Mangalia – politica locală

8 iunie 2022

Transparenţa Primăriei Mangalia, tot mai opacă: mai nou, nu mai sunt postate convocatoarele şedinţelor de consiliu!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:11

Transparenţa deciziilor din Primăria Mangalia devine, pe zi ce trece, tot mai opacă. Dacă, până acum, angajaţii instituţiei catadicseau să posteze anunţurile cu şedinţele de consiliu pe mangalia.ro, fără însă să anunţe şi reprezentanţii mass-media de acestea, acum şedinţele sunt, pur şi simplu, anunţate, fără a mai fi ataşate şi convocatoarele cu ordinea de zi.

Şi, asta, în condiţiile în care, de mai bine de doi ani, cetăţenii nu au mai avut posibilitatea să ia contact direct cu cei pe care i-au cocoţat în funcţii, întrucât şedinţele sunt ţinute NUMAI online.

editiadesud.ro 08.06.2022

26 Comments

 1. https://www.libertatea.ro/stiri/ccr-declara-neconstitutional-un-articol-din-legea-educatiei-privind-plagiatele-emilia-sercanccr-a-amnistiat-in-masa-toti-plagiatorii-din-romania-4165376
  „Onoare si Patrie”

  Comentariu by nabuco — 8 iunie 2022 @ 16:30

 2. asta e.o tara plina de detinatori de doctorate facuti la apelul bocancilor.pai daca ala care judeca la ccr a facut facultatea la spiru, si chiar el a plagiat ce sa te astepti.?

  Comentariu by wow — 8 iunie 2022 @ 16:47

 3. https://www.replicaonline.ro/bomba-gelil-eserghep-dat-jos-de-judecatori-din-functia-de-presedinte-al-udttmr-521780/

  Pentru tătarii de treabă, Gelil Eserghep este un fel de Radu Cristian. Pentru ce a făcut tătarilor, nu a fost iertat.
  Controlul Curții de Conturi din anul 2017 (echipa de la CC București, care a venit la Mangalia să constate prejudiciile cu avocații, cu Colgiu Dorinel PFA, cu banii pe asociații culturale, la plecare a trecut și pe la UDTTMR pentru un control) a constatat că aproape toți banii publici primiți de UDTTMR de la stat au fost cheltuiți fără justificări. Parchetul a decis NUP, iar Curtea de Conturi a pornit o acțiune de judecată pentru anularea NUP și începerea cercetării penale a lui Gelil Eserghep.
  Între timp, Gelil a fost dezinvestit de către instanță. Nu mai e președinte și toate deciziile din calitate de președinte între 2017 și 2022 sunt nule.

  Personal, am ajuns cu o judecată la ICCJ, m-am judecat cu BEC și cu statul român, întrucât participarea UDTTMR la alegeri s-a făcut prin nerespectarea legislației, UDTTMR a obținut parlamentar cu 2.000 voturi, documentația depusă la BEC fiind respinsă. Am pierdut la ICCJ actiunea propriu-zisă, dar am obținut ce doream. Judecătorii ar fi putut decide: s-a incalcat legea și pierdeau parlamentarul; ori, politic, că nu s-a incalcat legea și de aici e mai importantă motivarea, încât îmi permite pe aceeași schema să obținem parlamentar cu doar 1600 voturi, în loc de 100.000 voturi. Pe aceeași motivare a ICCJ, tătarii pot obține în viitor între 3 și 6 parlamentari. Tătarii, dar nu UDTTMR.

  Uniunea Democrată Tătară din România este o altă uniune etnică, diferita de Uniunea Democrata a Tătarilor Turco-Musulmani din România, pe care a capturat-o Gelil în mod abuziv. De exemplu, UDTR a organizat evenimentul Kurultai din Mangalia, unde au participat 27 de țări și peste 700 de sportivi și artiști.
  Anul acesta, UDTR organizează Kurultai între 16-19 Septembrie, la Mangalia, cu participarea a peste 30 de țări, cu toți tătarii din diaspora.

  Am scris despre asta ca să dau exemplu că, oricât de mulți bani bagă corupții în avocați, tot pierd. Pentru că luptătorii nu se predau când sunt copleșiți de sistem, își adaptează stilul de luptă.

  Altă concluzie: Uraganul de dat jos un corupt din funcție începe în una din cele 2 moduri:
  – Precum la Nicușor Constantinescu, Mazăre etc., mai întâi vine Curtea de Conturi.
  – Ori precum la Oprescu, se organizează un flagrant.

  Comentariu by Mentalistul — 9 iunie 2022 @ 9:39

 4. Bravo O2zy pentru Kurultai.
  PS: https://m.youtube.com/watch?v=_9yvFe4tZ7c

  Comentariu by nabuco — 9 iunie 2022 @ 10:10

 5. https://www.facebook.com/100000485715789/posts/2284339718258863/

  Și partea 2-a:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2285892718103563&id=100000485715789

  Am multe scrieri istorice, preluate de reviste și publicații online.

  Comentariu by Mentalistul — 9 iunie 2022 @ 17:24

 6. Azi, la orele 17.45 pe faleza, zona pietonala unde si-a tras iorgus teren, agregate de mari dimensiuni blocau trecerea pietonilor, acestiafiind nevoiti sa circule pe nisip cu copii, carucioare, batrini.
  Tov radu c (pnl+psd) cum de aprobati mizeria asta? Cine plateste dalele sparte?
  Concluzia : esti „bara-bara” cu iorgus si cu maganu, niste nesatui sinteti toti – primarie si C L.

  Comentariu by pop — 9 iunie 2022 @ 18:57

 7. Știe cineva cine sunt acționarii ”Bucuria Camping Saturn”? Interesant cum, de ani de zile, nimeni nu s-a putut apropia de acel teren și, dintr-o dată, hop, avem camping. Cine, când, cum, unde? ….adică a fost vreun anunț public, licitație, ceva?

  Comentariu by Nightmare — 10 iunie 2022 @ 7:22

 8. Pt. #6
  https://www.dcnews.ro/victor-socaciu-adevarul-puternic-din-versurile-sale-caci-omul-e-om-cat-mai-are-opinii-romania-i-de-vanzare-cei-mai-destepti-de-pe-pamant-au-fost-intotdeauna-prostii_851253.html
  Pe „aleea stelelor de mare” acum merita puse versurile nu (doar) numele artistilor, versuri votate de locuitorii din Mangalea.

  Comentariu by nabuco — 10 iunie 2022 @ 10:30

 9. Pt. #7
  https://www.cotidianul.ro/partidele-politice-au-primit-subventii-de-peste-20-de-milioane-lei/

  Comentariu by nabuco — 10 iunie 2022 @ 15:09

 10. Ozzy TU NU MAI ESTI Musulman !!!de mai comentezi despre Tatari ? ca tu te-ai botezat in Biserica ,acum Esti creștin ,tu singuri ai recunoscut ca esti Ateu ,iar UDT este o filiera a rușilor in Dobrogea .

  Comentariu by Florin — 12 iunie 2022 @ 12:46

 11. https://www.cotidianul.ro/la-costinesti-si-schitu-dupa-50-de-ani/

  Comentariu by nabuco — 12 iunie 2022 @ 13:28

 12. Pt 10: Bazele, cum le halești tu pe toate…

  Comentariu by Mentalistul — 12 iunie 2022 @ 19:56

 13. Timp de 6 ani am fost atacat pe persoană fizică, cu scopul de a fi discreditat, pe stilul „atacă pe cel care spune adevărul, dacă adevărul nu îl poți ataca”.
  De când am ajuns consilier local și până acum, politica lor a fost atât: Ozzy e nebun, Ozzy e bețiv, Ozzy un drogat, Ozzy e bucătar, Ozzy nu are bani nici de țigări, Ozzy e un împuțit, Ozzy e un mincinos, Ozzy e un vândut, Ozzy e un bătăuș, Ozzy e un interlop, Ozzy face parte dintr-o rețea de crimă organizată, Ozzy e de la servicii, Ozzy e… tot ce le-a trecut prin cap. Timpul a trecut și a devenit evident că sunt minciuni. Când am povestit ce am făcut în viață, părea atât de cinematografic încât au respins până și trecutul meu.
  Să analizeze fiecare ce știe. Că da, alesesem un fel simplu de a trăi (eram mai fericit), fără fuga obișnuită a oamenilor după bani și averi. Dar când m-am decis să mă implic, am făcut să ajung consilier local de azi pe mâine, lucru pe care nu toți pot să îl facă. Singur, fără sprijin politic, nici măcar al partidului pentru care eram consilier local, mi-am pus amprenta. Am candidat pentru primar, mi-am făcut singur campania, am fost unul din candidații importanți. Am creat o organizație de partid în 2 luni, cu listă completă de candidați pentru consiliu, lucru pe care partide parlamentare nu l-au reușit. PSD nu a fost în stare să aibă propriul candidat, drept dovadă că nu este ușor. Cu toată alianța PSD-ALDE-PNȚCD nu au avut organizarea și campania pe care am reușit-o. Nu am avut bani din devalizarea bugetului local așa cum a făcut Radu Cristian de ani de zile, care a fost nevoit în campanie să fie ținut de mână pe primul ministru , cu alocare de 17 milioane de lei, finanțare din bugetul național pentru campania lui Radu Cristian. Au avut nevoie să implice și Murad Mohammad, atât de sigur era că voi căștiga primăria. Astfel că nu există în Mangalia cineva care să fie îndreptățit să mi se adreseze cu superioritate, în ceea ce privește capacitatea mea în politică. Indiferent câtă aversiune am față de politica mizeră a unora, îi consider jucători ai aceluiași meci politic. Îi respect pe oameni, chiat dacă nu respect mizeriile pe care unii le fac. De aceea, eu discut idei sau fapte ale lor, nu discut oamenii cu scop de a-i discredita, nu mă iau de chestiuni personale. Agresiunea este ultimul refugiu al incompetentului.

  Când te implici în politică, nu te poți separa de viața personală. Este o chestiune de credibilitate, atunci când nu cunoști omul (pentru asta trebuie să ai o relație de lungă durată) te uiți la CV-ul lui și ce a realizat în viață. Aici vor adversarii politici să atace. Dar e inutil în cazul meu. Au trecut 6 ani de când sunt activ la nivel administrativ și politic în Mangalia, oamenii au ajuns să mă cunoască. Omul crede în ceea ce cunoaște mai mult decât în ce ii spune altcineva. Pe de altă parte, politica m-a făcut să mă întorc în afaceri. Nu am să discut despre ele, dar banii nu se fac în Mangalia. Nu doar eu, nimeni nu poate face bani în Mangalia, cât timp această grupare va fi la putere. În ultimele luni, firma mea, în care sunt și administrator, achiziționează un restaurant într-o stațiune a Mangaliei, cu teren de 2.200 mp, cu 350.000 euro (deja o parte din acțiuni au fost achiziționate, urmează si celelalte pentru a deține 100% actiuni). Și chiar astăzi, firma mea achiziționează un spațiu cu 350.000 dolari în Istanbul. Cheltuielile firmei sunt ale firmei, cheltuielile personale trebuie să le justific la ANI. Declarația mea de avere de la ANI a mai adăugat un apartament cu 4 camere în centrul Mangaliei. Veniturile sunt justificate legal, altfel astăzi eram vânat. Ar fi idiotic ca cei care mă atacau că nu am bani de țigări, că atât de sărac sunt, acum să urle că aș avea averi. Ori cei care preferă să urle că m-aș fi vândut lui Murad. Pe câți bani aș fi putut să mă vând? Pe 100.000 euro? Pe 200.000 euro? Firma mea a făcut achiziții de proprietăți de peste 800.000 euro în acest an și acum sunt în căutare de a cumpăra un hotel, și separat un teren pentru un alt proiect, în care vreau să construim o fabrică de cabluri electrice. Pare incredibil pentru ce știați despre mine? Am spus ce am făcut în trecut, mulți nu au crezut, au luat în derâdere. Au văzut cu ochii lor ce am făcut în politică în prezent, dar unii se fac de râs intrând în negație, încercând inutil să promoveze propria lor legendă despre mine.
  De aceea și povestesc despre acestea, să pun adevărul alături de invențiile belicoase cu scop de discreditare. Să nu-mi ducă nimeni grija pentru din ce trăiesc. În orice zi pot să am zero lei în buzunar, sunt antrenat să mă descurc. Dar am trecut perioadei legendei omului din popor care se luptă pentru concetățenii lui. Întotdeauna am și o alternativă: să ajut de pe poziție de forță la alungarea ticăloșilor de la conducerea Mangaliei, cu avocați, cu implicarea instituțiilor de control, cu aducerea faptelor în fața justiției, cu prezentarea în presă și media online a faptelor lor etc. De aceea am amintit de Gelil mai sus; postacii lui Radu au înțeles și reacția lor este dovadă că le tremură chiloții. Orice ar spune despre mine, nu schimbă cu nimic deciziile instanței.

  Comentariu by Mentalistul — 13 iunie 2022 @ 12:42

 14. Haideti sa mai vorbim putin de transparenta primariei, asta ca sa se vada ca sistemul pazit cu dintii de oamenii primarului,in cazul lui Radu de secretarele ajunse pe cai mari nu e de nepatruns cum ar vrea.
  Pe data de 19 mai se organizeaza concurs pentru ocupararea unor functii de conducere in primarie. Director urbanism Dragan Dan Elena, director la impozite si taxe Capraru Adriana, sef serviciu juridic Lionte Alexandra, sef serviciu turism si agenti economici Mihut Roxana. Mai sa fie, toti iau concursu’ si in aceiasi zi se da si interviul. Pe data de 26 mai se fac dispozitiile de numire pe functii. De conducere. Toate pe bani multi,la care se adauga suma consistenta din proiecte europene si voucherele de vacanta (pe care in primarie nu le ia toata lumea,numai sefutele care au „merite”).
  Iata o alta tema tot pentru tine,Ozzy, ca pe ceilalti consilieri vinduti nu se poate conta.
  Cine sint persoanele numite pe aceste functii de conducere? Dragan Elena e cea ce se chiama azi analfabeti functionali,secretara care miroase a transpiratie.Despre Capraru,venita de pe strada si de la ferma de pui si de relatia cu sefu de la locala si nu numai se stie. Lionte va fi secretara obedienta de municipiu,caci Ciocanel e putin gravida.Mihut care haituieste agenti economici si are afacerile ei pe care si le face in timpul programului este apropiata unei alte vedete isterice,Ana cea urita,care conduce sedintele si dicteaza cine sta in primarie si cine pleaca. Mihut este venita si pe linia Linica Stan unde mama ei acoprea afacerile murdare de la THR si are spate si la spital,unde sotul este sef serviciu aprovizionare.
  Asta e sistemul si se stie,dar institutile statului nu fac nimic, cel putin deocamdata.
  Mesaj pentru primar : iata ca ecista transparenta , oricit incerci sa ascunzi tot. Avem i.formatii din interior , de la cei care azi sint linga tine , ieri erau linga Tusac si Iorgus si mine vor fi linga cine le va da sa linga.
  Cu astea de inconjori, asta ai.

  Comentariu by Anonim — 13 iunie 2022 @ 14:28

 15. Pt. #14
  Mi se pare ca „sursa”-ti este Nichita, dar astia merg taras ca-i apa mica …
  https://www.youtube.com/watch?v=nA0TyA4fQIo

  Comentariu by nabuco — 13 iunie 2022 @ 15:52

 16. Pt 14: Sunt persoane din primărie care, fiind angajați de primărie, au lucrat în fapt pentru alte instituții. Fără detașare, așa au avut în fișa postului prin dispoziție de primar. Pentru asta a întrat Dragnea în pușcărie.
  O altă ilegalitate este: să faci acea muncă trebuie să ai acreditare. Spre comparație: un spital face operații pe inimă dacă are chirurg. Dacă nu are chirurg specialist, nu poate face operații pe inimă cu asistenta. Nici chirurgul nu poate efectua operații pe inimă la el acasă, ci doar intr-un spital autorizat.

  Primarul pune pe funcții de conducere persoane care fac ceea ce dorește, chiar și ilegalități. Va sacrifica mai întâi aceste persoane.
  Andreea Ciocănel va intra în concediu de maternitate. La orice nor negru va da vina pe ea (o deplâng!), pentru că ăsta este caracterul lui Radu.
  Păcat că, între timp, cei care vor suferi sunt cetățenii orașului.

  Comentariu by Mentalistul — 13 iunie 2022 @ 19:27

 17. Ana s-a certat cu Colgiu pentru ca ea s-a despartit de barbatsu dar Colgiu nu divorteaza ca sa o ia pe ea . Acum e cu toate baterile pe primar , e la concurenta cu sefutelele secretare care e mai tare la primar .

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2022 @ 10:55

 18. Pe ce criterii a ajuns Elena secretara director la Urbanism? Știe careva pe ce criterii a ajuns Lionte șef serviciu juridic că unul ca Daniel Vladescu nu a fost bun. Chiar asa ceva? Traim in salbaticie?

  Comentariu by dana — 14 iunie 2022 @ 20:29

 19. Despre cum se ocupa functiile de conducere in primaria orasului nostru stie toata lumea. Si de promiscuitatea de acolo. nu trebuie ca toata lumea din aceasta institutie sa fie bagata in aceiasi oala , sint si oameni care muncesc si doamne serioase.
  Personal fac arte din agentii economici din turism care nu sint agreati de primar , dar am avut ocazia prin luna martie sa vin in primarie. Nu am inteles un lucru , daca se pling de bani , cum pot face asemenea birouri in primarie ? Cu cel pe care l-am insotit , am fost in biroul directoarei de turism , mentionate si pe aici. Intreb si eu, ca un om de rind si ca unul care plateste impozite si taxe la bugetul local : cum poate cineva sa faca intr o institutie publica un birou care seamana cu o camera de bordel din Istanbul ? Si cit a costat?
  Referitor la transparenta primariei , iata ca stim ce se intimpla si cam cit se suge de la bugetul local.
  Dau asa , un exempku , din luna august anul trecut:

  – BIG EVENTS MANAGEMENT SRL: FF 46 din 16.08.2021 – 136.850 ron
  – FF 45 din 16.08.2021 – 113.050 ron
  – FF 47 – 119.000 ron
  – FF 48 – 30.940 ron

  MAHA PUB PARTNER SRL(ziua geamiei – ce zici, Ozzy) : FF 295 din 18.08.2021 – 49.268. Ron

  OMD MANGALIA :
  – FF 33 din 27.08.2021 – 88.063,57 ron
  – FF 34 – 29.357,30 ron

  Sa facem un total si sa ne gindim cite investitii s-ar putea face cu acesti bani capusati ???

  Si exempllele ar putea continua.
  Asta ca sa stiti ca stim ce intimpla si cum se consuma miliarde din banul public.

  Un membru din FPPT.

  Comentariu by Anonim — 15 iunie 2022 @ 18:25

 20. Ptr. 16
  Ia nu va mai luați de rățușca cea urata de la evenimente
  ce dacă colgate nu o mai vrea, ea îl tine cu dintisorii de grumaz sa nu-i scape bunatate de mascul alfa (mor de ras)
  Caterinca asta cu despărțirea și certurile lor e pentru prosti; puterea banului e mai presus de orgolii și dragoste(pisat). Nu va pleca câinele de la măcelărie niciodată, aici amândoi sunt pe rând câine și măcelar.
  După ce se ‘cearta’ pe holuri se văd noaptea la casuța cu bucluc unde mor de ras cum i-au făcut ei pe fraieri (doar rad ca de f–t cica nu mai poate fără suplimente)
  Nu mai puneți boticu’ sa credeți ceea ce vedeți, ca va scapa esentialul- BANUL PUBLIC care zboaaaaraaaaaaa către Constanta, bucuresti și prin buzunarele ratustelor de prin primărie;

  Comentariu by Anonim — 15 iunie 2022 @ 18:38

 21. https://www.gsp.ro/gsp-special/stiri-extrasport/noul-avocat-al-lui-mario-iorgulescu-curtea-de-apel-din-milano-refuza-extradarea-gino-intervine-baiatul-meu-sufera-de-o-boala-ireversibila-666662.html

  😉

  Comentariu by nabuco — 15 iunie 2022 @ 23:50

 22. Pt 18:
  Ziua Geamiei a fost capturată de cei din primărie. O organizează ori Big Events intr-un an, ori directia de turism și evenimente, nimeni dintre ei nu se pricepe la ritul musulman sau despre tradițiile musulmane. Practic, nu există discriminare: dacă sunt devalizați banii pentru 24 ianuarie sau pentru alte sărbători naționale, sunt devalizati și banii pentru sărbătorile minorităților etnice sau religioase. Sunt devalizați și banii pentru bisericile din Mangalia, nu doar pentru evenimentul geamiei.
  Dau exemplu, de 24 ianuarie Maha Pub a fost plătit să livreze 2.500 de porții pentru 200 de persoane adunate la festivitate în piață Republicii. Evenimentele nu sunt promovate, nu știe nimeni la ce oră sunt organizate, unde sunt organizate, nu se face deloc promovare. Dacă te uiți pe hârtii, au fost minim 2.500 persoane. Dacă te uiți pe poze și video, au fost 200.
  Sunt tătar de naționalitate și consilier local. Nu am fost invitat vreodată la Ziua Tătarilor sau la Ziua Geamiei, organizate de primărie. Nu am fost invitat la niciun eveniment municipal. Chiar fiind cel care am propus includerea acestor evenimente în Agenda oficială a municipiului nostru. Nu au fost invitați tătarii sau turcii din Mangalia prin promovare, ori în altă formă, la Ziua Geamiei Esmahan Sultan.

  Cât privește OMD, nu există OMD în toată România, deoarece nu există legislație. Legea 275 / 2018 nu are norme de aplicare. Vor apare Norme pentru modificările Ordonanței 58/ 1998, probabil la sfârșitul lunii acesteia. Și după conținut, ONG condus ilegal de consilierii locali și viceprimar, nu se califică pentru a fi OMD. Banii cheltuiți cu OMD sunt o deturnare de fonduri, sunt finanțare nelegală deoarece nu se respecta prevederile Legii 350 / 2005, privind finanțarea ONG cu bani publici. Nu o zic doar eu, a zis-o și ministrul turismului la celebra întâlnire de la Mangalia cu administrația publică și agenții economici din turism, unde primarul nu a invitat consilierii, dar a invitat doar interlopii. Ridicolul a fost că ministrul tocmai ce a zis că ni există OMD legal constituite, iar imediat Filip s-a ridicat sa se prezinte că este președinte de OMD și ce lucruri minunate are de gând să facă cu banii publici. Se uita ministrul cruciș la Filip, de genul „Tocmai ce am informat că nu există OMD și că sunt doar ONG care și-au luat numele de OMD!”. Am citit pe fața ministrului că o să existe o verificare privind acest „OMD”, deoarece sumele colectate cu o taxă specială sunt deturnate către un ONG de drept privat. Conform Statutului acestui ONG, Scopul este economic: mărirea veniturilor celor care fac parte din ONG.
  Această Asociație (ONG) a fost înființată în baza Ordonanței 26 / 2000, care prevede la art.24:
  „(4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice, dacă asociația respectiva are ca scop sprijinirea activității acelei instituții publice.”
  Anul acesta, până la alte rectificări ale Bugetului Local, a fost alocată suma de 1.100.000 lei pentru acest ONG, fără a se respecta Legea 350/ 2005,privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.
  Consilierul Local Filip Dumitru, cu ocazia adoptării Taxei Speciale de Stațiune, care prevede că sumele încasate de această taxă să se constituie venituri la această ONG, a declarat fals, în calitate de președinte al acestei asociații, că are statut de utilitate publică. Conform Codului Penal, a săvârșit:
  „Art 321 Falsul intelectual
  (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”
  Și nu numai consilierul sau viceprimarul, ci și aparatul de specialitate al primarului care a făcut referatul, ori secretarul municipiului. Pentru adoptarea HCL au declarat că are statut de utilitate publică, fără să prezinte vreun document în acest sens. Am scos Extras de la RAF al Min Justiției și m-am adresat și SSG, răspunsurile au fost că nu are statut de utilitate publică.
  Dacă ar fi avut statut de utilitate publică, ar fi fost instituție publică conform definiției juridice, astfel consilieri locali și viceprimari ar fi deținut funcții în o altă instituție publică. Neavând statut de utilitate publică, incompatibilitatea de funcții este prevăzută de altă legislație, avem și fapte de corupție, constituire de grup organizat infracțional etc.

  Mai e o chestiune: acest ONG are atribuțiile CNIPT. Ba chiar Statutul, care este parte dintr-un HCL, prevede că CNIPT să fie coordonate de Asociația OMD. Legea spune că CNIPT sunt în subordinea CL, iar CL este acreditat de Min Turismului – dacă sunt îndeplinite niște condiții – pentru ca aceste CNIPT să fie servicii specializate. La ce s-au mai dat legi și Norme privind acreditarea activității CNIPT, dacă se poate sa faci aceste activități cu un ONG? Atâta timp cât există instituții publice care sunt acreditate sa facă aceste activități, poți să finanțezi cu bani publici un ONG să facă același lucru?
  Mai mult: există și in aparatul de specialitate al primarului un compartiment numit „CNIPT”, cu 6 angajați, care au în fișa postului să facă activitățile CNIPT, care sunt acreditate pe numele Consiliului Local Mangalia, care are calitate de Administrator și a obținut acreditarea dovedind că are cel puțin 2 angajați pe fiecare centru. La ce mai prevede legea să fie acreditat CL pentru CNIPT ca să poată efectua acele servicii specializate, dacă ar putea să le facă aparatul de specialitate al primarului, fără acreditare?
  Acum se cheltuie din bugetul local pentru aceleași activități și servicii la:
  – CNIPT acreditate de CL
  – Aparatul primarului
  – Asociația OMD (un ONG de drept privat)
  Dintre toate, doar CL este acreditat pentru CNIPT. Au fost înființate 3 entități publice CNIPT de către CL, dar nici nu figurează în Organigramă. Și se cheltuie bani cu ele.
  Această situație nu e din prostie, ci cu intenție, pentru a fi devalizat bugetul local. E vorba de milioane de lei.
  De 2 ani tot fac adrese către CL și către Primar cu privire la această situație, cei implicați persistă în această devalizare. Deci nu este din prostie, ci este cu intenție, este premeditat. Cred că asta vor constata autoritățile de control.

  Comentariu by Mentalistul — 16 iunie 2022 @ 6:01

 23. Ozzy unde erai in seara de 13 Decembrie 2018 ???iti aduc eu aminte ,erai la Restaurantul lui Briceag din Olimp ,erați mai multi consilieri de la PSD , din întâmplare eu am lucrat acolo ospătar ,iar la Ziua Geamiei de ce sa te cheme ??? Tu te-ai botezat Crestineste ,esti de al nostru !vrei sa-ti trimit poza cu mine Tantalaule Mincinos .

  Comentariu by Florin — 17 iunie 2022 @ 8:23

 24. Pt 22:
  Bazel09, știi de ce te-a exmatriculat Radu din CL? Pentru că îi aduci deficit de imagine, atât de „bine” dai la popor cu mizeriile tale de slugă nepricepută.
  În 2018, a fost primul an când a fost Ziua Tătarilor pe Agenda de Ev.a mun. Mangalia. Și atunci au fost invitați TOȚI consilierii. Eu am făcut invitația. Citez pe Manu, umbra lui Radu: „Când ai întrat, toți tătarii s-au luminat la față.”
  Obișnuiam sa organizez im fiecare an, ca să nu se suprapună cu organizarea primăriei, am renunțat în acel an la organizarea mea privată. De aceea mi s-a permis participarea. Anul următor (și toți ceilalți ani de până acum) nu fost incitat. În anul 2019, am organizat în privat, pentru că la evenimentul organizat de primărie au fost invitați doar câțiva. La mine a fost plin și au venit mulți peste rezervări, iar la cel organizat de primărie au fost mai putini din jumătate câte locuri au fost organizate, și acelea mai mult cu participare cu angajati din primărie. La mine și-au plătit meniul și muzica, la primărie a fost pe gratis, dar oamenii au venit unde este distracția. Pentru că nu poate organiza cineva care nu cunoaște cultura și tradițiile, la fel de bine precum cei care au crescut în acea cultură și tradiții.
  Dacă vei continua să mă jignești cu rahaturi, pun reflectorul pe tine să te facem celebru, pentru că te-a cam uitat lumea cu răul pe care l-ai făcut familiilor din Mangalia.
  În mod obișnuit, nu am de ce să te bag în seamă, ai fost precum o buruiană care trebuia să fie extirpată. Ești prea nimic să se mai uite cineva în gura ta.
  Am afirmat că sunt umanist. Nu încurca! Și Ateismul este o credință, aceea de a crede că nu există Dumnezeu. Nu are nimeni această cunoaștere, că Dumnezeu/Allah există. Oamenii au un sentiment puternic că există sau că nu există, încât lor le este adevăr. Umanistul nu este ateist, poate fi de orice religie: creștin, musulman, buddhist,mozaic, șamanist, chiar și ateist. Dacă nu ști ce este umanismul, pune mâna și mai citește. În concluzie…, nu mai bate câmpii!!

  Comentariu by Mentalistul — 17 iunie 2022 @ 11:23

 25. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-traieste-intr-o-vila-luxoasa-pe-malul-lacului-siutghiol-din-salariul-de-bugetar-video-522824/

  Comentariu by nabuco — 18 iunie 2022 @ 1:05

 26. Pt. # 23
  Spune-i lui „homologisticus” despre:
  https://www.replicaonline.ro/intra-in-vigoare-noul-cod-european-de-bune-practici-pentru-combaterea-dezinformarii-522720/

  Comentariu by nabuco — 19 iunie 2022 @ 14:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress