Mangalia – politica locală

31 octombrie 2022

Controversatul „Regulament privind desfășurarea activităților comerciale din Mangalia și stațiuni”, repus în dezbatere publică! Prezența cetățenilor din Mangalia, limitată de locurile în sală!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:40

Primăria Mangalia a decis reluarea dezbaterii publice privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activităților comerciale în Mangalia și stațiuni. În același timp, însă, în anunțul postat de primărie pe site-ul său oficial, mangalia.ro, este atașat și proiectul de hotărâre ce va fi înaintat consilierilor spre aprobare, precum și anexa ce susține acest proiect, semn că, edilii ce au propus regulamentul sunt, în cea mai mare parte, deciși să îl înainteze în forma pe care și-o doresc. 

Cei ce vor să ia cuvântul în cadrul dezbaterii de luni, 7 noiembrie, de la orele 10.00 (în sala de ședințe de la la sediul primăriei) trebuie să știe că organizatorii le vor pune la dispoziție numai cinci minute pentru prezentare, semn că dialogul ar putea, foarte bine, să se transforme într-un banal monolog. Totodată, fraza „La această dezbatere sunt invitați să participe, în limita locurilor disponibile în sală, doar persoanele interesate de subiect, cu observații punctuale”, ce apare în anunțul primăriei, ar putea împiedica prezența unei bune părți a cetățenilor ce doresc să participe la dezbatere!

Persoanele sunt rugate să se înscrie la cuvânt pe adresa de e-mail secreteriat@primaria.mangalia.ro sau direct la sediul instituției, la Registratură (în intervalul orar 08.30-15.30) până în data de 04.11.2022, ora 12.30. Propunerile, sugestiile sau opiniile vor fi transmise în scris, la sediul Primăriei municipiului Mangalia, prin fax la numărul 0241/7555606 sau prin e-mail la adresa secreteriat@primaria.mangalia.ro.
În temeiul prevederilor art. 7 alin. (10) din Legea 52/2003 în data de 07 noiembrie 2022 va avea loc dezbaterea publică, ora 10, la sediul Primăriei Municipiului Mangalia str. Sos. Constantei, nr. 13, jud. Constanta, în sala de Consiliu.Proiectul de lege, însoțit de anexele aferente, poate fi consultat pe site-ul instituției, www.mangalia.ro.
Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/751060 interior 216, persoană de contact Gheorghe Ana Maria. Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare la Proiectul de hotărâre privind Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia”.

editiadesud.ro 31.10.2022

În atenția agenților economici din municipiul Mangalia!

„În această perioadă, se află în dezbatere publică un Regulament al activităților economice, care are în vedere DOAR arterele principale din stațiuni, faleza și Piața Republicii din oraș. Atât! Nicio altă stradă sau zonă din oraș și stațiuni nu sunt afectate de noile reglementări. Așadar, fac un apel la comercianții din Mangalia să nu se mai lase influențați și manipulați de câțiva politruci fără ocupație, care nu știu altceva decât să instige și să umple rețelele de socializare cu știri false. Orice nelămurire aveți, cei care activați în domeniu, vă rog să mă contactați personal, pentru a clarifica subiectul. Mulțumesc pentru înțelegere!”, scrie astăzi Radu Cristian, primarul Mangaliei.

mangalianews.ro

14 Comments

 1. Dacă administrația, prin niște consilieri obedienți, va interzice dreptul de a lucra al unor antreprenori, politrucii fără ocupație sunt de vină ! Dacă agenții economici vor intra în faliment și salariații lor vor fi șomeri, mama lui Ștefan cel Mare e de vină.
  Cei cu bani din anturajul primarului abia așteaptă să cumpere locațiile de pe străzile principale ale celor care nu vor mai avea dreptul la muncă. Și apoi alt regulament, fără restricții, pentru oameni noi. Curat (murdar) capitalism liberal !
  Văd că în afară de PER toate partidele tac. Ce vor cere alegătorilor aceste partide în viitoarea campanie electorală ? Radu Cristian primar ? Și în privat câte un os de ros ? PSD-ule somn ușor ! Domnule consilier Iorguș, îți distrugi toată imaginea politică slujind-ul prin tăcere pe actualul edil ? Dacă da, ai ajuns un nimic politic ! Te vinzi pentru o terasă pe faleză ? Iar dacă ai probleme cu justiția, fă un pas înapoi.

  Comentariu by lucian visa — 31 octombrie 2022 @ 16:05

 2. https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/13239206_590369194465623_7069191439333792523_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=1HUcQnnZxn8AX_3gw4C&_nc_ht=scontent-mxp1-1.xx&oh=00_AfB6oo7PWrOWIqZ5BJIHROuKCHe2XbJ6gmbiLsqK6mR4UQ&oe=6386B898
  &
  https://www.replicaonline.ro/rbin/data39000/162472%205%20sedinta%20consiliu%20local%20mangalia%20la%20cherhana%20votare2.jpg
  Dar sala de la Clubul Nautic de ce nu este folosita ?

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2022 @ 16:10

 3. Pt. #1
  https://www.replicaonline.ro/rbin/data322000/lista_consilieri_locali_mangalia.pdf

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2022 @ 16:11

 4. Comercianții trebuie sa facă cereri pentru participare și cereri pentru a lua cuvântul. Ca să iei cuvântul, trebuie să fii în sală. Fiind înscriși la cuvânt peste 100 de persoane, primăria trebuie să pună la dispoziție o locație în care pot avea loc toți cei înscriși la cuvânt.

  Văd în postarea primarului despre politruci fără ocupație. Știm toți că se referă la mine. Eu sunt ecologist. Nu sunt nici penelist, nici pesedist, nici userist, nu pot fi politruc pentru că ecologiștii au o politică pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor. De aceea am ales partidul acesta.
  Radu Cristian a candidat la primar neavând vreo ocupație. Garda Financiară se desființase și Radu Cristian era o persoană fără ocupație.
  Spre deosebire de Radu Cristian cel fără ocupație, eu am job, sunt managerul societății comerciale pe care o dețin. Sunt membru fondator și președinte la o ONG care se ocupă de protejarea drepturilor oamenilor, se ocupă cu ajutorarea celor nevoiași. Este o ocupație nobilă.
  Mai mult decât toate, sunt consilier local, o ocupație importantă și cu mare responsabilitate. Pentru că sunt un consilier local muncitor, nu ficus care ridică mâna la ordin.

  Oamenii nu au de ce să se uite în gura mea sau a altcuiva, este de ajuns să se uite pe pagina de internet a Primăriei, ca să citească Regulamentul pentru Comerț.

  Până și declarația primarului este ticaloasă: Zice că nu ucide pe toți, ci doar pe unii. Nu sunt fectati toți, sunt afectați cei din zonele pe a căror spații a pus ochii.

  Vodafone a investit sute de mii de lei în spațiu. Orange la fel. Farmaciile au investit. Chiar credeți că nu se vor îndrepta asupra primăriei pentru despăgubiri? Juridicul lui Orange, Vodafone, Catena etc. de la București, au spus că deschid acțiuni și împotriva consilierilor care au votat, cu cerere de sechestru pe bunurile lor, să aibă ce să execute.

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2022 @ 19:02

 5. O2zy,
  Plec de la faptul ca o democratie liberala nu poate ingradi initiativa privata nici in centru si nici in periferie, exceptie facand cele cu atingere morala; primarul greseste cu intentie in aceasta initiativa.
  Pe de alta parte este de ajuns sa cauti:
  https://www.google.ro/search?q=consiliul+concurentei+orange+vodafone
  dar poti inlocui si cu + catena sau + enel, samd. Toti ne vor doar binele …

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2022 @ 20:11

 6. Nabuco, ai așa o manie să schimbi vorba de la lucrurile importante, cum nu am văzut asta decât la bipolari.
  Ești ca în joaca aia din copilărie când la orice discuție pe care vroiai să o strici întrebai o tâmpenie din senin: Și crocodilul când vine?
  Mai sunt desenele animate „Finding Nemo”, cu Dory, care avea memorie doar câteva secunde, dar mergea dintr-una în alta, uitând de unde a plecat.

  Ești vorbitor prin link-uri. Ca ăia de decupează și lipesc din ziare ca să transmită ceva. S-a excremut Radu pe iarbă sub cerul liber. Cer? Ia să vezi ce de avioane au fost pe cer. Nu găsim una de s-a prăbușit. Ba da!! De ce s-a prăbușit? I-a întrat o cioară la motor. Fir-ar a naibii de cioară!

  Și ne zici noua: S-a excremut Radu pe el, dar ai văzut ce cioară nemernici?!! Noi fiind pe același subiect, dacă e maro închis sau e maro deschis,intrebandu-ne de ce îl mănâncă aia de la PNL și de la PSD. Și tu ne-o trântești cu crocodilul și cu cioara, cât de nenorociți sunt ei. Helău! Vii din alt film, din capul tău! Și ne bruschezi și nouă creierii. Dacă aveam un cunoscut ca tine, îl alergam in fiecare zi: ori se făcea om, ori aveam un perpetuum mobile.

  Comentariu by Mentalistul — 1 noiembrie 2022 @ 16:56

 7. Nabuco nu e rău intenționat. El vrea doar binele orașului nostru pe care sunt sigur că-l iubește din tot sufletu. Are propriul stil, diferit, dar nu e la ordinul nimănui și scrie ce simte. A-l ataca e o greșeală. Acceptă-l așa cum este.

  Comentariu by lucian visa — 1 noiembrie 2022 @ 17:32

 8. Draga O2zy,
  ma rezum sa spun acum ceea ce altcineva mult mai intelep decat noi:
  „Bănuitorul se trezeşte înaintea ceasului deşteptător, ca să-l controleze dacă sună exact.”
  Nu o sa fiu niciodata de acord cu denigratorii tai cand te ataca cu invective, dar incep sa cred ca Dan Vucea avea dreptate cand te lasa sa elucubrezi [DEX: s.f. 1. (Rar)].
  PS: daca nu esti intelegator cu mine te spun lu’ „Fane arabu” de la Sud Agigea.

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2022 @ 19:55

 9. like@7 si @8

  Comentariu by wow — 1 noiembrie 2022 @ 20:30

 10. Pt 8:
  Măcar de un lucru sunt satisfăcut: te-am făcut să scrii un comentariu fără să te folosești de link-uri. Așa, cu cuvintele dumitale.

  Sincer să fiu, nu știu cine ești în realitate. Nu m-a interesat, întotdeauna am răspuns la idei, nu unor persoane. Azi îți dau dreptate, mâine te contrazic, fără să realizez că am scris aceleiași persoane.

  Iar aici, mă joc. Pentru că sub anonimat poți sa spui orice, nu poți da în judecata pe Mentalistul, ori pe Nabuco etc. Dispare chestia aia numita polițitețe în relațiile umane. În viata reală, niciodată nu as putea avea o nemulțumire de cineva pentru cum comunică, poate să cânte, poate să vorbească păsăreasca, singura nemulțumire poate să fie doar față de mine, că nu înțeleg ceva și nu am făcut ceva să înțeleg.

  Aici fiind o discuție online, nu pot să văd comunicarea non-verbală, adică gesturi, micdiexpresii, stare emoțională, inflexiunile vocii etc.

  Și atunci folosesc ce am învățat ca să aflu adevărul: aplic declanșatoare de emoție. Cel mai ușor declanșator de emoție este să enervez omul. Nefiind o relație umană, îmi permit să fac un avatar să mă urască. Dar aflu adevărul.
  Mă mai iau cu vorbe și de dl Vișa, de oricine. Cu dl Vișa m-am întâlnit de 2 ori în viata mea, în treacăt, nu am stat de vorbă niciodată, la o cafea sau la o ceva. Și uneori, fie o face rapid, fie eu nu înțeleg unde vrea să bată, sunt cazuri în care nu înțeleg ce comunică sau nu îmi place ce comunicâ. Primul lucru pe care vreau să îl elimine este ca nu cumva să fi înțeles eu greșit. Ca să îmi fie clar, vreau sa aflu adevărul. Astfel caut să îl enervez, să citesc adevărul în reacție. În viata reală nu mai fac demult acest lucru, așa mi-am pierdut familia și relațiile,neputând să controlez că vreau să știu adevărul. Au trecut 14 ani, între timp m-am învățat să primesc ce vrea omul să spună, iau de bune ce spune până se dovedește că e contrariul. Dar aici, în mediul virtual, nu avem relații umane apropiate, nu ne supărăm la fel de tare pentru ca am asumat ce fel de comunicare impersonală avem.
  Și nici nu mai suntem mulți comentatori, Vișa, Nabuco, wow și când se frustrează Bazel și Colgiu. Pe ăia de la PSD îi recunoști repede, sunt inculți și bădărani.

  Deci am scris atât de mult pentru „mea culpa” și sper să mă ierți.
  Am eu așa un disconfort că trebuie să ies din pagină când vreau sa înțeleg ce vrei să comunici cu link-urile. Pentru că dacă tot timpul ar fi bălării nici nu le-as mai deschide. Dar uneori, ai așa niște idei geniale, care se subînțeleg, mă ajută sau îmi dau și mie idei (diferite, dar plec de la ale tale), încât sunt obligat sa deschid toate link alea. Nu te umfla, am scris câteodată sunt geniale, nu întotdeauna, de cele mai multe ori se fâsâie. :)))

  Oricum, îți mulțumesc pentru că mă suporți. Și ma enervezi pentru că nu reacționezi mai cu nervi, să pot „citi” mai mult. Pace!

  Comentariu by Mentalistul — 1 noiembrie 2022 @ 22:25

 11. Nu-i bai, asa sunt unii:
  Aliens: „We’ve come to destroy the Earth!”
  Greta: „It’s a bit late, right?”

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2022 @ 22:36

 12. Dragă Ozzy să sti ca esti la 5% acum și ai șanse mari să ajungi la 3% . Succes

  Comentariu by Anonim — 3 noiembrie 2022 @ 18:24

 13. Pt 12:
  Și înainte de alegeri insistai că nu obțin nici 200 de voturi.
  Ce să vezi? Nu mă interesează la cât la sută sunt.

  Comentariu by Mentalistul — 4 noiembrie 2022 @ 1:46

 14. Bravo O2zy,
  arata-le ca merge si asa:
  https://www.artmark.ro/ro/licitatie/licitatia-de-carte-rara-harti-vechi-si-manuscrise-din-colectii-importante-dan-nasta-sasa-pana-george-macovescu-vania-gherghinescu-4722022/lot/fila-din-prima-editie-a-volumului-nazdravaniile-lui-nastratin-hogea-de-anton-pann-bucuresti-1853-ro-70590
  cu ceea ce ei nu au …

  Comentariu by nabuco — 4 noiembrie 2022 @ 1:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress