Mangalia – politica locală

20 august 2022

Cristian Radu, acuzat că vrea să interzică desfășurarea evenimentului Kurultai

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:15

Consilierul local al municipiului Mangalia, Menabit Ozzy, îl acuză pe primarul Cristian Radu, că vrea sa interzică desfășurarea evenimentului Kurultai.

„Primarul Mangaliei și consilierii locali din partidul său vor să interzică acest eveniment, cu câteva zile înainte de data la care trebuie organizat. Invitațiile au fost făcute pentru 500 de artiști și sportivi străini, vizele obținute, cazările contractate, transportul cu avionul plătit. Cheltuiala din partea Uniunii Democrate Tătare este de cca 400.000 lei, iar Consiliul Local Mangalia a alocat 10.000 lei. Acesta este parteneriatul în organizarea evenimentului, pe care vor să îl elimine din Agenda de Evenimente a Municipiului Mangalia, în următoarea ședință de Consiliu Local, cu următoarea motivație oficială:

„Nu dorim ca lipsa unei organizări ireproșabile din partea partenerului Primăria Mangalia să afecteze cumva frumusețea și însemnătatea cultural a evenimentului Kurultai.“

Deci… dacă era un eveniment urât, nu era o problemă pentru consilierii PNL. Dar pentru că este un eveniment frumos, primarul și ai lui vor să îl interzică în Mangalia.

Pentru că un lucru frumos este discriminat, pot să mă adresez Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării?

Sper să se răzgândească primăria până luni, când este ședința. Dacă cineva vrea să participe la ședința Consiliului Local, convocată online pentru data de 22 08.2022, să facă o cerere de participare la adresa secretariat@primaria.mangalia.ro. până mâine, sâmbătă 20 august a.c., ora 15:00. Altfel nu vă primește online în ședință.“, este mesajul Consilierului Menabit Ozzy.

M.P., A.F., Replica sâmbătă, 20 august 2022

editiadesud.ro

5 Comments

 1. Radu Cristian, acolo unde nu te pricepi, nu te băga!
  Să spui că evenimentul Kurultai nu are acceptul Muftiatului este ca și cum ai interzice un eveniment care prezintă cultura dacică că nu are acceptul BOR.
  Ce legătură are muftiul cu un eveniment sportiv-cultural? Nu am văzut pe muftiu să se exprime public privind un eveniment tătăresc, nu e atât de prost.
  Primarii vin și pleacă, tătarii vor exista în continuare în Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 20 august 2022 @ 20:04

 2. Mai zice primarul că o să facă un eveniment Kurultai cu alți parteneri.
  În primul rând: evenimentul este internațional. Este ca și cum ar spune ca organizează un alt eveniment Campionatul Mondial de Fotbal. Păi mai întâi că Primăria nu este FIFA. Kurultai are competiții sportive internaționale cu sporturi care fac parte din patrimoniul UNESCO. Trebuie să implici federații din alte țări, trebuie să ai arbitrii acreditați etc.
  Este la fel când insistă să treacă Geamia Esmahan Sultan în patrimoniul primăriei. Nu am văzut vreo biserică să fie în patrimoniul primăriei, pentru că nu se poate. Și ce fel de hoge ar avea primăria? Cei din Muftiat nu pot fi hoge decât în lăcașurile de cult ale Muftiatului.

  Atât de mare au ajuns prostiile declarate de primar, încât arată umilitor.
  Mai zice primarul că dacă Uniunea Democrată Tătară cheltuie 400.000 lei pentru eveniment, ca să facă cimitirul musulman din Mangalia. Cristiane, nu fii prost. Personal m-am oferit să sponsorizez construirea cimitirului (e nevoie de maxim 100.000 lei), dar Primăria a retras dreptul de folosință al terenului pe care îl avea Cultul Musulman Mangalia. Pe tatăl meu l-am inmormantat intr-un cimitir, acum în cadastru terenul fostului cimitir e trecut „teren arabil”, mormântul lui tata a ajuns pe câmp.

  Politica este politică. Dar Radu Cristian a depășit limitele și a atacat cultura și tradițiile unei comunități. Ceea ce nu se face în Dobrogea. Îi recomand să fie atent pe viitor. Viața e complexă și are multe aspecte.

  Comentariu by Mentalistul — 20 august 2022 @ 20:22

 3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02vcRuJKvm7f2kkTVoDrcz1j8LErPqtoNJqswGFFd3Zd3DVpifC5hSUrijS32ndyiRl&id=110031705736088

  Comentariu by Mentalistul — 20 august 2022 @ 20:28

 4. Cum sa interzică doar toti consilierii PNL au votat pentru desfășurarea Juruntaiului iar la bugetare a votat consiliera PNL Ali Leila ,Rușinică Primare ???

  Comentariu by Florin — 22 august 2022 @ 8:38

 5. https://www.replicaonline.ro/toaletele-de-la-gradina-de-vara-din-saturn-proaspat-renovata-arata-deplorabil-530150/

  Comentariu by nabuco — 26 august 2022 @ 11:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress