

A doua tentativă de dezbatere a noului Regulament privind desfăşurarea activităţilor comerciale din Mangalia şi staţiuni s-a derulat într-un spaţiu mult mai adecvat decât ediţia precedentă: sala Casei de Cultură.

Peste 100 de reprezentanţi ai societăţilor comerciale din localitate au stat faţă în faţă cu viceprimarul oraşului, Dragoş Angelescu care, pus în faţa unor situaţii absolut inexplicabile din regulamentul (draft, cum a afirmat reprezentantul executivului), a promis rezolvarea acestora. Printre acestea se numără obligativitatea deţinerii unei suprafeţe de minimum 50 metri pătraţi pentru ca societatea să primească autorizaţie sau transformarea spaţiilor din centrul oraşului în cafenele şi baruri, dar şi modificarea termenului de „serviciu comercial”, inexistent în toate cărţile de specialitate şi care, desigur, dă loc la interpretări.

A fost făcut un pas înainte în rezolvarea situaţiei agenţilor economici din Piaţa Republicii: viceprimarul le-a promis că activitatea lor nu va fi schimbată (aşa cum prevedea primul draft al regulamentului). Însă, astfel, se crează un precedent de discriminare, aşa cum bine a punctat un agent economic: dacă celor din centru li se îngăduie să funcţioneze ca şi până acum, de ce, în cazul celorlalte societăţi este nevoie de aplicarea altor reguli?

După aproape trei ore de discuţii, transmise live de Ediţia de Sud şi pe care le puteţi urmări în cele ce urmează, agenţilor economici li s-a promis reluarea discuţiilor cu un nou draft de regulament, un document final, premergător Hotărârii Consiliului Local din luna decembrie.

editiadesud.ro

25 Comments

 1. Ozzy nu ai fost prezent la dezbatere . Acum toți stim că ești mincinos și ai manipulat foarte mulți comercianți din oras . Ai dat în primar , consilieri , PSD, PNL și în mulțe alte persoane doar doar să mai prinzi si tu puțină viteză electorală . MINCINOS

  Comentariu by Anonim — 7 noiembrie 2022 @ 20:56

 2. A avut putina treaba la NATO.Face vorbele pentru alegerile viitoare.

  Comentariu by Anonim — 7 noiembrie 2022 @ 22:10

 3. Las ca prindem noi ceva ciolan pentru asta doar ati vazut ca userista sefa si catelușa ei erau in sala in loc sa fie la munca.

  Comentariu by Usereu — 8 noiembrie 2022 @ 0:20

 4. Pe internet, când ești anonim, poți alege să pari inteligent, chiar dacă nu ești. Cât de idioți să fie cel care alege să pară idiot pe internet, fiind și anonim?

  Am fost prezent la toate dezbaterile publice din ultimii 6 ani. Am fist singur sau cu apripiații mei, nu a venit nimeni altcineva.

  De data aceasta s-au mobilizat cei care sunt afectați. Am reușit lucrul acesta. Și dictatura primarului a fost înfrântă, nu mai poate fi dictatorial pe viitor. Regulamentul se modifică, astfel încât să nu fie afectat cineva. Mă întreb pentru ce îl mai fac, de ce nu-l lasă pe cel vechi.

  Nu am fost la dezbatere tocmai pentru că se așteptau să vin, se pregătiseră, scăparea viceprimarului și a primarului era să pretindă că ar fi ceva politic din partea mea. A început cu tonul acesta, că nu este cum zvonesc eu, dar si-au luat-o repede, pentru că propunerea de Regulament este ceva scris.

  Oricum, am mobilizat oamenii. Iar ei nu au lăsat ca drepturile lor să fie călcate în picioare. S-au înscris în Asociația Noi Suntem Mangalia peste 150 de entități juridice cu activitate economică. Asta a reușit Radu Cristian cu Regulamentul.

  Până și primarul a știut că este o prostie acest Regulament. Dar nu voia să piardă în fața lui Ozzy, așa s-a exprimat, ca orice cedează mie este victoria mea. Iată că nu am fost la dezbatere. Poți să înjuri, poți să încerci să mă denigrezi și că modificarea Regulamentului este victoria lui Radu Cristian. Poți să faci asta, nu îmi pasă.
  Știu așa: Acest Regulament a creat o Asociație profesională în care membri sunt agenți economici din Mangalia sau cu activitate în UAT Mangalia. Și această Asociație se înscrie în Registrul Asociațiilor din Primărie să fie notificată și invitata la fiecare dezbatere sau procedură de adoptare a unui act normativ. Asta se va întâmpla pe viitor, ce s-a întâmplat cu dezbaterea aceasta.

  Nu mai este de ajuns să mă insultați pe mine, ca să denigrați. Trebuie să înjuri și alte peste 150 de entități. Ozzy a fost în sală la Dezbaterea Publică, l-ai văzut. Chiar dacă ați pus dezbaterea luni la ora 10, în sală au fost 72 de Ozzy, înscriși la cuvânt și prezenți. 72 de Ozzy au luat cuvântul.

  Iar Ozzy acesta care scrie, urmărea ședinta online prin deșertul Bukharei, doar ce plecasem din Samarkand:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02P3MCVtTAJ9AhvrL4utyPPRCJ7ukpc3x1KhXKYxj1A8T3MB7wVYMmvCEwD7hPjwegl&id=100000485715789
  Adică departe.

  Comentariu by Mentalistul — 8 noiembrie 2022 @ 2:37

 5. Primele comentarii cred ca sant scrise chiar de langă biroul primarului.Oricum le a intrat morcovul in cur.

  Comentariu by Jack — 8 noiembrie 2022 @ 8:09

 6. vai de noi.cine sunt papusile alea inexpresive de langa viceprimar?una a avut un zambet tamp toata dezbaterea nu parea sa inteleaga ce i se intampla.baietasul de langa ea parea un cutitar in devenire.astia sunt angajati ai primariei?

  Comentariu by anonim — 8 noiembrie 2022 @ 9:40

 7. Cat de prost sa fii să postezi pe Fb ca pleci în excursie in Uzbekistan, Tatarsatan sau ce denumiri or mai avea teritoriile cotropite de mongoli, sa mai postezi si de acolo si dupa aia sa afirmi ca primarul se astepta sa fii la sedinta in timp ce tu lauzi civilizatia oilor. Și Munchausen sau Pinocchio mințea mai frumos,…

  Comentariu by Dan — 8 noiembrie 2022 @ 20:48

 8. Pt 7: Acum sunt în Afganistan, dar pot fi la ușa ta în 12 ore, cu tot cu escală.

  Pentru cultura ta generală: Tatarstan este în Federația Rusă.
  Din Constanța la Kazan – capitala Tatarstan, sunt 2.600 km. Din Kazan până la Tașkent – capitala Uzbekistan, sunt 2.600 km. Kazan este la granița dintre Europa și Asia.

  Dar nu înțeleg unde este minciuna. Că se aștepta primarul să vin la dezbatere? Ei știau ca nu vin de la turnătorii de pe grupul nostru, unde am anunțat comercianții că nu voi participa. Dar se aștepta primăria sa particip, pentru că așa ar fi făcut ei, ar fi speculat politic momentul.

  În primul comentariu ai scris că sunt mincinos pentru că nu am participat la dezbatere. Unde vezi vreo minciună în a nu participa? Eu am spus să meargă comercianții la dezbatere, ceea ce s-a și întâmplat.
  Indiferent ce s-a discutat la dezbatere, legea prevede că propunerile făcute în scris, conform procedurilor, se iau în considerare. Le-am făcut.

  Plus că, așa cum a acceptat și viceprimarul, acea adunare nu a fost o dezbatere publică pentru Regulament. Se va reorganiza o altă dezbatere, cu o altă propunere de Regulament.
  Deci a ieșit și asta cum am gândit-o.

  În Dezbaterea Publică au fost reprezentanții mei și reprezentanții Asociației. Și avocații. Totul s-a desfășurat conform planificării.

  Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2022 @ 1:29

 9. Dezbaterea Publică pentru noul Regulament pentru Comerț în mun.Mangalia a început cu o declarație a viceprimarului că nu este așa cum am informat eu comercianții (în scris sau online) și că eu aș face acțiuni de dezinformare cu scop politic. Am tras un semnal de alarmă cu privire la ce prevede Regulamentul supus dezbaterii publice, așa cum este publicat pe pagina de internet a Primăriei Mangalia.

  Viceprimarul susține că eu aș fi mințit. Dar adaugă că regulamentul trebuie modificat la problemele semnalate, exact cum le-am propus spre rezolvare.
  Viceprimarul a fost întrebat dacă ar vota Regulamentul pe care l-a inițiat primarul, iar viceprimarul a răspuns că nu. De ce? Pentru că ucide comercianții.

  De ce a început cu un discurs că aș minți pentru un scop politic personal, dacă îmi dă dreptate? Dezinformare cu scop politic este, de fapt, acuza nefondată că eu aș minți.

  Dar altul este subiectul mai important, pe care vreau să îl aduc în atenție:
  În timpul dezbaterii viceprimarul a declarat că este fals ceea ce prezint, că impozitul pe salariu (10%) s-ar duce în bugetul local, deoarece conform legii se duce doar o parte din acesta, și anume 40%. Face această declarație deoarece în primărie se pricep atât de bine la administrație publică, încât sunt în totală ignoranță. De fapt, nu ignoranța este răul cel mai mare, ci cum spunea Stephen Hawking: „Cel mai mare inamic al cunoașterii nu este ignoranța, ci falsa cunoaștere.”
  Consilierul personal al primarului mi-a trimis următorul mesaj:

  , , 166 :
  . 32

  (1) ă
  , , ,
  8 , :
  ) 41,75% , ;”

  Aceasta este cunoașterea pe care se bazează cei care conduc primăria. Este o chestiune elementară, pe care trebuie să o cunoască orice primar, din ce i se face bugetul local.
  Ar face bine să citească Legea Bugetului de Stat pe anul 2022, care prevede:

  „.6. -(1) 2022, . 32 ș 33 . 273/2006 , , , – / , :
  ) 15% ;
  ) 63% , ș ;
  ) 6% – / , , ;
  ) 14% – / , , , ;
  ) 2% – / , – , , ș . ”

  În acest an, se duc automat la bugetul primăriei 63%, iar la bugetul județean – care este tot un buget local, dar al județului – 15%, iar la administrația Județeană a finanțelor publice 20%, bani care se întorc la bugetele municipiilor, orașelor și comunelor.
  Astfel că 98% din încasările impozitelor pe salarii se întorc în bugetele locale. Cei 2% sunt precum legea din trecut cu „Dați 1 leu pentru Ateneu”.

  Eu m-am exprimat generic că banii din impozitele pe venituri ajung la primărie, deoarece acesta este adevarul: mare parte din acești bani se duc în bugetul local. Nicidecum 40%, cum declară primăria.

  Dacă într-o chestiune elementară de administrație publică sunt greșiți cei care conduc primăria Mangalia, câtă încredere să am în cei care inițiază acte normative, care sunt contrare legilor statului român? Mai ești credibil când nu ai habar de legile administrației publice, dar vrei să impui Regulamente și Acte Normative?

  Dacă eu aș fi greșit, nu s-ar fi făcut vreun abuz, deoarece nu eu emit acele acte normative. Când eu aș greși, nu ar suferi nimeni.
  Dar dacă primăria greșește și Consiliul Local adoptă Acte Normative în baza unor aiureli, se întâmplă abuzuri prin aplicarea acelor HCL care nu sunt în conformitate cu legea.

  Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2022 @ 1:31

 10. Textele care lipsesc mai sus sunt acestea:

  Consilierul personal al primarului mi-a trimis următorul mesaj:
  „Salut
  Mi a trimis cineva un filmuleț cu dezbaterea unde am văzut ca ai aruncat cu cifre fără număr fără număr
  La salariu minim, cum sunt angajați majoritatea celor cu tarabe, impozitul pe venit este de 166 lei si știi bine ce spune legea:
  ART. 32
  Cote defalcate din impozitul pe venit
  (1) Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativteritoriale
  în luna anterioară, cu excepţia impozitului pe veniturile din pensii, se alocă lunar, până
  cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de:
  a) 41,75% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit;”

  Aceasta este cunoașterea pe care se bazează cei care conduc primăria. Este o chestiune elementară, pe care trebuie să o cunoască orice primar, din ce i se face bugetul local.
  Ar face bine să citească Legea Bugetului de Stat pe anul 2022, care prevede:

  „Art.6. -(1) In anul 2022, prin derogare de la prevederile art. 32 și 33 din Legea
  nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile și completarile ulterioare,
  din impozitul pe venit estimat a fi uncasat la bugetul de stat, la nivelul fiecarei unitati
  administrativ-teritoriale se repartizeaza prin decizie a directorului directiei generale
  regionale a finantelor publice/sefului administratiei judetene a finantelor publice, urmatoarele cote:
  a) 15% la bugetul local al judetului;
  b) 63% la bugetele locale ale comunelor, orașelor si municipiilor pe al caror
  teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit;
  c) 6% intr-un cont distinct deschis pe seama directiei generale regionale a
  finantelor publice/administratiei judetene a finantelor publice, ce se repartizeaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor si municipiilor prin hotarare a consiliului judetean;
  d) 14% intr-un cont distinct deschis pe seama directiei generale regionale a
  finantelor publice/administratiei judetene a finantelor publice, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor;
  e) 2% intr-un cont distinct deschis pe seama directiilor generale regionale ale
  finantelor publice/administratiilor judetene ale finantelor publice, pentru finantarea institutiilor publice de spectacole din subordinea autoritatilor administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale din judete, respectiv teatre, opere și filarmonici. „

  Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2022 @ 1:33

 11. https://www.cotidianul.ro/presedintele-partidului-ecologist-audiat-la-dna/

  Comentariu by nabuco — 9 noiembrie 2022 @ 10:21

 12. https://www.replicaonline.ro/viceprimarul-angelescu-nu-e-de-acord-cu-regulamentul-propus-de-cristian-radu-impotriva-agentilor-economici-video-537289?z=p

  Comentariu by lucian visa — 9 noiembrie 2022 @ 14:35

 13. Pt 11:
  Am văzut. Vom vedea ce se va întâmpla. Uneori se fac și la comandă, când devii significativ. Cum i-au făcut lui Simion.
  S-a vacantat de curând și funcția de președinte executiv, prin plecarea lui Murad.

  Oricum, eu sunt printre reformiști. Pe viitor nu va fi altfel, PER va urca în procente. Nu mai merge ca până acum, altfel nu se schimbă nimic. Iar Organizația Județului Constanța deja a ajuns cea mai importanta din PER.

  Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2022 @ 19:29

 14. Puteți să dormiți liniștiți că rezolvă tot dl Ozzy . Doamne ferește cu acest mitoman .

  Comentariu by Anonim — 9 noiembrie 2022 @ 20:33

 15. Pt 14:
  Sunt și oameni care dorm liniștiți. Dar tu nu. Nu poți de la oftică.

  Comentariu by Mentalistul — 10 noiembrie 2022 @ 4:40

 16. Nu trebuie să fi supărat cînd se spune despre tine că ești mincinos . Este un adevăr care se vede dl Ozzy . Ești pierdut .

  Comentariu by Anonim — 10 noiembrie 2022 @ 7:45

 17. Nu stiu cum sclaveti lui radu mai au tupeu sa critice ori sa arunce cu rahat in cei care se opun acestui primar opresiv.Pai asta vară nu a scapat o societate fara sa i dea spagă sefului politiei locale.până si un amărat cu 3 colace a dus plicul doar sa fie lasat in pace.politia locala a devenit un intrument de opresiune si intimidare.te sufoca zilnic cu controale si amenzi pană cedezi si trimiti plicul.are si raducu cheltuieli sa si termine blocurile din saturn,cap aurora si olimp.o adunătură de mafioti interlopi cu functii publice.Ati distrus o gramada de familii si ati ingropat o droaie de comercianti in datorii.cat de curand orasul bubuie.o să i linseze lumea din disperare pe stradă.i ati suficat cu taxe astronomice si amenzi uriase.

  Comentariu by Jack — 10 noiembrie 2022 @ 10:58

 18. Este foarte adevărat ce spune Jack . O să iasă o mare răzmeriță pe tema asta și cred că primarul o să iasă foarte șifonat din povestea asta dar nici de acest mincinos și manipulator nu trebuie să avem milă . Ozzy ne minte de foarte mult timp . RC și Ozzy trebuie taxați la următoarele alegeri .

  Comentariu by Anonim — 10 noiembrie 2022 @ 16:37

 19. Pt 18:
  Voi, ăștia de la PSD Mangalia actual, nu mai aveți niciun remediu. Trebuie să fie schimbată toată organizatia.

  Și nu te mai screme atât, pentru că nu-ți iese. Aici nu te aude nimeni.

  Iar dacă dispare Stroe din conducerea organizației județene, cine va prelua Organizația Mangalia?

  Comentariu by Mentalistul — 10 noiembrie 2022 @ 16:51

 20. PSd , PNL , USR si PER vor fi taxați grav la următoarele alegeri în Mangalia . Murad și Ozzy au dispărut deja . ……. Așteptăm un independent tînăr Mangaliot care va cîștiga detașat .

  Comentariu by Anonim — 11 noiembrie 2022 @ 11:13

 21. Așteaptă tu mult și bine, o să aibă soarta USR-ului, care nu a luat nici măcar 1 consilier local.

  Dacă eu mă hotărăsc mâine să mă mut în Zanzibar, o să îl aveți pe Radu primar până moare de bătrânețe.
  Nu există altcineva în Mangalia care să poată da cu Radu de pământ.

  Dar așa, pentru cultura mea generală: Unde a dispărut Ozzy? Sunt singurul prezent, adică sunt mai bine decât înainte de 2020. Unde am dispărut?

  Comentariu by Mentalistul — 12 noiembrie 2022 @ 9:51

 22. Esti un mincinos dl Ozzy . Tot orasul știe . Nu ai nici o șansă să fi primar …..apropo .. te-ai angajat sau tot din cerșit trăiești ?

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2022 @ 22:19

 23. Pt 22: M-am lămurit și cu tine. Nu s-ar băga în seamă unul pe care îl duce capul, să am cu cine purta o discuție!

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2022 @ 22:34

 24. O2zy, cel de la # 22 face parte din „sistem”:
  https://www.cotidianul.ro/angelicul-tilvar-doctor-fara-opera/

  Comentariu by nabuco — 15 noiembrie 2022 @ 11:50

 25. Pt 22: Da, sunt angajat la propria firmă. Am primit și mașină de serviciu:
  https://www.instagram.com/p/ChdVz5HqgtB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

  Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2022 @ 17:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress