Mangalia – politica locală

27 mai 2022

A dat Domnu’! Cristian Radu a cedat în faţa agenţilor economici din sudul litoralului!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:19

Replica a realizat, recent, un reportaj în stațiunile aferente municipiului Mangalia, acolo de unde am primit semnale că agenții economici nu mai au voie să-și desfășoare activitatea de comerț cu amănuntul. Poliția Locală îi urmărea și, cum constata că nu se pune în aplicare legea lui Radu, amenda. Iată că, după ce Replica a scos la iveală ”mânăriile” primarului, acesta a convocat Consiliul Local și a purces la modificarea hotărârii cu pricina. Dar, sunteți curioși cine este șeful Poliției Locale, cel care vâna agenții economici din stațiuni? Dacă nu știți, vă spunem noi: un condamnat pentru luare de mită.

Micii operatori economici din stațiunile arondare Mangaliei, care dețin magazine, au avut interdicţia de a-şi desfăşura activitățile, în baza unei hotărâri de Consiliul Local Mangalia din 2021, inițiată de Cristian Radu, ce vizează Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia. Micii afaceriști s-au trezit cu garduri în fața magazinului, păzite de Poliția Locală care, practic, îi vâna și îi amenda, dacă nu respectau hotărârea.

După ce scandalul a luat amploare, iar Replica a scos la iveală aceste lucruri, Cristian Radu a convocat ședință de Consiliu Local și a modificat hotărârea de consiliu, parțial.

Operatorii au voie să-și desfășoare activitatea, însă rămâne interdicția pentru magazinele cu spațiul mai mic de 50 mp. Iar cei care dețin restaurante sau magazine nu au voie să scoată în fața acestora frigidere, vitrine, etc. ”Noi nu plătim aceleași taxe ca în Mangalia? Acolo de ce se poate și la noi nu?”, s-a întrebat un agent economic.

Șeful Poliției Locale, care îi vâna pe agenții economici din stațiuni, condamnat pentru luare de mită

Și, pentru că tot am adus vorba despre Poliția Locală, haideți să vedeți cine este persoana care coordonează acest serviciu al Primăriei Mangalia.

Șeful Poliției Locale este Laurențiu Zamfir, fost comisar la Garda Financiară, condamnat pentru luare de mită. În 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ZAMFIR LAURENŢIU, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Video:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la data de 23 octombrie 2009, inculpatul Zamfir Laurenţiu, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, cu prilejul efectuării unui control financiar-fiscal la o societate comercială din Constanţa, a pretins de la un denunţător, administrator al acestei firme, o sumă de bani neprecizată, lăsată la latitudinea denunţătorului, în scopul de a-i aplica acestuia o sancţiune contravenţională într-un cuantum redus, raportat la neregulile constatate.

Acesta a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare.

Citește și:

Mânăriile lui Cristian Radu lasă agenţii economici din sudul litoralului muritori de foame! Video

Mirela PASCAL, Replica  27 mai 2022

15 Comments

 1. Rușine consilierilor din Mangalia pentru că au votat acest regulament care restrânge dreptul la muncă. Și mai zic că sunt liberali. Chiar dacă au revocat o parte din ce au votat, tot îmi fac silă.
  Nici pentru consilierii PSD nu am vorbe bune. Au tăcut public și în acest fel au ”votat” tacit regulamentul de distrugere a unor agenți economici. Sunt slugile administrației PNL din Mangalia. Atât poate PSD-ul. Rectific, mai și construiesc câte ceva. În privat și pe terenuri publice.

  Comentariu by lucian visa — 27 mai 2022 @ 15:22

 2. Când au vrut binele orașului? La prima modificare, când au interzis comerțul cu produse alimentare (inclusiv dulciuri, sucuri, apă, biscuiți etc.)? ori la a doua modificare, când au anulat restricția? Au votat doua HCL cu prevederi contrare. În cel puțin una din modificări, au arătat că nu le pasă de binele Mangaliei.

  Cred că vă place cum Radu îl laudă pe Iorguș că a fost un primar bun, iar Iorguș îl laudă și îl fericită pe Radu în public și în ședințe, ce primar bun ne este. Fără să fie Radu de față, pentru că primarul nu participă la ședințe. Votanții lui Radu și votanții lui Iorguș sunt fericiți. Cei care au votat PNL nu au vrut să dea putere lui PSD, iar cei care au votat PSD nu au vrut să sprijine pe Radu Cristian. Voturile celor care au votat PNL și PSD au fost deturnate.

  Comentariu by Mentalistul — 28 mai 2022 @ 9:46

 3. Ce pretentii aveti de la sorin andrei? Consilier local de vreo 20 de ani, fost miciman la marina. Ce stie asta de administratie? Se zvonea ca a fost „indepartat” din armata ptr „operatiuni neclare” cu motorina armatei. Fostii colegi pot confirma. Pe ce loc a fost pe liste la alegeri?
  Si cite slugi mai sint in c l de la pnl.

  Comentariu by pop — 28 mai 2022 @ 18:51

 4. Dacă tot se comentează anonim pe aici, cei care știu despre angajări fictive în primărie sau la instituțiile care țin dr primărie, să spună.
  Sunt angajați oameni care nu vin la muncă, iar 40%-50% din salariu se duce „taxă de angajator”.

  Întrebare: Consilierii locali care votează Ștatul de Funcții și salariile primăriei, unde sunt angajați soții/soțiile, frați, surori, părinți, nore, gineri etc., săvârșesc conflict de interese?
  Întrebarea este retorică.

  Comentariu by Mentalistul — 29 mai 2022 @ 14:26

 5. pt pct 2:Cei doi au fost prieteni si inainte.Chiar isi trimiteau reciproc alti prieteni sa ii viziteze.

  Comentariu by anonim — 30 mai 2022 @ 7:03

 6. Pt. #5
  https://www.mediafax.ro/editorialistii/prezentul-fara-perdea-marius-oprea-iohannis-ciuca-bode-vlastarele-tinere-ale-partidului-comunist-ale-carui-arhive-le-au-facut-secrete-de-stat-20875354

  Comentariu by nabuco — 30 mai 2022 @ 17:09

 7. Zamfir Laurentiu a avut un dosar penal si trimis in judecata pentru fapta de complicitate la santaj(art.207 NCP).A fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare conditionata.Santajul l-a facut in complicitate si in favoarea lui Manuel Zaharia (Manu)si Adrian Stefan Vasilache(director Aeroport Tuzla),prietenii ai lui Radu Cristian si asociatii in afacerii cu fosta scoacra a primarului.
  Pentru fapta de luare de mita a fost condamnat la sase luni cu suspendare conditionata la care s-a adaugat un termen de incercare de doi ani si sase luni.
  Zamfir Laurentiu a fost subofiter(plutonier) la Politia de Frontiera ,in PCTF Negru Voda de unde a fost data afara pentru ca scotea din punct,ilegal,tigarii(contrabanda) si le vindea in Constanta.Aici la Negru Voda a ,,lucrat ” cu un alt bun prieten a lui Radu Cristian.Asta sa fie cauza pentru care Garda Financiara nu a descoperit niciun act de contrabanda cu tigarii la Negru Voda?
  In istoria tuturor politiilor (Nationala si Locala) din tara asta nu cred ca s-a mai pomenit sa fie sef, unul condamat pentru LUARE DE MITA .

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2022 @ 23:49

 8. https://www.replicaonline.ro/cum-si-a-construit-slavescu-din-mangalia-hotelul-din-buza-marii-la-olimp-video-520835/

  Comentariu by nabuco — 31 mai 2022 @ 10:26

 9. Elena spații verzi?, Vlădescu , amintita , Victor Codruti

  Comentariu by Florin — 31 mai 2022 @ 11:53

 10. pentru a te angaja ca femeie de serviciu la stat iti trebuie cazier.
  politistului asta local plin de bube nu i l a cerut nimeni?
  lupul paznic la oi.
  ANI ala mai exista?sau tot politic lucreaza?

  Comentariu by wow — 31 mai 2022 @ 18:02

 11. O masura foarte buna, in principal cei care vand prin statiuni sunt de o anumita etinie si totul era transformat intr-o mare tiganeala. (mici, bere, toate prostiile aduse de la Dragonul Rosu, maneleala = o mare tiganeala!)

  Comentariu by Klaus — 31 mai 2022 @ 18:15

 12. Pt 11: Aceste desființări de instituții și servicii, ori activități, care sunt obligatorii prin lege, arată cât de incompetent este Radu Cristian, până la distrugere.
  În acest caz: Activitatea economică este garantată de Constituție. Prin lege, Primăria administrează și eliberează autorizații de funcționare, avize orare și așa mai departe. Haosul la care te referi nu a apărut pentru că așa au vrut să facă bani acei comercianți, ci pentru ca asta a fost cererea. Profilul turistului este determinat de conceptul Destinației turistice. Iar acest primar atât a putut. Rezolvarea nu este desființarea comerțului în stațiuni, ci dezvoltarea unui concept al destinației turistice care sa atragă profilele de turiști pe care le dorim.
  Cum te exprimi generalizand cu o „anumită etnie” este extremism nu doar pentru că este rasism, ci și pentru că ai condamnat colectiv. I-ai ucis pe toți comercianții pe ideea greșită ca toți ar fi de o anumită etnie.
  La fel a făcut cu Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat. Care a fost condus de Angelescu. Pe motiv că a ajuns ceva rău, l-au desființat. Astfel nu s ms9 fost administrsr domeniul public și privat, a fost vândut.
  Serviciul Public de Asistență Socială condus de Stamate din echipa primarului a fost desființat, pe motiv că a fost ceva rău.
  Rezolvarea primarului pentru consecințele la cum a administrat orașul a fost sa desființeze, să demoleze, dar nu ce a făcut rău, ci ca existență. Dacă nu a fost în stare să construiască o clădire pentru Școala Gala Galaction, a vrut să o desființeze în 2018 (vrea și acum). A desființat personalitatea juridică a Muzeului. Și tot așa…
  Acum a încercat să desființeze comerțul în stațiuni. Pe ce motiv? Ca asta au ajuns stațiunile sub administrația sa: un haos și o „țigănie”.
  Era de ajuns că s-a modificat regulamentul cu interdicția de a expune în afara spatiilor de vânzare, cu obligația de a avea o coloristică și așa mai departe. Vii sa pui reguli, le insiri de faci regulamentul de 3 pagini, iar final cineva a băgat că este interzis comerțul în stațiuni. La ce au mai fost introduse condițiile?

  Dau alt exemplu de incompetență cu cimitirele musulmane. Avem ditamai regulamentul pentru cimitirele musulmane, dar nu există niciunul.
  Regulamentul prevede că cimitirul din strada Demetrios Callatianul este închis pentru înhumări (nu mai sunt locuri), iar celalt – pentru care încasează concesiuni – nu există legal. Nu există înființat, în Cartea Funciară e teren agricol. Nefiind construit/înființat, nu are Autorizație de Funcționare și nici Autorizație Sanitară. Nu există un cimitir musulman legal în Mangalia, unde să inhumăm legal defunctii musulmani. Dar există Regulamentul Cimitirelor Musulmane. Musulmanii sunt induși în înșelăciune să îngroape morții pe un teren agricol, iar primăria le face contracte de concesiune pentru asta. Am văzut și acordarea unui contract pentru paza a cimitirelor musulmane, dar care nu există. În referatele de specialitate ale Primăriei, cu ocazia adoptării Regulamentului, scrie că cel din strada Demetrios Callatianul nu are acte. La cel de pe Oituz scrie ca are o autorizație de construire din 2017. A expirat. Nu există Recepție, pentru că nu este construit. Dar Primăria le-a luat în administrare în baza unui HCL. Primăria a angajat oameni să administreze ceva ce nu există, primăria a contractat pază pentru ceva ce nu există. Problema este că după ce au revocat folosința terenului de către Cultul Musulman Mangalia pentru cimitir, nici musulmanii nu pot construi cimitirul, nici primăria nu l-a construit. Avem nevoie de casă mortuară, ne plimbam cu morții de la un cimitir la altul. Îi îngropăm în domeniul privat al municipalității, pe un teren agricol. Am inițiat proiect HCL pentru rezolvarea acestei situații, au refuzat. Ironia este că se construiește alături un alt cimitir municipal (ortodox), am cerut extinderea construcției de cimitir sa cuprindă și cimitirul musulman, au refuzat. Au adus utilități la cel nou ortodox, au refuzat sa branșeze și la cel musulman.
  De 4 ani refuză să rezolve această nedreptate, nu-mi rămâne decât să merg la Parchet să fac denunț că am fost dus în înșelăciune de către primărie să îl înmormântez pe tata pe câmp. L-am înmormantat în 2018 intr-un cimitir al Cultului Musulman Mangalia. Acum e teren agricol.

  Comentariu by Mentalistul — 31 mai 2022 @ 20:48

 13. https://www.replicaonline.ro/scandal-la-mangalia-licitatia-pentru-minicare-a-fost-anulata-dupa-ce-marian-mocea-a-semnalat-nereguli-520992/

  Comentariu by nabuco — 1 iunie 2022 @ 1:40

 14. HCL-ul din 2021 este ILEGALA.Activitatile Prevazute de acel HCL sunt prevazute de OUG 99/2000(aprobata prin legea 650/2002).Respectiva ordonanță(lege) stabilește principiile generale privind desfășurarea activității comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și serviciilor de piață, cu respectarea principiilor liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor, precum și a mediului.Conform acestei ordonante ,,exercitarea activității de comercializare în zone publice este supusă acordului autorităților administrațiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului București, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora și a planurilor de urbanism”.Care sunt zonele publice conform prevederilor de lege,,comerț în zone publice – activitatea de comercializare a produselor și serviciilor, desfășurată permanent sau sezonier în piețe, târguri, oboare, pasaje publice, porturi, aeroporturi, gări, autogări, drumuri publice și străzi sau orice zonă de altă natură destinată folosinței publice”.
  In conformitate cu prevederile legala aceasta HCL nu ar trebui sa existe deoarece unde legea prevede. HCL-ul nu poate stabili contraventii deoarece ele sunt stabilite prin lege.

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2022 @ 17:51

 15. Orice prevedere in afara legii si care contravine legii este abuz in serviciu (art.297 NCP).

  Comentariu by DAN — 1 iunie 2022 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress