Mangalia – politica locală

20 august 2022

Convocatorul ședinței extraordinare a CL Mangalia din 22.08.2022

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:39

31 Comments

 1. O2zy, oare OMD inseamna si la Mangalea:
  „Orchestral Manoeuvres in the Dark” ?

  Comentariu by nabuco — 21 august 2022 @ 14:50

 2. https://mangalia.ro/index.php/2022/08/17/minuta-sedintei-de-dezbatere-publica-inregitrata-cu-nr-57588-12-08-2022/

  Comentariu by Mentalistul — 21 august 2022 @ 19:59

 3. Înțeleg frustrarea consilierilor PNL și PSD că ei nu por fi liberi așa cum sunt eu. Ei nu pot exprima propriile idei, nu pot face decât amendentele pe care le dictează Radu Cristian. Dacă nu aș fi vocal și liber, nu s-ar vedea lanțurile lor.

  Dar în realitate, consilierii PNL sunt liberi. Nu-i poate înlocui, pentru că nu mai sunt supleanți pe listă. Un supleanți împlinește 75 ani, nu știu dacă mai trăiește. Un altul s-a măritat și locuiește în Marea Britanie. Iar alți 2 lucrează la primărie, ar trebui să renunțe la salarii ca să fie consilieri locali. Asta e coada listei de candidați PNL pentru CL din 2020.
  Dacă 5-6 consilieri PNL și-ar da demisia, Radu pierde majoritatea din CL. Și se pot face alegeri anticipate.

  Să nu îmi spună mie consilierii PNL că nu au ce face, că ar avea mâinile legate! Pentru că nu este adevărat. Singura motivație cu care sunt ținuți în servitute la Radu, pentru toate ilegalitățile pentru care pot răspunde mai târziu, este interesul personal material, vreun avantaj pe care îl au.

  De aceea, îi consider vinovați, sunt complici pentru ca este o alegere personală, nu pentru că ar fi constrânși.

  Comentariu by Mentalistul — 22 august 2022 @ 8:51

 4. Ca politician, înțeleg că trebuie să te lauzi. Doar nu o să faci ca nea Spirache din Titanic vals și să spui alegătorilor să nu te voteze.
  Totuși mă simt dator să te pun puțin la punct. Revin la ședința din iulie când s-a renunțat la subvenție. Faptul că există o lege pentru asta nu e un argument valabil în acest an, când datorită războiului din Ucraina s-au dat la o parte toate legile din România și UE privind energia și ajutorarea populației și al firmelor. Cred că suntem primul oraș care a făcut acest lucru. Nu contest că trebuia făcut cândva acest pas. Dar când administrația n-are nicio soluție viabilă și a forțat debranșările masive și implicit lichidarea sistemului public de încălzire, voi cei din PER ați susținut acest lucru. În acest moment poți să-ți pui tu magneții să producă energie, că întoarcere la sistemul public nu mai este. Viitoarea mărire a prețului gigacaloriei, care se pregătește acum, va răpune și pe ultimii pătimași ai sistemului public de încălzire.

  Și acum te întreb, mai îți aduci aminte că ai depus un jurământ când ai intrat în CL ?
  Pentru consilierii celorlalte partide întrebarea mea ar fi inutilă.

  În filmul ședinței cu pricina m-a surprins și consilierul Iorguș. Dumnealui, cel care zicea că se retrage din politică (după ce își rezolvă problemele de afaceri legate de avizele primăriei – paranteza îmi aparține) vine cu două propuneri antagoniste. Prima zice că ar fi nevoie de un împrumut pentru a se monta pompe de căldură în centrale, care ar scădea masiv prețul gigacalorie. A doua a fost că ar trebui să le dăm oamenilor nevoiași ajutor pentru montarea de centrale termice de apartament. Din această dilemă nu puteți ieși, zise cândva Caragiale !

  Comentariu by lucian visa — 22 august 2022 @ 13:01

 5. https://www.cotidianul.ro/linguri-de-lemn-pentru-promovarea-romaniei/
  VS.
  https://www.romania-insider.com/spacex-launch-microsatellite-designed-romanian-high-schoolers

  Comentariu by nabuco — 22 august 2022 @ 13:08

 6. Pt 4: D-le Vișa, nu știu ce film ai văzut d-ta, dar s-a întâmplat asta în ședința CL (extras din procesul-verbal):
  《Se supune la vot amendamentul domnului Foleanu – introducerea unui articol suplimentar care să prevadă subvenționarea prețului pentru populația care nu se încadrează în prevederile următorului proiect de
  hotărâre – categoriile de persoane aflate în situații de vulnerabilitate, cu un preț de 500 lei/Gcal pentru populație, diferența fiind subvenție de la bugetul local și se respinge cu
  8 voturi ”pentru” (doamna Călin Maria, doamna Canea Larisa, domnul Dumitrașcu Laurențiu, domnul Foleanu Paul, domnul Marinescu Teodor, domnul Menabit Ozghiun, domnul Iorguș Zanfir și domnul Tanasă Neculai) și

  11 voturi ”abținere”

  (doamna Ali Leila, domnul Andrei Sorin, domnul Angelescu Dragoș, domnul Filip Dumitru, doamna Griguța Nicoleta, domnul Ioniță Dragoș,
  domnul Luca Lucian, domnul Moldovan Dănuț, doamna Stan Linica, domnul Toma Vasile și domnul Zbanț Iulian).》

  Dator cu niște scuze, nu te simți?

  Comentariu by Mentalistul — 22 august 2022 @ 15:42

 7. Pt. #4,#6
  Pana va lamutiti sunt altii care ne „bat in calorifere”:
  https://www.cotidianul.ro/dian-popescu-asta-este-tradare/
  🙁
  https://www.youtube.com/watch?v=sqjoaSPSIcg
  😉

  Comentariu by nabuco — 22 august 2022 @ 15:56

 8. Astăzi, în ședință:

  – cer să fie prezentat proiectul HCL nr.5, deoarece Codul Administrativ prevede ca inițiatorul să prezinte proiectul. În lipsa inițiatorului, trebuie să îl prezinte președintele unei comisii.

  – domnul Angelescu, în calitate de membru al comisiei (acolo Filip e președinte), intra peste toți și se apucă să prezinte proiectul HCL în plenul ședinței CL.

  – la un momentdat, Angelescu începe să bage aiureli care nu există în Referatele de Specialitate, nici în referatul inițiatorului. Angelescu, a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, ca și cum ar fi fost menționate în rapoarte și în referate. Iar proiectul HCL a fost votat, bazându-se pe aceste minciuni.

  Art. 321 – Fals intelectual
  Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

  Pentru asta a primit sentința Vrabie al Medgidiei.

  Comentariu by Mentalistul — 22 august 2022 @ 16:08

 9. Pt. #4
  https://www.replicaonline.ro/sotii-becheru-isi-ridica-un-nou-spatiu-de-cazare-in-mangalia-529754/

  Comentariu by nabuco — 23 august 2022 @ 12:05

 10. Pt.6

  La minutul 19 se vede cum s-a votat amendamentul Foleanu, adică cum ai spus tu. Apoi se vede cum s-a votat proiectul în varianta inițială. Și a fost unanimitate. Și asta a dus la debranșările masive. Și în viitor la distrugerea sistemul public de încălzire.
  Nu eu trebuie să-mi cer scuze. Ai votat un proiect care va afecta în sens negativ mii de cetățeni din Mangalia. Văd că te molipsești de la Radu.

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2022 @ 14:03

 11. D-le Vișa,
  V-ați pierdut rațiunea pe undeva?
  Să zicem astfel: Este un proiect care dă un ajutor de 10 lei tuturor. Vine un amendament care zice sa dam 50 de lei la toată lumea. Am votat amendamentul să dăm 50 de lei la toată lumea, dorind asta. Nu a trecut. Și acum ce ai vrea dumneata? Să votez împotrivă la forma inițială, să nu se dea nici cei 10 lei?

  Zici dumneata: Pentru că am votat să se acorde ajutorul pe care îl prevede legea că se poate da, din acest motiv se fac debransări. Și dacă votam invers, adică eram împotrivă să se acorde vreun ajutor, atunci nu s-ar mai debranșa nimeni, pentru că oamenii ar fi fost mulțumiți?

  E vreo logică în asta?
  Aștept scuzele în continuare!

  Comentariu by Mentalistul — 23 august 2022 @ 15:07

 12. Am mai fost o fază similară în mandatul trecut.
  Proiectul inițial zicea să se de 100 lei bursa de merit la elevi. Ceilalți am dorit să se dea 300 lei/lună bursa de merit. PNL a votat contra amendamentului de 300 lei, iar restul au votat contra proiectului inițial cu 100 lei, pentru că voiau 300 lei. Astfel că nu s-a adoptat nici 100, nici 300.
  Atunci am votat și pentru amendament, dar care nu a trecut. Am votat și pentru forma inițială, dacă nu a trecut amendamentul. Și atunci s-a trezit careva să mă acuze că am votat cu ai lui Radu. Helăăău!! Orbiți de politică uitați adevăratul subiect al HCL: sa se acorde niște ajutoare pentru căldură. Votul împotriva lui înseamnă că nu se aprobă acordarea acelor ajutoare.

  Da, se dau doar dacă se face un dosar la primărie. Da, Radu încearcă să își asigure voturile cu asta. Sa fii inteligent nu este să îți pui oamenii în cap că nu vrei sa primească ce le permite legea. Ești inteligent dacă găsești soluția să contracarezi abuzul primarului, care folosește bugetul local ca mită electorală, cu torturi, cu prime, cu ajutoare în alimente de la UE, cu pachete cadou pentru copii de Paște și Crăciun etc. Cum anihilezi asta?
  Toți, PSD, PNL, sunt complici la asta, îi votează toate nemerniciile lui Radu! Și dumneata te apuci să mă acuzi pe mine cu minciuni de manipulare și cu tâmpenii?
  Ce să vezi, din cauza mea se debranșează oamenii și dă faliment Goldtermul?!! Ești nebun sau te-au cumpărat! Noi avem 3 voturi. Ei au 16 voturi. Cum din vina mea? Cum vine asta?

  Bagi minciuni sfruntate pentru că te-a supărat altceva:
  Am afirmat și public, am afirmat și în ședință, că am analizat scopul primarului și acesta este să falimenteze Goldterm. Iar pentru asta, la iarnă o să îi prindă captivi pe oameni, că nu se pot debransa în sezonul rece și va mări prețul gigacaloriei la stele, cum a făcut în ianuarie. Omul nu se poate debranșa, dar ei pot mări cât vor, când vor.

  Faptul că spun adevărul, nu înseamnă că îmi doresc să falimenteze Goldterm. Va falimenta, fie că spun eu, ori fie că nu spun eu, va falimenta pentru că asta a pregătit Radu Cristian. Oamenii se vor trezi cu datorii de peste 10.000 lei, după ce vor ieși din iarnă. Unii oameni vor munci jumătate de an să își achite datoriile și penalizările.
  Te supără că spun acest adevăr? Vrei să îl țin ascuns?
  Nu d-tale îți scriau mame astă iarnă, că fiind mame singure muncesc sa întrețină 2 persoane, iar factura la căldura călâie a venit mai mare decât salariul pe care îl ia în mână. Că ar vrea să se debranșeze, dar legea nu ii permite, astfel e captivă intr-o situație în care primăria îi suge pentru nimic, tot salariul pentru 6 luni.
  Nu este singura persoană, ci zeci care mi-au scris. Și ce să le zic? Să mint pentru Vișa, să zic „Nu vă debranșați, că o să vină factura mai mică anul acesta!”. Din contră, anul ăsta vine dublu.

  Nu sunt eu cel care a generat acest necaz cu factura la căldură. Ci Radu Cristian. Nici rușii, nici statul, nici piața de gaze. Doar Radu Cristian.
  Te kci pe tine ca să faci mișto de mine cu magneții și cu ce nu mai poți sa înțelegi, dar ești cu asta un ignorant mai mare decât Radu.
  Am avut proiectul pentru cogenerare termică, cu bani de la guvern, când era Shaiddeh. A cumpărat primăria și 2 motoare electrice de la italieni, din cele 4 de pe proiect. Aceste motoare făceau căldură pentru 85% din populație și produceau și energie electrică. Și atunci, împreună cu toți hazlii care făceați mișto că e o prostie „cogenerarea termică”, că gazul e sfânt, ai făcut mișto la fel ca acum despre centralele cu inducție magnetică. Lumea a trecut la mașini electrice, iar matale tot insiști cu mocănița.
  Dacă se finaliza proiectil cu cogenerarea termică în 2018, asa cum era termenul, astăzi aveam căldură sub 200 lei/gcal, fără nicio subvenție. Dar deh, a făcut Vișa mișto de motoarele electrice și s-a intimidat Radu cu proiectul…?

  Știm toți cine este diavolul. Știm cine este vinovat pentru că Mangalia nu a progresat, ci s-a dus în cap. Și dta vii să mă acuzi pe mine? Ia ia-ți pietrele și dă în cap vinovaților, nu mai da aiurea în mine. Care este scopul tău cu asta? Te-ai vândut? Ori nu mai poți judeca rațional?

  Comentariu by Mentalistul — 23 august 2022 @ 17:04

 13. imi pare rau ca trebuie sa ma repet:
  https://www.lucianvisa.ro/2022/08/16/cristian-radu-obligat-sa-plateasca-2-milioane-de-euro-unei-case-de-avocatura/#comment-784420

  Comentariu by nabuco — 23 august 2022 @ 22:01

 14. “Niște soldați ruși au intrat într-un sat și au violat toate femeile, cu excepția UNEIA care i-a rezistat soldatului, l-a ucis și i-a tăiat capul! După ce soldații și-au încheiat misiunea și s-au întors în cazarmă, toate femeile și-au părăsit casele, adunându-și hainele rupte și plângând, cu excepția uneia! A ieșit din casă și a venit cu capul soldatului în mâini, privirea ei era plină de mândrie și a spus:
  – Credea că îl voi lăsa să mă violeze fără să-l omor sau să mă omoare?
  Femeile satului s-au uitat una la alta si au hotarat ca ea sa fie ucisa, ca sa nu fie mandra de cinstea ei si ca sotii lor sa nu le intrebe cand se intorc de la munca, de ce nu au rezistat ca ea! A fost atacată și ucisă. (Au ucis onoarea, pentru a trăi rușinea.)
  Acesta este cazul corupților din societatea noastră de astăzi. Ei ucid și izolează fiecare persoană cinstită, astfel încât să nu existe martor corupției lor.”

  Sursa:Panacea Epica

  Comentariu by Mentalistul — 23 august 2022 @ 22:35

 15. Like @14

  Comentariu by nabuco — 24 august 2022 @ 0:30

 16. Pt.11
  Eu discut de proiectul al doilea, cel referitor la prețul gigacaloriei și nu despre cel cu ajutoare. Ajutoarele trebuiau votate și erau la proiectul trei din convocator.

  Comentariu by lucian visa — 24 august 2022 @ 6:10

 17. Măi Ozzy, băiatule, ai mari probleme cu logica, comportamentul și chiar cu psihicul. Cum ai fost deconspirat și arătat la adevărata „valoare”,cum devii violent și grobian. Ești labil psihic și paranoic. Cei de lângă tine ar trebui să fie corecți și să ți-o spună mai des.

  Comentariu by Anonim — 24 august 2022 @ 7:52

 18. Probleme mari la băiatul asta

  Comentariu by Anonim — 24 august 2022 @ 8:03

 19. buna pilda
  ce e penibbil in politica romaneasca e votu asta pe liste de partid.toti consilierii locali depind de politica sefului.nimeni nu are nimic contra.voteza la ordin.atunci ma intreb ce cuta acolo?mananca si bani si timp.mai bine il imputernicesc pe sef si voteaza el in numele lor, al ramelor fara coloana

  Comentariu by wow — 24 august 2022 @ 8:27

 20. Pt 16: Sunt legate. Prețul de producție al gigacaloriei este același votat în decembrie 2021. În ianuarie m-am abținut pentru că nu am avut nota de fundamentare. PER au fost singurii care nu au votat prețul. Între timp, am obținut-o de la ANRE. Și din studiul fundamentării prețului am ajuns la concluzia că nu există an precedent pentru comparație în producția de energie cu CLU, iar Goldterm a pus un preț după cum a crezut, iar ANRE nu a avut ce să facă decar să-i creadă. Asta a fost în decembrie 2021.

  HCL de acum nu a făcut decât să aprobe prețul gigacaloriei pentru iarna 2022-2023, cel propus de Goldterm și aprobat de ANRE. Dacă nu se aprobă un preț, nu poți da căldură, ceea ce înseamnă că se întâmplă exact ce ți-e teamă dumitale.
  Nici prețul la Coca-Cola nu se schimbă din condei, ci cu o fundamentare de preț. Deci să nu votam un preț ar fi fost o nebunie, mai rămâne cum să modifici un preț. În calitate de consilier local nu pot face fundamentarea prețului la Goldterm și apoi să îi obțin aprobare la ANRE. Subiectul aici nici nu este modul cum producem energie termică (de fapt ăsta ar trebui să fie subiectul! Găsind o varianta mai ieftina scade prețul), ci despre faptul că oamenii plătesc un preț mare. Dacă lui Vișa nu ii plac motoarele electrice cu inducție magnetică, care trebuiau cumpărate 4 buc pentru a rezolva centralele termice din Mangalia, iar pe aici face mișto de mine cu ele, ce altceva se mai poate face? Ca până acum, subvenționarea prețului, ori o formă de ajutor la consumator. Ceea ce s-a dorit din partea noastră, dar nu a fost votat de majoritate.
  Astfel că prețul facturat pentru populație a fost votat să fie cel aprobat de ANRE. Ca să poată exista varianta a doua.
  Ceea ce ne aduce la ce am explicat mai sus, nu s-a votat amendamentul acela cu subvenție pentru prețul de producție (chiar fiind împotriva legii l-am votat), voiai să se piardă și ajutorul de căldură? Așa cum e el, după categorii de venituri conform legii? Cele 3 HCL sunt legate. Fără preț aprobat, nu pot fi făcute contractele. Goldterm falimentează. E prețul mare? Este o consecință a incompetenței lui Radu Cristian cu eșecul în a implementa proiectul de cogenerare termică. Am spus-o și în ședință. Probabil dacă nu existau de-alde Vișa care să facă mișto de centralele ecologice, cum sunt cele care erau în proiect de cumpărat, astăzi aveam un preț mic de producere a energiei termice. Dacă nu ar exista falsele acuze de genul că reproșați adevăratului vinovat pentru situație și acuzați pe cel care a prevăzut și a insistat cu cogenerarea termică, oamenii poate ar fi realizat că este un proiect care trebuie realizat și n-ar mai fi fost nepăsători.
  Ai ce ai semănat, d-le Vișa!
  Dar nici pe asta nu ai înțeles-o și dai cu pietre tot în mine, continuând modul kamikazo-masochist de a face mișto de ceea ce ar rezolva situația cu preț mare pentru căldura din casă.

  Repet, poate nu ai înțeles: Practic, nu pot fi vinovat pentru ceva pentru că nu am puterea votului, ca să determin pe primar sau pe Goldterm să facă altfel. Cat privește principial, de ce am votat prețul Goldterm, am facut-o pentru că este același preț aprobat în Decembrie 2021 și Goldterm trebuie să aibă un preț pentru a livra căldură. Prețul din Decembrie 2021 nu a fost reproșat decât de mine, predictionand ce se va întâmpla, dar locuitorii Mangaliei nu au avut vreo problemă cu el, nu s-a plâns nimeni primăriei că trebuie găsite soluții pentru reducerea costului de producție. Ba au trăit fără crăcnire cu poluarea arderii păcurii în centrale. Nici măcar aici, sub anonimat, nu s-a plâns nimeni în afară de noi, că este o hoție cu firma lui Buduru, care nu are autorizație pentru păcură sau CLU. Am făcut plângere, nu am până acum niciun răspuns.
  În calitate de consilier local am votat ca să existe furnizare de căldură și am votat subvenție, am votat și ajutoarele de căldură, așa cum pot fi ele date. Să ne imaginăm ca aș fi avut majoritate în CL și votam ceva în afara legii, acele HCL ar fi fost suspendate și Mangalia nu mai primea căldură de la Goldterm, Mangalia nu mai primea nici ajutoarele de căldură care pot fi adoptate.

  Încă aștept scuzele.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2022 @ 8:45

 21. Pt 17: Nu sunt drăguț cu cei care dau cu pietre aiurea, fără să gândească. Și dau fiecăruia ceea ce oferă.
  Dl Vișa ar fi putut mai întâi să întrebe, abia apoi să acuze. Să mă întrebe de ce am votat prețul de producție al gigacaloriei și as fi explicat cum am făcut-o mai sus. Dar în loc de asta, după propria judecată a ales să mă acuze de diverse, iar până acum sunt singurul pe care l-a acuzat de situația cu prețul mare la gigacalorie, de parcă este creația mea și de parcă aș avea puterea în primărie sau în Consiliul Local să îi determin să facă ce vreau eu.
  Consider că este o nesimțire această manifestare, să acuzi cu minciuni, neconforme cu adevărul. Fie este din ignoranță, ori fie este o acțiune de manipulare și propagandă de denigrare. Oricare ar fi, rezultatul este același, ataci pe cel care nu este vinovat de situație, ca să distragi atenția de la adevărații vinovați. Pentru fapta asta ai fi vrut să fiu drăguț și diplomatic? Nu sunt Isus Christos să întorc și celalalt obraz, cred în meritocrație.

  De ce nu văd aici vrei acuză față de Radu Cristian pentru situația cu prețul la Goldterm? Pentru eșecul proiectului cu cogenerarea termică, având bani alocați de la guvern? Chiar s-au cumpărat de la italieni 2 motoare din cele 4, ne-au dat în judecată pentru banii care nu s-au plătit. Nu știu și nu ne spune nimeni unde sunt, dacă s-au returnat etc. Și nu întreabă nimeni în afară de mine.
  Și tot în mine dați cu pietre? De ce?

  Era drăguț și diplomatic să fiu întrebat ca la judecată: Ai făcut fapta cutare? De ce ai votat în felul acela? Și la fel de drăguț și diplomatic as fi răspuns. Dar tot ce am primit a fost o condamnare și o ardere pe rug, fără să conteze adevărul, pentru că ăsta a fost tot scopul: să fiu denigrat.
  Eu reacționez, iau pietrele care se aruncă în mine,fiind nevinovat, și le trimit înapoi. Ca să înțeleagă și făptașul ce face.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2022 @ 9:06

 22. Și încă o chestiune:
  Spre deosebire de ceilalți consilieri locali, așa cum am insistat cu cogenerarea termică să fie soluție pentru viitor, ca să avem cost mai mic în producția de gigacalorie, ca să avem producție ecologică, să avem și energie electrică produsă (pe care o băgam în sistemul național, așa cum o bag acasă de pe fotovoltaice)… tot așa am venit cu o soluție pentru cetățean. Este același lucru cu cogenerarea, dar la scară mai mică.

  Care este necazul? Prețul mare la gaze, cică, deci preț mare pe gigacalorie la Goldterm. Nu aș fi vrut sa se ajungă în această situație, de-asta am insistat cu cogenerarea. Dar s-a ajuns.
  Dacă falimentează Goldterm din voința lui Radu, dacă prețul e prea mare, ce faci dumneata pe plan personal? Stai și faci frigul? Plângi lângă sobă ca va pica drobul de sare în capul pruncului?

  Da, presupune sa îți schimbi caloriferele de fonta din casă. Da, presupune sa tragi niște țevi. Da, presupune o centrala termica (cu magneți sau cum o fi). Și dacă îți pui centrala pe gaze, prețul la gaz pentru consumul casnic este mai mic decât la consumul industrial (prețul plătit de Goldterm), mai sunt și pierderile pe traseu pe care le plătește tot clientul Goldterm. Acum ești în situația de la plăti 10.000 lei la Goldterm, în iarna aceasta, ori să îți pui centrală și calorifere cu banii aceștia. De preferat este să existe centrală de bloc, poate cu situația asta învață și oamenii că au vecini.
  Eu am propus înainte să o facă Năvodari, ca aceste costuri să fie suportate din bugetul local, atât la blocuri, cât și la case, fără discriminare. Dacă ai inteligența să pui o centrală ecologică, costul va fi mai mic decât pe gaze. Aici nu este vorba de bani, ci de organizare. Și reacția gen Vișa este că nu are chef de un asemenea disconfort, să își pună centrală și calorifere.
  Dar alternativă este asta: fie plătești lui Goldterm sume din ce în ce mai mari, pentru că vor fi debrasari; ori fie faci frigul.
  Poate nu este corect ce prezint, poate nu este soluția cea mai bună, dar discut și sunt deschis la discuții.

  Trebuie să conștientizați un lucru: sunt singurul consilier local care aduce în discuție căldura de la iarnă, sunt singurul care atentioneaz populația sa își facă dosar pentru ajutorul de căldură, sunt singurul care discută public acest subiect. Și pentru că o fac, nemaiexistand altcineva, vă aruncați frustrarea pe mine, v-ati apucat să mă acuzați pe mine în mod incorect, doar pentru că cei vinovați de această situație nu sunt prezenți să îi acuzați.

  Zici D-le Vișa: „Pentru consilierii celorlalte partide întrebarea mea ar fi inutilă.”
  Și cu asta, gata?! Asta e dreptate? Asta este lașitate! Să îi lași să fie ticăloși liniștiți, iar pe mine să mă arzi pe rug, pentru că îmi pasă de oraș. De-asta este inutil, pentru că accepți să fie inutil.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2022 @ 9:36

 23. cum spuneam traim intr o societate dereglata.
  ex un bugetar , sa zicem politist ca tot se plang, iese la pensie.pe la 40 -50 de ani.cu o peensie , atentie , mai mare decat media salariilor primite de a lungul carierei.paradox romanesc.esti mai bine platit sa stai acasa.asta in cazul in care stai.si nu te angajezi iar la stat 🙂
  si va primi aceasta pensie , mai mare decat salariul inca vreo 20 de ani, in conditiile in care sistemul de pensii romanesc se spune ca e bazat pe contributivitate.unici in europa daca nu in lume.
  si local, bugetarii din primarie numai la binele urbei nu se gandescmintea le sta doar la salariu sporuri spagi.exemplu?se strica trotuarul de pe 1 decembrie.clar ca nu va mai fi ca inainte nu de alta dar e dovedit ca e imposibil in romania.deci se fac santuri si se aga tevi.nici un destept platit cu bani grei de noi nu s a gandit ca daca tot sapa pentru tevi sa bage si o teava prin care sa traga si cablusrile alea care ne dau aer de jungla?aaa n au primit spor si pentru asta.inteleg

  Comentariu by wow — 24 august 2022 @ 13:02

 24. Mandatul acesta, consilierii PNL sunt într-o situație favorabilă. Chiar dacă au semnat demisia cu data în alb, condiție să-i pună Radu pe lista de candidați, la CL.
  Primii 9 consilieri de pe lista au renunțat la a fi consilieri locali, prin hotărâre judecătorească, să poată urca din coada listei cei care sunt acum.
  Plus 10 consilieri în funcție, au mai rămas cu 5 supleanți. Unul are 75 de ani, unul s-a mutat definitiv în UK, iar alții doi lucrează la primărie.

  Deci nu are Radu cum să-i înlocuiască. Dacă vor să aibă coloană vertebrală, sunt liberi să facă ce vor. Pot să își impună voința. Ceea ce se întâmplă este cu acceptul consilierilor locali, nu se pot ascunde după faptul că ar fi forțați de Radu. Sunt complici, la fel de vinovați ca Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2022 @ 15:59

 25. Pt. #16, #20
  https://www.cotidianul.ro/seful-diplomatiei-ue-va-trebui-sa-induram/

  Comentariu by nabuco — 24 august 2022 @ 18:31

 26. Pt 25: Ai dreptate. În caz de calamitate, de război etc., dacă îți pică sistemul centralizat, mor de frig toți. Adevărat este că și dacă pica energia electrică, faci frigul. Dacă ai baterii de încărcare poți fi total independent în a avea căldură și energie electrică.

  Despre efortul financiar la care ar fi supusă populația:
  Anul trecut, Radu Cristian a cumpărat păcură de vreo 20.000.000 lei. Și a dat subvenție vrei 10.000.000 lei. Asa am auzit, dar nu am verificat.
  Dar calculez așa: dacă atunci când era 500 lei gcal, din care 300 lei subvenția, iar totalul subventiei a fost 12.000.000 lei, la noul preț de 834 lei ar fi fost 600 lei subvenția ar fi cumulat cca 20.000.000 lei, presupunând ca mai scade consumul din economie.
  Este o cheltuială pe subvenție de 20.000.000 lei pentru 7.000 de locuințe racordate. Asta înseamnă aproape 3.000 de lei per locuință, în fiecare an. De banii aceștia nu își pune fiecare centrala ecologică. Dar toți banii adunați pe o scară de bloc pot cumpăra o centrală de scară. Plus ajutorul de la stat pentru achiziția de centrala.

  Centralele termice de la ANL au fost predate Asociației de Locatari, nu mai sunt ale Goldterm. Centrale la fiecare scară. Același fochist, dar angajat de asociație. Preț diferit la achiziția de gaz, pentru că e consum casnic și e preț de en-gros. Iese mai ieftin per locuință. Și unde se încadrează, primesc și ajutorul pentru căldură, ajunge la 50%-60%.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2022 @ 18:55

 27. cont. @25
  https://www.libertatea.ro/stiri/apele-romane-anunta-ca-rezerva-de-apa-este-in-scadere-si-face-apel-la-populatie-strangeti-apa-de-ploaie-4253559

  Comentariu by nabuco — 24 august 2022 @ 22:45

 28. L-AM ÎNHUMAT PE TATA ÎN CIMITIR ȘI L-AM GĂSIT PE UN TEREN AGRICOL AL PRIMĂRIEI

  Când l-am înmormântat pe tatăl meu, l-am înhumat în cimitirul musulman aflat în proprietatea Comunitatea Musulmană Mangalia.

  Povestea începe cu anul 2012, când Comunitatea Musulmană Mangalia a primit în folosință gratuită, prin HCL, un teren în suprafață de 2,5 ha, pentru înființarea unui cimitir musulman. Primarul Radu Cristian nu a semnat niciodată contractul de comodat, nu a respectat acel HCL nr.99/2012.
  În baza acestei HCL, Comunitatea Musulmană Mangalia a început construcția cimitirului și din anul 2017 au început inhumările.

  În anul 2019, primarul Radu Cristian inițiază HCL pentru revocarea dreptului de folosință gratuită al terenului, de către Comunitatea Musulmană Mangalia, adică abrogă acel HCL din anul 2012. Cu alt articol din respectiva HCL, preia acel cimitir la primărie. Practic, terenul s-a întors în patrimoniul municipalității. În anul 2020 am cerut extras de carte funciară, terenul este intabulat cu funcțiunea de „teren agricol”.
  Nu l-au mutat pe tata dintr-un cimitir pe un câmp, ci cimitirul în care era îngropat tata a fost desființat, prin revocarea dreptului de folosință al terenului, astfel a ajuns pe un teren agricol. Dar este același lucru.

  În Regulamentul Cimitirelor Musulmane, art.5, alin.(1):
  Cimitirele musulmane aflate în administrarea municipiului Mangalia, prin Direcția Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice sunt:
  – Cimitirul situat pe strada Demetrios Callatianul.
  – Cimitirul situat pe strada Oituz, nr.9.

  Aliniatul (2) prevede că sunt interzise înhumarile în cimitirul din strada Demetrios Callatianul. Deci, conform Regulamentului, musulmanii pot înhuma o rudă doar în strada Oituz, nr.9.

  Dar pe strada Oituz, nr.9, nu există niciun cimitir legal, nu există autorizație sanitară, nu există autorizație de funcționare, acolo este teren agricol. Și totuși, primăria încasează taxă de concesiune pentru fiecare mormânt, pe un teren pe care nu se află niciun cimitir. Musulmanii din Mangalia au fost induși în înșelăciune, să își îngroape rudele într-un teren agricol, fiind mințiți cu o HCL că acolo se află cimitir.
  Pentru că nu există cimitir legal, nici mormintele nu sunt protejate împotriva profanărilor cu legea 102/2014, privind cimitirele.

  Din anul 2019, insist cu rezolvarea acestei probleme. Am făcut adresă Primăriei Mangalia, în care am întrebat unde pot îngropa o rudă decedată. Mi-au răspuns că legal nu am unde, că într-adevăr în strada Oituz nu există un cimitir legal. Dar HCL prevede că există un cimitir și trebuie să îngrop acolo. Astfel suntem obligați să ne îngropăm rudele în câmpul primăriei.

  Cu o altă adresă, am întrebat și pe Muftiu unde pot să îngrop legal o rudă în Mangalia. M-a chemat la muftiat să îmi spună că să tac. I-am răspuns ca este datoria lui legală și morală să ceară primarului Mangaliei rezolvarea acestei probleme. Nu mi-a răspuns niciodată la solicitarea înregistrată legal.

  Dacă tac, dacă nu tac, realitatea nu se schimbă singură, musulmanii din Mangalia sunt constrânși în continuare, prin minciună, să ne îngropăm rudele pe câmp, lucru care este împotriva legii.

  În anul 2020, primăria a început demersurile de înființare a unui alt cimitir municipal, ortodox, pe o suprafață de 4 ha, gard în gard cu terenul agricol din strada Oituz, nr.9, în care sunt îngropați musulmanii. Am făcut amendamentul în ședința CL, sa se extindă proiectul și pe terenul în care sunt înmormântați musulmanii din Mangalia, atunci când trag apă și canalizare la cimitirul ortodox, să tragă și la cimitirul musulman, pentru că ne plimbăm tot orasul pana la cimitirul vechi (plin) să ne spălăm morții; atunci când trag alimentare cu energie electrică de la noul trafo pe care îl înființează, să tragă un cablu și la cimitirul musulman, pentru că iarna facem gropile pe întuneric. Mi-au răspuns arogant și au votat împotrivă.

  Astăzi, în continuare, tatăl meu este îngropat pe un teren agricol al Primăriei. În anul decesului, l-am îngropat într-un cimitir, am primit și chitanță.

  Comentariu by Mentalistul — 25 august 2022 @ 8:49

 29. https://www.cotidianul.ro/abundenta-s-a-sfarsit-sacrificii-pentru-5-10-ierni/

  Comentariu by nabuco — 25 august 2022 @ 21:44

 30. abundenta s a sfarsit!
  deficitul bugetar al romaniei este cel mai mare din europa
  cum lupta guvernul sa reduca deficitul?
  majoreaza lefurile bugetarilor.populism nu ieftin ci scump.pentru noi.
  cu motivatii puerile .pentru prosti.

  Comentariu by wow — 26 august 2022 @ 15:51

 31. Pt. #30
  Sa scriem cat mai avem timp pe blog …
  https://www.cotidianul.ro/armata-cumpara-sisteme-portabile-pentru-razboi-informatic/
  😉

  Comentariu by nabuco — 26 august 2022 @ 16:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress