Mangalia – politica locală

5 octombrie 2022

Butoi cu pulbere la Poliția Mangalia. Șeful unității, reclamat la Direcția Control Intern din IGPR

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:14

Noi disensiuni între polițiștii sindicaliști și comisarul șef Marin Dincă, șeful Poliției municipiului Mangalia. Sindicaliștii au sesizat Direcția Control Intern de la nivelul Poliției Române cu privire la faptul că ofițerul ar fi abuzat de funcția sa de șef unitate și ar fi dispus delegarea unor polițiști de la ordine publică la dispecerat, fără a avea acest drept.

Poliția municipiului Mangalia stă pe un butoi cu pulbere. Nu se așteaptă nimeni – cel puțin în țara noastră! – ca între șefi și subordonați să fie mereu o relație de „iubire”, dar la unitatea din sudul litoralului disensiunile se înmulțesc. Dacă în cele mai multe cazuri neînțelegerile sunt trecute sub tăcere, așa cum se obișnuiește în sistemul de siguranță națională și ordine publică, din când în când răbufesc în spațiul public, dovadă că situația este din ce în ce mai tensionată.

De dată recentă, polițiștii membri ai Sindicatului Europol au transmis un comunicat în care îl acuză pe comisarul șef Marin Dincă de faptul că a transformat Poliția în SRL, că și-ar fi depășit atribuțiile și ar fi dispus delegarea a trei polițiști de ordine publică din stradă la dispeceratul unității.

„Astfel că, după ce a fost «aspru sancționat» de către inspectorul șef ca urmare a sesizării formulate anterior de către organizația noastră, acesta se pare că își arogă implicit rolul de inspector șef emițând acte administrative de «delegare» a trei polițiști de ordine publică, din segmentul stradal, la Dispeceratul Poliției pe care o patronează, deși colegii noștri nu au astfel de atribuții în fișa postului și nici nu dispun de pregătirea necesară specifică funcției de ofițer de serviciu. Cu alte cuvinte, cu încălcarea prevederilor art. 271 și art. 277 din Legea 360/2002, precum și ale art. 5, respectiv art. 51 din Anexa 7 la OMAI 140/2016, cms șef Dincă Marin mută polițiștii din stradă, de acolo unde cetățenii au mai mare nevoie de siguranță, în interiorul «SRL-ului» pe care îl patronează, pentru a desfășura activități la nivelul dispeceratului”, au arătat sindicaliștii.

„Polițiștii nu mai vor să fie sclavi pe plantație”

Aceștia mai atrag atenția că din cauza unor astfel de comportamente, din partea unor șefi, tot mai mulți polițiști aleg să demisioneze sau să iasă la pensie. „Din aceste considerente perpetuate la nivelul multora dintre unitățile de poliție din țară, societatea nu ar trebui să se mai mire că tot mai mulți polițiști își dau demisia sau se pensionează. Motivul este simplu, colegii noștri nu doresc să fie sclavi pe «plantația» unor astfel de «patroni», în detrimentul siguranței cetățenilor”, se mai arată în comunicarea Sindicatului Europol.

Drept pentru care, polițiștii au sesizat organele de cercetare disciplinară de la nivelul Poliției Române. „Având în vedere afirmațiile acestuia, conform cărora Poliția Mangalia este a lui și că în atare condiții toți subordonații trebuie să facă ce zice el nu ce scrie în Lege, am sesizat Direcția Control Intern din cadrul IGPR, iar cu această ocazie îi sugerăm șefului IPJ Constanța, chestor Glugă Adrian să-și instruiască subalternul în mod temeinic pentru a-și cunoaște atribuțiile ce-i revin potrivit funcției deținute astfel încât să nu mai aibă impresia că este patronul unui SRL sau chiar inspector șef”, au mai subliniat sindicaliștii.

Reamintim că în luna martie, polițiștii de la Mangalia au organizat un protest în fața sediului instituției, acuzând că de doi ani, de când se află comisarul șef Dincă în fruntea unității, sunt tratați precum „sclavi pe plantație”, sunt amenințați cu cercetări disciplinare pentru fapte inexistente, ba inclusiv cu faptul că vor fi „pârâți” nevestelor pentru diverse fapte din timpul liber. Acuzațiile polițiștilor de la Mangalia au fost puse pe hârtie de Sindicatul Europol, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Sindicatul Sidepol și transmise structurilor de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța, Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne. Până în prezent, însă, deși au trecut șapte luni, sindicaliștii spun că nu au primit niciun rezultat al anchetelor respective.

Florentina BOZÎNTAN, Ziua de Constanța 05.10.2022

13 Comments

 1. De când e Bode ministru de interne sunt foarte multe nemulțumiri în poliție.

  Comentariu by lucian visa — 5 octombrie 2022 @ 14:15

 2. https://sindicateuropol.ro/sc-politia-municipiului-mangalia-srl/

  Comentariu by Mentalistul — 5 octombrie 2022 @ 18:03

 3. daca avem primarie srl,societate de iluminat pfa,de ce sa nu existe si politie srl?

  Comentariu by anonim — 6 octombrie 2022 @ 10:56

 4. Off-topic: Las aici, pentru mai târziu. Predicția mea este că AUR o să se dezumfle, când se va afla că George are gusturile lui Teodosie.

  Off-topic 2: Radu Cristian încă este devotat lui Ludovic Orban, nu ține linia PNL, ci sprijină acțiunile Forța Dreptei. Strângerea de semnături cu plajele este o acțiune a lui Bogdan Bola (fostul șef ABDL). Astăzi se strâng semnături la Mangalia, la Costinești și la Constanța.
  După ce a fost mazilit Orban, Radu Cristian a vrut să intre la Forța Dreptei – partid înființat de Orban – dar s-a fâsâit partidul. Cei de la PNL nu-l agreează pe Radu Cristian, dar doar l-au izolat momentan, pentru că este primar de municipiu.

  Primarul lui Limanu a cochetat și el cu partidul lui Orban, crezând că va deveni ceva. S-a alăturat ideii cu plajele, cum că să fie administrate de primărie, crezând că va scăpa de toate dosarele penale începute la plângerile autorităților statului (inclusiv corpul de control al primului ministru). Primul care îl va vinde pe Georgescu va fi Felix Stroe. Ca să fie bine cu Ciucă.

  Off-topic 3: Lupta pe Constanța la PSD se dă între Stroe și Țuțuianu. PSD din Constanța, în mare parte, este supărat pe Stroe pentru că vinde sistematic către PNL, ca să fie singurul din PSD care poate obține numiri la deconcentrate. Asta îl ține la putere.
  Iohannis nu vrea să scape PNL din mână Constanța, pentru ei Stroe este șeful de organizație județeană ideal.
  Acum depinde cât de mult este Ciolacu în mâna serviciilor (și este!).
  Stroe a mazilit pe toți, chiar și pe nea Donțu, au rămas ei, Stroe-Dumitrache cu Marilena Dragnea (care a fost angajată fictiv la primăria lui Radu Cristian, timp de 8 luni, lua salariul dar nu o cunoștea nimeni).
  În cazul în care câștigă brigada Țuțuianu, cei care au pus stăpânire pe PSD Mangalia vor dispare, va fi o reorganizare.

  Comentariu by Mentalistul — 6 octombrie 2022 @ 12:38

 5. ptr 4 – cu parere de rau, dar radu va fi pe liste pnl ptr parlament.
  Importanta e „cotizatia” unde trebuie, restul vorbe-n vint.
  Unii il vor vota sa scape de el iar unii din obidienta, precum ace codrut plus „pensionarii” tinuti in functii de el.

  Comentariu by pop — 6 octombrie 2022 @ 18:04

 6. Radu nu pleaca din primarie.Mai are de ros aici.cel putin 2 mandate.

  Comentariu by Jack — 7 octombrie 2022 @ 7:13

 7. Pt 6: Pleacă altfel, și tot pleacă.
  Dar înțeleg pe cei ancorați la Radu: Cum vor mai trăi ei fără firimituri?

  Comentariu by Mentalistul — 7 octombrie 2022 @ 15:44

 8. Pt. #6
  https://www.youtube.com/watch?v=vsJL0x6IgPI

  Comentariu by nabuco — 7 octombrie 2022 @ 16:41

 9. Fara frimituri vom trai cu ciolan. Gata , pazea vine pesedeul

  Comentariu by Dan — 9 octombrie 2022 @ 22:46

 10. mai sa fie.s au suparat tovarsii militieni.satia de 30 de ani incoace numa cereri au.munca mai putin.sa vada si ei cum se munceste la patron.cum se chinuie aia de le platesc salariile.lor care ies la pensie la 40 de ani cu pensii de parca ar fi muncit 100.ei care sunt facuti marea majoritate la apelul bocancilor , cu facultati facute pe spaga si cu doctorate in padure.da ei, aia care nu stiu sa scrie dar cand e nevoie de ei te privesc de parca ei sunt sus pe scara si tu jos si ti scuipa seminte in cap.ei care traiesc din spagi , invarteli si comisioane si se dau curati.aia care mananca gratis se imbraca gratis se plimba gratis ca le platesc aia santajabili.

  Comentariu by clientul — 10 octombrie 2022 @ 12:21

 11. pt Mentalist:vor trai la fel,pentru ca mai toti fac asta de multi ani.Au ciugulit la Iorgus,au mancat la Tusac si acum se indoapa cu polonicul la Radu.

  Comentariu by anonim — 12 octombrie 2022 @ 7:15

 12. Pt 11:
  A mai venit unul să mă bată, cu motivul: „În orașul ăsta întotdeauna au fost 2 forțe care s-au înțeles între ele, te-ai băgat tu acum să strici totul!”.

  Este mai ușor să te supui cursului râului, decât să schimbi cursul râului. Sunt putini oameni în lume care au puterea aceasta de a schimba cursul lucrurilor într-o societate.

  Cei care reușesc astfel de schimbări sunt dintre cei care au curajul și forța interioară să se apuce de astfel de lucru.
  E o pildă la tătari, pe care mi-a amintit-o cineva scriindu-mi ceva de ziua mea:
  „Zilele trecute mă gândeam la o poveste pe care o ascultam când eram mici: un tiran face un foc mare și îl aruncă pe trimisul creatorului în foc …furnica cu o picătură de apă se străduiește să stingă focul… cineva întreabă când vreodată va putea stinge focul iar ea răspunde: rezultatul face parte din imaginarea finalului…dar chiar și așa, dacă nu sting focul, măcar stabilim de partea cui suntem…
  Așa este și în zilele noastre…un om se zbate să ajute alți oameni împotriva tuturor greutăților…”

  Și este adevărat: eu fac opoziție răului pentru că astfel este corect, să pot avea conștiința curată, că am făcut ce stă în puterile mele să fac. Mi s-a tot spus în 2016,2017,2018 că mă lupt cu morile de vânt, că oamenii din Mangalia nu merită, că au ce au ales. Consider că a căstiga lupta este o consecință, dar nu victoria este mai importantă, ci atitudinea și lupta să existe. Pentru mine, nu pentru victorie. Astfel trăiesc liber, făcând ceea vreau să fac, făcând ceea ce este corect pentru comunitate.

  Pilda asemănătoare, dar cu altă morală:
  A luat foc pădurea și toate animalele fugeau îngrozite. Doar o pasăre mică, un colibri, lua apă în cioc de la rău și o arunca peste vâlvătaia focului.
  – De ce faci asta? – întreabă un alt animal. Știi că nu are rezultat, nu poți stinge focul.
  – Dacă toată lumea și-ar face partea, focul ar fi stins și am salva pădurea noastră, nu am trăi nenorocirea. Eu fac partea mea.
  Exemplul păsării colibri a dat determinat celelalte animale să se alăture și astfel și-au salvat pădurea.

  Acesta este o poveste frumoasă, dar se întâmplă foarte rar. Și totuși, îmi fac partea. Deja sunt mai mulți care s-au alăturat.

  Comentariu by Mentalistul — 13 octombrie 2022 @ 8:55

 13. O2zy, si pe vremea lu’ Sideri N., Iorgus Z., Tusac C., Radu Cristian existau:
  https://www.printrecarti.ro/colectia-povesti-nemuritoare
  Pacat ca nici parintii lor nici ei nu s-au ingrijit sa le citeasca si mai ales sa retina pildele.
  https://pics.me.me/thumb_educate-your-children-educate-yourself-in-the-love-for-the-57093154.png

  Comentariu by nabuco — 13 octombrie 2022 @ 9:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress