Mangalia – politica locală

29 august 2022

Exclusiv! Scandal uriaș la Damen Mangalia, după o toxiinfecție alimentară în masă!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 13:09

Incredibil! Mai mulți angajați din șantierul Damen Mangalia au suferit toxiinfecție alimentară săptămâna trecută, însă nimeni nu a anunțat și nu a informat nimic! 142 de angajați din șantier au semnalat stări de rău, după ce au consumat preparatele puse la dispoziție de firma de catering angajată de companie. Oamenii au mers la cabinetul din interiorul societății, iar medicul de aici le-au dat tratament. În timp ce DSP susține că nu a raportat nimeni situația, lucrătorii din șantier spun exact contrariul: li s-a dat număr de înregistrare în urma sesizării și au fost informați că la firma de catering s-au găsit neconformități.

Firma de caterig care se ocupă de masa zilnică a angajaților Șantierului Damen Mangalia este Maha Pub Partener SRL, aceeași care are contract și cu Primăria Mangalia, pentru evenimentele pe care le organizează. Societatea se află, astăzi, în mijlocul unui scandal uriaș, după ce zilele trecute ar fi livrat mâncare alterată. 142 de angajați au suferit toxiinfecție alimentară după ce au consumat preparatele, cu toții ajungând la cabinetul medical din incinta șantierului pentru tratament.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, spun unii, se încearcă mușamalizarea cazului. Și sunt câteva semne de întrebări. În timp ce DSP ne-a spus că nu au primit sesizare din direcția șantierului, un angajat ne-a semnalat că instituția a fost informată și, mai mult, a venit și cu un răspuns. ”DSP ne-a transmis că a efectuat control la firma de catering care a gătit și distribuit acele alimente și au identificat anumite neconformități, respectiv neprezentarea diplomelor privind cursurile de noțiuni fundamentale de igienă ale personalului angajat, neexecutare tirajului epidemiologic al personalului angajat și depozitarea neconformă a produselor alimentare”. Numărul de înregistrare primit în urma sesizării la DSP este 24326/19.08.2022. Atunci, DSP de ce zice că nu știe de toxiinfecția în masă de la Șantierul Damen Mangalia?!

Managerul firmei de catering: Am avut controale, nu au găsit nimic

Pe de altă parte, și reprezentanții firmei de catering ne-au confirmat că DSP a fost anunțat, imediat după ce oamenii au început să se simtă rău. Inclusiv DSV și Poliția Economică au fost sesizate.

Managerul firmei, Liviu Axintoaiei, ne-a spus că a ieșit curat din toate controalele. ”Am avut, într-adevăr, controale. Au fost 1550 de pachete distribuite în ziua respectivă în șantierul Damen. După ce am dus mâncarea, în jurul orei 10.20, ea a fost consumată în jurul orelor 11.00, 12.00, o mare parte din pachete s-au dus în containere, neavând spațiu corespunzător de depozitare… unii au luat acasă. Am fost controlați imediat după ce a plecat mâncarea. Din controlul DSP, nu s-a găsit nimic în neregulă, marfă alterată sau stricată. Și în urma controlului DSV am fost în regulă. A doua zi le-am dat 700 de pachete. Dacă era problema de la noi, era un număr mult mult mai mare de toxiinfecții. Cei de la DSP au spus că nu a fost niciun niciun internat la Spitalul Mangalia”, ne-a declarat Liviu Axintoaiei.

Axintoaie: Este efectul de turmă, probabil e regizat

Acesta nu crede în numărul mare de îmbolnăviri și spune că este un efect de turmă. ”Există acea chestie de turmă. Dacă unuia îi e rău, le este și altora. Eu am fost verificat peste tot, unde s-a gătit, condițiile, au fost în regulă toate. Probabil e chestie regizată”, a mai spus managerul firmei de catering.

Angajat Damen: Cabinetul medical din incinta șantierului nu a informat cazul

Unul dintre angajați ne-a declarat faptul că medicul din cadrul cabinetului medical din incinta șantierului nu a transmis nicio informare în legătură cu aceste cazuri de toxiinfecție alimentară, deși este obligatoriu. Mai mult, ne-a mai spus acesta, ”din răspunsul DSP reiese că firma a pregătit mâncarea la restaurantul Mexico din stațiunea Jupiter”. Mai mult, acesta a precizat că unii colegi de-ai săi au ajuns la Spitalul Mangalia, fiind ulterior transferați la Spitalul Județean, însă managerul unității medicale din Mangalia, Alina Dan, ne-a declarat că are zilnic pacienți cu toxiinfecții alimentare, însă niciun caz de la Șantierul Damen.

Societatea Maha Pub Partener a fost înființată în anul 2019, iar unic asociat este Florentina Axintoaiei. În 2020, cifra de afaceri a fost dublă față de anul anterior, adică 4 658 514 lei, în timp ce profitul a fost de 1 125 485 lei, față de 497 205 lei cât a avut în 2020. Aceeași Florintina Axintoaiei mai deține și Maha Pub Catering, înființată anul trecut, iar pentru primul an de înființare cifra de afaceri a fost surprinzător de bună: 659 611 lei și profitul de 203.828 lei.

Vom reveni!

Mirela Pascal, Replica 19.08.2022

6 Comments

 1. O mare mușamalizare.
  Furnizorul spune că e ceva regizat.
  Spitalul Mangalia, prin Alina Dan, adică prin primar cum ar veni, au mușamalizat. Cu toate că pacienții au fost trimiși la Spitalul Județean.
  Medicul din șantier mușalizează. DSP mușamalizează.
  Dacă era cu victime, se agitau ca la Colectiv.

  Comentariu by Mentalistul — 29 august 2022 @ 17:05

 2. ptr 1 – neclaritate „Alina Dan, adica prin primar…”,mai explicit.

  Comentariu by pop — 30 august 2022 @ 7:30

 3. ospaarul lu tanti afrodita s a ajuns patron.el da de mancare si primariei, deci intelegeti voi.sa mi spuna si mie in ce bucatarie a pregatit 1550 de pachete in conditii de maxima igiena si cum le a livrat?o fi asa mare bucataria de la maha?sau camaruta aia cu titlu de bucatarie din jupiter.1550 de portii intr o zi.sa fim seriosi
  nu musamalizare.atac la sanatatea publica

  Comentariu by clientul — 30 august 2022 @ 13:53

 4. Clarificare pt 2: Spitalul Mangalia se află în administrarea Primarului. El a destituit manager, el a numit manager. Practic, managerul actual al Spitalului e sub primar, fără primar nu ar avea funcția.

  Comentariu by Mentalistul — 30 august 2022 @ 16:01

 5. https://www.libertatea.ro/stiri/interviu-cu-un-politist-antidrog-despre-cine-sunt-traficantii-de-droguri-si-cine-sunt-consumatorii-in-romania-4258984

  Comentariu by nabuco — 30 august 2022 @ 21:51

 6. https://www.replicaonline.ro/gandacii-din-spitalul-mangalia-starpiti-de-firma-fostului-general-spp-sucata-530958/

  Comentariu by nabuco — 2 septembrie 2022 @ 14:08

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress