Consilierii locali din Mangalia au aprobat joi, 13 octombrie, a.c., în cadrul unei ședințe de îndată, acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri reduse, branșate la sistemul centralizat de termoficare. Conform proiectului inițiat de primarul Cristian Radu, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire se majorează de la 2.093 lei la 2.500 lei/membru de familie, respectiv de la 2.550 la 3.000 lei/persoană singură. În același document, se precizează că familiile care au în componența lor un membru încadrat în grad de handicap grav, cu asistent personal permanent și depășesc plafonul stabilit prin H.C.L. vor beneficia de o compensare procentuală de 20%. De asemenea, au fost eliminate criteriile de excludere pentru persoanele care au ajuns la vârsta pensionării, persoanele cu handicap și familiile cu cel puțin trei copiii, cu condiția ca ambii soți sa aibă loc de muncă.
Mircea GHIȚĂ, Cuget Liber 14.10.2022
Mai încearcă să reducă din voturile pierdute pentru sabotarea sistemului public de încălzire, prin anularea subvenției. Peste două ierni, sistemul public de încălzire va fi istorie.
Comentariu by lucian visa — 15 octombrie 2022 @ 14:31
Da , dar mai pierde di cele ale celor care muncesc și stau în frig ca sa le plateasca subventia puturosilor.
Comentariu by Dan — 15 octombrie 2022 @ 16:48
Pt 2:
Ajutorul de căldură se dă doar celor bogați.
Comentariu by Mentalistul — 15 octombrie 2022 @ 20:30
Pt.2
Numai un dobitoc poate spune că toți românii care primesc subvenție la încălzire sunt puturoși.
Comentariu by lucian visa — 16 octombrie 2022 @ 11:02
https://www.globalhungerindex.org/pdf/en/2022.pdf
Comentariu by nabuco — 16 octombrie 2022 @ 12:15
Doar un habarnist poate spune ca ajutorul se da doar celor bogati.
Comentariu by Anonim — 16 octombrie 2022 @ 21:17
Pt 6:
Mă refer la ajutorul de căldură acordat de Consiliul Local.
În Mangalia, după câți au plătit impozitul pe salariu, sunt 5.963 de angajați. Or mai fi angajați la societăți din alte localități. Spre comparație, în anul 2015, Mangalia avea 12.800 de angajați.
Una din condițiile de primire a ajutorului pentru căldură este ca ambii soți să fie angajați. De aceea, pragul de acordare a fost ridicat la un venit de 2.500 per membru de familie. O familie cu 2 copii, care câștigă până în 10.000 lei, primește ajutorul de căldură de la Consiliul Local.
O familie în care lucrează doar unul din soți, are venituri mai mici per membru de familie, dintr-un singur salariu își plătește taxele și impozitele, din ce mai rămâne supraviețuiește familia. Această familie nu se califică pentru ajutorul de căldură. În astfel de situație se află mai multe familii, care au venituri mici per membru, dar nu primesc ajutorul de căldură.
Avem situația asta grație consilierilor PNL, PSD și Dan Moldovan:
https://fb.watch/gcL5vA5gmD/
Oricum, ajutorul MAXIM de căldură este un procent din consumul mediu lunar, calculat de primărie la 1,30 gcal/lună pentru 3 camere. Adică ajutorul maxim este în jur de 600 lei/lună. Practic, unde există un consum mai mare de 1,30 gcal, ajutorul nu se dă pentru diferența de consum.
Mai există ajutorul de stat, care se dă familiilor cu venit până în 1.386 de lei per membru de familie. Legea prevede că se dă acest ajutor, dacă familia nu primește un alt ajutor de căldură.
Ironic este că primăria primește dosarele pentru ambele ajutoare. Și celor care nu au ambii soți angajați, le respinge dosarul total, fără să-i încadreze la ajutorul de stat, unde s-ar califica.
Deci cel sărac, nu primește. Dar primesc cei cu venit de până la 2.500 lei per membru de familie, cu ambii soți angajați.
Mai sunt persoane care trăiesc din chirii. Au un spațiu comercial închiriat pe 300-500 de euro pe lună, adică sub 2.500 de lei venit care se adaugă la venitul soțului/soției angajat(e), nici aceste persoane nu se califică la ajutorul pentru căldură.
Asta cu condiția ca ambii soți să fie angajați, este o măsură comunistă. Mai ales în condițiile în care primarul a sabotat economia locală și ne-a scăzut numărul de salariați pentru că nu s-au creat locuri de muncă în alte domenii decât restaurante, hoteluri și vânzători magazine, cu salarii mizere. De-asta ne pleacă tinerii, pentru că nu au oportunități în Mangalia.
Am trăit experiența, am făcut cerere Parcului Industrial pentru ofertă de preț, pentru că vreau să dezvolt în parteneriat cu Cengiz Holding, una din cele mai mari din Turcia, o fabrică de ansamblat cabluri electrice. Mi-a trimis o ofertă de preț la 0,50 euro/mp. Apoi, imediat, după 1 săptămână, au adoptat un proiect de modificare a prețului în Parvul Industrial la 1,00 euro + TVA. M-am retras de la vot, ca să nu întru în conflict de interese mai târziu, dar erau cât pe ce să îl ardă pe consilierul Luca Ciprian cu această capcană, pentru că are 2 firme în Parcul Industrial. Noroc că l-am salvat și s-a retras în ultimul moment. Ideea e că nici nu m-am apucat de construit și au dublat prețul special pentru mine. În prima etapă ar fi fost angajați peste 350 de persoane, în mare parte logistica, office, transport, până ar fi început producția și ar fi fost nevoie până la 1.000-1.200 de angajați. O companie mare plătește salarii bune, altfel nu își poate păstra angajații în care au investit profesionalizare.
În parteneriatul cu Cenghiz Holding, grupul pe care îl administrez deține exploatarea unor mine de cupru din Africa, este necesar cablurilor electrice, iar producția „made in UE” a fost o condiție a mea să se întâmple în Mangalia. Dar după experiența asta, m-am orientat spre alte localități unde voi fi ajutat, nu sabotat. Au mai avut și aroganța să mă întrebe după aia unii consilieri dacă nu mai fac în Parcul Industrial, după ce au votat dublarea prețului pe metru pătrat. Acum nici eu nu mai vin cu investiția, dar nici altcineva la prețul mare. Iar cei care sunt deja acolo, s-au trezit că s-a mărit prețul, vor trebui să decidă dacă vor mai rămâne la expirarea contractului actual.
Revenind on-topic: E ușor să mă insulți. Poate nu ai toate informațiile, dar prima manifestare a unora este să mă insulte și nu mă întreabă de ce am afirmat că în Mangalia ajutorul pentru căldură se dă celor bogați, nu celor săraci. Urmăriți video din link de mai sus și judecați singuri.
Plus ca veți constata singuri că Paul Foleanu de la PSD îmi dă dreptate, dar la vot toți de la PSD votează eliminarea celor săraci de la ajutorul pentru căldură.
Comentariu by Mentalistul — 17 octombrie 2022 @ 10:14
De urmărit video până la capăt. Are mai puțin de 3 minute.
https://fb.watch/gewZu8k5LH/
Comentariu by Mentalistul — 18 octombrie 2022 @ 17:47
mentalitate de „O.M.D. – Veterani Simileasca”.
Comentariu by nabuco — 18 octombrie 2022 @ 22:16
Numai un dobitoc poate interpreta ca TOTI cei care primesc subventie sunt puturosi. Dupa cum spune Ozzy , mai sunt si bogati. Dar cum Ozzy stie matematica intelege ca in multimea M a bogatilor sunt inclusi si puturosi. Iar cine sustine ca o familie care sta cu chirie si plateste impozite este obligata sa plateasca caldura unui proprietar de apartament cu 4 camere este deasemeni dobitoc.
Comentariu by Dan — 19 octombrie 2022 @ 21:50
Pt 10: Nu te mai agita, pentru că maxim 15% din familiile Mangaliei se vor califica pentru ajutorul de căldură de la CL.
Așa este făcut Regulamentul.
Ipocrizia HCL este că cei care au mai mare nevoie vor primi mai puțin sau deloc.
1 din 3 angajați are salariul sunt minim pe economie, iar în Mangalia procentul este mai mare. Dacă ambii soți lucrează pe salariul minim pe economie, ori dacă lucrează doar 6 luni pe vară sezoniști, cum ne vrea primarul pe toți ospătari și cameriste, venitul în familie este de 3.000 lei. Dacă familia are 2 copii, se adaugă și alocația la venit. Familia primește 30% din maxim 1,3 gcal din consumul total pe lună, restul cobsumului se plătește. Adică 400 de lei pe lună. Dacă a consumat 2 gcal, din 2.000 de lei cost primește 400 de lei, rămânând să plătească 1.600 de lei. Adică 50% din venituri se vor duce pe căldură.
Cei care câștigă 8.000 de lei în familie cu 2 copii, primesc 50% ajutor, pe un maxim de 1,3 gcal consumat, iar diferenta de condum se plătește. Adică 650 de lei. Dacă are consum de 2 gcal, plătește 1.350 lei. Adică 16% din veniturile totale se vor duce pe căldură.
Soții ambelor familii lucrează, nu e nimeni puturos, dar sunt ajutați mai mult cei cu venituri mari decât cei cu venituri mici.
Iar în familiile în care unul din soți nu lucrează, nu primesc ajutorul pentru căldură. Zice primarul că mama care este nevoită să stea acasă să aibă grijă de 3 copii este puturoasă și nu merită ajutor pentru căldură.
Comentariu by Mentalistul — 20 octombrie 2022 @ 7:48
https://www.cotidianul.ro/iohannis-nu-putem-sa-continuam-la-infinit-cu-subventionarea-pretului-la-energie/
Comentariu by nabuco — 20 octombrie 2022 @ 20:03
https://www.economica.net/pretul-gigacaloriei-platit-de-consumatori-in-ramnicu-valcea-creste-pana-la-42495-de-lei-proiect_619732.html
Comentariu by Mentalistul — 21 octombrie 2022 @ 19:03