Mangalia – politica locală

3 iunie 2022

Scandal în fața Primăriei Mangalia: Radule, lăsă-ne şi pe noi să ne câștigăm pâinea! Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:12

Micii operatori din Mangalia, care-și desfășoară activitatea în stațiunile arondate, au ieșit la ”atac”. Sătui să li se pună bețe în roate, chiar de Primărie, aceștia au ieșit cu pancarte în fața Primăriei Mangalia joi, 2 iunie, și au protestat, acuzând primarul de discriminare. Edilul a fost prea ocupat pentru a-i băga în seamă pe micii operatori, așa că viceprimarul Dragoș Angelescu i-a băgat în audiență.

Micii operatori economici din stațiunile arondare Mangaliei, care dețin magazine, au avut interdicţia de a-şi desfăşura activitățile, în baza unei hotărâri de Consiliul Local Mangalia din 2021, inițiată de Cristian Radu, ce vizează Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia. S-au trezit cu garduri în fața magazinului, păzite de Poliția Locală care, practic, îi vâna și îi amenda, dacă nu respectau hotărârea. După ce scandalul a luat amploare, iar Replica a scos la iveală aceste lucruri, Cristian Radu a convocat ședință de Consiliu Local și a modificat hotărârea de consiliu, parțial. Operatorii au voie să-și desfășoare activitatea, însă rămâne interdicția pentru magazinele cu spațiul mai mic de 50 mp. Iar cei care dețin restaurante sau magazine nu au voie să scoată în fața acestora frigidere, vitrine, etc. Aceștia au protestat joi, 2 iunie, în fața Primăriei Mangalia, acuzând administrația locală de discriminare.

Cristian Radu, acuzat de discriminare

”Nu mai faceți discriminare!”, ”Domnule primar, nu ne mai obligați să avem spații de minim 50 mp.”, Lăsați-ne să ne câștigăm necondiționat pâinea!”, scria pe pancartele operatorilor care și-au manifestat nemulțumirea în fața primăriei. Au fost circa 10 oameni pe care viceprimarul Dragoș Angelescu i-a băgat în ședințe. Pesemne primarul lor era prea ocupat sau aceștia sunt prea puțin importanți pentru a-i băga în seamă. Prezent la discuții a fost și consilierul local Ozzy Menabit , care a căutat soluții pentru cei prezenți.

Potrivit informațiilor noastre, Angelescu le-a propus să se unească doi câte doi, astfel încât spațiul pe care-și desfășoară activitatea să fie mai mare de 50 mp. Unii au fost de acord, însă mulți nu au cum să se unească, întrucât au vecini care desfășoară activități în spații mai mari de 50 mp. Iar alții sunt proprietari pe spații, nu pot vinde pentru că există un Regulament, cum este cazul unui comerciant de articole de pescuit. Dacă vor vinde, vor încasa mai puțin decât au plătit la cumpărare. În aceste condiții, aceștia nu vor primi, în continuare, aviz de funcționare. De exemplu, o femeie cu 370 lei pensie de handicap și-a ajutat copiii să deschidă magazinul de 25 mp… nu va primi aviz de funcționare.

Video:

Mirela PASCAL, Replica 03.06.2022

13 Comments

 1. Bravo PNL, ești pe calea cea bună ! Jos cu agenții economici din Mangalia !
  Domnu Iorguș, ce faci ? Nu-l lauzi un pic pe domnu primar ? Merge bine construcția din față de la Corsa ? Vezi că mai sunt câteva babe care vor să te voteze. Grăbește-te că nu mai au mult. Încearcă niște anticipate.

  Comentariu by lucian visa — 3 iunie 2022 @ 11:14

 2. Primarul e prea ocupat cu „partea” lui de constructie din Saturn, partea data de maganu, etc.
  Iorgus? E prea ocupat cu noua investitie de pe faleza ( corsa). Nu am citit, dar sper ca nu construieste hotel. Restaurant sigur.
  Cei din compunerea C L voteaza ce li se baga sub nas, in acelasi timp cu pizza.
  Cine a avut ocazia sa vada cum a fost organizata „Ziua copilului” la Limanu, sa le spuna si astora de conduc Mangalia.

  Comentariu by pop — 3 iunie 2022 @ 11:34

 3. Poate asa nu o sa mai vad toate gunoaiele si tarabele infecte pe la tot coltul, toti manelistii si toate acele produse chinezesti de proasta calitate. BRAVO!!!

  Comentariu by Stoica — 3 iunie 2022 @ 14:44

 4. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5147288732017856&id=100002103409812

  Comentariu by Mentalistul — 4 iunie 2022 @ 0:21

 5. https://www.replicaonline.ro/parlamentul-german-aproba-cresterea-salariului-minim-la-12-euro-pe-ora-din-octombrie-521249/

  Comentariu by nabuco — 4 iunie 2022 @ 9:07

 6. MINISTRUL TURISMULUI CONFIRMĂ CĂ ONG CONDUS DE CONSILIERII PNL PRIMEȘTE FINANTARE ILEGALĂ DIN BUGETUL LOCAL
  – Asociația Organizația de Management a Destinației Turistice Mangalia nu este OMD

  Ministrul Antreprenoriatului și Turismului CONSTANTIN-DANIEL CADARIU, împreună cu Prefectul județului Constanța au ținut la Mangalia o ședință cu administrația publică locală și antreprenorii din turism. Fiind consilier local, sunt membru al administrației publice locale deliberative, dar nu am primit invitație. Din contră, primarul a dat ordin să nu fiu primit la ședință, a chemat pe șeful poliției locale cu „forțele” sale. După destituirea lui Angelescu Mihai, personaj de tristă amintire, primarul a numit un condamnat pentru mită să fie șeful Poliției Locale Mangalia! La această ședință au participat 17 persoane, din care consilieri locali PNL și câțiva antreprenori, cum ar fi Beinur, Maganu etc. Deoarece Murad este președintele FPTR, nu putea să nu-l invite.
  Am fost invitat de domnul ministru, dar consilierul Filip Fumitru și Poliția Locală, care a avut ordin de la primar, nu mi-au permis accesul în Clubul Nautic.

  Cui îi este teamă de adevăr? Celor care au capturat ideea de OMD (Organizație de Managent a Destinației) și s-au folosit de ea pentru a o transforma într-un instrument de devalizare a bugetului local. Prin minciuni, prin fals în declarații, săvârșind conflict de interese și incompatibilitate de funcții.

  Recapitulare: Consilierul local Filip Dumitru a inițiat un proiect HCL sa fie numit domnul Filip Dumitru în funcția de președinte al unei asociații, în care membri fondatori să fie Consiliul Local și o asociație înființată cu două săptămâni în urmă de către doamna Stan Linica, alt consilier local. Asociația înființată de consilierul local Stan Linica ar reprezenta patronatele din turism. Există asociații patronale în turism din 1992, dar Primăria a considerat că antreprenorii din turism sunt mai bine reprezentați de o asociație nou înființată de către un consilier local.
  Astfel…. o ONG înființată de un consilier local se asociază cu Consiliul Local pentru a înființa o altă ONG, cărei i se dă numele Asociația de Management a Destinației Turistice Mangalia (denumită OMD, în continuarea acestui text).
  Mai prevede acel proiect HCL ca acest ONG să primească sumele încasate din Taxa de Promovare Turistică, plătită de agenții economici. Mai dau putere acestei ONG să decidă cine să lucreze în stațiuni, cine să taie iarba, cine să asfalteze, toate puterile unei primării.
  În acel HCL, a fost numit în consiliul director și viceprimarul Angelescu Dragoș. Legea nu permite, dar nu le-a păsat.
  Au mai instituit consilierii locali Taxa de Stațiune, cea de 5 lei/zi/turist, iar sumele încasate să fie direcționate la această ONG. În anul 2021, an pandemic, s-au încasat cca 7.800.000 lei.
  În opinia mea, au fost săvârșite urmatoarele fapte: incompatibilitate de funcții, conflict de interese, deturnare de fonduri, fals intelectual, fals în declarații etc.
  La instituirea Taxei Speciale de Stațiune, consilierul local Filip Dumitru a declarat în calitate de președinte al acestei ONG că respectiva asociație are statut de utilitate publică. Fals! M-am adresat Secretarulului General al Guvernului și Ministerului Justiției (extras RAF), răspunsul a fost că respectiva ONG nu deține statutul de utilitate publică, trebuia să fie respectată legea 350/2005 privind finanțarea organizațiilor non-profit.
  De altfel, Consiliul Local Mangalia a înființat în anul 2018 un număr de 3 centre naționale de informare și promovare turistică (CNIPT), care sunt Servicii specializate de turism, care funcționează pe cheltuiala bugetului local. Sunt entităti instituții publice. Dar Primăria alocă bani unei ONG, pentru activități prevăzute în atribuțiile CNIPT.
  De aici și întrebarea mea către domnul ministru: Pot coexista CNIPT și OMD în aceeași localitate, ambele finanțate din bugetul local? Ministrul a recunoscut că nu pot coexista cu finanțare de la bugetul local pentru aceleași activități. A afirmat că am pus foarte bine problema, deoarece această situație poate să genereze un alt blocaj pentru înființarea OMD în destinațiile turistice unde există CNIPT.
  Închis paranteza.

  Cui îi este teamă de adevăr? Celor implicați.
  Am fost sigur că primarul va da ordin să nu mi se permită accesul la ședința de la Mangalia, i-am spus și domnului ministru.
  De aceea, am participat la ședință de la … Constanța. Dacă primarul care locuiește la Constanța și face naveta, nu vrea să îmi permită accesul la o ședință cu autoritatea publică locală din care fac parte, m-am dus la ședința de la Constanța, ca să reprezint interesele Mangaliei.
  După ședința de la Constanța, am întrebat pe prefectul Constanței dacă pot participa la ședință de la Mangalia, deoarece sunt membru al Consiliului Local, care este autoritate publică. Mi-a răspuns: „Invitațiile au fost deja făcut, este bine așa cum e.” Am întrebat pe domnul ministru dacă pot participa la ședința de la Mangalia, mi-a răspuns: „Bineînțeles, ești invitatul meu!”.
  Dar la Mangalia, văzând circul creat de primar, șeful poliției locale și consilierul Filip Dumitru (acesta din urmă m-a luat de mână să mă oprească să intru), nu am insistat pentru că subiectele mele au fost discutate la Constanța.
  Am spus: „Dacă primarul a dat ordin să nu mi se permită accesul, spuneți-mi! Pentru că am și alte treburi de făcut.” Am plecat, subiectele mele fuseseră deja discutate la Constanța, am aflat răspunsurile de care aveam nevoie.

  Comentariu by Mentalistul — 4 iunie 2022 @ 10:12

 7. https://fb.watch/dqPowxttfb/

  Comentariu by Mentalistul — 4 iunie 2022 @ 10:12

 8. Pt.3
  Nu e vorba de tarabe în regulament. Acestea vor funcționa din alte motive mai puțin legale.

  Comentariu by lucian visa — 4 iunie 2022 @ 14:32

 9. Bravo O2zy !
  Cat despre Filip …
  https://atacdeconstanta.com/combinatiile-mafiote-ale-primarului-iorgus-la-praduirea-gropii-de-gunoi-a-mangaliei/

  Comentariu by nabuco — 5 iunie 2022 @ 11:21

 10. De felul meu sunt o persoană care ajută oamenii, nu fac rău intenționat sau din nepăsare. Am trecut prin multe prin viață, nu mai am toleranță și răbdare pentru oamenii răi.
  Nu sunt invidios pe ce fac alții, mă bucur când oamenii progresează. Mă supără foarte mult când unii oameni abuzează de ceilalți, pentru că pot, pentru că au ajuns pe o funcție de putere. Și cel mai mult mă deranjează când eu le ofer respect și ei mă tratează cu aroganță și răutate. Nu îmi afectează viața, nu au ei atâta putere, dar remarc intențiile și acțiunile lor. Acela este momentul de decizie, dacă și cât de tare să îl plesnesc pe cel rău.
  Pentru un echilibru în lume între bine și rău, corectez sau să amendez faptele rele.

  《Ilegalitățile făcute de primarul din ….. au fost investigate în ultimii ani de jurnalistul…. Miercuri, jurnalistul a anunțat cum dosarul infracțiunilor făcute de primarul din ….. a fost întors la DNA după o instrumentare defectuoasă.》
  Câștigul nu este doar că se poate face dreptate privind ilegalitățile unui primar. Ci faptul că un jurnalist de investigații care publică despre corupție are calitate procesuală să ceară instanței să fie cercetată cauza de către Parchet (inclusiv DNA).
  Dacă s-a reușit un lucru atât de greu de realizat, se pot realiza toate care erau considerate imposibile în contextul corupției din justiție, în jud. Constanța.

  Căt privește pe primarul respectiv, nu pot decât să îl compătimesc. A fost în clasă cu mine, soția lui ne-a fost colegă de clasă, mi-a fost colegă și la serviciu, este o doamnă deosebită. Am avut o clasă atât de unită, încât și peste 30 ani ne ajutăm între noi. De aceea, am fost foarte surprins de strădania pentru a-mi face rău, a unui fost coleg, ajuns primar. Din respect pentru doamna, nu l-am băgat în seamă. Dacă nu îi bagi în seamă, se potolesc. Mai gândesc, mai analizează. Dar mai sunt unii care așa au ajuns la suflet, ori traiesc frustrați, nu se potolesc și îi cuprinde o nebunie și un amoc sa faca mai mult rău. Îi afectează complexul de inferioritate, îi doare. Peste tot sunt astfel de oameni, și pe aici. Unii sunt mici și pitici. Alții sunt din Galați.

  Revenind la ale noastre:
  Ați mai văzut, probabil, cum un șef DNA Constanța este cercetat de DNA București. Poate fi cu final trist pentru procuror, dar cel mai des este o spălare a acelui magistrat, se curăță de toate relele, pentru a fi numit altundeva. Dacă este o bucurie sau o tristețe, depinde de câți de mulți oameni a supărat. Oricum va fi, trist sau avansat, va fi schimb de jucători. Morala poveștii acesteia este că lucrurile se pot schimba oricând, peste noapte. Și puterea să le devină unora foarte apăsătoare. Toată aroganța și toată răutatea devin pietrele lor de mormânt, atunci când dau de cineva care nu se sperie de „farmecul” lor.

  Consider că:pentru tot ce fac azi consilierii care fac rău oamenilor, vor primi plata. Este de ajuns să existe cineva priceput să așeze piesele.
  Când există pasiune în a ucide un criminal, este aceeași crimă. Dacă o faci cu regret și conștient că trebuie făcut, nu este o răzbunare, ori o altă crimă. Este auto-protecție și protecție a semenilor.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iunie 2022 @ 9:56

 11. https://adevarul.ro/locale/ploiesti/mohammad-murad-preluat-penitenciarul-doftana-investiomul-afaceri-transforma-ruinele-inchisorii-hotel-lux-1_629ca4325163ec427139e052/index.html

  Comentariu by nabuco — 6 iunie 2022 @ 13:28

 12. http://posturi.gov.ro/anunt/muncitor-calificat-iv-bucatar-si-magaziner-debutant-unitatea-militara-02146-mangalia-judetul-constanta/

  Comentariu by nabuco — 6 iunie 2022 @ 16:57

 13. Apropo de paine:
  https://www.replicaonline.ro/romania-se-asteapta-la-un-excedent-de-cereale-anul-acesta-522677/
  Nu-i nici o problema pentru „baietii destepti”, au facut-o in fiecare an, ca intr-o prima faza sa exporte excedentul ca apoi sa importe pentru a acoperi necesarul pentru populatie.
  Culmea smecheriei ar fi sa faca aceasta suveica cu Ucraina.

  Comentariu by nabuco — 18 iunie 2022 @ 10:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress