Politica locală

26 septembrie 2022

Ce glumă bună! Radu i-a luat terenul lui Beinur, pentru că nu și-a plătit ratele… de 17 ani!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:10

Despre constănțeanul Beinur Nuredin se știe că s-a ridicat și a făcut primii bani după căderea comunismului și a liderului Nicolae Ceaușescu. Pe atunci, Beinur a început comerțul cu geci, blugi, dar și alte mărfuri ce erau la mare căutare în acele vremuri. Mai mult de atât, Nuredin Beinur a fost proprietarul unei firme de pază care a fost desființată la cererea poliției pentru implicarea în activități interlope. Afaceri a făcut și cu Primăria Mangalia, pe vremea lui Zanfir Iorguș, atunci când a primit un teren de peste 500 mp. Trebuia să-l achite în trei tranșe… de restul s-a făcut că uită. Așa se face că, timp de 17 ani Nuredin Beinur s-a bucurat de un teren care nu-i aparținea, însă nimeni din primăria nu l-a deranjat atâta amar de vreme. Până la începutul lunii septembrie când aleșii locali au votat în unanimitate, potrivit informațiilor noastre, rezilirea contractului, pentru neplata ratelor.

Conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 80/06.01.2005 Municipiul Mangalia i-a vândut lui Nuredin Beinur un teren situat în Mangalia, str. Rozelor, zona Spitalului Municipal Mangalia, în suprafaţă de 573,52 mp. Terenul a fost adjudecat către Nuredin Beinur în uma licitației publice din 10 decembrie 2004, organizată în baza H.C.L. nr. 218/02.11.2004 privind vânzarea prin licitaţie publică a unui teren în suprafaţă totală de 6187,53 mp format din 7 loturi situat pe strada Rozelor, în vederea construirii de locuinţe de vacanţă.

Pentru acest teren, Nuredin Beinur a achitat suma de 119.831.933 lei, urmând ca diferenţa de 2.801.074.457 lei, să fie achitată în două tranşe şi anume: suma de 1.460.453.195 lei + T.V.A. până la data de 31.07.2005 şi suma de 1.340.621.262 lei + T.VA până la data de 30.11.2005. Concret, la momentul respectiv, valoarea terenului era de aproximativ 3 miliarde lei vechi, echivalentul a 300.000 lei noi, adică aproximativ 60.000 de euro.

Terenul a fost achiziționat pe vremea lui Zanfir Iorguș, acesta fiind succedat în funcție, în 2008, de Claudiu Tusac. În 2012 a venit la primărie Cristian Radu și nu a mai plecat. Curios este de ce, timp de 17 ani, nimeni nu a văzut (?!), începând de la primari până la șefi din primărie, că Beinur nu și-a respectat angajamentul luat în 2005, atunci când a primit terenul de la municipalitate! La fel de curios este ce măsuri va lua minicipalitatea în vederea recuperării prejudiciului, dacă acesta există!

Cine este Beinur Nuredin?

De numele fostului fotbalist și boxer s-au legat, de-a lungul timpului, mai multe scandaluri răsunătoare. În perioada pandemiei, de exemplu, a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a participat la un eveniment organizat într-un local, dar și cu 2500 de lei, pentru că nu purta mască. Este cunoscut, de asemenea, că Beinur este adeptul petrecerilor, iar restricțiile impuse de autorități nu l-au împiedicat să-și continuă activitățile cu care a fost obișnuit.

Beinur Nuredin a mai ajuns în atenția opiniei publice în vara anului trecut, atunci când a rămas în pană cu autoturismul său de lux, un Rolls Royce, în stațiunea Mamaia, Zona Summerland.

În 2010, Beinur a fost arestat, acuzat fiind de șantaj, instigare la șantaj și ultraj contra bunelor moravuri, într-un dosar în care parte vătămată era un controversat afacerist, Marian Mocea. Beinur a stat în arest aproape un an. Conform anchetatorilor, se pare că timp de mai mulți ani Mocea îi plătea taxă de protecție lui Beinur și din momentul în care a refuzat să mai facă acest lucru a fost șantajat cu diferite lucruri.

Cel mai recent moment în care Nuredin Beinur a ajuns în atenția opiniei publice a fost cel în care a fost împușcat în cap de un interlop, în București.

Evenimentul s-a petrecut în luna martie. Interlopii chefuiau pe ritmuri de manele și cu băutură din belșug la localul Voievod. Nuredin Beinur a intrat într-un conflict verbal cu Tibi Francezu. L-ar fi înjurat de mai multe ori, iar acesta avea să acționeze, jumătate de oră mai târziu. Beinur a fost chemat afară, în fața restaurantului, a ieșit, iar acolo a fost întâmpinat de mai multe persoane, între care Tibi. S-a tras cu pistolul cu bile de cauciuc în Beinur.

A fost nimerit în cap, în mâini, în corp, în picioare. Imediat, din restaurant și-au făcut apariția amicii lui Beinur, care i-au sărit în apărare. L-au bătut măr pe Tibi Ștefan, l-au lăsat într-o baltă de sânge, astfel că amândoi protagoniștii au ajuns la spital.

Mirela PASCAL, Replica 26.09.2022

2 Comments

 1. https://replicaonline.ro/radu-obligat-de-instanta-sa-i-solutioneze-eliberarea-autorizatiei-de-functionare-lui-trusca-533344?z=p

  Comentariu by Anonim — 27 septembrie 2022 @ 6:43

 2. Din ZANFIR IORGUȘ+RADU CRISTIAN= LOVE au ieșit niște fapte penale. Vor urma și alte dezvăluiri, ne zice presa.

  Din trădarea PSD și a lui Zanfir Iorguș, la alegerile din 2020, a ieșit primar Radu Cristian.
  Astfel, PSD a primit funcția de Administrator Public în persoana lui Jianu Florin.
  De atunci, consilierii locali PSD votează toate nemerniciile lui Radu Cristian.

  https://dobrogealive.ro/proprietarul-hotelului-corsa-din-mangalia-construieste-ilegal-doua-vile-pe-faleza-orasului/

  Felicit pe Semiran pentru că s-a ținut de subiectului acesta. Eu aș fi lăsat să se construiască măcar primul nivel.

  Comentariu by Mentalistul — 28 septembrie 2022 @ 11:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress