Mangalia – politica locală

13 septembrie 2022

Dezvăluiri bombă de pe moșia lui Cristian Radu: Mi-au cerut 25.000 de euro șpagă, să fim lăsați în pace! Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:22

Cristian Radu, primarul din Mangalia, ”tartor” în primărie ca la el în sufragerie?! Micii operatori economici din Mangalia sau stațiunile arondate s-au plâns, în special în acest sezon, că primăria lui Radu le pune bețe în roate și că nu sunt lăsați să-și desfășoare activitatea. De altfel, un afacerist a fost la un pas de a-și da foc, înainte de începerea sezonului estival, după ce Radu a vrut să tragă obloanele micilor magazine, în detrimentul hotelierilor. Alții, deși aveau hotărâri definitive, prin care primăria e obligată să elibereze autorizația de funcționare, se trezeau cu garduri în fața magazinelor, păzite de Poliția Locală. Iată că un alt afacerist din Mangalia face dezvăluiri incredibile, dezvăluiri care care i-ar putea aduce, lejer, un dosar penal lui Radu, dacă acestea ajung la urechile procurorilor. Și sigur vor ajunge, pentru că afaceristul a demarat procedurile în acest sens.

Nu de puține ori, afaceriștii din Mangalia au acuzat că primăria lui Cristian Radu că le pune bețe în roate în momentul în care vor să fie corecți și să facă investiții de calitate, care să fie în beneficiul turistului, orașului și al autorităților locale. Înainte de debutul sezonului estival, mici afaceriști au ieșit în stradă, pentru că primarul le-a interzis să-și desfășoare activitatea, un altul a vrut să-și dea foc în propriul magazin, disperat că ar putea să-și închidă afacerea iar lista poate continua. Un mangaliot, care deține un local în oraș, a ajuns la capătul puterilor și spune că Radu și acțiunile lui l-au îmbolnăvit, la propriu. Cosmin Trușcă spune că i s-au cerut 25.000 de euro ca să fie lăsat în pace și, pentru că nu a dat banii, este ”tocat” în permanență și împușcă zilnic amenzi de la Poliția Locală, dirijată de omul lui Radu, Laurențiu Zamfir, fost comisar la Garda Financiară, condamnat pentru luare de mită.

Cosmin Trușcă a venit în studioul Replica, unde a făcut dezvăluiri incredibile despre cum i se pun piedici în desfășurarea activității, pentru că nu a fost de acord, în campania din 2020, să pună afișe electorale cu fața lui Cristian Radu pe localul său. El acuză primăria din Mangalia că i-a cerut bani pentru a fi lăsat în pace și, pentru că nu a ”executat”, este tocat în permanență.

Problemele au început în 2020, când nu a vrut să-i facă reclamă lui Radu

Cum a început coșmarul lui Cosmin Trușcă, patronul de la Trușcă Grill din Mangalia. ”În 2020, după campania electorală, am deschis restaurantul. Dânsul (n. red. Cristian Radu) a fost la noi în campania electorală, ne-a felicitat, a zis că este foarte frumos, ”Foarte bine, bravo, sunteți tineri”. Ulterior, mi s-a propus să punem afișe electorale pe ferestrele localului cu domnul Radu Cristian. Am refuzat să punem afișe, pentru că nu vrem să ne asociem cu nici un partid. Am luat autorizație de funcționare. Am obținut autorizația, după un an de zile, au început controalele”, a relatat Cosmin Trușcă.

Odată cu controalele, au început și abuzurile, a mai spus afaceristul. ”Au început și abuzurile… că de ce am mese pe trotuar, pe domeniu public, deși am plătit, am dovada că am plătit. A venit și al doilea proces verbal, fără să fie întocmit la fața locului, cu măsura complementară de închidere a unității, pe care l-am contestat. La câteva zile, a venit decizia primarului, dispoziția că anulează autorizația de funcționare. Am contestat și acea dispoziție, nu am vrut să închidem. Au început să apară amenzile”, a continuat Trușcă.

Dacă la început a crezut că este o glumă, ulterior și-a dat seama că se îngroașă gluma. Într-o singură zi i-au venit patru procese verbale prin poștă. ”Am crezut că glumesc. Sunt în continuare abuzat, zilnic vin cei de la Poliția Locală să fotografieze restaurantul. Am încercat să iau legătura cu dânșii: unde e problema, e o confuzie, nu e confuzie?! Și am primit același răspuns: să intru în legalitate… îmi găsesc tot felul de nereguli. Și în momentul actual am depus pentru autorizația de funcționare, toate hârtiile. Am depus și la minister documentația, am autorizație de funcționare provizorie, semnată de ministrul Dezvoltării. Cei de la primărie în continuare refuză să-mi elibereze autorizația. Vin la mine țintit”.

Au cerut 25 000 de euro șpagă pentru a fi lăsați în pace

Acest conflict m-a afectat financiar, nu am putut să mă dezvolt, să-mi cumpăr utilaje. Am zis că nu știu ce se va întâmpla, până unde le este puterea, dar mi-era frică de celelalte controale: OPC, DSV. Dar au venit, au constatat, au zis că sunt în regulă, și uitați-vă că nu funcționez. M-au afectat fizic, psihic. E o teroare, zilnic, să știi că vine Poliția Locală. Știm că este un abuz, toți știu că este un abuz, dar în instanță o să dureze, până se demonstrează că este un abuzUrmătoarele demersuri sunt să facem plângere penală împotriva primarului, viceprimarului, Poliției Locale, la DNA, dacă identificăm și alte cazuri penale, agenților constatatori, și tuturor angajaților din primăriei. Eu am zis că niciodată nu o să vorbesc despre relația agenților economici care cotizează la ei, nu mi-e frică să o spun. Mi s-au cerut și mie sume, indirect prin altcineva, pentru că ei lucrează într-un sistem dezvoltat, au facultate în așa ceva. Îmi asum ce spun. Personalul din primărie a venit și a cerut sume de bani, șpagă… care face obiectul DNA-ului. Mi-au cerut șpagă, indirect, 25 000 de euro să fim lăsați în pace, să rămână lucrurile așa”, a acuzat Trușcă.

Nu mă interesează ce blocuri își construiesc, ce cluburi și-a făcut prin Olimp Cristian Radu prin interpuși…

Întrebat cine a cerut banii, care este circuitul, acesta a declarat:”E un sistem, un cerc unde lucrurile trebuie să rămână așa… cât timp e primarul, au venit cu facultatea făcută în primărie. Nu au cum să mă îngroape pe mine și eu să tac din gură. Nu vreau nici să mă răzbun. Trăiesc cu stresul ăsta zilnic. Nu mai pot face angajări la capacitate maximă. Ținta mea era să primesc semnătură legală și să primesc autorizație. Eu nu vreau absolut nimic, nu mă interesează ce blocuri își construiesc, ce cluburi și-a făcut prin Olimp Cristian Radu prin interpuși. Vreau să fiu lăsat în pace”, a mai dezvăluit Cosmin Trușcă.

Un local nu este închis de un primar când vrea el

Trușcă Grill este un local cunoscut în Mangalia și prin prisma actelor de caritate pe care le face. „Lumea ne place, suntem bine cotați în Mangalia, avem cele mai bune recenzii în ceea ce facem. Dacă era după ei, trebuia să plec din Mangalia. Sunt un om care încă stă în chirie, de foarte mult timp stau în chirie. Am o firmă de construcții și aș fi putut să merg într-o zonă unde ei nu au nici o putere. Dar am rămas în zona aceasta pentru că așa mi s-a cerut. Sunt popular și poate voi deveni mai popular prin acțiunile pe care le-am făcut. Dar nu este ținta mea nici primăria, nici Poliția Locală. Este un orgoliu al lor. Ei când au zis să închid, nu am închis. În zonă există o concurență. Au contracte cu primăria și ținta e ca eu să nu funcționez. Un local nu este închis de un primar când vrea el. Îl închide un OPC, clienții deschid un local, clienții închid un local”, a conchis Trușcă.

”Nu mă voi opri aici, o să se zguduie primăria”

Postează într-un Don Juan, care calcă peste orice. Trebuie să arăt să s-a ajuns mult prea departe. Nu mă voi opri aici, voi face multe declarații, despre toți care visează la imobiliare, blocuri, exact cum face domn primar acum. Voi primi o groază de amenințări. Eu nu am fost într-o vacanță de doi ani de zile. Ei visează numai la Rio, treaba lor. Suntem câțiva, 4-5, pe care nu îi poate manipula cum vrea. Îmi pare rău pentru unii, dar o să înceapă să se zguduie Primăria.”

Din pricina problemelor cu primăria, i-a fost afectată și sănătatea, a mai spus Cosmin Trușcă, care a fost nevoit să ajungă la medic întrucât, din pricina stresului, partea dreapta a feței îi amorțește, problema accentuându-se în ultima perioadă.

În prezent, Trușcă Grill are 15 procese cu primăria pe rolul instanțelor de judecată, numărul acestora fiind în creștere. Două dintre ele le-a câștigat, pe fond.

Mai multe dezvăluiri, aflați în materialul Video de mai jos.

Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la Cristian Radu sau de la vicele său, Dragoș Angelescu. În ciuda insistențelor noastre, a apelurilor telefonice și a mesajelor transmise, niciunul dintre cei doi aleși…puși pe funcție să servească statul, în cazul în care au uitat, nu au binevoit să ne facă declarații.

O vor face, cel mai probabil, în fața procurorilor, întrucât Cosmin Trușcă este în discuții cu avocații, care pregătesc plângerile penale pentru abuz în serviciu pentru Radu și acoliții lui, respectiv viceprimarul Dragoș Angelescu, șeful Poliției Locale, Laurențiu Zamfir, condamnat în trecut pentru luare de mită.

Totodată, plângeri penale vor fi formulate și pe numele angajaților din primăriei, semnatarii autorizațiilor de funcționare. N-ar fi primul dosar pentru Radu, DNA Constanța având sub cheie alte dosare penale pe numele primarului Radu Cristian.

Mirela PASCAL, Replica marţi, 13 septembrie 2022

https://www.replicaonline.ro/dezvaluiri-bomba-de-pe-mosia-lui-cristian-radu-mi-au-cerut-25-000-de-euro-spaga-sa-fim-lasati-in-pace-video-532040/

7 Comments

 1. Sunt sute care au dat spagi.Mai rău este ca in ultima vreme dai si spagă si nu se rezolva nimic iar cand îl iei la rost se face că plouă sau iti trimite controale.

  Comentariu by Jack — 13 septembrie 2022 @ 13:28

 2. https://www.dw.com/ro/pentru-cine-au-fost-f%C4%83cute-legile-justi%C8%9Biei/a-62958171

  Comentariu by nabuco — 13 septembrie 2022 @ 15:09

 3. https://www.replicaonline.ro/politia-a-intrat-pe-firul-spagii-de-25-000-de-euro-de-la-primaria-mangalia-532147/
  VS.
  https://www.youtube.com/watch?v=0mS1447TZHo

  Comentariu by nabuco — 14 septembrie 2022 @ 7:36

 4. Și pe mine m-au controlat țintit tot aceste două doamne de la Poliția Locală Mangalia.
  Aceleași „nereguli” găsite la mine nu au fost sancționate,absolut deloc, la alte locații.
  RUȘINE PRIMARULE CRISTIAN RADU !

  Comentariu by Yuop — 15 septembrie 2022 @ 7:52

 5. https://www.replicaonline.ro/primarul-cristian-radu-a-asmutit-hienele-asupra-proprietarului-localului-inchiriat-de-trusca-video-532256/

  Comentariu by Mentalistul — 15 septembrie 2022 @ 8:03

 6. – ,

  Ceea ce am predicționat în urmă cu câțiva ani, s-a întâmplat:
  Știam toți că există un proiect POIM al RAJA, în valoare de cca 700 milioane euro, pentru construirea sau modernizarea rețelelor de apă și canalizare în județul Constanța. Mangalia beneficiază de investiții RAJA în valoare de 25,5 milioane de euro în oraș, plus cca 20 milioane de euro în stațiuni.
  Primăria Mangalia a aprobat aceste proiecte. Plătim un preț mare la apă deoarece are inclus și rata anuală, pe care RAJA trebuie să o plătească BERD-ului (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), pentru împrumutul luat când a trebuit să plătească cofinanțarea RAJA pentru acest proiect.

  RAJA lucrează acest proiect de peste un an în stațiuni, ați văzut probabil conductele depozitate la marginea drumurilor.
  De asemenea, de câteva luni, se construiesc utilități de apă și canalizare în cartierele Dobrogea.

  Primarul Mangaliei s-a încăpățânat să finalizeze proiectul Saturn, cu care se chinuia din anul 2014 și pentru care a mai pierdut o dată finanțarea europeană. A obținut a doua finanțare, fără a specifica în documentații că exiată deja mai este un proiect aprobat de către Consiliul Local, cel POIM, astfel că s-a apucat de treabă înainte ca RAJA să înlocuiască sau să construiască rețelele de apă și canalizare din/în subsol.
  Fără să țină seama de cronologia care trebuie respectată, Primăria Mangalia a construit trotuarele și a asfaltat străzile principale din Saturn și Neptun. Acum proiectul POIM trebuie să își urmeze cursul, dacă Primăria s vom plăti despăgubiri de milioane de euro. Prin urmare, se vor înlocui sau se vor construi conducte mari pentru canalizare, prin care trece rețeaua de canalizare din stațiuni. Vor fi sparte străzile și trotuarele asfaltate de curând. Se vor face șanțuri în ele, pentru amplasarea conductelor.

  Bănuiesc că plătește RAJA ca să fie aduse la stadiul inițial. Dar de ce atâta cascadorie a dramelor, care putea fi evitată de către un primar inteligent?

  Comentariu by Mentalistul — 15 septembrie 2022 @ 12:58

 7. RAJA trebuia sa inceapa proiectul de acum 5 ani dar nu a fost in stare …. puteam sta 20 de ani cu strazile neasfaltate in nadejdea nepriceputilor de la RAJA

  Comentariu by Dan — 15 septembrie 2022 @ 16:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress