Mangalia – politica locală

22 mai 2022

Mohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

Filed under: PER — lucian visa @ 19:24

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba ceva, că poate fi diferit față de actuala clasă politică și spune că a venit timpul să facă cineva ceva bun pentru oameni. Mohammad Murad, președintele executiv al PER, a acordat un interviu ziarului Replica de Constanța, în cadrul căruia a dat de pământ cu actuala clasă politică. Spune de ce a ales PER și nu PSD, mai ales că i s-a propus să fie candidatul social democraților la Primăria Constanța, la alegerile din 2024, dar a vorbit și despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri.

În debutul interviului, Mohammad Murad, președintele executiv PER și cel mai mare investitor din sudul litoralului, a dezvăluit motivul pentru care a ales să se înscrie în PER, un partid mic, aflat în construcție, și de ce a ocolit PSD sau PNL.

Nu am făcut parte din niciun partid, am fost mai apropiat de gândire liberal, liberalii s-au îndepărtat de mediul de afaceri și m-am gândit că în viață sunt niște etape care trebuie trăite din plin și e nevoie de niște proprietăți. A venit momentul să dau înapoi tot ce am acumulat în 30 de ani de afaceri în România. E nevoie de experiența noastră, trebuie să ne gândim la generațiile viitoare. Vreau ca vocea mea să fie auzită de milioane de oameni”, a spus Mohammad Murad. ”În politică se fac multe promisiuni, este un obicei, cât din ele se îndeplinesc…foarte puține. Se gândesc la alegeri. Domnul Orban a zis că va fi aproape de mediul de afaceri, a fost undeva la 25 %. Dar, în general, politica liberală e departe de mediul de afaceri. De aceea am ales un partid mic, nu mă duc la putere, mă duc la construcția unei piramide”, a completat acesta.

PSD Constanța mi-a propus să candidez la Primăria Constanța în 2024

Întrebat dacă PSD Constanța a încercat să-l coopteze în partid, Murad a declarat că i s-a propus să fie candidatul PSD la Primăria Constanța, în 2024, dar a refuzat. ”A fost întâlnire, a fost propunerea de a fi candidatul PSD la Constanța, pentru 2024, dar nu pot să zic că e o soluție să fiu candidatul PSD. Mi se pare mai important să construiesc în PER alternative. Oamenii din partidul nostru sunt oameni simpli, cred că mai bine sunt cu ei, decât cu un partid cu putere. N-aș putea să comentez despre PSD, mi se pare că sunt mai deschiși decât cei de la PNL. Mai multe uscături sunt în PNL, iar la Constanța cred că vorbim de deșert, nu de uscături”, a spus președintele PER.

Despre Chițac: 10 persoane care nu sunt din Constanța au decis în locul constănțenilor; o mișcare greșită

Mohammad Murad nu a ezitat să vorbească și despre Vergil Chițac și calitățile acestuia la Primăria Constanța. Murad spune că a fost o mișcare greșită candidatura edilului, iar cei care au decis acest lucru trebuie să-și asume. ”Au vrut mai multe persoane care nu sunt constănțeni, s-au gândit să vină cu un primar care are conexiuni al nivel regional, politice, și au venit cu soluția: Chițac. Am tot respectul, dar nu e persoana pe care să o găsești în cartiere, în parcuri, să vină cu soluții, să prospere orașul. 10 persoane care nu sunt din Constanța au decis în locul constănțenilor. A fost o mișcare greșită candidatura lui Chițac și trebuie să-și asume acest lucru. De acord, e un militar respectat, onest, dar avem nevoie de un administrator, de om gospodar, să știe…când pune mâna pe pâine, ce făină s-a folosit. Rezultatul arată că nu au fost proiecte pentru Constanța, față de alte orale. Constanța e pe locul 13, din punct de vedere economic”.

Ce ar fi făcut Mohammad Murad dacă ar fi fost primarul Constanței… ” În doi ani, Constanța ar fi arătat mai curată, mai prosperă, cu creșteri de salarii. Aș fi respectat mediul de afaceri, m-aș fi consultat cu ei, i-aș fi invitat pe seniori și m-aș fi folosit experiența lor, aș fi organizat latura turistică

Murad: Am fost singur, ei au fost mulți

Întrebat care este relația cu Cristian Radu, în prezent, Murad spune că nu este una de prietenie, dar este de respect. ”Am o relație de respect cu Cristian Radu, cel cu care am concurat. M-am simțit câștigător, pentru că eu am fost singur, ei au fost mulți. Eram un om simplu. Am avut discuții cu primarul… am plătit 2 milioane de euro taxa de la turiști, sunt convins că putea să facă mai mult. Dar am văzut că a început să miște un pic, asfaltează. Probabil, dacă eram eu, aveam mai multă putere. Eu nu mă opresc la cifre, dacă nu erau bani în primărie, puneam de la mine”.

Murad: ”Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda”

Mai mult, acesta a declarat că a uitat ce s-a întâmplat în trecut, însă nu va face sacrificii și nici nu se va preda lui Cristian Radu, ca să-i meargă bine. ”Am un dar oferit de Dumnezeu: uitarea. Din trecut nu se trăiește, se învață. Orice proiect vrea Radu să facă, îl sprijin. E o relație de respect, nu duc un război mai departe. După alegeri, am făcut vreun atac de la Cristian Radu? Nu. Eu nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda nimănui. Nu mă rog de Radu, nu voi sta niciodată drept în fața unui primar. N-am făcut sacrificii să fiu prieten cu Cristian Radu. N-am ajuns la o înțelegere, nu i-am cerut favoruri. Nu am relație de prietenie, am relație de respect”.

Ce are să-i reproșeze edilului din Mangalia: ”Cu 2, 5 milioane aș fi făcut o stațiune… una singură, dar aș fi făcut-o perfect. Sper să schimbe lucruri, că e în beneficiul lui, să arate că e în stare să facă, să schimbe imaginea”.

Cristian Radu sau Zanfir Iorguș?

Mohammad Murad a făcut și o comparație între Cristian Radu și Zanfir Iorguș, iar față de cel din urmă are numai cuvinte de laudă. ”Fiecare dintre ei are latură bună și mai puțin bună. Radu e mai dur, Iorguș e mai sufletist, Iorguș nu mai are viziunea de viitor, Radu vede altfel lucrurile. Cu Iorguș am o relație specială, a fost fair play cu mine, îl apreciez, nu mi-a greșit cu nici un cuvânt. Sunt o persoană care îl respectă, așa cum Iorguș mă respectă. Toată lumea vorbea că proiectele din sudul litoralului sunt datorită lui Iorguș. Eu n-am nici măcar o autorizație de la Iorguș

Unde va candida Mohammad Murad în 2004? Oriunde, mai puțin la Mangalia

Întrebat unde va candida în 2024, dacă ia în calcul unul din sectoarele din București, așa cum s-a vehiculat, sau Constanța ori Mangalia, președintele executiv al PER a declarat: ”Candidatura nu e în planurile mele acum. Niciodată nu mă voi gândi ce voi face peste doi ani. Mie îmi place să dau valoare. Dacă sunt cea mai bună soluție pentru Constanța, Huși… eu mă ofer. Am făcut pentru mine și pentru copii 30 de ani. Acum, dacă ei cred că sunt capabil… sunt cu bagajele făcute… unde sunt interesele românilor acolo mă duc. Sufletul meu e în Dobrogea. Cred că, în altă viață, m-am născut aici. N-aș mai candida la Mangalia, lucrurile se pot schimba foarte mult”.

”Nu e normal ca, în fața unui hotel de 5 stele, să se vândă salam și șuncă”

Întrebat cum comentează susținerilor micilor operatori, potrivit cărora Radu s-a înțeles cu hotelierii pentru a le interzice acestora desfășurarea activităților, de tip magazine, în sezonul estival, politicianul a declarat: ”Credeți că hotelierii au vreo putere? Hotelierii, din păcate, încă nu au cultura de a vorbi liber. Cu magazinele cred că trebuie ajustată decizia. Nu e normal, în fața unui hotel, să se vândă salam și șuncă. Suntem o stațiune turistică. Vrem să vindem, vindem în locuri autorizații, nu lângă un hotel de 5 stele”.

În cadrul interviului, Mohammad Murad a vorbit și despre proiectele sale, pentru antreprenori. Unul dintre acestea vizează organizarea unui curs gratuit de perfecționare unde va dezbate toate problemele de care se lovesc. Mai mult, Murad are în plan și reluarea proiectului pilot ce cuprinde alte 15 proiecte pentru cei care vor afacere în domeniul artei, cofetăriei, mobilei, curățătoriei, etc. Din pricina pandemiei, dar și a altor probleme, proiectul a trebuit stopat.

Mai multe despre proiecte, dar și alte subiecte de interes, puteți urmă în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL, Replica 19 mai 2022

12 Comments

 1. „Unde va candida Mohammad Murad în 2024? Oriunde, mai puțin la Mangalia”

  Dar va sprijini o candidatură în Mangalia, indiferent că va mai fi în PER sau nu.

  Referitor la candidaturi, va veni momentul când mulți se vor întreba dacă există măcar un candidat care are notorietatea, forța, sprijinul politic să îl învingă pe Radu Cristian în alegeri.
  PSD nu are candidat, iar schema cu un candidat din afară nu mai merge, a zburat puiul cu ața. Pe oricine s-or hotărî, nu are timp să câștige notorietate. Iar după cât de slab și serviabil s-a comportat PSD față de Radu Cristian în acest mandat, să fii candidatul lui PSD te trage în jos, mai mult decât să te ridice. Chiar dacă se hotărăște Radu să intre la PSD și să candideze de la PSD, tot trebuie să existe un challenger pentru Radu.
  USR este o glumă penibilă în Mangalia.
  AUR s-a înființat mort. Oricum AUR se duce în cap până în 2024, dar la Mangalia e deja mort. Consecință a încercării lui Radu la o combinație, dar băieții cu ochi albaștri nu „culcă-se”.
  PmP, ALDE, Pro România deja ai dispărut pe național.
  Nu prea există o altă forță politică împotriva lui Radu Cristian, iar lucrul acesta este periculos. Acum am notorietate mai mare decât înainte de 2020; după ce am arătat că pot organiza o campanie și că le-a fost teama de mine, credibilitatea este mai mare. Dar este periculos să existe o singură alternativă, iar eu poate nici nu vreau să mai candidez. Ar însemna să nu mă mai ocup de politică și să revin la afaceri, să am în 2024 o putere financiară care să îmi permită să înving în alegeri. Dar cu o pauză mare în politică, pierd exact notorietatea politică.
  Pe de altă parte, Murad a avut peste 6.000 votanți. Radu a câștigat cu peste 7.000 de votanți. Și mulți l-au votat pe Radu ca să nu conducă Mangalia un arab. Dacă cei 6.000 dr votanți, plus ceilalți cărora le-a dispărut aversiune (deja un tătar din Mangalia e mai acceptat acum decât era înainte), dacă toți anti-Radu ar vota împreună pe același candidat, înfrângerea lui Radu ar fi la diferență mare, umilitoare.
  De aceea, incapabilitatea PSD, USR, Aur, Pro România, PMP etc. de a furniza un candidat cu șanse ajută la canalizarea votului locuitorilor Mangaliei pe singurul candidat anti-Radu, care deține priceperea, forța politică, capacitatea de a duce o campanie etc. Mie îmi este clar că cei care mă atacă sau mă vor ataca, au un interes personal cu Radu Cristian, este complice cu acesta la tot ce se întâmplă Mangaliei, ori fie este vreun frustrat invidios, pentru Mangalia nu duce lipsă dintr-aceștia.
  Cei care nu au alt motiv – decât invidia – pentru agresivitatea lor, sunt cei din cauza cărora a ajuns Mangalia în așa situație, sunt cei care au trădat semenii lor tot timpul, au trădat pe vecinii lor, pe prietenii lor, pe concetățenii lor. La fel cum a făcut Iorguș imediat după alegeri, acum e numai iubire între el și Radu Cristian. Acel Iorgus care se ducea prin biserici în campania și le spunea enoriașilor că fac parte dintr-o rețea de prostituție și de trafic de droguri, că sunt „omul lui Beinur”. Acel Iorguș, „prietenul lui Murad”, care în ziua alegerilor le-a transmis tuturor să voteze pe Radu, ca să nu câștige un arab. După alegeri, am zis lui Murad la un momentdat: ține-l aproape, că face alte prostii.

  Deci privesc la ce opțiuni de vot are Mangalia pe viitor și nu prea există. Să scoți unul nou acum, nu mai e timp să îl crești la notorietate, măcar să o ajungă pe a mea. Cu ce sa se remarce? Când să se remarce?

  Comentariu by Mentalistul — 23 mai 2022 @ 8:53

 2. https://www.replicaonline.ro/ce-averi-au-sefii-santierului-naval-2-mai-sa-mangalia-520006/

  Comentariu by nabuco — 23 mai 2022 @ 14:23

 3. Nenea Ozy vorba lunga,o singura concluzie:
  nu am uitat cum te-ai vandut!
  Canta la alta masa,ne plictisesti.

  Comentariu by Anonim — 23 mai 2022 @ 21:56

 4. Pt 3- când ii jignești constant pe ceilalți posibili competitori,fiindcă tu crezi ca nimeni nu e la nivelul tău, atunci nu reușești decât sa-ti desconsideri votanții, iar asta arată neputința politică, chiar dacă ești bun organizator.

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2022 @ 7:53

 5. https://www.replicaonline.ro/atacul-lui-cristian-radu-la-adresa-lui-mohammad-murad-nu-i-a-convins-pe-judecatori-520160/

  Comentariu by nabuco — 24 mai 2022 @ 12:49

 6. Pt 3: Realitatea arată altceva: Murad a intrat în PER, nu eu la Murad.
  Conform declarației lui Murad din ziua în care m-am retras din candidatură, că va intra în PER.

  Dacă Murad câștiga alegerile (a obținut cu ajutorul nostru peste 6.000 de voturi), era primar PER. A fost o strategie politică.

  Pe lângă avantajul politic pe partid, am calculat atunci ce pierd, ori ce câștig la imaginea politică personală. Cei 6.000 care au votat pe Murad au apreciat gestul meu. Pe viitor, plec de la 6.000 în sus; nicidecum de la zero.
  Până la urmă este pe voturi. Votantul știe cine sunt, nu-l mai poți păcăli cu manipulări.

  Încearcă unii să mă denigreze pe aici că mai bine m-as ocupa de pizza sau ce vând eu. Am un business cu delivery. Ce e rău în asta? Săptămânal am sute de comenzi, sună clienții și își dau adresa de livrare. Livrăm săptămânal la sute de adrese. Cel puțin 50 de adrese noi în fiecare săptămână, iar anul are 52 săptămâni. Fac asta de ceva timp. Consider că este un business folositor.

  Comentariu by Mentalistul — 24 mai 2022 @ 14:04

 7. Pe principiul asta nea Vasile cu buteliile de la gara are notorietate mai mare ca a ta , sa nu mai vorbim de sorin de la fan curier

  Comentariu by Candidatu — 25 mai 2022 @ 11:41

 8. Pt 7: Uneori am impresia că toți oamenii sunt inteligenți. Acolo ai adunat două comentarii diferite cu două idei diferite. Chestiunea cu notorietatea este într-un comentariu, iar subiectul cu logistica pt delivery este într-un paragraf dintr-un alt comebtariu,face referire la cu totul altceva. Dar cum spuneam, nu toți oamenii sunt inteligenți, nu toți știu tabla înmulțirii, unii cred în prostiile pe care le imaginează, aceștia sunt cei mai obositori oameni din lume. Și cei mai proști!

  În primul comentariu am afirmat că notorietatea mea de acum este mai mare decât cea din 2020; este de la sine înțeles, pentru că am făcut 2 campanii, locale și parlamentare, pe numele meu.
  Iar în ultimul paragraf este despre cu totul altceva, este pentru cine are cap să deducă.

  Comentariu by Mentalistul — 25 mai 2022 @ 13:23

 9. Pt. #7
  Cred ca esti din Mangalea postdecembrista ca altfel ii aminteai pe „Nea Vasile Buzoianu”, „Lili schioapa” si „Sandel” ca avand multe „like” la notorietate.

  Comentariu by nabuco — 25 mai 2022 @ 13:33

 10. Domnule primar, de cind are dreptul pupincuristul lui tusac, maganu, sa inchida strada ptr activitati de constructie ? Cu ce drept blocheaza trotuarul? Etc.
  Cum i-ati dat autorizatie de constructie, distrugind spatiul verde si vederea la mare?
  Sa intelegem ca ai o parte din afacere? Daca NU, ia masuri.

  Comentariu by pop — 25 mai 2022 @ 18:33

 11. Nu are primaru din afacere are golgiu 30% ,ca de doar ca Golgiu mănâncă la balniar il servește Maganu personal !

  Comentariu by Florin — 26 mai 2022 @ 10:40

 12. colgiu si alti papagali sint paravan. Cind nu va mai fi primar, va aparea in acte piticul.

  Comentariu by pop — 28 mai 2022 @ 18:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress