Concesionarea serviciului de transport de agrement în stațiunile turistice din sudul litoralului, pe ruta Saturn-Olimp, reprezintă miza dintre două firme și Primăria Mangalia, organizatoarea licitației. Una dintre acestea, Litoral Sud 8899, este deținută Marian Mocea, un cunoscut afacerist din sudul litoralului. Mocea a fost, de-a lungul timpului, implicat în mai multe afaceri în toate staţiunile din sudul litoralului, dar şi în oraşul său natal, Roşiori de Vede. Iar acum, vrea să pună mână mâna pe transportul de agrement. După ce a pierdut contractul, Mocea a semnalat nereguli în urma licitației, reușind, astfel, să anuleze procedura.
Se repetă istoria?!
Transportul de agrement ajunge din nou, în atenția opiniei publice, după ce Mangalia a fost la un pas să fie falimentată de două firme care au participat la licitație, în 2007. A urmat un lung șir de procese, care s-a lăsat cu executări silite pentru acoperirea prejudiciilor.
Mai multe, puteți citiAICI.
Acum, parcă se repetă istoria! Primăria nu contractat serviciul nici până astăzi, deși ar fi trebuit să fie introdus pe 1 mai, potrivit documentului pus în dezbatere de Primăria Mangalia, lunile trecute.
Vorbim despre transportul a turiștilor, și nu numai, în interiorul stațiunilor turistice din sudul litoralului Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Olimp, cu un număr de 6 minicare şi 2 de rezervă.
Litoral SUD M 8899, din Roșiorii de Vede, înființată în 2018, și deținută de controversatul Marian Mocea, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar acțiunea i-a fost admisă.
Semn că au fost găsite nereguli cu privire la modul în care s-a desfășurat procedura. Consiliul Contestațiilor a obligat, recent, Primăria Mangalia, la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertelor depuse de Litoral Sud M 8899 și de Ariel M.L.A. S.R.L., sub aspectele reclamate și a căror temeinicie a fost reținută de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind concesiunile.
Potrivit informațiilor noastre, Ariel M.L. ar fi câștigat licitația. Firma este din Constanța, deținută de Constantin Moise și a avut, anul trecut, un profit de 42.422 lei. Cel mai probabil, și de data aceasta se va ajunge în instanță.
Primăria Mangalia, executată silit din cauza licitației de pe vremea lui Tusac
Așa cum am arătat și mai sus, Primăria Mangalia a fost la un pas de faliment din pricina unei licitație, organizată în 2007, și care era legată de minicare. A urmat un lung șir de procese, care s-a lăsat cu executări silite pentru acoperirea prejudiciilor.
Dar, haideți să ne reamintim, pe scurt, cum au stat lucrurile!
După ce a venit la Primăria, Cristian Radu s-a ”pricopsit” cu greaua „moştenire“ lăsată de unul dintre foştii edili, respectiv Claudiu Tusac. În 2007, la licitaţia pentru minicare s-au înscris patru societăţi comerciale: R&MM Co SRL , Fill I Com SRL, Erdan Import Export SRL şi Mini Tours 2003 SRL. În urma analizei documentaţiilor depuse de ofertanţi, R&MM Co SRL a ieşit câştigătoare. Fill I Com şi Erdan Import Export SRL au deschis acţiune în instanţă.
În 2010, instanţa a impus continuarea procedurii de licitaţie, acest lucru nu s-a întâmplat, iar un an mai târziu, firmele cereau, tot în instanță, despăgubiri. În 2012, au obținut definitiv plata, de către CL și Primăria Mangalia, a sumei de 1.907.482 lei către SC Fill I Com SRL şi a sumei de 750.471 către Erdan Import Export SRL. Au urmat somații peste somații de la executorul judecătoresc pentru plata respectivelor sume de bani, dar şi a cheltuielilor de executare, dar multiple căi extraordinare de atac, cereri de revizuire și o contestație în anulare, contestații la executare formulate de primărie, toate acestea fiind respinse ca inadmisibile sau nefondate.
Mirela PASCAL, Replica 01.06.2022
Articolul total eronat ? In 2008 a inceput licitația la minicadeți Iorgus ,in prima faza i-a dat câștig de cauza lui Mocea care avea un singur minicar ,cele doua firme au contestat si s-a anulat prima licitație ! Totul a fost o eroare deoarece in caietul de sarcina a licitației scria clar ca nu aveau voie sa participe cele agricole si cele NON euro la poluare ,deci toti participanții trebuiau descalificați ?
Comentariu by Florin — 2 iunie 2022 @ 14:30
Pt 1: Și totuși, Angelescu a vrut să cumpere drepturile litigioase de la Erdan.
Comentariu by Mentalistul — 2 iunie 2022 @ 17:18
Ozzy=Sifon
Comentariu by Anonim — 2 iunie 2022 @ 22:01
tara lui udrea.a lui oprescu.tara unde hotii sunt deontologi.mai jos ipocrizia unui hot care a furat din banii spitalelor doar7 mil de euro.
asta pentruca nimeni nu le spune in fata ca sunt niste hoti ordinari
https://evz.ro/imi-pare-rau-sa-ti-spun-ca-ar-trebui-sa-pleci-din-tara-ta.html
Comentariu by wow — 3 iunie 2022 @ 9:39
like la link #4
Comentariu by nabuco — 3 iunie 2022 @ 11:58
https://www.europarl.europa.eu/news/ro/press-room/20220603IPR32188/deal-reached-on-new-rules-for-adequate-minimum-wages-in-the-eu
Comentariu by nabuco — 7 iunie 2022 @ 12:03