Politica locală

22 iunie 2022

Zanfir Iorguș se retrage: Las generația tânără să se manifeste

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:32

Mangaliotul Zanfir Iorguş, unul dintre cei mai controversați edili de la malul mării, s-a decis să iasă din politică. Ultimele sale apariții au fost la alegerile din 2020, când l-a susținut, pe ultima sută de metri, pe Mohammad Murad. De atunci, fostul edil intrat într-un con de umbră. Și așa va rămâne, se pare.

La Mangalia, nu se sprijină economia locală

Zanfir Iorguș nu dorit să comenteze prea mult despre activitatea lui Cristian Radu. ”Am renunțat la politică de mult. Eu nu vreau să comentez politic absolut deloc, pentru că sunt subiectiv vizavi de primărie. Dacă vrei să știi părerea mea, o administrație nu poate să fie pe placul tuturor niciodată. Am fost adversari politici, niciodată dușmani. Eu văd o administrație și cu bune și cu lipsuri. La capitolul bune, au fost foarte multe investiții și proiecte multe, iar ca lipsuri ar fi în special faptul că nu se reușește sprijinirea economiei locale, ceea ce se vede în economia viitoare a orașului. Nu există o economie locală puternică, iar asta cere o strategie puternică în acest sens și din partea guvernului.„ a declarat Zanfir Iorguș, pentru Replica de Constanța.

O coaliție nu va funcționa bine niciodată

„Nu am mai fost în Constanța decât foarte rar, așa că nu pot să mă pronunț în privința orașului, pentru că nu ar fi corect din partea mea. În privința coaliției, niciodată o coaliție nu va funcționa bine, pentru că românul, prin definiție știe tot, și politicienii nu se respectă între ei.“, a mai declarat politicianul.

Nu regret că l-am sprijinit pe Murad

„Am crezut dintotdeauna că Murad putea să vină cu un suflu economic puternic, și un oraș cu economie puternică, e un oraș care se dezvoltă, așa că nu regret că l-am sprijinit. Dar decizia a fost a cetățenilor. Pe mine politica nu mă mai atrage, lăsăm generația tânără să se manifeste, însă oricine vine cu o garanție a dezvoltării orașului are sprijinului. Eu nu am avut dușmani, am avut doar adversari politici.“, a mai spus Zanfir Iorguș.

Traiectoria politică, pe scurt, a lui Iorguș

Zanfir Iorguş a fost primar al municipiului Mangalia între 1996 şi 2008. El a câştigat primul mandat de primar din partea PNŢCD. În 2003, s-a înscris în PSD. În 2008 a candidat pentru un nou mandat la Primăria Mangalia, dar din partea PDL, fiind învins de candidatul PSD Mihai Claudiu Tusac. În toamna lui 2008, Iorguş a devenit deputat din partea PDL. În 2012, Iorguş avea să candideze din nou la Primăria Mangalia, dar şi pentru un nou mandat de deputat, pierzând însă ambele alegeri. Şi în 2016 a candidat, pierzând în faţa actualului edil Cristian Radu. În 2020, s-a retras din cursa pentru primăria Mangalia, pentru a-l susține pe Mohammad Murad.

Virgil STOIAN, Replica 22.06.2022

10 Comments

 1. Dacă Iorguș, consilier PSD, ar fi sprijinit economia locală, atunci în ședințele de CL, el și PSD ar fi putut face ceva. Dar el și cei din PSD n-au dat niciun comunicat, n-au făcut nicio dezbatere în acest sens. Ce au făcut a fost să-și rezolve doar problemele personale.
  Dacă tot s-a retras din politică, ce mai caută în CL ? Mai e vreo diferență între el și Radu ? Doar de vârstă.

  Comentariu by lucian visa — 22 iunie 2022 @ 16:40

 2. Nu pleaca cainele de la stana.

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2022 @ 23:58

 3. Cand spune că se retrage defapt se pregateste de campanie.

  Comentariu by Jojo — 23 iunie 2022 @ 4:23

 4. Să îi facem o petrecere pentru retragere. Așa se face când iese omul la pensie.

  Comentariu by Mentalistul — 23 iunie 2022 @ 8:41

 5. Ptr 1 – acum , ca si-a rezolvat cu aprobarile obtinute ptr „frumusetea de circiuma’ din mal, de ce ar mai sta??
  Intreb doar.
  Zamfire, care e a ta si care e lui Radu? Stinga- dreapta trepte?

  Comentariu by pop — 23 iunie 2022 @ 10:35

 6. Pt. #4, #5
  https://www.replicaonline.ro/primul-centru-de-excelenta-de-scufundari-deschis-in-jupiter-video-522848/

  Comentariu by nabuco — 23 iunie 2022 @ 17:14

 7. Sa mai retras in 2008,2012 , cel mai. bine știu Dan Moldovan , Paul FOLEANU ……!!! Iorgus un HOȚI Ordinar !!!

  Comentariu by Florin — 24 iunie 2022 @ 10:06

 8. danut moldova, paul..doi catelusi latratori pe modelul jigodel.iar vecinu nu se retrage.doar se da un pic la fund pana si mai face un hotel.dupa, mai vedem.apropos, cate hoteluri detine?
  un bugetar cinstit.

  Comentariu by wow — 24 iunie 2022 @ 10:47

 9. ♻️RECICLARE CONTRA BILETE LA TRANSPORTUL PUBLICECOLOGIC
  – cine aduce PET-uri are transportul gratis!

  Ecologismul este o chestiune deșteaptă, care vă face viața mai ușoară și mai sănătoasă!

  De la 1 iulie, Mangalia va avea în transportul public local cele 10 autobuze electrice pe care le-a ținut primarul parcate timp de mai mult de 1 an. Vor intra în teste timp de 2 luni, ceea ce înseamnă că transportul va fi gratuit în perioada de probe, iar călătorii vor fi cobai. Nu știu ce se va întâmpla după aceste 2 luni, deoarece proiectul european nu a fost realizat. Fie vor fi retrase din transportul local, parcate ca și până acum, fie primarul recunoaște că nu este în stare să implementeze un proiect ecologist european la timp, vom pierde finanțarea și vom plăti autobuzele din bugetul local, ca să rămână în transportul local.

  Situația este ironică: oamenii vor lăuda incompetența administrației actualului primar, ca să avem autobuzele noi în circulație. Pentru cei prostiți nu contează pe ce bani sunt, nu contează incompetența, nu contează că am fost ținuți departe de civilizație până în anul 2022. Trebuia să avem astfel de autobuze de vreo 5-6 ani.

  Să presupunem că nu mai face primarul o boacănă și din luna Septembrie vor rămâne în circulație. Biletul va fi 5 lei, dacă nu și mai mult. Fie că rămân în circulație, fie că ne întoarcem la microbuzele-căruțe, consilieriiPER Mangalia vor propune implementarea lui ♻️PETrică în Mangalia, așa cum a fost implementat la Brașov (video de mai jos). Cine aduce PET-uri are transportul gratis.

  Comentariu by Mentalistul — 24 iunie 2022 @ 20:24

 10. https://www.replicaonline.ro/lui-cristian-radu-ii-e-frica-de-puscarie-lasa-primaria-pentru-imunitate-523550/
  &
  https://verificaintegritatea.ro/?detalii=Zanfir+Iorgus

  Comentariu by nabuco — 25 iunie 2022 @ 0:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress