Mangalia – politica locală

11 aprilie 2022

JUSTIȚIA MANIPULATĂ PENTRU A „LEGALIZA” JAFUL ORGANIZAT

Filed under: PER — lucian visa @ 7:56
Am să dau două exemple, în paralel.
Scopul A: Devalizarea bugetului local de două milioane de euro.
Scopul B: Defrișare din pădure protejată pentru a construi, cu păstrarea aparenței că primarul nu este vinovat, ba chiar ar fi fost împotrivă.
Notă: Pentru a reuși oricare dintre scopuri – în care este folosită justiția pentru a „legaliza” jaful organizat – condiția este ca primarul să fie corupt. Dacă primarul nu ar fi corupt, nici jaful nu ar fi posibil.
A. Complicele primarului (contractorul neplătit) dă în judecată Primăria și Consiliul Local pentru un contract neplătit intenționat de către primar.
Primarul trimite un avocat, chipurile să apere Primăria și Consiliul Local, care știe ce are de făcut: scoate primăria din acțiunea de judecată pe motiv că nu are calitate procesuală, deoarece Consiliul Local este autoritatea care aprobă bugetul local. Când primarul a propus bugetul local, a uitat să menționeze datoriile.
Astfel, Consiliul Local – care nu are habar că este dat în judecată – pierde penalități și despăgubiri de două milioane euro. Apoi, tot fără știrea Consiliului Local, sunt executați silit cei mai mari agenți economici plătitori de taxe și impozite, astfel ca banii pe care aceștia din urmă plătesc anual primăriei să își schimbe destinația și să ajungă în contul celui care a obținut în instanță penalități și despăgubiri.
La orice întrebare, primarul justifică spunând că așa a hotărât instanța de judecată.
B. Să dea o autorizație pentru a se tăia arborii din pădurea protejată este un subiect periculos: atât pentru imagine, cât și juridic. Prin actualizarea PUG, aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local (HCL), terenurile cu pădure deținute de privați au trecut în categoria V1c – arii protejate. Cel care vrea să defrișeze a fost învățat chiar de către primar să dea în judecată Consiliul Local, pentru abrogarea respectivei HCL de modificare și a actualizare a PUG, pe motiv că procedura a fost viciată. Documentația, în baza căreia consilierii locali obedienți și complici primarului au votat adoptarea actului normativ, a fost întocmită de aparatele de specialitate din subordinea primarului, așa cum a vrut primarul.
Consiliul Local nu are habar despre acțiunea de judecată, primarul trimite un avocat care, chipurile, să apere Consiliul Local, dar pierde cu viteza luminii până se obține o hotărâre de instanță, definitivă, prin care se abrogă parțial HCL de trecere a pădurii în zona de arii protejate, în sensul că terenul privat al petentului să rămână cu statut de „curți-construcții”.
Astfel, cel care deținea teren privat în arie protejată, se apucă să construiască după ce defrișează pădurea, scopul B este realizat.
Dacă vreo autoritate de control sau dacă poporul întreabă cum a fost posibilă defrișarea și construirea, primarul arată că există o hotărâre definitivă a instanței de judecată.
Mecanismul de jaf organizat merge ca uns, iar ei se cred stăpânii orașului și ai oamenilor. Doar că… nu au luat în calcul că va exista cineva care să poată descifra toate aceste mecanisme.
Cei care ați citit, acum știți. Spuneți mai departe, oamenii să știe cine sunt hoții care au făcut sărac orașul nostru, prin jaf organizat!
FB Menabit Ozzy

37 Comments

 1. Inatanta a hotarat acum multi ani ca Iorgus a castigat alegerile.Radu a hotarat ca nu e asa.Justitia la Mangalia e facuta de oameni care indirect au contracte cu primaria.Despre care justitie vorbim?Mangalia e mosia lui,are administratorii orasului la degetul mic.

  Comentariu by anonim — 11 aprilie 2022 @ 8:15

 2. Bună ziua!

  Din partea consilierilor locali ai PER Mangalia: MENABIT OZGHIUN, MARINESCU TEODOR și CANEA ELISABETA LARISA, care în exercitarea prerogativelor conferite de lege, privind inițierea proiectelor de Hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Mangalia, am înțeles să formulăm și să propunem spre dezbatere și adoptarea de către consiliului local o Hotărâre care este menită să promoveze interesul public local privind bunul imobil cunoscut sub denumirea Pădurea Comorova, prin trecerea întregii suprafețe a acestei păduri din domeniul privat în domeniul public al U.A.T. Mangalia și menționarea expresă a categoriei de folosință privind suprafața de 298,76 ha în categoria ”teren cu destinație forestieră” – care permite realizarea în mod legal a lucrărilor de pază, protecție și împădurire. Motiv pentru care rog să regăsiți atașat prezentei corespondențe electronice Adresa de Înaintare și draftul pentru Referatul de Aprobare. Rog să aveți vedere prevederile Art.136 din Codul Administrativ și dați eficiență termenelor legale imperative prevăzute.

  Vă mulțumim pentru solicitudine și vă stăm la dispoziție pentru intreprinderea cu succes a acestor demersuri administrative.

  MENABIT OZGHIUN
  MARINESCU TEODOR
  CANEA ELISABETA LARISA

  Vă rog să îmi transmiteți numărul de înregistrare al prezentei corespondențe.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 8:32

 3. pai sunt sau nu nebuni useristii?nu e proiectul lor?

  Comentariu by anonim — 11 aprilie 2022 @ 9:26

 4. Ozzy nu mai copia proiectele USR-ului!

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 10:45

 5. USR nu poate avea proiecte, nu e în Consiliul Local.

  Inițiez proiecte în baza informațiilor obținute în calitate de consilier local. Fără să știe situația exactă, USR bătea câmpii. Tot eu i-am lămurit cât teren e în domeniul public și cât în privat, conform actelor oficiale emise de primărie.
  În vezi aici: https://www.facebook.com/ozzy.weekender/videos/5735451079814359/
  E doar un exemplu, că noi ne implicăm să rezolvăm, nu doar de propagandă.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 13:51

 6. Ozzy nu știam de ce te face lumea mincinos. Între timp, prin discuțiile purtate aici, am aflat. Ai copiat inițiativa USR-ului după ce ai ponegrit-o în fel și chip. Cetățenii pot iniția un proiect de hotărâre de consiliu local. În rest ce să îți mai zic? Spor la manipulare!

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 13:59

 7. Și încă o chestiune: să ajungem să inițiem un proiect sunt necesare multe zile, pentru că primăria nu îți răspunde pe loc. Poți iniția numai după ce primești oficial informații cu privire la subiect. Am demarat de ceva timp, expunerea de motive (mai nou se numește Referat de Aprobare) se bazează pe răspunsuri emise de Primăria Mangalia.

  Asta este diferența dintre un partid care are consilieri locali față de un partid care nu a fost în stare să intrr în consiliu: legea dă dreptul consilierilor să solicite informații și le mai dă dreptul să inițieze proiecte.
  USR nu există politic în Mangalia, face doar gargară pe margine. Declarațiile sunt date de parlamentari sau europarlamentari, adică alții străini de oraș.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 14:03

 8. USR nu poate avea proiecte,dar ai putea sa ii consideri cetateni ai orasului si sa le recunosti meritele.ia uite ce spuneai acum cateva zile

  USR știe ce vrea?
  Vrea să trecem în domeniul public terenurile unor privați? Cum au ajuns la privați este o chestiune care se poate dezbate, dar este de istorie. Vor să fie naționalizate aceste terenuri private din Comorova? Nu primăriei trebuie să se adreseze.
  Vor să treacă în domeniul public ceea ce este deja în domeniul public? Parcul Carol se face pe domeniul public. Între o pădure sălbatică și o pădure îngrijită, o prefer pe cea din urmă. Plus că un parc municipal întins pe 201 ha de padure nu se mai poate defrișa.

  Au mai rămas 298,76 ha în domeniul privat. Vor să trecem tot acest teren in domeniul public? Cât este impadurit? cât este doar zonă de vegetație? Ce imobile există pe aceste terenuri, cum ar fi Cantonul? Fără un studiu de impact nu poți trece peste noapte. De aceea muncim, noi cei de la ecologiști.

  Îi anunț pe cei de la USR că Partidul Ecologist Român – Organizația Mangalia susține proiectul pentru înființare Parc Carol. Este un demers care s-a făcut cu mai multe păduri din România, de exemplu pădurea Făget de la Cluj sau pădurea Băneasa de la București, pentru a fi protejate de defrișări. Este o chestiune de ecologie și în Consiliul Local sunt 3 ecologiști. Să lase pe cei care se pricep să facă treabă durabilă, nu mai mințiți oamenii dacă nici nu știți ce cereți.
  Oricare dintre cetățenii Mangaliei se poate adresa consilierilor PER pentru inițierea unui proiect HCL. Noi suntem deschiși și demaram procedurile. Acum se discută și modificarea OUG 57 / 2019, printr-o ordonanță de urgență, să fie prevăzut în Codul Administrativ ca proiectele inițiate de consilierii locali să fie introduse pe ordinea de zi în termen de 30 zile.

  Luni vom începe procedurile de a iniția acest proiect HCL privind trecere din domeniul privat în domeniul public ceea ce se mai poate trece din pădurea Comorova. Asta înseamnă să obții rezultat la alegerile locale, să ai consilieri locali.

  USR va pierde subiectul adunării de semnături. Va trebui să inventeze altul, pentru că acesta este scopul real, să adune semnături. Trebuie să facă ceva, dacă nu au avut rezultate în alegerile locale, să arate că ar avea organizație la Mangalia.

  Politica pe care o propun în calitate de președinte PER Mangalia este să mărim aria împădurită din Comorova. De ce avem nevoie de pădure? Pentru beneficiile pe care ni le dă o pădure. Prefer ca dintr-un 1ha de pădure să mărim la 4-5 ha de pădure, prin implementarea unui regulament al arborilor la nivel de UAT: cine taie un arbore să planteze alti 5, mărime minim 4 m, cu circumferința minim 10 cm și cu rădăcinile în balot de pământ. Nu oprim dezvoltarea, dar cine dorește să dezvolte să realizeze mai întâi 5000 mp de pădure pentru fiecare 1000 mp de investiție, chiar pe teren privat fiind. Așa triem și pe cei care vor cere autorizații de urbanism, dacă au bani sa mărească pădurea pot cere, dacă nu au nici nu au de ce să ceară.

  Comentariu by anonim — 11 aprilie 2022 @ 14:07

 9. Mai lasă obsesia cu USR-ul local și recunoaște că le copiezi inițiativa. Au fost și sunt și declarații ale celor din USR Mangalia. Tot încerci să îi denigrezi și apoi o faci pe victima. Apropo, datorită ție m-am înscris în USR. Mulțumesc!

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 14:10

 10. Nu mai bate câmpii că nu are nici o treabă USR-ul cu terenurile privaților. Fă parcul ăla și gata. Ai intrat în consiliu și ai tras după tine încă doi consilieri pentru că ai făcut gargară la adresa primarului timp de 4 ani de zile. Zici că ai făcut 100 de locuri de muncă ca să intri în consiliu. Gargară și scandal. Pădurea Făget are doar 60 mp suprafață ocupată de anumite instalații amenajate. Manipulezi, minți și lovești aiurea în USR dar nu scoți un sunet pe aici la adresa PSD, PNL sau AUR. Mai gata, omule, că ajunge cu atâta abureli.

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 14:15

 11. https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/2218274214987180/
  Dacă ești membru pe grup, poți vedea corespondența noastră cu primăria privind demersurile, suntem un partid care ține la transparență. Dacă nu ești membru în grup, ghinion. Pentru că sunt 7.000 de membri din Mangalia, care povestesc și ei mai departe.

  Ca fapt divers, la reactualizarea PUG, și terenurile private din pădure au intrat în categoria V1c-arii protejate. Cel care a defrișat a dat în judecată deoarece când a obținut autorizația de construire terenul era „curți-construcții” și a câștigat pe fond.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 14:17

 12. Ai 7000 membri pe grup și mai mult îți faci reclamă la produsele alimentare. În rest, 7-12 like-uri la postările politice. Știi, te numești mentalist aici pe blog dar știi ce este mentalismul? Conform dex-ului la care faci des trimitere e o concepție metafizică potrivit căreia realitatea este spirit. În cazul tău aș spune că realitatea e ceva ce poate fi manipulat după cum ai tu chef.

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 14:28

 13. Mulțumim PER ului pentru susținerea inițiativei USR de salvare a pădurii Comorova si invităm și celelalte partide din Mangalia sa se ralieze acestui proiect!
  #UnitiSalvamComorova

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 11 aprilie 2022 @ 16:11

 14. Pt 10: Vă las vouă scandalul cu partidele, eu îmi fac politica așa cum doresc. Am decis că politica mea este doar interesul cetățeanului.

  Am făcut o inițiativă cetățenească în Aprilie 2016, sa se aloce 9.000.000 lei pentru asfaltări. S-a și votat. Apoi în iulie, prima ședință după alegeri, primarul a tăiat de pe buget banii de asfaltări. Și iată, că tot l-au votat.
  Dacă era să primesc voturi după cât scandal am făcut împotriva hoției, mă votau peste 70%. Dar nu pentru asta am primit voturi, ne-au votat cei care m-au văzut că mă pricep în administrație publică.

  Tu vrei să fac scandal la adresa PNL, PSD și …. AUR? De ce aș băga în seamă pe AUR?
  Politica mea este interesul cetățeanului și binele Mangaliei. Avem consilieri locali. Facem ceea ce legea ne dă dreptul să facem. Voi faceți propagandă, noi facem treabă și spunem adevărul privind administrația și administrarea. De exemplu, fac adrese în fiecare zi, să aflu ceea ce ei ne ascund. Europarlamentarul de la USR, Vlad Gheorghe, a făcut interpelări la 6 instituții ca să afle despre Pădurea Comorova și tot nu a aflat. Pentru că nu a știut ce întrebări să pună.

  Trebuie să înțelegi că PER Mangalia este un partid care își face propria politică, are propriile acțiuni, nu face politica altor partide. USR are un comportament de bully, vrea ca toți să halească manipularea lor, vor că cetăteanul să le fie supus, iar atunci când omul îi scuipă că sunt amari, devin agresivi.
  Nu sunt perfect, nu am puterea să ucid hoția de pe pământ, să nu mai existe. Dar împotriva jafului organizat asupra Mangaliei am făcut mai mult decât tine și decât oricare userist, penelist, pesedist etc. Și fac în continuare. Voi faceți ce puteți să faceți, dar nu mai proiectați pe mine neputințele voastre. Luați de candidați, intrati în consiliul local și promovați proiecte HCL! Eu asta am făcut,m-am implicat. Voi nu ați făcut, dar dați cu pietre în cel care face.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 17:11

 15. Eu, eu, eu și iar eu. Mai taie din cultul ăsta al propriei personalități. Nu mai bine taci și faci? Care noi dăm cu pietre domnul? Cine țipa pe aici împotriva inițiativei USR și acum o plagiază? Nu cumva tu? Deci mai ușor cu pianul pe scări, te rog frumos! Atâta narcisism nu am mai văzut în viața mea. Mai vorbim și altădată. Să ai o seară bună!

  Comentariu by Escu — 11 aprilie 2022 @ 18:07

 16. Ce sa faca ma USR , cand aia sunt 90 % schizofrenici cu acte in regula, in frunte cu panarama aia de tataroaica.
  Unde e Paris caca mic ala, a fugit nu mai vrea primar?
  Doar un prost ar crede in asa partid de rahat.

  Comentariu by Eu — 11 aprilie 2022 @ 18:08

 17. În realitate, noi suntem cei care oferim informațiile oricui ne întreabă. Fie că este cetățean simplu, fie că e de la alt partid. Am luat-o cu începutul și am întrebat prin adresă oficială aparatul de specialitate pentru Urbanism: care este suprafață din proprietatea municipalității, cât este în domeniu public și cât este în domeniu privat?

  După ce am primit răspunsul oficial, asumat, am efectuat procedurile de inițiere a HCL.
  Vom vedea ce va urma, dacă primăria respectă legea sau dacă va fi nevoie să o obligăm în instanță. Cumva, proiectul HCL va fi supus dezbaterii. Atunci vom vedea ce sunt cu adevărat partidele din Consiliul Local. Sunt ÎN comisia de urbanism și am dreptul la interpelări. Nu se poate să ,”noi” pentru că sunt singurul PER în comisia de urbanism.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2022 @ 19:42

 18. Cand si unde a devenit USR Mangalia agresiv?Cand te-a atacat personal,cu punct si virgula,cand te-a facut cu ou si cu otet,cand ti-a pomenit numele in mod jignitor?

  Comentariu by anonim — 12 aprilie 2022 @ 8:53

 19. Hai ca vad c-o puneti de-o hora. Dar avem si noi multe curiozitati, daca tot vorbiti de terenuri, ce se mai aude de cele 85.000 mp de la Olimp? care e stadiul procesului? le mai recupereaza primaria sau ati uitat? ca parca se discuta in consiliu acum 4 ani de taxele de timbru exorbitante si banii cheltuiti cu procesul asta avocati, expertii si alte costuri.Care e finalitatea procesului?

  Comentariu by pop — 12 aprilie 2022 @ 13:44

 20. Pt 19: Radu Cristian lăuda pe Iorgus în ultimul interviu, că Iorguș a făcut lucruri bune când a fost primar. Asta îți răspunde la întrebare.

  Comentariu by Mentalistul — 12 aprilie 2022 @ 21:56

 21. Pt. #20
  https://www.replicaonline.ro/fratii-murad-investesc-masiv-in-zona-de-sud-a-litoralului-515645/
  lauda-ma gura … (3.1415-nochio)

  Comentariu by nabuco — 13 aprilie 2022 @ 14:48

 22. Daca cele de mai sus sunt reale,ce numar are dosarul sau plangerea penala?Daca nu s-a facut o astfel de plangere inseamna ca sunt vorbe si sustinerea si acoperirea faptelor lui Radu

  Comentariu by Anonim — 13 aprilie 2022 @ 19:48

 23. @20- Un fleac ! Ne-au ciuruit !

  Comentariu by I.S — 14 aprilie 2022 @ 9:35


 24. „Și la SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL s-a stabilit un prejudiciu de aproape 100.000 lei, și s-a formulat plângere penală pentru delapidare. Societatea, care se ocupă de administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract, are ca acționar, cu 60%, Consiliul Local al Municipiului Mangalia, Camera de Comerț și Industrie a României și Romexpo SA, fiecare cu câte 20 % din acțiuni.”
  https://www.replicaonline.ro/tabloul-dezastrului-hotie-cu-bani-publici-la-mai-multe-institutii-ale-statului-inclusiv-din-constanta-515796/

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2022 @ 9:39

 25. Radu nu v-a mai candidă , el acum Prjileste Mangalia v-a vinde tot ( terenuri, clădiri , servicii Tot )dupe el nu va mai creste iaeba in Mangalia .

  Comentariu by Florin — 15 aprilie 2022 @ 10:05

 26. LI SE DĂ CE LI S-A LUAT, CÂTE O FIRIMITURĂ, SĂ SE UITE LA HOȚ CA LA DUMNEZEU

  Terenul de sport din Parcul Diana trebuia realizat de 5 ani (din anul 2017). Dar primarul nu a avut chef.
  Satele și comunele au terenuri de sport de peste 10 ani. Mangalia este singurul oraș din Europa cu 7 stațiuni turistice.

  Asta e bucuria sclavilor, că li s-a dat o bucată de pâine după 10 ani de lături. Și astfel ajung să mănânce firesc lăturile, sperând să mai primească o bucată de pâine peste 10 ani.

  Locuitorilor Mangaliei li s-a luat totul: terenuri de sport, cinema, teatru, discoteci, activități economice, locuri de muncă, cultură, sport, activități extrașcolare, oportunități de viitor etc. Au fost transformați în obedienți asupriți, în plătitori de taxe și biruri excesive.
  Acum li se dă ce li s-a luat, li se dă câte o firimitură, să se uite la hoț ca la Dumnezeu.

  În lume există civilizație, există orașe unde omul trăiește cu confort urban, există oameni care trăiesc fericiți.
  În Mangalia, și dacă ești milionar în euro, nu poți trăi fericit.

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2022 @ 9:42

 27. @26-„Asta e bucuria sclavilor, că li s-a dat o bucată de pâine după 10 ani de lături.”…Chestia asta o cam repeti si cred ca te adresezi mai mult catre musulmani cu învățătura din Coran (referitoare la sclavi)! Nu vreau sa spun a ce seamănă! Iar cu asta: „In Mangalia, și dacă ești milionar în euro, nu poți trăi fericit.”…ai cam deviat plugul de pe aratura! Ai un întreg admin in spate format din „multi avocati” după cum ne-ai anunțat.Pai atunci pune-i sa treaca la lucruri concrete,pen’ca altfel seamana a „amenintari”(specialitatea lor-dealtfel!),iar pentru noi…mai taie-le din populisme !

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2022 @ 14:48

 28. @26-„Practica”asta cu procesele pierdute e”fumata” in Mangalia încă de când era primar Sidere,iar primarii au aplicat-o după ce i-au invatat tot avocatii,care se posteaza in spatele grupurilor de putere si se santajeaza unii pe altii ! Despre asta este vorba si in articolul pe care-l despicam aici-populist- in niciun caz cu plângeri penale concrete ! Încă o dată atentionez asupra „adminului” care poate manipula chiar si pe cel pentru care „chipurile” lucrează!

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2022 @ 15:09

 29. @26-Oi fi eu mai malitios(asa mi-e firea) cand te abordez p’aci,însă te rog sa ma crezi ca la @27 si @28 am facut-o pentru că-ți vreau binele si-ti apreciez lupta !

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2022 @ 15:15

 30. Eu am făcut ce era de făcut. Se vor finaliza după 2-3-4 ani, ori după 11 ani ca la Mazăre, totul depinde de cei care cercetează.

  Acolo unde există corupție, democrația este deturnată într-un sistem mai imoral decât orânduirea sclavagistă. Pe vremuri, stăpânii abeau grijă de sclavii lor, pentru că nu erau stăpâni pe toți sclavii, ci doar pe cei pe care îi cumpărau.
  În orânduirea feudală iobagii munceau pentru averea grofilor. Dar până și aristocrații erau diferiți, erau crescuți și educați pentru nobilitate.
  Acum avem un amestec de 50% comunism cu 50% iobăgie. Din ce câștigă un om, 10% dă impozit pe venit, apoi plătește impozit pe clădiri și terenuri, impozit auto, TVA pe tot ce cumpără, mai mult de 50% contribuie sistemului.
  Apoi, cei care pun mâna pe putere au o obsesie să se străduie să devalizeze cât mai mulți bani. Toată lumea muncește pentru averea și bunăstarea celor care au pus ticăloși în funcții de conducere. Este o formă de sclavie, injectată cu drogul falsei percepții că am trăi într-o democrație.
  Într-adevăr, există o libertate, deoarece în această orânduire sclavul a ales să fie sclav. Întotdeauna mai există cel puțin o alternativă.

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2022 @ 16:49

 31. Pt. #29
  https://www.cotidianul.ro/sondaj-de-opinie-ce-grad-de-incredere-mai-au-partidele/
  educati pas cu pas sau dezvatati pas cu pas? Aceasta e intrebarea.

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2022 @ 20:13

 32. Pt. #30
  Bravo, asa cum ti-am mai spus, apreciez darzenia si stoicismul tau.
  Dar https://www.transparency.org.ro/ro nu ne da mari sperante …

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2022 @ 20:22

 33. Aplicația Facebook furnizează amintiri din timpul pandemiei, când ne-am organizat în situație de criză pentru a ajuta vârstnicii să treacă mai ușor acele momente de panică.
  Unde a fost primarul, când a fost cea mai mare nevoie de primărie, obligată să ajute oamenii în starea de urgență? Unde au fost ceilalți politicieni, pe care astăzi îi văd dând cu pietre în mine, întrebând absurd ce am făcut pentru Mangalia?
  În momente tragice, am reacționat și am organizat mai bine decât Primăria Mangalia, mai bine decât oricine. A fost singura organizare cu care oamenii s-au identificat, participând voluntari sau contribuind pentru ajutorarea celor în nevoi, să supraviețuiască.

  Doamne Ferește de o nouă criză, pandemie sau război! Pentru că viața a arătat că Mangalia nu are un primar capabil să gestioneze situațiile de criză. În caz de necaz, în cine aveți încredere?

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2022 @ 12:05

 34. https://www.cotidianul.ro/antipatriotica/

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2022 @ 13:33

 35. Nabuco, nu ai răspuns la nimic, doar ai repetat întrebarea prin copy-paste la un link. Nu am nevoie de cor de susținere, ori răspunzi la ce este important ori nu ne mai pierde timpul. Mă bucur că ești în consens cu mine, dar atâta lene să îți fie să te exprimi cu propriile cuvinte, încât să îmi pierzi timpul cu linkuri copy-paste la o repetiție? Crezi că ajută să confirmi cu un link crea ce afirm? Mai degrabă ajută să folosești propriile cuvinte.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2022 @ 15:07

 36. Ca sunt de acord cu tine (+%) asta nu inseamna ca te sutin (-%) politic.
  In ceea ce priveste „interpelarea” ma voi simti dator sa raspund detaliat doar daca voi avea o functie publica.
  Incredere am doar in mine.
  Sa-ti spun un secret ca nu ne „aude” nimeni aici: admit ca ma bag in seama pe acest blog pe care tu ai promis ca-l lasi … doar ca sa difuzez realitatea si consecintele a cat de jos a ajuns „clasa politica”; samd: https://www.scielo.br/j/rbh/a/t45Yx9zKgpGB8STCkPLxBNL/?lang=en
  😉

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2022 @ 17:30

 37. Bravo!

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2022 @ 19:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress