Mangalia – politica locală

20 octombrie 2022

Cum a reușit Florin Beu, de la Daf Trans, să pună mâna pe 115 milioane de lei de la Primăria Mangalia!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:12

Daf Trans 2000 SRL este o firmă cunoscută în mediul de afaceri pentru numeroasele sale contracte primite de la primăriile din județ, grație relațiilor patronului său, Florin Beu. Acolo unde sunt licitații este și Daf Trans și puține sunt procedurile pe care le pierde. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, Beu le contestă. Zeci de milioane de euro a încasat firma în ultimii ani pentru diverse lucrări de drumuri, astfel încât își permite să achite amenzile simbolice pentru tot felul de încălcări ale legii. Numai de la Mangalia a încasat, într-un an, 115 milioane de lei. Care o fi secretul ?!

Despre Florin Beu, de la Daf Trans 2000, nu se știu foarte multe, decât că este născut și crescut în Mangalia și că firma pe care o controlează este sugativă a banilor publici. Mulți de tot! DAF Trans 2000 SRL este, așa cum mai spus, abonată la contractele din bani publici, inclusiv la cele din PNDL, potrivit unei analize a ONG-ului Expert Forum. Societatea a avut, în anul 2021, cifra de afaceri a fost de 88 922 409 lei, profit de 5 586 979 lei, datorii de 64 977 587 lei.

Iar în anul fiscal 2022 cu siguranță i-a înflorit  situația financiară, dat fiind faptul că doar de la Mangalia a încasat, într-un an, 115 milioane de lei. Aspect dezvăluit chiar de către consilierul local Menabit Ozghiun, același care demască mecanismul banilor publici ai Mangaliei. Dar cum a reușit Beu să facă avere, doar cu sprijinul lui Radu: „Contractele câștigate pe timpul lui Felix Stroe de către DAF TRANS 2000 SRL, firma de casă a lui Radu Cristian, se ridică la suma de 115.000.000 lei. Mă refer doar contractele în derulare în anul 2021, obținute pe timpul lui Felix Stroe în 2019-2020, înainte să fie debarcat de la RAJA”, a spus consilierul.

Probleme cu Garda de Mediu

La sfârșitul lui 2021, Daf Trans 2000 SRL, subcontractor al austriecilor de la Strabag, își transportase utilajele grele prin mijlocul rezervației, până la Periboina, trecând inclusiv prin zona strict protejată din Grindul Chituc. Strabag a câștigat și trebuie să ducă la capăt un contract de 15 milioane de euro pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare de 800 de milioane de euro, care prevede reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc. Este același proiect prin care s-au mărit plajele din Mamaia.  Avizul de mediu pentru reabilitarea stăvilarelor de la Edighiol și Periboina spunea că toate utilajele și materialele necesare reabilitării stăvilarelor vor fi transportate numai pe mare, cu gaborele, fără a se intra în zonele protejate ale rezervației. Însă Daf Trans, nu doar că și-au dus utilajele pe roți, dar au și lărgit drumul deja existent, l-au nivelat și bătătorit, ca să nu aibă nici o problemă. Motiv pentru care firma a fost amendată de Garda de Mediu, cu care se și judecă, pentru anularea amenzii.

Și-a descărcat pământul în faţa clubului Loft

Și nu se află la prima abatere. În 2020, Daf Trans 2000  a descărcat trei autobasculante încărcate cu pământ în zona cluburilor din Mamaia Nord. La fața locului a fost și Poliția Locală care a constatat neregulile și a aplicat sancţiuni.Din nou, a fost amendată.

În 2019, Florin Beu și firma lui s-au aflat în atenția procurorilor… a scăpat  de dosar

În 2019, procurorii Parchetului Judecătoriei Hârșova au deschis un dosar de urmările penală pe numele lui Florin Beu și Daf Trans 2000, pentru lucrări la construcții aflate în zona monumentelor istorice pentru săvârşirea infracţiunii de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează sa fie efectuate la construcții reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate in același imobil – teren si/sau construcții, la construcții amplasate in zona de protecție a monumentelor si in zonele construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentații de urbanism. Procurorii au renunțat la urmărirea penală, în octombrie 18 octombrie 2021.

Mirela PASCAL, Replica 20.10.2022

5 Comments

 1. O fi in cârdășie cu finu’ lu’ vecinu’ …
  https://www.tlgraf.ro/distrugeri-masive-in-rezervatie-in-numele-protejarii-litoralului/

  Comentariu by nabuco — 20 octombrie 2022 @ 15:59

 2. https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/alde-are-o-noua-conducere-mohammad-murad-ales-copresedinte-alaturi-de-varujan-vosganian-si-mircea-minea-gigi-chiru-a-preluat-organizatia-de-la-constanta-797780.html

  Comentariu by lucian visa — 23 octombrie 2022 @ 10:56

 3. https://www.facebook.com/100041307531799/posts/pfbid0YKxvPVdZydUB27y9h4RnGxtrfeyn2PNsQVr67WBhruVGApigZd7wFyS6TdCt4C9nl/

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2022 @ 12:05

 4. Pt 2: Nu oricine poate rezista să fie ecologist!

  A fiecologist înseamnă că îți pasă de ceilalți, ca ești educat cu cei șapte ani de acasă, că ai suflet bun, că nu ești egoist și te gândești la sănătatea generațiilor viitoare, că ești la curent cu descoperirile științifice, că ești curajos, că ești luptător, că ești inteligent, că știi legile, că respecți legile, că vrei ca oamenii să trăiască în bunăstare și sănătoși. Și că nu faci din minciună un mod de viață.

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2022 @ 12:38

 5. Pt. #2
  https://www.youtube.com/watch?v=ZeM58J67Jrg

  Comentariu by nabuco — 23 octombrie 2022 @ 13:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress