Mangalia – politica locală

2 august 2022

Vezi cine repară balustrada din portul turistic Mangalia cu 58.000 de lei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:54

Cristian Drăgan, fost consilier al municipiului Mangalia, a prins un nou contract cu administrația locală, prin firma pe care o deține, fiind vorba despre Eurotehnic IND. După ce, anul trecut, a bifat 2 contracte de la primărie (primar fiind Cristian Radu) de peste 8 milioane de lei pentru reabilitarea Grădinii de Vară, cât și pentru reabilitarea unui imobil din Mangalia, iată că Drăgan a mai primit încă un contract. De data aceasta fiind vorba despre un contract ce privește lucrările de reparații balustradă (portul turistic Mangalia), în valoare de 58.039.91 lei.

Eurotehnic IND SRL, firmă administrată de fostul consilier local al municipiul Mangalia, Cristian Drăgan, a prins încă un contract cu statul! Primăria Municipiului Mangalia, condusă de Cristian Radu, a atribuit recent un contract privind ,,Lucrări reparații balustradă”. Lucrările au fost oferite fără licitație, în urna unei proceduri simplificate de achiziție inițiate de primărie. Valoarea aproximativă a contractului este de 58.039.91 lei.

Vă reamintim faptul că nu este primul contract pe care fostul consilier îl obține de la autoritatea locală din Mangalia. Firma lui Drăgan s-a ocupat și de reabilitarea Grădinii de Vară, cât și a unui imobil de pe raza municipiului.

Cristian Drăgan a pierdut procesul cu ANI

Ca o paranteză, reamintim că, în urmă cu câțiva ani, Drăgan era acuzat de ANI că a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât MAGMA TRUST SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a ocupat funcția de director economic în perioada 01 martie 2008 – 10 iunie 2013, a încheiat 13 contracte cu Primăria Municipiului Mangalia, respectiv cu instituții aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Mangalia, în valoare totală de 564.156,85 lei. A contestat raportul ANI, dar pierdut.

Date despre societatea Eurotehnic IND

Firma Eurotehnic IND a fost înființată în anul 2001 și are sediul în Mangalia, pe strada Rozelor. Societatea deținută de fostul consilier Cristian Drăgana raportat în anul 2021 o cifră de afaceri de 2.000.377 lei, un profit net de 827.361 lei, dar și datorii de 1.273.670 lei. Drăgan mai este implicat în societățile Spiga D & R SRL și Fabrica de Betoane și Prefabricate CDC SRL.

Drăgan, executat silit de Five Holding

Fostul consilier a avut probleme și cu colaboratorii, care l-au execută silit în contul unor debite. Five Holding a obținut executarea silită, în toate formele admise de lege, împotriva debitoarei Eurotehnic IND S.R.L., în temeiul titlului executoriu reprezentat de „Fila CEC în valoare de 56.834,97 lei, emis la data de 21.01.2021, refuzat la plată la data de 25.01.2021”, pentru recuperarea creanței, precum și pentru recuperarea cheltuielilor de executare silită. Fără cale de atac”.

Andreea VREJOIU, REPLICA 2 august 2022 

2 Comments

  1. Nicio corupție nu este mai distrugătoare decât corupția în justiție.

    Comentariu by Mentalistul — 2 august 2022 @ 23:39

  2. Am uitat să pun și link-ul:
    https://www.info-sud-est.ro/seful-procurorilor-din-constanta-si-un-procuror-care-voia-sa-ajunga-seful-diicot-sunt-acuzati-de-judecatori-ca-au-hartuit-martorii-cheie-din-dosarul-lui-lucian-duta-condamnat-definitiv-actiunea-procurorului-a-dobandit-un-vadit-caracter-penal/

    Comentariu by Mentalistul — 2 august 2022 @ 23:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress