Mangalia – politica locală

15 iulie 2022

Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în stațiuni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:54

Consilierii locali din Mangalia, reuniți într-o ședință de îndată, în cursul zilei de joi, au adoptat un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Radu Cristian, care vizează suspendarea plății tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraș și stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp, până la sfărșitul actualului sezon estival. Astfel, turiștii care petrec vacanța la mare, în stațiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiți de plata parcării, respectiv de 3 lei/oră pentru autoturisme și de 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei, pentru orice tip de autovehicul. „Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a declarat primarul Radu Cristian. Totodată, edilul a mai declarat că va propune celorlalți primari ai localităților cu ieșire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislației în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităților Administrativ-Teritoriale. „Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlog sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip. De aceea, singura soluție este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit șezlonguri turiștilor”, a explicat Radu Cristian. El a mai spus că o altă măsură destinată încurajării turismului are în vedere realizarea, cât mai urgent, a drumului expres care să lege Autostrada A2 de stațiunile din sudul litoralului. „Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanța să susțină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier și a facilita accesul turiștilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în șir. Vom ține legătura cu autoritățile statului pentru a obține cât mai repede cu putință aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turiști. Proiectul a avansat considerabil și există șanse să obținem finanțare încă de anul acesta”, a completat primarul Radu Cristian.

mangalia.ro 14 iulie 2022

10 Comments

 1. În primul rând, taxa de parcare în stațiuni e mai mult de 3 lei/oră, respectiv 15 lei/zi. Primarul nici nu știe cât este tariful la parcare, HCL inițiat de el.

  În al doilea rând, s-a suspendat încasarea taxei de parcare întrucât Curtea de Conturi a fost sesizată că nu a fost înființată nicio parcare cu tarif orar. Regulamentul prevede că se face un inventar al parcărilor în fiecare an, aprobat cu HCL.
  Plus că nu o văd în HCL privind taxele și impozitele pe anul 2022.

  Astfel că, pentru a nu recunoaște hoția, primarul a convocat de urgență o ședință CL de suspendare a încasării a taxei de parcare în parcările cu tarif orar care nu există, motivând că o face în favoarea turismului.

  Dovada minciunii este ce s-a întâmplat a doua zi, adică astăzi:
  Acceptând că nu există parcări cu plata înființate de CL, cum ar fi locurile de parcare de pe străzi, unde s-au trasat dungi, acestea au devenit brusc carosabil. Pe carosabil, ce sa vezi? Mașinile care se parcaseră ieri intr-o parcare cu plată, azi s-au trezit staționate pe carosabil și Poliția Locală a dat amenzi pentru „oprirea neregulamentară”, fără a mai completa procesele verbale, doar niște hârtii cu nr mașinii și strada unde erau staționate, invitandu-i pe șoferi la politia locală să li se completeze procesul verbal.
  Până la urmă, 1.000 lei amendă sunt mai mulți decât 20 lei/zi parcarea. Și, zice primarul în comunicate, cică le-a făcut turiștilor un bine.

  Comentariu by Mentalistul — 15 iulie 2022 @ 15:33

 2. primaria angajeaza pensionari, ultimul fiind cel ce incasa „taxa de vinzator in tirgul” lui radu. Mare mizerie, dar la asa primar, asa tirg.

  Comentariu by pop — 16 iulie 2022 @ 10:01

 3. Unde sint microbuzele radule? Unde-ti sint pupincuristii sa te laude ptr „achizitia” cu parandarat.
  Stii ca microbuzele locale incaseaza 3 lei fara bilet?
  Dar tu, baiat bun, ii lasi sa faca profit la blana pe alde maganu, banu si ceilalti detinatori de microbuze.

  Comentariu by pop — 16 iulie 2022 @ 10:06

 4. https://www.replicaonline.ro/se-va-suspenda-total-plata-parcarilor-in-mamaia-525817/

  Comentariu by nabuco — 16 iulie 2022 @ 23:36

 5. pretul la bilete se modifica doar prin HCL, in urma unei fundamentar a cheltuielile si veniturile .LA TRANSPORT BANU TAIE SI SPANZURA EL ESTE TATICUL DIN PRIMARIE ? MICROBUZUL CT-46-RAD FABRICATIE 2001 ,DECI 21 DE ANI ,O CARUTA A MORTII,CE ZICETI DOMNULE PRIMAR ?????????

  Comentariu by Relu — 18 iulie 2022 @ 9:54

 6. Pt. #5
  https://www.replicaonline.ro/talibanii-au-gasit-un-nou-mod-de-a-ameninta-femeile-din-afganistan-525975/

  Comentariu by nabuco — 18 iulie 2022 @ 14:09

 7. CONTINUĂ JECMĂNIREA VÂRSTNICILOR DIN CĂMINUL DE BĂTRĂNI DIN MANGALIA

  https://fb.watch/em68GIukhC/

  Comentariu by Mentalistul — 19 iulie 2022 @ 9:36

 8. PE CE SE CHELTUIESC 9.000.000 LEI, ÎNCASAȚI CU TAXE SPECIALE ÎN TURISM

  https://fb.watch/em6fjZvc55/

  Comentariu by Mentalistul — 19 iulie 2022 @ 9:38

 9. Cine sa controleze transportul
  Local de persoane ? Daca Banu este și angajat la primărie la transport și acum se plătesc cotizațiile personale , urmează alte alegeri

  Comentariu by Lulu — 19 iulie 2022 @ 10:05

 10. Sideri, Iorgus, Tusac, Radu !
  https://www.cotidianul.ro/ordin-de-la-nicusor-dan-demolarea-cathedral-plaza/
  QED

  Comentariu by nabuco — 20 iulie 2022 @ 12:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress