Politica locală

1 noiembrie 2022

Ce mai zice USR Mangalia

Filed under: USR — lucian visa @ 16:11
♦️USR Mangalia a bifat o nouă victorie în lupta cu ilegalitățile la care primăria Mangalia continuă să închidă ochii.
📍În urmă cu câteva săptămâni, am făcut public faptul că, pe taluzul de lângă faleza orașului, se construiesc, fără avize și autorizații, unități de cazare și spații comerciale. Așa cum spuneam și atunci, beneficiarii acestor construcții sunt patronii SC Eco Corsa SRL – familia Octavian și Liliana Daniela Becheru, iar terenurile au fost intabulate și, ulterior, concesionate, în timpul mandatului fostului primar și actual consilier local, Zanfir Iorguș, nașul de cununie al familiei Becheru.
📍În urma sesizărilor USR Mangalia, către Garda de Mediu, răspunsul a fost clar: construcția nu are aviz, iar beneficiarului șantierului i-a fost aplicată o sancțiune de 60.000 de lei. În plus, proiectul imobiliar nu deține nici avizul Apelor Române, întrucât acesta ar fi încălcat prevederile Legii 280/2003, privind Gospodărirea Integrată a zonei costiere, ce stipulează, clar că, în spațiul cuprins între 50 și 150 de metri de la linia cea mai înaintată a mării, în funcție de lățimea costieră, sunt interzise orice construcții definitive. Spațiul pe care se construiește în fața Hotelului Corsa are numai 22 de metri liniari până la apa mării!
📍Girantul ilegalității, primarul Cristian Radu, declara ziarului www.dobrogealive.ro, că proiectul are, cu siguranță, toate avizele instituției pe care o conduce: “Nu ar fi construit (soții Becheru n.r.) dacă nu aveau Autorizație de Construire”, a răspuns edilul. Ziariștii concluzionau, a vremea respectivă: “primarul Mangaliei confirmă că a girat șantierul ilegal, deși investitorul nu obținuse de la Ministerul Mediului și Comitetul Zonei Costiere avizele necesare emiterii autorizației“. (https://dobrogealive.ro/proprietarul-hotelului-corsa-din…/)
📍Pus față în față cu vraful de ilegalități și luat la întrebări de către Inspectoratul Județean în Construcții, la sesizarea USR Mangalia, Cristian Radu s-a sucit. El a declarat inspectorilor că: “Pentru lucrările de construcții identificate în zona taluz-faleză Mangalia, NU A FOST EMISĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE DE CĂTRE PRIMĂRIA MANGALIA (…) Am dispus aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu măsura opririi executării lucrărilor și intrarea în legalitate ”, spune, spăsit, primarul Radu, inspectorilor (facsimil).
📍La urma urmei, ce mai contează un neadevăr în plus în declarațiile domniei sale din ultimii 10 ani…
♦️USR Mangalia le transmite atât celor ce fac parte din aparatul executivului (primarului), cât și celor ai legislativului (consilierii locali), că, orice tentativă de așa zisă intrare în legalitate este eșuată din start.
Legile române spun clar că orice construcție în zona cu pricina ESTE ILEGALĂ, indiferent de artificiile și subterfugiile la care vor recurge părțile implicate. Fapt confirmat de toate autoritățile Statului ce au refuzat să își dea girul de legalitate pe o construcție ilegală❗️

FB USR Mangalia

3 Comments

 1. Încă aștept o poziție clară a USR față de regulamentul de funcționare a agenților economici.

  Comentariu by lucian visa — 1 noiembrie 2022 @ 16:19

 2. Fraza exhaustiva si preferata a lu’ „Neighbor”: „trebuie gasim o modalitate pentru intrarea in legalitate a investirorului.”
  😉
  Da, aducerea terenului la starea initiala si aplicarea amenzii!
  Amenda s-a aplicat (?!) urmeaza aducerea terenului la starea initiala pe cheltuiala celuicare a comis ilegalitatea.

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2022 @ 19:22

 3. Asta e ca aia din pandemie, după ce au fost prinși că au făcut achiziții pe SICAP pentru un raliu, când era Stare de Urgență și erau interzise evenimentele, a ieșit viceprimarul și a declarat că a fost o greșeală, nu a fost intenționat.

  Comentariu by Mentalistul — 2 noiembrie 2022 @ 22:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress