Mangalia – politica locală

10 octombrie 2022

Primarul Mangaliei Cristian Radu a băgat buldozerul în gardul Neptun Olimp

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:44

S-a tot vorbit despre abuzurile lui Cristian Radu exercitate asupra agenților economici din Mangalia și din stațiunile arondate Mangaliei. De altfel, un afacerist și-a făcut curajul și a povestit, într-un interviu acordat, recent, ziarului Replica, cum nu-și poate desfășura liniștit activitate din pricina lui Radu, care-l amendează la foc continuu. Iată că un nou abuz iese la iveală, iar de data aceasta victima este Neptun Olimp, societatea Statului. Cristian Radu a semnat, în urmă cu ceva timp, o dispoziție de demolare a unui gard aferent celor 4 vile de 4 stele din Olimp, pentru că ar fi fost ridicat pe domeniul public. După ce primăria a demolat construcția, societatea a reușit să demonstreze în instanță abuzul lui Radu. Culmea, după ce că le-a dărâmat gardul, ridicat pe proprietate privată, acum primarul cere decontarea facturii: peste 40.000 de lei.

Neptun Olimp deține, la Olimp, 5 vile de patru stele, administrate de o firmă privată, Fair Impex 3 SRL, în urma unui contract de închiriere semnat în luna mai a.c. În vară, primarul Cristian Radu  a avut o premoniție, probabil, și a constatat că o parte din gardul care împrejmuiește vilele a fost ridicat pe domeniul public, așa că a semnat o dispoziție de demolare. Ulterior, primăria a băgat buldozerul în gard și l-a demolat.

Neptun Olimp a efectuat măsurători și a adeverit faptul că gardul nu ocupa domeniul public, așa că a mers în instanță, solicitând, în primă fază suspendarea efectelor dispozițiilor lui Cristian Radu. Și a câștigat, fapt pentru care Neptun Olimp a formulat plângere prealabilă la primărie, plângere care a fost respinsă. Din nou, Neptun Olimp a mers în instanță, solicitând anularea dispoziției, acțiunea fiind depusă pe 6 octombrie.

Noi am efectuat măsurători și s-a constatat că aveam dreptate, gardul nu era construit pe domeniul public”, ne-au declarat surse din cadrul societății Neptun Olimp.

Radu cere nota de plată, pentru că a demolat o construcție… privată

Culmea este Primăria, după ce a demolat o construcție privată, cere nota de plată: 49.000 de lei, bani pe care Neptun Olimp ar trebui să-i plătească. ”Este absurd. Ne-au imputat nouă factura”, ne-au mai spus reprezentanții societății.

Dacă Neptun Olimp va reuși să obțină și anularea dispoziției, atunci cel care va fi bun de plată este chiar Cristian Radu, pentru că și-a băgat nasul… pe proprietate privată.

Mirela PASCAL, Replica 10.10.2022

9 Comments

 1. Asta arată calitatea personalului de la urbanism.

  Comentariu by lucian visa — 10 octombrie 2022 @ 13:46

 2. Pt. #1
  Personalul de la „habarnism”
  https://www.youtube.com/watch?v=Nd7ygENqBac

  Comentariu by nabuco — 10 octombrie 2022 @ 17:34

 3. Nea jumi-juma, da mana in buzunar nu o mai bagi si tu? Ai palmat milioane si acum te dai sarac??

  Comentariu by Jymmy — 11 octombrie 2022 @ 17:23

 4. Sa traiti bine!
  https://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-25840121-nu-toti-romanii-ies-plus-cand-scot-banii-din-pilonul-bani-adus-acasa-administratorii-unii-scot-mai-putin-decat-virat.htm

  Comentariu by nabuco — 11 octombrie 2022 @ 20:36

 5. https://dobrogealive.ro/nisip-extras-ilegal-de-pe-plaja-folosit-la-amenajarea-parcului-de-aventura-din-neptun/
  Complicii primarului fură până și nisipul de pe plajă.

  Comentariu by Mentalistul — 12 octombrie 2022 @ 10:07

 6. Statul român investește 1 miliard de euro pentru înnisipare, iar complicii lui Radu Cristian fură nisipul de pe plajă.

  Comentariu by Mentalistul — 12 octombrie 2022 @ 10:10

 7. De fapt gardul era pe domeniul public oricine poate intra pe OCPI si vedea asta doar ca in instanta se mai duc si juristi ca aia de pe vremea lui nea Visa si cum retrocedari nu mai sunt de manarit fac si ei bani altfel

  Comentariu by Johnson — 12 octombrie 2022 @ 21:31

 8. Pe vremea lu’ Ceasca au pus nisip de pe plaja si la betoanele unor blocuri, cazarmi, etc. ce te mai mira acum?

  Comentariu by nabuco — 12 octombrie 2022 @ 21:33

 9. Pt 7:
  Primăria a făcut multe ilegalități să înscrie în Cartea Funciară diverse hoții. Tocmai că astfel de înscrieri sunt atacate în instanță, iar cheltuielile de judecată le plătesc locuitorii Mangaliei. Așa că nu o mai da de garduri, că mai adevărată nu se face!

  Ia să vă dau caz: un fost consilier local, care se dădea mare și tare în opoziție, în realitate un ticălos, s-a apucat de cumpărat la licitație de executare silită casa cuiva. Și a preluat, pe repede înainte cu complicitatea primarului, drept recompensă pentru că înainte de alegeri s-a sucit să susțină pe Radu și hoțiile lui,…deci a preluat și o concesiune a unui teren alăturat. Fără HCL. Pe motiv, că sanchi, există un HCL unde zice să decidă Comisia de Urbanism prelungirile sau preluările de concesiuni. Dar nu se poate, legea e clară, pentru orice de patrimoniu este necesară HCL. Astfel a fost înscris în Cartea Funciară, în baza unor ilegalități, iar acum tit amenință că dă afară din casa lor pe o mamă cu copil cu dizabilități.

  Ori un alt consilier local, în baza unor falsuri a obținut concesiunea unui teren pe care are altcineva construcție, a înscris în Cartea Funciară și apoi a pretins 100.000 de euro taxa de șmecher, ca să cedeze concesiunea.

  Și ce face cel de la pct.7? Justifică cu ilegalitatea ca ar fi un lucru legal.
  Instanța a decis că a fost un abuz. Abuzul nu este că a demolat. Ci falsul intelectual și uzul de fals.

  Comentariu by Mentalistul — 13 octombrie 2022 @ 9:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress