Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, în cadrul unei ședințe ordinare, mai multe proiecte de hotărâre necesare pentru extinderea programelor de dezvoltare și promovare turistică, în stațiunile din sudul litoralului. Astfel, aleșii locali au stabilit cuantumul și condițiile de aplicare a taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică, a taxei speciale de stațiune și a taxei speciale pentru eliberarea/vizarea autorizației pentru activitățile comerciale, începând cu anul viitor. Din 2023, taxa de dezvoltare și promovare turistică va fi de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației. La capitolul activități de agrement de tipul beach-bar și parcuri de distracție, taxa de promovare turistică s-a majorat de la 2000 de lei la 5000 de lei/an, iar pentru activitățile de agrement nautic și alte dotări specifice agrementului nautic, agenții economici vor plăti o taxă de 2000 de lei/an. Conform aceluiași document, pentru activitățile de închirieri șezlonguri și umbrele, cuantumul taxei a crescut de la 1000 la 5000 de lei/an. De asemenea, pentru agenții economici care desfășoară exclusiv activități de alimentație publică, taxa specială de promovare turistică s-a majorat de la 1000 la 3000 de lei/an, iar cei care desfășoară activități de tipul comerțului ambulant, cu amănuntul, de tip alimentar, etc. vor plăti 7000 de lei/an. Pentru comerțul nealimentar, taxa percepută va fi de 3000 de lei, excepție făcând activitățile din bazaruri. În privința hypermarket-urilor sau supermarket-urilor care desfășoară activități doar în sezonul estival, taxa se va majora de la 15.000 de lei la 30.000 de lei. Tot de anul viitor, taxa de stațiune, care se menține la cuantumul de 5 lei/persoană adultă, se va percepe și în cazul persoanelor fizice care dețin certificate de clasificare. Un alt proiect adoptat de CL Mangalia se referă la taxa pentru eliberarea/vizarea autorizației/avizului de funcționare privind activitățile de comercializare a bunurilor și serviciilor de piață, care nu se regăsesc în codul CAEN – Rev 2, grupele 561, 563, 932, aceasta fiind de 200 de lei, cumulată cu rata inflației. Pentru unitățile comerciale cu o suprafață de vânzare de peste 350 mp, care se regăsesc în CAEN diviziunea 46 și 47, grupele 471, 472, 475, 476 și 477, valoarea taxei se va majora de la 10.000 de lei la 20.000 de lei. Reprezentanții municipalității anunță persoanele interesate că vor putea consulta noul HCL, pe site-ul Primăriei Mangalia: www.mangalia.ro.
editiadesud.ro
https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2022/09/22/ANDOy0902z21ScSolidaritate-1000×600.jpg
Comentariu by nabuco — 22 septembrie 2022 @ 17:44
Pai se măresc salariile din primărie, mai ales la directori, câștigă 15.000 lei pe lună (3.000 euro).
Locuitorii orașului sunt bogați, dacă sunt capabili să țină pe munca lor peste 500 angajați în primărie.
Ticăloșia este că, în loc să respecte pe cei care plătesc salarii lor, cei din primărie își bat joc de cetățeni.
Comentariu by Mentalistul — 22 septembrie 2022 @ 19:13
Pt. #2
https://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-de-la-politist-local-la-conducerea-operatiunilor-petroliere-offshore-ale-romaniei-532925/
Comentariu by nabuco — 22 septembrie 2022 @ 22:00
De fapt, prin angajarea la primarie de lucratori de spatiiverzi, soferi si alte categorii, nu se mai dau bani catre societati private la tarife duble si cu comisioane si profit baban pentru patroni. Si cu angajati din alte parti. Pai cand mancati rahat astia critici, cand ziceati ca primarul ia societati din alte localitati cu oameni de acolo, sau acum ?
Comentariu by Dan — 22 septembrie 2022 @ 22:09
Pt.4: lucratiei la primărie după ce 4 ani a fost jaf al primarului prin Perfect Tree. Ar fi continuat, dacă nu ar fi fost adus la starea asta, conturile au fost blocate mai mult de 1 an și singura posibilitate a fost angajarea în primărie la lucrătorilor. Să nu crezi că nu se mai fură, folosesc alte metode.
Nu mai transforma victoriile noastre în vreo calitate a primarului. Acesta a fost scopul pe care l-am declarat în 2016, ca prin diverse metode vom aduce serviciile de utilități publice în regie proprie. Iluminatul public a ajuns după ce a început dosarul de cercetare penală. Și acolo, m-a chemat Niță să îmi facă dosar penal pentru calomnie (dar nu mai exista fapta în codul penal), dar m-a determinat sa ajung la Netejoru, care l-a băgat în inspecție judiciară, iar după ce am prezentat Procurului General al României, dosarele lui Niță au ajuns la Parchetul General. Consecința a fost că trebuie să existe întreținerea și gestionarea iluminatului public și cumva singura soluție a fost să ajungă în regie proprie, la Goldterm.
Cu proiectul european, și transportul public ar trebui să fie instituționalizat. Dacă nu o face, Radu va avea probleme. De aceea trage de timp cu finalizarea proiectului, care are termen până în 2023, deja prelungit.
A mai rămas salubrizarea externalizare la Polaris. Cu apariția Ordonanței 74/2018, în 2019 au fost reactualizate toate contractele. Polaris nu avea flotă și serviciul de colectare a deșeurilor sortate, era moment să fie încheiat contractul fără vreo pretenție de la Polaris. Mai ales că atunci era condamnata de instanta să nu mai participe 2 ani la licitații publice. Polaris și-a asumat prin contract să atingă pragul de reciclare impus de Ordonanța, dar a izbucnit pandemia si lucrurile au mers așa.
Mangalia are un buget bogat. Ar fi trebuit să devenim cel mai frumos oraș din țară, în care s-ar fi trăit bine. Dar hoția asta a camarilei lui Radu, la care e complice și ticălosul de la putere.4, nu a permis vreo dezvoltare.
Și prostia. Când să se laude și primarul cu proiectul Saturn, cu care se chinuie din anul 2014, acum privește neputincios cum RAJA soarge străzile și trotuarele în care Radu a băgat 5 milioane euro din bani europeni.
Când a accesat fondurile, a uitat să menționeze (de fapt este fals intelectual) că mai există un proiect european POIM pe același domeniu public, aprobat de Consiliul Local. Tare mi-e că-l acuză Kovesi de accesarea frauduloasa a fondurilor europene, prin fals în declarații.
Radu Cristian este un incult, cu o capacitate de înțelegere redusă, fără vreo viziune, de aceea repetă de ani de zile aceleași texte. În caz de vreun război sau în caz de pandemie, ar deveni vinovat de crimă, pentru că ar ucide din prostie și din lașitate pe mulți locuitori ai Mangaliei. Este un om disprețuit de orice om educat și inteligent. Câți intelectuali are prieteni? Niciunul.
Comentariu by Mentalistul — 22 septembrie 2022 @ 22:53
Scuze pt unele greșeli, am scris rapid pe telefon, fără să citesc, iar autocorect a schimbat din cuvinte fără să remarc.
Comentariu by Mentalistul — 22 septembrie 2022 @ 22:57
Ozy asta dupa ce ca e fudul e si tare prost
Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2022 @ 8:08
Pt 4, pt.7: Eu pot să fiu cum vreau, fără să afectez pe cineva. Nu am vreo funcție care să le afecteze viața.
Dar Radu Cristian este primar și afectează pe toți locuitorii Mangaliei.
În condiții diferite, foarte devantajat: eu pe banii mei, Radu Cristian pe banii bugetului local -eu sabotat de primărie, Radu Cristian fiind la putere – eu cu câți oameni am alături, Radu Cristian cu peste 500 angajati ai primăriei – realizez mai multe decât poate acest primar. Dă-i orice, dă-i să organizeze un eveniment, dă-i să fie responsabilul pentru un proiect, dă-i să gestioneze stări de urgență (o pandemie, o calamitate, un război)… vom fi victime sigure din cauza nepriceperii și lașității lui. Inspir încredere oamenilor, îi scot la liman. Radu Cristian îi ucide cu nesiguranța lui. Cine este nepriceput, este nesigur.
Siguranța pe sine se dezvoltă cu realizări și cu experiențe trăite. Aceasta siguranță de sine tu o numești fudulie, pentru nu o ai nici tu.
Un om care se mândrește cu adevărul nu face rău altcuiva; poate doar celor invidioși, dar asta este boala lor de caracter.
Dar cel care minte face rău oamenilor. Radu Cristian face rău oamenilor.
Comentariu by Mentalistul — 23 septembrie 2022 @ 9:32
presedintele Romaniei castiga cam 3000 de euro lunar.mai mult sau mai putin.
Intrebarea mea, fireasca cred , e de ce nu se raporteaza toate salariile adminsitratiei publice la acest salariu??
asa zisa autonomie a admnistratiilor locale a dat nastere la aberatii de genul celei in care un bugetar marunt castiga mai mult decat presedintele tarii.
e oare normal?
nu mai vorbim de aberatia cu sporurile.pentru orice spor, ca si cum domnii bugetari au salariul fix doar pentr=uca ne onoreaza cu prezenta fizica.
Comentariu by wow — 23 septembrie 2022 @ 10:27
Rusine consilierilor.Niste slugi ordinare.După ce că statul ne a sărăcit la limita existenței voi măriti taxele si impozitele.Ăstia merită impuscați in frunte cu primarul.Cum să i ceri unuia cu o tarabă care vinde 4 colace 7000 ron pe ani sau 30.000 unuia cu o alimentara sezonieră.
Comentariu by Jack — 23 septembrie 2022 @ 10:37
https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/kurultai-2022-cel-mai-mare-festival-etnic-de-pe-2207414.html
Comentariu by Mentalistul — 23 septembrie 2022 @ 12:31
Pt. #11
Felicitari, bravo.
Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2022 @ 7:42
Gluma anului:
https://www.replicaonline.ro/parlamentarii-rusi-pleaca-la-razboi-zeci-de-deputati-au-depus-cereri-de-inrolare-533199/
mai buna ca cea cu: „Cine critica PSD va fi dat afara din PNL”.
Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2022 @ 19:38
Cei care s-au înrolat sunt parlamentari din alte partide decât Partidul Rusia Unită al lui Putin.
Comentariu by Mentalistul — 25 septembrie 2022 @ 13:37
Pt. #14
https://www.theguardian.com/world/2022/sep/25/a-way-to-get-rid-of-us-crimean-tatars-decry-russia-mobilisation
Comentariu by nabuco — 25 septembrie 2022 @ 22:10