Mangalia – politica locală

18 iunie 2022

Cristian Radu trăiește într-o vilă luxoasă, pe malul lacului Siutghiol, din salariul de bugetar. Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:09

Radu Cristian, primarul din Mangalia, este unul dintre cei mai potenți financiari aleși locali din județul Constanța. Are o avere considerabilă, care-l aduce pe Radu pe lista baronilor din România care sunt de neclintit și care stăpânesc zone cu potențial turistic imens. Cum și-a construit averea, în cei 10 ani de când a ajuns în slujba Mangaliei, nu este treaba noastră să investigăm, ci a organelor abilitate. Vă arătăm, însă, cum arată una dintre proprietățile lui Radu, situată pe malul lacului Siutghiol, zona Ceronav. Vorbim despre o vilă imensă, împrejmuită cu un gard viu de trei metri, să nu cumva să-și arunce curioșii privirile în ograda sa, construită cu sudoarea feței… soacrei. Dacă vă întrebați ce treabă are soacra în această poveste, vă spunem noi: vila este moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. Așa soacră oricine și-ar dori… dar nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Terenuri, case de vacanță, vile de lux construite peste noapte, apartamente cumpărate sau moștenite – cu asta se mândrește primarul Cristian Radu, din Mangalia.

Averea baronului a constituit un bogat subiect în presă, încă din 2012, atunci când a câștigat, pentru prima oară, scaunul de primar. De la an la an, averea ajungea în atenția opiniei publice, pe măsură ce aceasta creștea. Ultimele achiziții imobiliare, credem, ale lui Radu sunt o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2020 și un teren intravilan, tot în Mangalia, achiziționat anul trecut.

Are jacuzzi în curte, și un gard viu de trei metri

Însă, cea mai cea dintre proprietățile cu care se laudă în declarația de avere este vila grandioasă de pe malul lacului Siutghiol, zona Campus, Constanța. Arhitecți celebri au făcut din casa lui Radu un adevărat palat, un colț de rai… pe bani grei.

Și-a amenajat în curte un foișor ce cuprinde un lounge, loc de servit masa, bucătărie de vară și zona de relaxare cu jacuzzi. De asemenea, este amenajată o rocărie cu stânci aduse de la cariera Sitorman și vegetație specifică, diverse specii.

Muritorii de rând nu pot trage cu ochiul prin gard, deoarece proprietatea este delimitată de un gard viu de trei metri, amplasat atât în exterior, cât și în interior.

Video:

 

Dar cum a ajuns vila de pe malul lacului Siutghiol în familia lui Cristian Radu

În iulie 2006, soacra lui Cristian Radu, Gloria Babuşcă, pe atunci comisar la Garda Financiară, a cumpărat terenul de la un anume Gheorghe Bajdeche.

Acesta din urmă ar fi primit proprietatea printr-o dispoziție de primar semnată de Radu Mazăre. În 2009, soacra a construit casa ca-n poveşti.

Câțiva ani mai târziu, bătrâna a murit, mai exact în 2013, iar în urma succesiunii dezbătute, proprietatea a fost moștenită de fiica ei. Casa de pe malul lacului Siutghiol a intrat oficial în declaraţia de avere a primarului Mangaliei în 2014.

Bogat dar… sărac

Surprinzător este faptul că edilul din Mangalia, Cristian Radu, deși este catalogat drept cel mai bogat baron din Constanța, în realitate, și dacă ar fi să ne luăm după declarațiile de avere, este poate cel mai sărac.

Pentru că, în acte, soția sa, Bianca, apare singurul proprietar al terenurilor și clădirilor. Din cele 11 de terenuri pe care familia Radu le deține în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu apare co-proprietar doar la un singur teren, de peste 10.000 mp, din Tuzla.

Mirela PASCAL, Replica 18.06.2022 https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-traieste-intr-o-vila-luxoasa-pe-malul-lacului-siutghiol-din-salariul-de-bugetar-video-522824/

14 Comments

 1. De astea cu averile lui Radu m-am plictisit până și eu. Sunt de acord să spui că are ce are, dar nu mi se pare util să dai poze cu ce are omul în bătătură. Sunt de acord să informezi ciudățenia că avem un primar care locuiește la Constanța, dar nu sunt de acord să fie dezvăluită adresa.
  Toți știm că este devalizat bugetul local; am povestit cum, dacă era cineva care să nu știe. Dacă cetățeanul Mangaliei este OK cu asta, încât l-a votat, de ce ar fi indignat de averea lui Radu? Doar nu a furat să dea la săraci…

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2022 @ 15:49

 2. Pt. #1
  Daca inca e persoana PUBLICA primarul ca si alti alesi risca sa fie „deconspirati”.
  https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
  PS:
  https://www.replicaonline.ro/incep-controale-anaf-la-persoanele-fizice-de-la-1-iulie-522760/

  Comentariu by nabuco — 18 iunie 2022 @ 16:08

 3. si?dca i s a publicat adresa care e problema?e doar o persoana public.care toata viata a fost bugetar.si crui soacra a fost pensionara.ia sa vedem onor ANAF ul care se tot lauda ca face controale, ce zice?dar nu..nu e pentru ei.e prea mare pestele.mai bine controlati cei mici, privati care uita sa dea un bon.sau care si inchiriaza apartamentul si dorm in garaj.sa poatasupravietui.bugetarii de lux sunt ocoliti.

  Comentariu by wow — 20 iunie 2022 @ 11:07

 4. https://www.replicaonline.ro/calin-popescu-tariceanu-dupa-ce-judecatorii-l-au-achitat-nu-vreau-sa-mai-fac-politica-523082/
  vs.
  https://ro-ro.facebook.com/ALDEConstanta/posts/pfbid02mNijq6vQ6XF5LUbFk2WC3z2E2A96cymNKuj49EaJXBwfQUgotab6wPw4gT6zByCul?__cft__%5B0%5D=AZUoJ89Ad3huBhAwom1bXzSfeRKrMJjdi2oF5Nii5TtbusRFMD-_WRYjRIIPctkHdmQ4c_4CmrtSPwjps_3ClJZ6WVz_QaJM7GYYDhz2_GMD2F_bqzTZUEZVZ6mz6qSDX5LgKyNJuLYEfQA7e3y6SO52vTjcocbuTaGXUCeLKRHkno1mS8YoST9mEWN2gIyzEYyja_LVlisdSr7Dr4lOrsQ5rUIxsHm6J3UpDusf5nnb8iQjky3aS_0qbwypeVpYJGM&__tn__=%2CO%2CP-R

  Comentariu by nabuco — 20 iunie 2022 @ 20:20

 5. cont. @4
  https://www.replicaonline.ro/zanfir-iorgus-se-retrage-las-generatia-tanara-sa-se-manifeste-523203/

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2022 @ 8:30

 6. Adica il lasa pe Radu.Timp in care se va bucura de privelistea de la Corsa si a noului restaurant.

  Comentariu by anonim — 22 iunie 2022 @ 8:48

 7. „Unde va candida Mohammad Murad în 2024? Oriunde, mai puțin la Mangalia.” – zice Murad pentru Replica.

  Zanfir Iorguș se retrage: „Las generația tânără să se manifeste” – zice dl Iorguș către Replica.

  《Nelu Mincă ne-a declarat că a ieșit din spațiul public și că îi este bine așa. Își ocupă timpul cu organizația PSD 23August și… cam atât.》- scrie Replica.

  Mangalia pe cine poate să dea candidat, împotriva lui Radu? Și să capete notorietate până la alegerile locale?

  Comentariu by Mentalistul — 22 iunie 2022 @ 13:18

 8. nu va faceti prea multe idei.candidatul nu va fi radu.ii ajunge.termina hotelurile si se retrage in glorie si bani.vedem cine va fi desemnat

  Comentariu by wow — 22 iunie 2022 @ 13:53

 9. Candidatul va fi Angelescu.

  Iorguș ar trebui să citească romanul Doctor Faustus. Poate ar înțelege ceva ?! Puțin probabil.

  Comentariu by lucian visa — 22 iunie 2022 @ 16:29

 10. Daca catindatul va fi Angelescu ca sa tina toate cordezele de secretare ajunse directoare pe criterii de fese si sa ramana in continuare aceiasi analfabeti functionali la putere, atunci mergem pe OZZY care macar stie carte.

  Comentariu by dana — 22 iunie 2022 @ 17:14

 11. Pt.9: Așa am auzit și eu, că îl pregătesc pe Angelescu. Dar îl vor accepta PNL Constanța?

  Pt.10: Aș prefera să susțin un om bun. Să îl susțin cu o campanie de 20 de ori mai bună și mai organizată față de ce am făcut în pandemia din 2020.
  Problema este că nu mai e timp să se afirme oricare alt candidat, nu e timp să acumuleze notorietate, să câștige încrederea oamenilor. Sunt pregătit de o campanie profesionistă, în forță, dar nici să irosesc efortul, pentru că m-am lecuit, nu mai deviez de la matematică.

  AUR nu există momentan, USR nu există momentan, nici nu cred că vor avea loc să existe. Dar pot veni parteneri în același proiect. Dacă ar căștiga primăria, nu ar ști ce sa facă cu ea, ar fi mai rău. Vom vedea cum se așează meciul politic pe viitor.

  Comentariu by Mentalistul — 22 iunie 2022 @ 20:24

 12. Ptr 9 – eu am auzit ca-l va sustine pe tinarul city-managerul Jianu, indiferent de formatiune.
  Intelegerea ar fi – eu te fac om, tu nu cercetezi nimic din urma.
  Daca institutiile statului ar fi verificat cum sa imbogatit radu, era simplu.
  Soacra cind a inceput sa-i mearga afacerile numai pe plus? Dupa ce r c a ajuns la garda.

  Comentariu by pop — 23 iunie 2022 @ 10:38

 13. Pt.12:
  De genul: Mai bine susțin pe unul care pierde decât pe unul care nu câștigă!

  Comentariu by Mentalistul — 23 iunie 2022 @ 17:28

 14. https://www.replicaonline.ro/dan-voiculescu-vorbeste-despre-confiscarea-averilor-obtinute-ilicit-am-propus-de-mult-solutia-aceasta-523533/
  😉 / 🙂 / 🙁

  Comentariu by nabuco — 25 iunie 2022 @ 0:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress