Mangalia – politica locală

2 septembrie 2022

USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“

Filed under: USR — lucian visa @ 14:25

Astăzi – vineri, 2 septembrie – USR Constanţa şi USR Mangalia organizează o conferința de presă prilejuită de încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“.


La eveniment participă preşedintele filialei USR Mangalia, Semiran Abdurefi, europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, deputatul USR Constanţa, Stelian Ion şi preşedintele USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Europarlamentarul USR participă la eveniment prin Skype.

Astăzi a fost înregistrată la Primăria Mangalia semnăturile pentru inițiativa cetățenescă de salvare a pădurii Comorova. Au fost depuse 2046 de semnături.

Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia spune că speră ca această inițiativă să îmbrace forma unui proiect de hotărâre de CL la Mangalia. Semnăturile au fost strânse timp de 3 luni.

Abdurefi mai spune că pădurea a fost sistematic defrișată și acum este ultima șansă de salvare a cea mai rămas din ea.La Mangalia s-a adoptat o HCL care permite construcții de P+9 și mai mult, dar locuitorii din Mangalia vor pădurea!

Acum vorbește de la Bruxelles, europarlamentarul Vlad Gheorghe, unul din susținătorii proiectului care afirmă că pădurea Comorova nu trebuie să devină cartierul Comorova.

Gheorghe mai spune că la nivelul Parlamentului European există susținere pentru tot ceea ce înseamnă proiectele care implică păstrarea zonelor verzi.

În continuarea conferinței de presă, ia cuvântul Stelian Ion.

„O porțiune din această pădure este în proprietatea unui fost primar, iar justiția nu avut loc să vadă. De aceea, vrem să salvăm ce se mai poate. Nu credem nici că actualul primar are intenții bune, de aceea vrem să implementăm acest proiect „., a spus Stelian Ion.

Deputatul Stelian Ion salută avântul cetățenilor din Mangalia care au semnat și care astfel au devenit coinițiatori ai acestui proiect.

Pădurea Comorova a fost amenajata de regele Carol I pentru Dobrogea, nu pentru investitorii imobiliari este mesajul reprezentanților USR Constanța.

Întrebată de cotidianul ZIUA de Constanța dacă au semnat consilieri locali și ce șanse are sa treacă acest proiect, preşedintele filialei USR Mangalia, Semiran Abdurefi spune că nu a semnat nimeni din CLM Mangalia inițiativa cetățenesca și consideră că niciun consilier nu ar trebui să-și permită să nesocotească voința a peste 2000 de oameni.  A mai spus că și PER Mangalia a depus un proiect asemănător pe care primarul nu l-a adus în fața Consiliului Local.

Amintim că, pe 10 aprilie a.c., USR Mangalia a dat startul inițiativei cetățenești de salvare a pădurii Comorova.

Prin acest demers, USR Mangalia a demarat strângereade semnături de la cetățenii Mangaliei pentru a cere primăriei trecerea pădurii din proprietatea privată a municipiului în cea publică și ulterior, reintroducerea ei în fondul forestier național, pentru a fi protejată de lege.

Pentru punerea proiectului de inițiativă cetățenească pe masa consilierilor locali pentru a fi adoptată prin HCL erau necesare 1651 de semnături.

La finalul lunii iulie, USR Mangalia a anunțat semnătura numărul 2.000 pentru depunerea inițiativei cetățenești de salvare a pădurii Comorova.

Scurt istoric

În urma proiectului de plantare a perdelelor forestiere de protecţie, s-a născut și Pădurea Comorova, care la începutul secolului XX se întindea de la Costineşti până la Mangalia.

În anul 1971, sub ordinal dictatorului Nicolae Ceaușescu, o mare parte din pădurea Comorova a fost defrișată pentru a se construi vilele de protocol, precum și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Saturn. Vilele de protocol oferă servicii turistice şi în prezent, unele fiind renovate şi oferind un confort de 3 sau 4 stele (Vila Bradul, Vila Plopul, Vilele 5,6,7 etc.). Pădurea este populată cu tapi roşii, căprioare, găinuşe şi cocoși de munte, vulpi, iepuri, ulii și alte animale.

Aflându-se la doar 1,5 kilometri de plaja Neptun, Pădurea Comorova este locul preferat de campare a turiştilor şi a localnicilor, oferind umbră şi răcoare în zilele excesiv de fierbinți ale verii.

Cătălina BĂLTĂREȚU Lavinia,  SĂNDESCU SICLITARU, Ziua de Constanța 02.09.2022

15 Comments

 1. Prima inițiativa cetateneasca din Mangalia a fost în Aprilie 2016, însoțită de 2.200 semnături. S-a ales praful de ea.
  https://m.ziuaconstanta.ro/informatii/primarii-judet/initiativa-cetateneasca-privind-asfaltarea-pe-ordinea-de-zi-a-cl-mangalia-590226.html

  PER a depus actele finalizate pentru inițierea proiectului HCL în urmă cu peste 2 luni. După ce am adunat toate datele de la aparatele de specialitate, care mai întâi ne-au fost transmise în mod eronat.

  De atunci așteptăm o ședință ordinară, care nu s-a mai convocat din iunie. Primarul evită convocarea unei ședințe ordinare pentru că este nevoit să introducă pe ordinea de zi acest proiect.

  Vom vedea cum va gestiona primarul această situație: proiect inițiat de PER în urmă cu 3 luni și proiect prin inițiativa cetatenească, ambele având același subiect. Dacă face vreun abuz, știe că stau la pândă.

  Comentariu by Mentalistul — 2 septembrie 2022 @ 18:40

 2. De fapt prima intiativa a fost in 2004 si a inceput-o Paul Pirvu si Carlescu. Acum se foloseste doar pentru ceva capital electoral al unui partid terminat, care a vrut sa va dea afara de la munca fara vaccin, unde s-au aciuat makedonii din gasca lui Mazare, condus de o tataroaica si cu un candidat slugoi la primaria pesedista din Constanta. Are o duzina de membri bine dresati care probabil vor parasi iar filiala cand se va anunta lista de consilieri dictata de PSD sau PNL.

  Comentariu by Garide — 3 septembrie 2022 @ 14:30

 3. https://evz.ro/exclusiv-cutremur-pe-scena-politica-se-naste-o-noua-forta-consiliul-nationalist-patriot-se-cer-alegeri-anticipate.html

  Se vor întâmpla atât de multe până în 2024, încât mă doare capul de pe acum.

  În PSD se dau lupte interne, o grupare vrea să îl dea jos pe Stroe. Dacă se întâmplă asta (greu, dar nu imposibil), se schimbă garnitura de pesediști de la Mangalia.

  În PNL se dau alte lupte interne, dar Radu e oricum în dizgrație. Chiar dacă îl salvează banii, PNL va fi în dizgrație la nivel național.

  USR și-a devorat pe Nicușor Dan și Dacian Cioloș. Pierd teren încontinuu. La nivel de Mangalia am apreciat efortul de a aduna semnături pentru un scop ecologist, cumva ajută ideii de ecologie.

  AUR este George Simion și George Simion este AUR. Un lucru periculos, este de ajuns să îl anihileze pe George și AUR se destramă.

  Până la urmă, alegerile locale din Mangalia trebuie să fie despre Mangalia, ar fi bine să nu mai conteze partidele cu ce sunt pe național și să privească oamenii mai mult la candidați.

  Comentariu by Mentalistul — 3 septembrie 2022 @ 19:30

 4. https://www.dezvaluiri.ro/caracatita-avocatii-de-la-primaria-lui-radu-cristian-tinuta-in-brate-de-procurori/

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2022 @ 17:07

 5. AUR nu e George Simio, el e doar o marioneta băgată la înaintare de baietii destepti care au observat ca nationalismul a lasat loc liber prin disparitia lui Vadim, PRM , PUNR , și slaba implicare a BUN si ND dar si prin disparitia PPDD. Acum au doua chestii intr un singur partid. Initial fabricasera USR dar acolo era doar un segment firav de electorat plin de speranta, PLUS ca arama se da pe fata in cativa ani si trebuia fabricat altceva. Deja nu m ar mira sa mai apara vreun partid captator Șoșoacă asteptand sa fie intoarsa cu cheița de papusari.

  Comentariu by Johnny — 5 septembrie 2022 @ 20:24

 6. Caut un alt Ozzy în Mangalia, să îmi văd de treburile mele. Arătați-mi un alt Ozzy și eu îl susțin cu tot ce știu, cu tot ce pot.

  Comentariu by Mentalistul — 6 septembrie 2022 @ 17:51

 7. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0eyzm4abjYuyHvce84aDPADkZWSYyN5DeVfA9nQhZ33jfBmarxzeLWmcjX3Az3xwNl&id=100041307531799

  Comentariu by Mentalistul — 6 septembrie 2022 @ 21:01

 8. De ce un alt Ozzy?Cine spune ca e bun Ozzy?Tot Ozzy?
  Nu mersi!

  Comentariu by Anonim — 6 septembrie 2022 @ 21:47

 9. Pt 8: De unde au scos-o că sunt bun? Nu vreau să fiu bun, sunt rău.

  Comentariu by Mentalistul — 6 septembrie 2022 @ 21:51

 10. SALVATI O SULA!

  Comentariu by ipsi — 8 septembrie 2022 @ 8:31

 11. Banu cum a reușit să construiască casa in Neptun lîngă centrala termica , nu se sesizează nimeni ,directorul stațiunii Ungureanu ce face ?

  Comentariu by Lica — 8 septembrie 2022 @ 10:04

 12. Pt 11: Nu există directori al stațiunii Ungureanu.
  Dl Ungureanu este director în Parcul Industrial.

  Învățați-vă să reproșați la ușa corectă. Autorizația de Construire o emite Primarul, el o semnează. Reproșul acesta îndreaptă-l spre Primar, nu spre altcineva, pentru că primarul în sine este autoritatea publică responsabilă.

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2022 @ 10:52

 13. Off-topic: Se pare că pentru alegerile din 2024, PER și AUR vor merge împreună în alianță la nivel național.
  Este o alianță pentru alegeri, nu este o contopire de doctrine.

  Dar cum spuneam, multe se vor întâmpla până la alegeri.

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2022 @ 19:21

 14. https://www.ordinea.ro/ginerele-mogulului-psd-ist-dumitrache-primeste-190-000-de-lei-de-la-primaria-constanta-si-mogulul-a-primit-bani-de-la-spit/

  Comentariu by Mentalistul — 9 septembrie 2022 @ 10:32

 15. Pt. #11
  Intreaba la „Boemul Neptun”, daca nu raspunde nimeni vezi un „vecin” pe acolo …

  Comentariu by nabuco — 10 septembrie 2022 @ 22:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress