La un an de la modernizarea stațiunii Saturn, mobilierul a început deja să se deterioreze. Proiectul de modernizare s-a realizat cu ajutorul fondurilor europene, documentația proiectului fiind depusă încă din anul 2016. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 20 de milioane de lei.
„Dezvoltarea turistică din stațiunea Saturn” a fost un proiect finanțat cu ajutorul fondurilor europene, ce a avut ca scop creșterea numărului de turiști și punerea în valoare a întregii zone de sud a litoralului românesc al Mării Negre. Valoarea totală a proiectului a fost de 20 de milioane de lei.
Principalele lucrări realizate în cadrul proiectului au fost reabilitarea trotuarelor și asfaltarea drumurilor, amplasarea de mobilier urban modern, amenajarea spațiilor verzi, dar și refacerea rețelei de iluminat public a străzilor: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.
Cu toate că a trecut abia un an de la finalizarea modernizării stațiunii Saturn, mobilierul urban modern, prezent pe străzile din stațiune, a început deja să se degradeze. Majoritatea băncilor au șipcile desprinse de pe cadrul metalic, abia dacă se mai țin în câte un șurub, în așa fel încât să nu creadă lumea că sunt lemne pentru foc, având în vedere criza energetică și a gazului resimțită de către toată lumea.
„Stațiunea Saturn a fost reabilitată anul trecut, pe fonduri europene. S-a introdus și o taxă de stațiune de 5 lei/zi pe turist cu scopul de a înfrumuseța zona. La nici un an de la marea reabilitare, stațiunea arată așa. Știu că e o practică a primarului de a da vina pe cei care vandalizează mobilierul urban. Sunt singură că există și astfel de derbedei, dar în cazul de față, lucrările și materialele sunt de proastă calitate.”, a spus Semiran Abdurefi, consilier județean.
Este de înțeles că unii români au în sânge darul de a distruge un bun făcut, însă este de neînțeles cum primarul Cristian Radu nu a văzut aceste aspecte până acum!
Video:
Victor ROTARU, Replica 20.10.2022