Politica locală

26 august 2022

Toaletele de la Grădina de vară din Saturn, proaspăt renovată, arată deplorabil

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:20

Grădina de vară din Saturn și-a deschis porțile în acest sezon estival, întrucât turiștii nu au foarte multe opțiuni pentru divertisment în stațiune, aceasta fiind administrată de către Direcția de Cultură și Sport din Mangalia. Totuși, starea acesteia nu este una foarte bună, deși a fost reabilitată recent. Grupurile sanitare lasă de dorit.

Gradina de vară Saturn a fost redeschisă în acest sezon estival cu scopul de organizare a spectacolelor de divertisment, numai că toaletele acesteia arată ca în momentul construcției. Autoritățile locale nu par prea interesate de grupurile sanitare, grăbind deschiderea grădinii de vară pentru un venit în plus.

Unul dintre consilierii locali ai Mangaliei, Menabit Ozghiun, și-a exprimat părerea față de starea deplorabilă a grădinii de vară din Saturn, declarând: ”M-am bucurat când am auzit că s-a dat drumul la spectacole în Grădina de Vară Saturn. Turiștii nu au opțiuni pentru enterteinment în stațiune. Grădina de Vară este în administrarea Direcției de Cultură și Sport Mangalia. Am fotografiat toaleta pentru bărbați, din Grădina de Vară. Nu știu cum este toaleta pentru femei. Scaunele sunt … cine era cu mine mi-a spus că sunt făcute din scăunele de leagăn pentru copii, prinse de o scândură. Pentru un adult este incomod, nu încapi în acel scăunel. Mulți spectatori au stat pe niște scaune din plastic, insalubre, care erau depozitate pe margine. Pereții erau nevopsiți, pe alocuri reparați, cu gletul la vedere.

E un teren în aer liber cu niște scaune, ce este așa de greu de renovat? Starea asta este după 2 luni de renovare, ca să organizeze spectacole toată vara. Cu aceste toalete. Una este ce declară primarul și viceprimarul Mangaliei, alta este realitatea. Dacă citești declarațiile de presă ale Primăriei, toți locuitorii Mangaliei trăim precum în Monaco, suntem bogați și fericiți. În realitate, ne obligă să trăim într-o mizerie, ca în comunism, ori precum în epoca feudală, cu iobagi. Iar acum îi obligă și pe turiști, la aceeași mizerie”, a declarat Menabit Ozghiun, consilier local al Mangaliei.

Victor ROTARU, Replica vineri, 26 august 2022

8 Comments

 1. Județul acesta este blestemat cât timp Organizația Județeană PSD este condusă de binomul Stroe-Dumitrache. Am intrat în politică de pe stradă, fără să fi fost într-un partid politic până să ajung consilier local pe listele PSD. Nu am avut de ales, înainte de asta am fost timp de 1 lună în culisele lui Radu Cristian, timp de ajuns să mi se dezvăluie că singurul scop al camarilei lui Radu este jaful organizat. Știam că alegerile din 2016 au fost o vânzare din partea lui Stroe, când a fost pus candidat pentru PSD Mangalia un cal mort în persoana lui Bogdan Maganu, eu am intrat la „fără 5 minute”, imposibil să mai schimb ceva.
  Puteam intra la PNL, puteam intra oriunde mi-aș fi propus, dar am ales PSD pentru că la PNL nu ar fi fost nicio libertate și PSD era următorul partid puternic. La vremea aceea PSD era pe val, a câștigat 46% în alegerile parlamentare în Mangalia. Și totuși, cu câteva luni în urmă, a obținut 17% pentru CL și 11% pentru primar. Curat vânzare.

  Dar, am ajuns să îl cunosc bine pe Stroe.
  În perioada cât a fost guvernul PSD al lui Dragnea, majoritatea funcțiilor deconcentrate din județ au fost date de Stroe lui PNL și ALDE. A avut „grijă” de opoziție, pentru atunci când se va schimba guvernarea. Lui Stroe îi este mai bine cu PSD în opoziție, decât când PSD are puterea. După preluarea guvernării și a Consiliului Județean de către PNL, Stroe devine singurul pesedist din județul Constanța care poate obține funcții de la PNL, pentru că a fost cel care le-a vândut județul. Asta îl ține în putere la PSD, de neclintit. Nu este un personaj care poate câștiga alegeri pe județ pentru PSD, dar poate asigura că PSD nu câștigă în Constanța. Și în 2016 ar fi dat județul PNL-ului, dar PSD avea procentaj mare în toată țara și Stroe ar fi ieșit că e ultimul prost dacă la Constanța ar fi căstigat PNL alegerile.

  În anul 2020, Stroe-Dumitrache au vândut tot județul la PNL, mai puțin Năvodari unde au interese la Petromidia.
  La Consiliul Județean nu se aștepta Stroe să organizeze Horia Țuțuianu atât de bine campania, l-a dat jos în ultimul moment din candidatura pentru președinte CJC (Țuțuianu deja împânzise toată Constanța cu reclame outdoor) și s-a pus pe sine candidat, știind că nu va fi votat.
  La municipiul Constanța, Făgădău încă era cu 3% mai sus de Chițac. A făcut repede niște pliante cu pozele lui Făgădău și Stroe, împreună, astfel că a scăzut în procente candidatul PSD pe municipiu.

  La Mangalia, intenționau să mă elimine din PSD în ultimul moment, cum i-au făcut lui Iorguș în 2016, să nu existe un candidat cu șanse la PSD, ca să câștige Radu Cristian alegerile locale. Dar am fost atât de ferm contra politicii mafiote a lui Stroe, încât cu toate pupăturile lui nu am cedat sub nicio formă. Apoi, pentru că îl băteam pe Radu Cristian la voturi, i-a atras pe Moroianu și Leo Tănase de la Alde la PSD, în ideea că au făcut opoziție lui Radu și vor rupe din voturile anti-Radu, să nu se adune toate pe mine. Când au văzut că nu se rup voturile îndeajuns să câștige Radu Cristian, l-au scos pe Iorguș de la naftalină, fiind siguri că Iorguș va rupe 2.500 de voturi. Dar în realitate, între timp, din 2012 până în 2020, au mai murit peste 1.500 din votanții lui Ioguș. Îi băteam la vot, pe Radu și pe Iorguș, adunați. Votanții anti-Radu nu îl voiau nici pe Iorguș.
  Atunci, Stroe a venit cu lansarea candidaturii lui Murad. Am știut că va candida, am știut pentru ce va candida, tot scopul a fost să rupă voturile anti-Radu. Mutad era sprijinit de PSD, iar eu insistam că el candidează pentru beneficiul PNL. Și era adevărat. Deoarece Stroe vânduse alegerile lui PNL, asigurase că Radu va câștiga la Mangalia.
  Nu se așteptau să mă mișc atât de bine, a venit pandemia care m-a dat de gol și s-au prins. În timpul pandemiei a trebuit să acționez, fiind o stare excepțională n-am mai dat 2 bani pe alegeri și am organizat „Grijă pentru Vârstnici”. Până atunci, cei de la PSD și PNL mă persiflau privind candidatura mea, că nu am logistica și puterea să organizez o campanie. Erau cei de la PSD la fiecare 2 zile la Prana, să afle informații despre cum mă voi organiza, dacă am puterea să o fac, cu ce partid o fac. Au tot insistat cei de la PSD, trimiși de Stroe să afle ce planuri am, încât s-a ajuns și la lupte de stradă, au tăbărât pe mine. PSD Mangalia nu a crezut o iotă că aș fi capabil financiar și logistic de o campanie, dar Stroe făcuse un fix cu asta. Și s-a dovedit că nu degeaba, îmi cunoștea capacitatea din ce i s-a spus la București. Am candidat luptându-mă împotriva unei alianțe PSD-PNL, împotriva prim ministrului și Guvernului, care au facut campanie în timpul pandemiei doar unui candidat PNL din toată țara; am candidat împotriva unor milionari; împotriva notorietății lui Murad de la TV (de parcă venise să candideze Țiriac la Mangalia); împotriva tuturor celorlalte partide asmuțite împotriva mea.

  Fiecare să gândească ce ar fi făcut în locul meu. Fiecare să se gândească dacă ar fi fost în stare să ducă o astfel de luptă, să o continue până în prezent.
  Cine a mai fost în stare de o asemenea determinare pe baricade, când toate forțele politice și de influență sunt asmuțite împotriva lui. Poate rezista cineva la puterea pe care o cumpără banii lor? M-au tot denigrat pe aici că sunt băiet sărac și horopsit, că nu am bani de țigări, că trăiesc din pensia lui tata care e mort, și așa mai departe. Personal nu dețineam averi, pentru că mie nu îmi trebuie averi să trăiesc satisfăcut și fericit. Dar sunt capabil să fac afaceri, sunt capabil să strâng finanțe la nevoie, oricât este nevoie. Tocmai pentru că nu am apetitul acesta pentru averi.
  Deci… să se întrebe fiecare dacă ar putea face ce fac eu, dacă ar putea rezista cât timp am rezistat, dacă ar putea să fie un alt Ozzy.
  Politicienii se laudă „Voi face, voi drege, va fi numai lapte și miere, nu este nimeni ca mine, votați-mă!”. Asta e politica. Când o spun Radu, Iorguș, ceilalți candidați, nu dă nimeni ochii peste cap, le este acceptat deoarece este o manifestare politică. Se știe că nu sunt crezuți. Sunt politician de ceva vreme, dar când o spun eu dintr-o dată devine o laudă de sine, sunt atacat cu ideea asta. De ce? Pentru că este adevărat.

  Dar să ne întoarcem la vânzări politice: Cât timp Stroe-Dumitrache vor avea stăpănire pe Organizația Județeană a PSD, județul Constanța va fi vândut lui PNL. Doar dacă pe plan național PSD revine pe val și atunci pierderea alegerilor pentru PSD în județul Constanța implică debarcarea lui Stroe-Dumitrache.
  Dar dacă nu este înlăturat Stroe de la șefia PSD a județului, implicit și Mangalia va fi vândută, ca până acum. A fost vândută și când PSD a fost pe val; Mangalia este importantă pentru afacerile personale ale lui Stroe. Radu a dat 5% din ce a furat pesediștiloe
  PSD Mangalia nu are personalitate, nu are o locomotivă cum e Radu (din prisma candidatului care deține primăria), ori o locomotivă cum am fost eu pentru PER, partid inexistent în Mangalia în anul precedent alegerilor. În alegerile din 2020, locomotiva care a dat consilieri locali lui PSD a fost Murad. Care acum este la PER. Rămâne Murad în PER? Personal nu cred. Va candida la Mangalia? Nu cred. Atâta timp cât exist eu în joc.

  Fără candidatura lui Murad, pe vot anti-Radu îl băteam. Radu nu ar fi obținut 7.800 de voturi, nu s-ar fi apropiat de 6.000. Candidatura lui Murad a rupt votul anti-Radu în două. Plus că mulți l-au votat pe Radu contra Murad, să nu conducă un arab orașul nostru (adică mai străin decât Radu).

  De ce m-am retras? Pentru că era cât pe ce să le dau planurile peste cap. Am sperat sa recuperez voturi de ajuns să fie bătut Radu în alegeri, să nu aibă timp PSD să întoarcă armele.

  Dezamăgirea este că toți cei care m-au atacat în campanie au făcut-o fie complici pentru un interes, fie din ignoranță, fie din ciudă. Nu pentru că au ceva neapărat cu mine, e ciuda că cineva din Mangalia e capabil de lucrurile pe care le-am făcut. În loc să aprecieze, au preferat să dea cu pietre.
  Prin existența mea în alegeri, Stroe nu mai avea ce vinde și de aceea am fost inamicul pentru PSD Mangalia, și nu Radu.
  M-am retras, astfel nu eu am fost perdantul. Ci Murad. Dacă se retrăgea Murad în sprijinul meu, câștigam alegerile. Cu toată vânzarea lui PSD.

  Viitorul Mangaliei depinde de faptul dacă rămâne Stroe la butoane la PSD. Dacă rămâne, Mangalia va fi vândută de PSD, la fel ca în 2012, 2016, 2020.
  Dar poate reușim o strategie împotriva acestei vânzări.

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2022 @ 11:14

 2. https://www.replicaonline.ro/felix-stroe-de-mana-cu-mari-dragnea-in-cautarea-voturilor-primarilor-din-judet-video-530300/

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2022 @ 12:27

 3. Pt. #1
  Stroe e butonul, nu e la butoane, „agenturili” stiu de ce !

  Comentariu by nabuco — 27 august 2022 @ 13:05

 4. Pt 3: Like!

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2022 @ 13:09

 5. big like@3
  adevarul care ne zburleste parul

  Comentariu by wow — 27 august 2022 @ 13:17

 6. https://www.lucianvisa.ro/2016/05/06/
  +
  https://www.info-sud-est.ro/secretele-lui-felix-stroe-veteranul-afacerilor-postdecembriste-de-la-raja-la-sefia-psd-ii/

  Comentariu by nabuco — 27 august 2022 @ 13:30

 7. https://www.replicaonline.ro/ce-a-facut-o-romanca-dupa-ce-a-fost-lasata-fara-hartie-igienica-si-sapun-intr-un-hotel-de-4-stele-din-venus-530431/
  Traiasca si-nfloreasca OMD !

  Comentariu by nabuco — 28 august 2022 @ 22:48

 8. https://www.replicaonline.ro/exclusiv-scandal-urias-la-damen-mangalia-dupa-o-toxiinfectie-alimentara-in-masa-video-530454/

  Comentariu by nabuco — 29 august 2022 @ 9:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress