Mangalia – politica locală

2 mai 2022

Cupa Litoralului – Stațiunile Neptun-Olimp au găzduit, sâmbătă, 30 aprilie, cel mai mare eveniment ciclist de după 1990, din județul Constanța

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:59
Stațiunile Neptun-Olimp au găzduit, sâmbătă, 30 aprilie, cel mai mare eveniment ciclist de după 1990, din județul Constanța.

Organizatorii au adunat la start aproape 300 de competitori, de toate vârstele, din România și Republica Moldova. Ca reprezentanți ai autorității publice locale, încurajăm și susținem orice tip de activități care stimulează turismul, mai ales in perioadele de extrasezon. În acest context, Primăria Mangalia va fi partener al competiției automobilistice Super Rally, care va avea loc în perioada 12-15 mai, în Mangalia, la fel cum am fost parteneri ai festivalui Sunwaves, desfășurat anul trecut, în septembrie.

”Prin atragerea unor astfel de evenimente de amploare în stațiunile din sudul litoralului, intenționăm să extindem sezonul în lunile mai-iunie și septembrie-octombrie, contribuind, astfel, la dezvoltarea turismului, ca principal motor al economiei locale”, afirmă Cristian Radu, primarul Mangaliei.

mangalianews.ro

11 Comments

 1. Foarte bine că primăria susține sporturile eco. Nu pot spune același lucru despre Super Rally.

  Numai că momentul ales pentru desfășurare a fost total impropriu. Practic, sâmbătă drumurile spre Neptun și Olimp au fost blocate mult timp. Dacă vreun turist ar fi vrut să vină n-ar fi putut să o facă. Dacă blochezi turiștii, atunci cum să-i ai ?
  Vecinii de la nord de Olimp, adică cei din Costinești, au organizat un festival și au avut mare suscces.

  Comentariu by lucian visa — 2 mai 2022 @ 9:08

 2. “RAMAZAN BAIRAMINIZ KAYRLI BOLSIN!“, “RAMAZAN BAYRAMINIZ HAYRLI VE MŰBAREK OLSUN!”, „UN BAİRAM FERİCİT!”, “EID AL FITIR MUBARAK!”

  Comentariu by nabuco — 2 mai 2022 @ 15:57

 3. Off-topic dar de interes pentru Mangalia. https://dobrogealive.ro/sefa-usr-mangalia-devine-consilier-judetean-semiran-abdurefi-il-inlocuieste-pe-george-badila/

  Comentariu by Escu — 2 mai 2022 @ 20:31

 4. Off topic dar de interes pentru Mangalia : Operatiuni speciale militare in 13 state si in Romania in mai multe orase printre care și Mangalia ! (Pana pe 13 mai…cand o dam pe raliuri !)https://m.defenseromania.ro/mapn–exercitii-multinationale-de-pregatire-a-fortelor-pentru-operatii-speciale–desfasurate-simultan-in-romania-si-alte-13-state_616253.html

  Comentariu by I.S — 2 mai 2022 @ 23:31

 5. Pt. #4
  https://www.replicaonline.ro/nicolae-ciuca-ii-incurajeaza-pe-tineri-sa-isi-proiecteze-un-viitor-in-romania-517778/
  😉

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2022 @ 11:22

 6. De ce acceptă populația Mangaliei acest jaf organizat, săvârșit cu un regim dictatorial de opresiune?
  Dacă ești educat moral în spiritul democrației, trebuie să îți pui această întrebare. Cei care nu trăiesc în Mangalia ar putea privi circumspecți la afirmațiile mele, ca fiind o exagerare, deoarece trăim în România și legile sunt aceleași pe tot cuprinsul țării, Constituția prevede că toți suntem egali. Faceți o comparație între cum trăiesc oamenii la Cluj- Napoca cu cei care trăiesc în Suceava, Constanța sau Craiova. Comparația este economică. În cazul Mangaliei trebuie făcută o comparație socială. Legile statului nu sunt respectate în Mangalia de către cei pe funcții publice, nu există transparență, nu există democrație, s-a instaurat un fel de sultanat, în care primarul și complicii lui fac ce vor cu oamenii și se îmbogățesc din munca plătitorilor impozitelor pe salariu, a impozitelor pe profit, a impozitelor pe clădiri și terenuri, a impozitelor pe mijloace de transport etc. Mai nou, au instituit și o taxă de 1 euro pe zi, pentru fiecare turist. S-au îmbogățit cu zeci de milioane de euro, nu doar cu o casă și mașină; își fac concediile de câteva ori pe an la Dubai, la Monte Carlo, în diverse locuri exotice și scumpe. În anul în care a fost scandalul cu taberele elevilor, când părinții s-au dus să-și recupereze copiii din destinațiile insalubre, în care i-a dus primăria pe banii bugetului local… în același timp primarul plătea generos, din partea sa, taberele unei școli din Constanța, unde învață fetele sale. Nu doar colegilor din clasă, ci întregii școli – un gest de opulență, să arate cât este de bogat. Declarația de avere a primarului a crescut de la mandat la mandat, a ajuns la aroganța în care a trecut câștiguri din jocurile de noroc, pentru a justifica banii. Aceeași justificare au trecut-o mai mulți angajați ai Primăriei: au avut an de an câștiguri din jocurile de noroc. Niște nemernici s-au făcut stăpânii celui mai important oraș turistic din țară, deoarece Mangalia este singura localitate din Europa cu 7 stațiuni turistice. Folosesc cuvântul „nemernic” pentru primul sens al lui, istoric, conform DEX înseamnă: (Om) străin, pribeag, pripășit. – Din sl. namĕrĩnŭ „care vine”.

  Astfel, în anul 2012, prin mijlocirea mafiei politico-economice care a condus județul Constanța până în anul 2015 (Constantinescu – Mazăre – Strutinsky), prin repetarea alegerilor deoarece nu câștigase, a ajuns primar al Mangaliei un personaj care nu locuiește în Mangalia; care, împreună cu complicii săi, are menirea de a devaliza acest oraș frumos și bogat. S-au îmbogățit pe seama noastră. Mai rău este că această sărăcire ne-a obligat la traiul într-un oraș gri, într-un lagăr outdoor, în care nu mai există nimic pentru a trai plăcut. Comunitatea Mangalia s-a transformat în ultimii zece ani într-o societate în care indivizii trăiesc izolați unii de alții, în care nu mai există încredere în instituțiile publice, în care nu există un club, o discotecă, un cinema, un teatru; în care a dispărut sentimentul de apartenență la comunitate, iar invidia, gelozia și răutatea au devenit firești.
  Toate instituțiile de bază ale unui oraș – primăria, spitalul, școlile, asistența socială, ale sportului și culturii etc. – sunt sub stăpânirea dictatorială al acestui grup organizat. Ai spune că primarul este un om puternic, fiind în stare de un asemenea control. După ani de observație, vă asigur că alții sunt cei care l-au folosit pentru a săvârși acest jaf organizat. Acest individ nu are capacitatea de a gândi o idee a sa, repetă aceleași texte învățate, execută ceea ce i se cere de către cei care l-au menținut pe funcție.
  De exemplu, de Valantines Day, și-a sunat soția cu apel video dintr-un magazin de bijuterii din Constanța, să aleagă doamna o pereche de cercei. Un gest frumos, nu? Apoi a cumpărat o dublură a acelei perechi de cercei și a sunat amanta cu apel video, să îi arate ce bijuterii frumoase a cumpărat pentru dânsa. Dar nu s-a oprit, a mai cerut o pereche identică pentru o altă amantă (despre care nu știam, m-a surprins!). Nu mă interesează câte amante își dorește, pentru mine e mai important că am remarcat lipsa de capacitate cognitivă pentru a gândi idei; ii este confortabil sa fure ideile altora sau să le copieze.

  În schimb, când este vorba despre rele, coruptul știe că funcționează corupția la orice nivel. În guvern, în justiție, la autoritățile de control, la organele de cercetare din justiție etc. Plicurile cu bani reușesc să îi obțină magistrați la dispoziție, să îi ofere protecție.

  De exemplu (pe surse): Mandolină, fiind în funcția de prim ministru, i-a făcut campanie primarului Mangaliei, în ciuda măsurilor decretate pentru a combate pandemia. De ce a fost Mangalia mai importantă decât București, mai importantă decât Constanța, încât a necesitat prezența în campanie a prim ministrului și a banilor de la guvern? Motivul principal: Pentru a se menține Mandolină în funcția de președinte al Partidului liberal.
  Ca să rămână Mandolină președinte, acesta trebuia să obțină rezultat bun la alegerile europarlamentare din anul 2019. Având puterea în partidul de guvernământ, ar fi ajuns în cea mai importantă funcție din stat: prim-ministru. Ca să obțină rezultat bun, avea nevoie de bani pentru campanie. Primarul nostru a fost cel mai mare contributor la campania PNL pentru alegerile europarlamentare. Două milioane de euro din banii munciți de locuitorii Mangaliei, scoși din bugetul local, au fost sprijinul primarului pentru campania organizată de Mandolină pentru alegerile europarlamentare din anul 2019. Ulterior, Mandolină a ajuns prim ministru, iar, în campania pentru alegerile locale din anul 2020, prim ministrul umbla de mână cu candidatul-primar, pentru un nou mandat. Mandolină a adus cu sine pe ministrul dezvoltării ca să facă o conferință de presă la Neptun, pentru a declara că Mangalia a primit 17.000.000 lei (3,5 milioane euro la acea vreme) pentru investiții. Banii au ajuns în bugetul local și au dispărut cu viteză pe costuri exagerate pentru dale și borduri, pentru „trotuare către nicăieri”. Că deh, îi plac banii și lui Mandolină.

  Din nefericire pentru Pițiponc, cum a făcut de fiecare dată, a ales tabăra perdantă. Nu are capacitatea cognitivă să identifice corect realitatea politică. În anul 2014, bătea la ușile PSD fiind convins că Ponta va câștiga alegerile prezidențiale. Norocul lui a fost că nu l-au primit, era considerat turnător la unii procurori de la DNA și DGA. După susținerea lui Mandolină cu fonduri, acesta din urmă a pierdut șefia partidului în favoarea lui Superman. Acum ar fi vrut Pițiponcul să plece la partidul lui Mandolină, dar acel partid s-a născut mort. Iar PNL l-a băgat în dizgrație pe primărelul nostru, căruia nu i-au mai dat bani nici măcar de la Consiliul Județean Constanța.

  În primărie continuă jaful organizat, continuă amantlâcurile, orgiile, opulența, mâncătoria, batjocura oamenilor (a tuturor oamenilor, indiferent că sunt medici, profesori, cercetători științifici sau oameni de afaceri). De este tolerat acest regim de către zeci de mii de locuitori ai Mangaliei? Sunt 10 ani de opresiune, sunt 10 ani în care oamenii au ajuns să trăiască izolați unii de alții, pentru că nu li se permit activitățile sociale care mențin sentimentul de apartenență la comunitate. Liceenii anuluin 2012 sunt astăzi familiștii comunității. Au trăit fără cinema, fără teatru, fără discotecă, nu au dezvoltat un sentiment de apartenență la comunitate, nu au de ce să iubească Mangalia.
  Mulți dintre cei care munceau în urmă cu 10 ani, astăzi sunt pensionari, ori au pierdut locul de muncă. Mangalia are astăzi mai puțin de 6.000 de salariați, față de anul 2015, când avea 12.800 de salariați declarați. Trăind izolați unii de alții, nu mai există o opinie generală, formată prin discuții cu colegii sau cu prietenii. Opusul la „a avea o opinie” este „a nu avea o opinie”, adică să ai niciuna. Astfel omori inițiativa, implementezi în oameni credința falsă că nu are rost să se lupte cineva pentru dreptate, pentru că o face singur. Ca să se ajungă la o astfel de degradare socială, primarul a ținut orașul câțiva ani în beznă. Literalmente!! Inclusiv străzile principale din centru. La fel fac israelienii în Palestina, dau stingerea la ora 19:00 să nu mai iasă arabii din case, să nu mai discute, să-i țină izolați între ei. După ora 19:00, forțele de ordine dispersează o soluție urât mirositoare „skunk water” pentru a-i ține pe palestinieni în case. La fel s-a procedat și în Mangalia, am avut câțiva ani beznă în oraș, am avut buruieni și bălării în jurul blocurilor. Am fost supuși unui sistem de intimidare și opresiune, pentru a nu discuta între noi, pentru a nu organiza o opoziție față de acest jaf organizat. Dacă vrei un film, ori dacă vrei să cumperi haine, te urci în mașină și mergi la Mall în Constanța. Îți satisfaci nevoia de a vedea oameni, nevoia de a fi văzut, dar nu o faci în comunitatea ta din Mangalia, o faci în alt oraș. Astfel au ajuns oamenii să părăsească Mangalia pentru a munci în alte localități sau în alte țări.

  (va urma)

  Comentariu by Mentalistul — 4 mai 2022 @ 11:58

 7. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/mohammad-murad-se-vrea-primar-al-unui-sector-din-bucuresti-518036/

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2022 @ 0:34

 8. cont.
  Vine sa intareasca afirmatiile lu O2zy
  https://www.replicaonline.ro/manariile-lui-cristian-radu-lasa-agentii-economici-din-sudul-litoralului-muritori-de-foame-video-518029/

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2022 @ 0:35

 9. https://m.adevarul.ro/locale/constanta/autobuzele-electrice-litoral-cumparate-19-milioane-lei-tinute-garaj-an-1_6270f2fc5163ec4271ff499c/index.html

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2022 @ 5:37

 10. ORDINE DE ZI SUPLIMENTARĂ:
  1s. Proiect de hotărâre privind mandatarea primarului Municipiului Mangalia să desemneze, prin
  dispoziție, persoanele semnatare să avalizeze biletul la ordin suplimentar în favoarea furnizorului de combustibil lichid ușor S.C. M.T.K. AUTO SPORT S.R.L.;

  Domnul Zanfir Iorguș părăsește lucrările ședinței – 17 prezenți.

  Domnul Menabit întreabă cum există o datorie de 5 milioane si este nevoie de alte două bilete la ordin.
  Domnul Angelescu specifică faptul că datoria este curentă, nu este ieșită din termenul de plată contractual de
  30 de zile de la facturare și 15 zile de garanție, pentru achiziția combustibilului lichid ușor se facturează la fiecare livrare.
  Domnul Menabit face precizări cu privire la calitatea combustibilului, spunând că acesta este procurat din deșeurile rezultate de la Oil Terminal și de la Astra Ploiești. Menționează că va face plângere la parchet societății S.C. M.T.K. AUTO SPORT S.R.L. deoarece nu deține autorizație pentru a vinde CLU.
  Domnul Angelescu precizează că societatea deține toate avizele și autorizațiile necesare.
  Domnul Menabit spune că face un amendament, prin vot să fie mandatat domnul Primar să semneze
  avalizarea biletului la ordin (…)
  Se supune la vot amendamentul domnului Menabit, de a se desemna Primarul Municipiului Mangalia să semneze avalizarea biletului la ordin și se respinge cu 3 voturi ”pentru” (doamna Canea Larisa, domnul Menabit Ozghiun, domnul Marinescu Teodor) și 14 voturi ”abținere” (doamna Ali Leila, domnul Andrei Sorin, domnul Angelescu Dragoș, domnul Filip Dumitru, doamna Griguța Nicoleta, domnul Ioniță Dragoș, domnul Luca Lucian, domnul Moldovan Dănuț, domnul Toma Vasile, domnul Zanfir Iorguș, domnul Zbanț Iulian, domnul Bănceanu
  Mihail, domnul Dumitrașcu Laurențiu, domnul Foleanu Paul și domnul Tanasă Neculai).

  Se supune la vot proiectul de hotărâre în forma propusă și se aprobă cu 11 voturi ”pentru”.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2022 @ 5:55

 11. 7. Proiect de hotărâre privind transformarea și mutarea unor posturi din statul de funcții al Spitalului Municipal Mangalia;

  Domnul Menabit menționează faptul că, domnul dr. Lefter urmează să fie mutat pe data de 28 a acestei luni, la Transfuzii în Constanța și întrebarea sa este de ce să se eliminată funcția deținută de domnul doctor, deoarece el locuiește în Mangalia, iar turele dumnealui sunt suplinite de doua doamne doctor care fac naveta de la Constanța sau Tuzla.
  Doamna Griguța răspunde că este o aprobare de principiu, acest subiect fiind dezbătut și aprobat în Consiliul de Administrație al Spitalului, unde Consiliul Local are desemnat reprezentant. Dacă dorește informații suplimentare îl roagă pe domnul Menabit să le solicite direct instituției Spitalul Municipal Mangalia.
  Domnul Iorguș menționează că nu e lipsit de importanță să se cunoască de ce medici profesioniști aleg să plece din Mangalia și vin medici din Constanța, Maramureș sau din alte părți, ceea ce înseamnă că aceste aspecte trebuie clarificate.
  Domnul Angelescu precizează faptul că, acesta nu este un subiect pe care membrii Consiliului Local să îl poată gestiona, aici fiind vorba de opțiunea fiecărui medic.
  Domnul Filip, reprezentant în cadrul Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Mangalia, precizează faptul că este opțiunea domnului doctor de a se muta la Constanța.
  Domnul Menabit spune că domnul doctor susține că a fost mutat abuziv.
  Domnul Iorguș menționează faptul că, își retrage intervenția având în vedere precizările făcute cu privire la subiect.
  Doamna Președinte supune la vot proiectul de hotărâre și se aprobă cu 15 voturi ”pentru” (doamna Ali
  Leila, domnul Andrei Sorin, domnul Angelescu Dragoș, doamna Griguța Nicoleta, domnul Ioniță Dragoș, domnul Moldovan Dănuț, domnul Luca Lucian, doamna Stan Linica, domnul Filip Dumitru, domnul Zbanț Iulian, domnul Bănceanu Mihail, domnul Foleanu Paul, domnul Tanasă Neculai, domnul Dumitrașcu Laurențiu și domnul Iorguș Zanfir) și 3 voturi ”abținere” (doamna Canea Larisa, domnul Marinescu Teodor, domnul Menabit Ozghiun).

  Notă: Dr. Lefter a revenit la Spitalul Mangalia. A fost semnată o petiție cu 800 semnături online și 750 semnături fizice.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2022 @ 5:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress