Politica locală

4 octombrie 2022

Administraţia locală din Mangalia organizează Târgul recoltelor de toamnă

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:24

Primăria Mangalia organizează, în Portul Turistic, în perioada 5-9 octombrie, a.c., o nouă ediție a târgului recoltelor de sezon, intitulat „Zilele Toamnei”. La ediția din acest an, vor fi prezenți peste 30 de comercianți, avizați de DSV, care își vor aștepta vizitatorii cu preparate dintre cele mai diverse. Astfel că, la locul de expunere și vânzare, se vor afla, timp de cinci zile, producători din mai multe județe ale țării, cu produse tradiționale pe bază de carne de porc, marcă înregistrată, dar și alte preparate din carne, afumături, brânzeturi, legume și fructe de sezon. De la această manifestare, nu vor lipsi strugurii, mustul și vinul, precum și dulciurile tradiționale, mierea și produsele apicole. Special pentru vizitatorii la standuri, vor fi amenajate două terase, unde aceștia pot servi diverse preparate din carne la grătar și pot savura un pahar de vin sau must. Cu aceeași ocazie, în zona de desfășurare a târgului, începând cu ora 16:00, vor avea loc spectacole folclorice. În fiecare zi de târg, vor întreține atmosfera cu muzică populară și de petrecere artiști îndrăgiți de public, precum Brândușa Covalciuc Ciobanu, Valeria Arnăutu, Petronela Rusu, Cătălin Maximiuc Mariana Stănescu, dar și ansamblurile folclorice și interpreții de la nivel local.

Mircea Ghiță, Cuget Liber 04.10.2022

8 Comments

 1. Târgul e de înțeles, dar de ce trebuie să-l mai cânte cineva ?

  Comentariu by lucian visa — 4 octombrie 2022 @ 14:26

 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Bread_and_circuses

  Comentariu by nabuco — 4 octombrie 2022 @ 14:59

 3. Taxa Specială pentru Dezvoltare și Promovare Turistică a colectat anul trecut 1.074.000 lei. Și rămăseseră necheltuiți.
  Mai sunt și banii din acest an.

  Acest eveniment costă 140.000 lei.
  Cel din 17 Septembrie, cu 20 de spectatori, a costat 119.000 lei.

  Apartamentele acelea din aparthotelul din Mamaia-Sat trebuie mobilate și dotate.

  Comentariu by Mentalistul — 4 octombrie 2022 @ 15:22

 4. Am vrut să scriu ieri despre ceva, dar nu am făcut-o ca să nu determin ce se va întâmpla.
  Astăzi a fost o festivitate pentru elevii olimpici de la Liceul Callatis. Joi am sunat la liceu că sunt dispus să premiem cei 5 elevi cu rezultate la olimpiadele naționale și pe profesorii lor. Mi-au luat nr de tel, mi s-a spus ca voi fi sunat înapoi. Nu s-a mai întâmplat. Sunt sigur că imediat a fost anunțat primarul de către conducerea liceului, ori de către altcineva din secretariat.
  A fost primarul la festivitate. Surpriză și pentru Consiliul de Administrație. Sper să fi premiat pe elevi, altfel faptul că nu am fost sunat înapoi i-a deposedat pe cei merituoși de o premiere în valoare de 500 euro de persoană, 5 elevi+5 profesori, în total 5.000 de euro, pe care a dorit să-i ofere Asociația Noi Suntem Mangalia. Deoarece nu am fost sunat pentru detalii, am concluzionat că nu au nevoie și am hotărât că acești bani sa fie folosiți pentru copii care sunt în pericol să abandoneze școala, datorită lipsurilor.

  Dar am predicționat ce vor face, după ce am închis conversația telefonică, am zis celor care erau lângă mine: „Mă aștept să nu mă sune, dar o să anunțe primarul. Nu îl vezi la astfel de evenimente, dar la acesta o să fie prezent. E chitros, îi tremură mâna să dea niște premii, dar dacă totuși le dă ceva, măcar am rezolvat ceva.”

  Comentariu by Mentalistul — 4 octombrie 2022 @ 21:42

 5. https://www.cotidianul.ro/seful-sri-prea-multi-politicieni-s-au-obisnuit-sa-primeasca-indicatii-de-la-servicii-video/

  Comentariu by nabuco — 5 octombrie 2022 @ 7:44

 6. Pt.4
  Cred că mai important folosirea banilor pentru cei care sunt în pericol să abandoneze școală. Olimpicii vor învăța chiar dacă nu vor fi premiați.

  Comentariu by lucian visa — 5 octombrie 2022 @ 14:06

 7. https://www.cotidianul.ro/cresterea-impozitelor-locale-o-decizie-luata-in-coalitie/

  Comentariu by nabuco — 6 octombrie 2022 @ 8:01

 8. Sa va uitati in pozele de la premiere.Liftele politice,unele semianalfabete in primul rand,profesorii si elevii in banci in spate.

  Comentariu by anonim — 6 octombrie 2022 @ 10:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress