Politica locală

7 august 2022

Consilierul Menabit: Mamaia și Constanța atacate mediatic de dezvoltatorii care s-au mutat în Neptun-Olimp

Filed under: PER — lucian visa @ 12:03

Consilierul local din Mangalia, Menabit Ozghiun, a ieșit la atac și lovește în dezvoltarii imobiliari care și-au mutat afacerile în Neptun-Olimp. Politicianul spune că stațiunea Mamaia și Primăria Constanța nu sunt atacate mediatic de bulgari, greci sau turci, ci chiar de dezvoltatorii imobiliari.

”Stațiunea Mamaia și Primăria Constanța nu sunt atacate mediatic de bulgari, greci sau turci. Ci de de dezvoltatorii imobiliari care s-au mutat la Neptun-Olimp. Primarul Constanței, Virgil Chițac, este atacat de Primarul Mangaliei, Radu Cristian. Miza sunt profiturile de milioane de euro din investițiile imobiliare. În stațiunile din sudul litoralului, care aparțin administrativ de municipiul Mangalia, s-au eliberat deja 21 certificate de urbanism pentru construcția de blocuri rezidențiale (numite aparhoteluri în promovare) de 7-10-12-15-16-17-21etaje. Încă nu au obținut autorizațiile de construire, dar dezvoltatorii deja au scos la vânzare apartamentele și rețelele de socializare au fost invadate cu reclame pentru a investi într-un apartament la Neptun-Olimp, se prezintă că ar fi investiții care aduc anual bani”, a spus Menabit Ozghiun.

Primarul Radu Mazăre organiza carnavaluri și înființa cluburi în Mamaia, iar turiștii care veneau în cele 6 stațiuni turistice ale Mangaliei au migrat la Mamaia

”Ca să fie convinși cumpărătorii că investiția aduce anual bani, stațiunile Mangaliei trebuie prezentate ca fiind o destinație turistică căutată, mai frumoasă decât Ibiza sau insulele din Grecia. Litoralul românesc atinge în fiecare an cam același număr de turiști, fie pandemie sau nu. De aceea, în anii 2000, cele 6 stațiuni ale Mangaliei au fost sabotate pe timpul când Adrian Năstase era premier, Dan Matei Agathon era ministru și Zanfir Iorguș era primarul Mangaliei. Au fost interzise la funcționare cele 38 de discoteci pe care le aveau stațiunile și muzica la beach-baruri a fost interzisă muzica după ora 19:30. De aceea, nici Liberty Parade nu s-a mai organizat la Venus și s-a mutat în Vama Veche pentru 3 ani. În același timp, primarul Radu Mazăre organiza carnavaluri și înființa cluburi în Mamaia. Astfel, turiștii care veneau în cele 6 stațiuni turistice ale Mangaliei au migrat la Mamaia, a început dezvoltarea imobiliară. Un tun imobiliar pentru dezvoltatori, de moment, dar un dezastru pe termen lung pentru Mamaia. Industria hotelieră nu a mai fost profesionistă, s-a instaurat practica japcăi, fiecare a vrut tun pentru sine: de la proprietari de magazine la concesionari de plaje, de la patroni de cluburi și restaurante la proprietari de apartamente. Practic, aceeași strategie se aplică în prezent, dar pe invers. Mamaia este sabotată, iar în articolele de presă plătite de dezvoltatori sau de către primăria Mangalia, aflăm ce servicii minunate se oferă la Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn.” a mai declarat Menabit Ozghiun.

”Am urmărit emisiunea Starea Nației, au ajuns dezvoltatorii imobiliari și la Pătraru. Titlul emisiunii este „Litoralul nu este Mamaia” sau ceva de genul. Toată emisiunea ne povestește ce urât și câtă nemernicie este în Mamaia, iar stațiunile Neptun-Olimp sunt prezentate că au servicii de calitate la nivelul Ibiza, Creta sau Antalia. Și că a discutat cu specialiști și că este bine de investit într-un aparthotel, că mergi în vacanță ca în Monaco și toată vara faci bani. Deci… dacă au acaparat emisiuni audio-vizuale, de rating, bugetul pentru social-media depășește și pe cel al campaniilor electorale. Miza este în valoare de sute de milioane de euro”, a completat consilierul.

Nici nu începuse sezonul când în media se promova că Mamaia e goală

”Pădurea Comorova este defrișată pentru investiții, apar giganturi imobiliare în mijlocul copacilor, care în câțiva ani vor dispare pentru extinderea acestor investiții.

Este mult de povestit, astăzi transmit primarului Chițac la Constanței să nu îi mai caute pe denigratorii Mamaiei pe la bulgari, greci, albanezi, croați, turci, articolele de presă sunt plătite de dezvoltatorii imobiliari care construiesc blocuri în stațiunile Mangaliei și de primarul Mangaliei, Radu Cristian. Blocurile construite de dezvoltatori în Mamaia au parcări, nu plătesc taxa de parcare pentru stațiune. Dar subiectul în presă a fost despre cât mare este taxa de parcare, că din această cauză nu ar mai veni turiști în Mamaia. Nici nu începuse sezonul când în media se promova că Mamaia e goală. În același timp, primarul Mangaliei suspendă taxa de parcare în stațiuni. După ce s-a chinuit 3 ani la rând să implementeze o mafie a parcărilor. Ca fapt divers, Consiliul Local Mangalia nu a înființat nicio parcare cu plată în tarif orar, în stațiuni sau în oraș. Se taxa ilegal de către o firmă de păcănele din Constanța. A venit Curtea de Conturi la sesizare si a dispus că nu se poate încasa taxa de parcare acolo unde nu sunt înființate parcări, HCL cu inventar, așa cum prevede Regulamentul Parcărilor. Primarului Mangaliei nu-i pasă de astfel de ilegalități, are procurori și judecători în puterea plicurilor sale, lunare. A ales momentul pentru suspendarea colectării taxei de parcare în stațiuni (care apropos, era 5 lei/oră, nicidecum 3 lei/oră, cum a declarat în comunicate) să fie parte din atacurile la adresa primarului Constanței. Amândoi primarii sunt de la PNL.” a mai adăugat consilierul.

Toate acțiunile primarului Mangaliei sunt contra Mamaia

”Toate acțiunile primarului Mangaliei, în complicitate cu dezvoltatorii imobiliari cărora le-a dat certificate de urbanism pe bandă rulantă, sunt contra Mamaia, indirect contra primarului Virgil Chițac. Pe care l-a prins că nu cunoaște administrație publică. Un primar care nu cunoaște administrație publică ori nu are în preajma sa o echipă care să cunoască administrație publică, pierde administrarea orașului.

Primarul Mangaliei a inițiat dezvoltatorilor imobiliari PUD în regim de urgență, care au trecut prin Consiliul Local cu viteza luminii, a modificat nelegal PUG, a ridicat interdicția de construire în zonele în care primăria nu a cadastrat, nu a intabulat terenurile. Adică să se poată construi în pădurea Comorova. Așa cum Primaria Mangalia este în servitute pentru dezvoltatorii imobiliari, care au venit cu sarsanalele cu șpăgi (se spune prin primărie), așa a fost și Garda de Mediu Constanța, care nu s-a sinchisit la protestele societății civile și ale ecologiștilor.

Consilierii locali ai Partidului Ecologist Român (PER Mangalia) au inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliul Local, privind demararea procedurilor administrative în vederea identificării concrete a suprafețelor de teren situate în Pădurea Comorova din Municipiul Mangalia, Județ Constanța, ce pot face obiectul unei hotărâri a consiliului local privind aprobarea trecerii din domeniul privat al Municipiului Mangalia în domeniul public al Municipiului Mangalia, precum și cuprinderea acestora în Registrul local al spațiilor verzi al Municipiului Mangalia. A trecut demult termenul legal prevăzut în Codul Administrativ pentru a fi pus pe Ordinea de Zi, spre dezbatere și aprobare. Primarul refuză acest proiect HCL, care ar reglementa și ar termina cu acest El Dorado imobiliar din pădurea Comorova.

Consider că este bine să se dezvolte stațiunile Mangaliei. Să se dezvolte turismul. Dar rezultatul unei astfel de dezvoltări imobiliare, cu blocuri în stațiuni, îl vedem la Mamaia și la Năvodari.” a conchis Menabit Ozghiun.

V.S., Replica 07.08.2022

8 Comments

 1. Indiferent ce auzim în media, la Neptun pe strada principală, în timpul săptămânii, există suficiente locuri de parcare gratuită.
  De asemenea, turiștii nu sunt din cei cu bani de Mamaia.
  În plus https://www.replicaonline.ro/jale-in-sudul-litoralului-ruta-ocolitoare-pentru-evitarea-aglomeratiei-528134/

  Comentariu by lucian visa — 7 august 2022 @ 12:06

 2. https://www.libertatea.ro/stiri/foto-reactia-unui-clujean-cand-a-vazut-cat-a-ajuns-sa-coste-o-portie-de-paste-in-vama-veche-unele-preturi-au-ajuns-astronomice-4235745

  Comentariu by nabuco — 7 august 2022 @ 19:47

 3. Pe stilul ăsta, predictionez ce va fi cu turismul în stațiunile noastre. Oricum le trebuie un reset și hotelierilor noștri. Tuturor! Cu Murad în frunte. Oricât de coleg de partid îmi este, eu nu agreez circul ăla de la Olimp, pentru că atrage un profil de turist la care prinde circul ăla. Calitatea show-lui e de Album Duminical de pe vremea lui Ceaușescu.

  Le trebuie hotelierilor un reset. Vor intra forțat în competiție cu aparthotelurile. Dacă nu își redefinesc serviciile, hotelurile vor falimenta. Magazinele vor fi oricum interzise, alimentare sau non-alimebtare, vor fi permise doar în hoteluri și în blocurile rezidențiale- adică construcțiile de 10-21 etaje, numite aparthoteluri. Acolo vor fi și Mega Image, și Profi, și Carefour Express. Vor fi și magazine, și restaurante, și păcănele, și clătite, și fast-food, ca la Mamaia-Sat. Mangalioții care au actualele magazine vor dispare. Dacă ai terenuri proprietate, vor fi asaltați de către dezvoltatorii imobiliari să le vândă, să se construiască blocuri în loc.

  Din punctul meu de vedere, zona Olimp o sa devină un fel de Mamaia-Sat sau Nesebar. La început, 2-3 ani a fost satisfăcător, acum și acelea suferă.

  Zilele următoare o să prezentăm propuneri în dezbateri publice deja publicate de primărie, o să inițiem proiecte HCL menite să dezvolte economic orașul nostru, să aibă oamenii din ce trăi decent, să aibă oportunități de business.
  Sunt convins că nu vor fi acceptate de cei care conduc primărie, ori nu vor fi votate în CL de către consilierii PNL și PSD, care la ultima ședință au votat împotriva unei cerințe dintr-un proiect european. Am avut mai multe amendamente, utile pentru Mangalia, dar PNL și PSD au primit ordin de la Radu să voteze împotriva la tot ce propun. Ca să verific, am găsit o omisiune a unei condiții importante dintr-un proiect european și am propus conform cerinței proiectului. Ei au votat împotrivă. Acum proiectul e blocat, ori poate fi blocat la o sesizare. Mi-au confirmat (pentru a câta oară?) că ei votează ca orbetele, fără să știe ce votează, la ordin.
  Aceste propuneri pe care am să le fac sunt din planul de dezvoltare economică pe care îl propun. Fiecare va place sau nu. Sunt propuneri pentru care noi ne străduim să fie aduse la consecință. Așa cum Perfect Tree nu se mai ocupă de spațiile verzi și acum sunt îngrijite de către angajații primăriei de la GUSUP, așa cum iluminatul public a ajuns in regie proprie, astfel cum transportul public local a ajuns în regie proprie.
  Vom face publice aceste propuneri, le vom promova în media. Dacă administrația le refuză, își asumă că vrea să țină locuitorii Mangaliei în sărăcie.

  Comentariu by Mentalistul — 7 august 2022 @ 22:43

 4. https://www.ordinea.ro/fostul-viceprimar-din-agigea-conduce-o-comisie-care-ar-putea-sa-stearga-furtul-de-plaje-si-faleze-scrisoarea-deschisa-a-unui-jurnalist/

  Totul a plecat de la mafia pe care a instaurat-o primarul din Limanu, Daniel Georgescu. M-a surprins, nu îl credeam capabil de așa ceva. Oricum, răutatea interioară a omului se amplifică atunci când deține putere. Această răutate din caracter face ca oamenii să ajungă să îl urască. Papa la Șoni, de 26 ani în Vamă – a fost abuzat până s-a enervat și a demolat locația, a plecat. Amfora – a făcut toate mizeriile posibile acelei locații, omul a demolat amfora care devenise simbolul Vămii și a plecat; ARCA, unde se adunau rockerii – a demolat și a plecat, după atâția ani de istorie. Și tot așa…
  În schimb ce are dl.Georgescu? Din cauza lui, a venit statul și a intabulat tot terenul acela pe care se află Unbar, Amfora, Yuva, …Plaja de Carte, Oasis etc. Iar la Unbar, constatat ridicat fără acte, s-a intabulat în proprietatea statului și clădirea barului.
  La Aquamarin, controalele de resort au constatat că este construit pe plajă, pe domeniul public al statului.
  La Frontera, a venit ISC și a constatat că autoritățiile de construire au fost nelegale, s-au constatat și niște infracțiuni acolo, autorizațiile sunt anulate și vom vedea ce urmează.
  La Hagieni, unde construiește conac în asociere cu Ionescu, sunt alte cercetări penale.
  Practic, omul care m-a numit interlop pentru că așa i s-a năzarit lui, care a dus vorba peste tot că aș face parte dintr-o rețea internațională de crimă organizată , s-a dovedit că el însuși este un hoț, care fură bucăți din țara noastră. Hoțul de țară este imediat după pedofili, în topul celor mai urâți hoți de către interlopi.

  La Corbu, la fel. Au fost dovedite ilegalitățile în construcții și furtul din domeniul statului, de la MApN. Acolo trebuia să fie așezată artileria de coastă in caz de conflict, care să țină navele rusești la distanță, să nu poată ataca radarele NATO care dirijează rachetele din scutul de la Deveselu. Punct militar strategic. De aceea a fost corpul de control al primului ministru. Dacă nu izbucnea conflictul din Ucraina, treaba mergea mai departe.

  La Năvodari. La Agigea.
  Stațiunile Mangaliei au fost lăsate la urmă, trebuie o atenție specială.

  Iar acum, mafioților politico-economici le-a trecut prin cap să facă o comisie care să legifereze furtul de țară. Crezând că astfel pot scăpa de dosarele penale.

  E atâta mafie în țara asta și atât de puțini oameni cu curaj, care să știe a lupta, încât de vreo lună nu-mi dă pace gândul că mai bine mă duceam și băgam banii să fac un resort în Zanzibar, unde e sezon tot anul. Să trăiesc într-o climă plăcută, într-un fel de paradis al naturii. Iar oamenii vin în turism și pleacă, exact ce trebuie să nu îmi strice careva ZEN-ul. În loc de asta, stau și mă lupt cu alde Radu Cristian sau alți nemernici. Pentru cine? Pentru niște masochiști care aleg sclavia de fiecare dată? Iată că nici eu nu mă difer prea mult, în loc să aleg o viață de boem la tropice, sunt încă aici și mă lupt să deștept mangalioții ca să își vrea libertatea.

  Dacă se întâmplă astfel de mizerii, dacă se legalizează corupția, dacă instanțele albesc pe hoții de țară, mă duc frumos pe insulă în Zanzibar. Masaii ăia au legi mai drepte și sunt mai civilizați, au principii mai sănătoase.

  Comentariu by Mentalistul — 9 august 2022 @ 8:05

 5. https://www.replicaonline.ro/mangaliotul-liviu-scarlat-pe-lista-rusinii-a-anaf-cu-datorii-de-milioane-la-stat-528338/

  Comentariu by nabuco — 9 august 2022 @ 11:10

 6. Pt. #4
  https://www.cotidianul.ro/ccr-si-academia-romana-au-devenit-principalele-sustinatoare-ale-plagiatului/

  Comentariu by nabuco — 9 august 2022 @ 11:47

 7. https://www.stiripesurse.ro/mohammad-murad-catre-premier-mafia-imobiliara-din-constanta-este-condusa-de-procurori_2506360.html

  Când găina zice că are 100 ani, oul spune că are 101.
  Murad a prins curaj după ce a ajuns articolul meu în presă? Cine a stabilit natativul cu privire la construcția de blocuri în stațiuni?
  Vor să construiască și în fața complexului Amfiteatru-Belvedere-Panoramic un bloc de 11 etaje.
  Lângă complex deja are Certion unul în construcție Galileo cu 173 de apartamente, 5 etaje. Dar sunt în PUD și alte blocuri de 10-16-21 etaje.
  Complexul lui Murad rămâne mic pe lângă acestea. Dar acestea sunt aparthoteluri. Sentimentul de stațiune îl dă complexul lui Murad, pe investiția lui Murad beneficiază dezvoltatorii imobiliari. Plaja e mică și nu e a lui Murad. Surplusul de turisti veniți la aparthoteluri cu prețuri la cazare la jumătate față de hotel, vor deveni o problemă pentru locurile pe plajă. Când cererea crește, creste și prețul. Să dai la Amfiteatru 800 de lei pe camera/noapte și să nu ai sezlongul asigurat, devine o problemă. A încercat Murad să se împace cu ideea, s-a afișat cu Radu pe la el la Olimp, dar articolul meu l-a adus la realitate: Neptun-Olimp devine Mamaia. Dar nu Mamaia de succes, ci Mamaia din 2022.

  Ceilalți hotelieri când se trezesc? Au impresia că la Saturn, la Venus, la Cap Aurora vor scăpa?

  Comentariu by Mentalistul — 9 august 2022 @ 21:34

 8. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/mohammad-murad-dinamo-investitor-explicatii-negocieri-671368.html

  Comentariu by nabuco — 9 august 2022 @ 22:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress