Mangalia – politica locală

2 aprilie 2022

Părerea USR Mangalia despre noul parc municipal din pădurea Comorova

Filed under: USR — lucian visa @ 15:31
🌳Ieri, 1 aprilie, Primăria Mangalia a remis un comunicat prin care informează locuitorii cu privire la faptul că Pădurea Comorova se va transforma în parc municipal și că „punem un deosebit accent pe protejarea mediului și a spațiilor verzi din stațiuni. Este regretabil că unii politicieni locali dezinformează populația”. Evident, politicienii locali suntem noi, cei care ne dorim să strângem semnături pentru salvarea padurii, prin iniţierea unui proiect de trecere a pădurii din proprietatea privată a municipiului, în cea publică și ulterior, în domeniul silvic.
❗️ Deși, în timp, primarul Radu Cristian a dat dovadă de nenumărate ori că nu știe sau nu dorește gestionarea optimă a proiectelor cu fonduri europene – drept dovadă stau singurele mari proiecte ale celor două mandate ale edilului, Parcul Evergreen și Aleea Teilor, ambele pierdute si plătite din bugetul orașului, iată că, mai nou, șeful administrației locale se apucă să ne dea… lecții! Concret, primarul declară, că o să acceseze fonduri europene pentru această investiție, pe care el o vede ca un mijloc de valorificare a potențialului turistic al zonei. Noi vă anexăm, mai jos, imagini din Pădurea Regelui, făcute acum o săptămână, fotografii în care vedeți, puși la pământ, copaci, arbori, din care nu au mai rămas decât trunchiurile retezate la ras și tone de lemn ciopârțit.
❗️În afară de declarațiile de intenție ale domnului primar, datele concrete arată așa:
În anul 2000, 519 hectare din Pădurea înființată de Regele Carol I treceau din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea publică a Mangaliei. Prin Hotărârea de Consiliu nr.136/20.11.2000, 298,75 hectare de pădure erau trecute în proprietatea privată a orașului, adică suprafață pe care se intenționează sa se facă Parcul Carol I.
🌳În decembrie 2021, la interpelarea europarlamentarului USR Vlad Gheorghe, privind regimul juridic al celor 519 hectare din Pădurea Comorova, Primăria a răspuns că, pe 189 de hectare urmează a se înființa Parcul Carol I, iar din acestea, pe 9 hectare de pădure se va creea infrastructura specifică parcului (alei de promenadă, locuri de joacă etc). Proiectul depus la APM Constanța prevede o suprafata de 201 ha și 7 ha parc amenajat! Mici diferențe, zicem…
❗️Conform PUG aprobat prin HCL 160/25 iulie 2019, aflăm că, din totalul de 519 hectare, 120 de hectare sunt în proprietatea privată a unor persoane fizice și juridice.
Și, atunci, fiind vorba despre proprietăți private, îl întrebăm pe primarul Radu Cristian: prin ce mijloace va stopa defrișările din Comorova, știindu-se că, avizele de tăiere se dau tot de catre primărie?! În acest moment, pădurea este pusă la pământ, zeci de hectare de pădure au căzut, cu sălbăticie, sub drujbele intereselor imobiliare. Se construiesc cu aceeași sălbăticie și într-un ritm incredibil, hoteluri cu zeci de etaje, sub oblăduirea și zâmbetul sardonic al unei administrații care calcă peste cadavrele copacilor Comorovei, cum a făcut-o și cu copacii din oraș.
🔴Poate administrația locală sa gestioneze întreținerea unui parc de 189 hectare, când se știe că ani de zile pădurea a fost vândută, defrisată, lăsată sa devină groapă de gunoi pentru deșeurile aruncate peste tot?!
❤ Dragi cetățeni, în curând vom demara campania de strângere de semnături pentru salvarea a ce a mai rămas din Pădurea Comorova. Alăturați-vă si semnați această inițiativă cetățenească!
FB USR Mangalia 02.04.2022

64 Comments

 1. USR știe ce vrea?
  Vrea să trecem în domeniul public terenurile unor privați? Cum au ajuns la privați este o chestiune care se poate dezbate, dar este de istorie. Vor să fie naționalizate aceste terenuri private din Comorova? Nu primăriei trebuie să se adreseze.
  Vor să treacă în domeniul public ceea ce este deja în domeniul public? Parcul Carol se face pe domeniul public. Între o pădure sălbatică și o pădure îngrijită, o prefer pe cea din urmă. Plus că un parc municipal întins pe 201 ha de padure nu se mai poate defrișa.

  Au mai rămas 298,76 ha în domeniul privat. Vor să trecem tot acest teren in domeniul public? Cât este impadurit? cât este doar zonă de vegetație? Ce imobile există pe aceste terenuri, cum ar fi Cantonul? Fără un studiu de impact nu poți trece peste noapte. De aceea muncim, noi cei de la ecologiști.

  Îi anunț pe cei de la USR că Partidul Ecologist Român – Organizația Mangalia susține proiectul pentru înființare Parc Carol. Este un demers care s-a făcut cu mai multe păduri din România, de exemplu pădurea Făget de la Cluj sau pădurea Băneasa de la București, pentru a fi protejate de defrișări. Este o chestiune de ecologie și în Consiliul Local sunt 3 ecologiști. Să lase pe cei care se pricep să facă treabă durabilă, nu mai mințiți oamenii dacă nici nu știți ce cereți.
  Oricare dintre cetățenii Mangaliei se poate adresa consilierilor PER pentru inițierea unui proiect HCL. Noi suntem deschiși și demaram procedurile. Acum se discută și modificarea OUG 57 / 2019, printr-o ordonanță de urgență, să fie prevăzut în Codul Administrativ ca proiectele inițiate de consilierii locali să fie introduse pe ordinea de zi în termen de 30 zile.

  Luni vom începe procedurile de a iniția acest proiect HCL privind trecere din domeniul privat în domeniul public ceea ce se mai poate trece din pădurea Comorova. Asta înseamnă să obții rezultat la alegerile locale, să ai consilieri locali.

  USR va pierde subiectul adunării de semnături. Va trebui să inventeze altul, pentru că acesta este scopul real, să adune semnături. Trebuie să facă ceva, dacă nu au avut rezultate în alegerile locale, să arate că ar avea organizație la Mangalia.

  Politica pe care o propun în calitate de președinte PER Mangalia este să mărim aria împădurită din Comorova. De ce avem nevoie de pădure? Pentru beneficiile pe care ni le dă o pădure. Prefer ca dintr-un 1ha de pădure să mărim la 4-5 ha de pădure, prin implementarea unui regulament al arborilor la nivel de UAT: cine taie un arbore să planteze alti 5, mărime minim 4 m, cu circumferința minim 10 cm și cu rădăcinile în balot de pământ. Nu oprim dezvoltarea, dar cine dorește să dezvolte să realizeze mai întâi 5000 mp de pădure pentru fiecare 1000 mp de investiție, chiar pe teren privat fiind. Așa triem și pe cei care vor cere autorizații de urbanism, dacă au bani sa mărească pădurea pot cere, dacă nu au nici nu au de ce să ceară.

  Comentariu by Mentalistul — 2 aprilie 2022 @ 16:55

 2. PSD+PNL vor conduce orasul multi ani de acum încolo . USR si PER nu mai existā .

  Comentariu by Anonim — 2 aprilie 2022 @ 18:47

 3. Pt 2: Te vor conduce pe tine, pe mine nu mă conduc niciun PNL, niciun PSD.

  Dar spre știința prostimii tale, un partid nu conduce orașul, ci niște oameni aleși pe funcții de primar și de consilieri locali. Nu știu alde Cîțu, Ciolacu, Ciucă sau Iohannis ce fac Angelescu, Filip și Linica la Mangalia. Nu partidele conduc un oraș, ci oamenii. Dacă oamenii aleși sunt pramatii, e hoție și distrugere. Dacă sunt vrednici, se dezvoltă orașul.

  Dar vorba poetului: Sclavul este sclav doar pentru că acceptă să fie sclav. Dar ție îți și place, ca la masochiști.

  Comentariu by Mentalistul — 2 aprilie 2022 @ 19:29

 4. Nu vor conduce orașul. Anonimule, poate că cele 2 nu mai există în opinia ta pentru că sunt conduse de 2 tatari care îi prostesc pe românii mai naivi în ale politicii… și crezi că nu mai există alte formațiuni, dar ele există. AUR crede că și românii pot conduce în propria țară !

  Comentariu by Any — 2 aprilie 2022 @ 22:22

 5. Vaiii, ce cretinoid la pct.4
  Pac, așa deodată, de la 1878 încoace, niciun nazism între locuitorii Dobrogei, cu 18 minorități naționale, plus că în Dobrogea și oltenii, ardelenii, moldovenii sunt minorități naționale. Pac, acum cu înființarea de sanchi a lui AUR în Mangalia, s-a gândit cineva să promoveze nazismul ca politică. Fie că ai scris din convingere, ori fie că Radu Cristian a ajuns să fie cea mai joasă speță de om, un astfel de extremism nu „prinde în Dobrogea”.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 0:12

 6. Pădurea trebuie protejată, atât cât a mai rămas din ea. Eventual și extinsă. Și lăsată pădure.
  Trecerea în privat a pădurii, în acești ani de jaf la toate nivelurile țării, este o greșeală. Azi chipurile se face parcul Carol, adică securiștii sunt acum regaliști. Probabil se va face un parc mult mai mic, apoi printr-o altă hotărâre de CL, altceva. Parcul e bun pretext pentru a face drumuri și utilități pentru cei privați, cei de azi și cei de mâine.

  Comentariu by lucian visa — 3 aprilie 2022 @ 10:07

 7. Regimul juridic al Pădurii Comorova, atât cât mai e în proprietatea municipalității:
  – 220,24 ha în domeniul public
  – 298,76 ha în domeniul privat
  Ideea e să trecem totul în domeniul public și să facem proiecte de împădurire acolo unde nu mai sunt arbori, iar restul pădurii să fie îngrijită.
  Orice amenajare se face cu respectarea REGULAMENT – CADRU din 15 iunie 2004 (*actualizat*)
  de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local, art.25-28. De aceea, nu se întâmplă cum vor cei care nu cunosc administrație publică, peste noapte.
  Noi, ecologiștii, muncim să aflăm ce este cu fiecare metru pătrat din Comorova, acum solicităm autorizații pentru filmări cu drona, pentru a face un recensământ al arborilor, hectar cu hectar. Astfel ca pe viitor să devină probă pentru o eventuală nefericită defrișare.
  Primăria are două opțiuni: fie acceptă acest proiect al PER pentru a proteja și a mări suprafața împădurită cu plantarea pe terenurile care nu mai au arbori, fie se împotrivește și atunci știm clar ce scop are primarul cu restul de pădure. Având o bază de date care poate dovedi în instanță și Comisiei Europene, nu ne mai învârtim în jurul cozii și mergem direct după făptași.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 10:51

 8. Ozzy pari cam disperat. Și de când sunteți voi ecologiști? De 2 ani? Vreo înițiativă împotriva așa ziselor toaletări din oraș ați făcut? Înițiativă cu rezultate nu doar cu postări pe fb. Când cineva e așa pornit împotriva unei inițiative cetățenești cred că are ceva interese ascunse. Te-am susținut cu doctorul Lefter, dar la treaba asta cu pădurea și parcul greșești. Nu cred că cetățenii vor parc cu alei, foișoare, etc prin pădure. Una e să dorești ca ecologist împădurirea,

  Comentariu by Escu — 3 aprilie 2022 @ 12:10

 9. Continui…una e să dorești ca ecologist împădurirea, asta o dorește tot omul cu capul pe umeri, alta e să insiști pentru alte construcții ceea ce înseamnă alte câteva de hectare defrișate. Parcul ăla pentru care insiști pare a fi o nouă afacere. Asta e părerea mea.

  Comentariu by Escu — 3 aprilie 2022 @ 12:12

 10. https://www.thedronegirl.com/2021/08/06/ikea-now-sells-drones-in-a-bizarrely-artistic-way/
  😉
  Salutari lu’ „Moha” …
  🙂

  Comentariu by nabuco — 3 aprilie 2022 @ 12:25

 11. Pt 8: Dacă nu vă deschideam ochii că 220 ha din Parcul Comorova este deja domeniu public, mergeați în continuare cerând ceva ce deja există, după adunatul de semnături vă băga Radu într-un ridicol, care l-ar întăŕi. Nu-mi pasă de ridicolul vostru, îmi pasă că îl faceți pe Radu victorios. Iar o acțiune de-a voastră dovedită o prostie subminează și celelalte acțiuni care sunt justificate.

  Referitor la Parcul Carol: dacă vă duceți la munte, în jurul stațiunilor o să vedeți traseele turistice amenajate, din loc în loc bănci pentru odihnă, alei amenajate și locuri pentru picnic. Am fost la Borș la un festival și am rămas plăcut impresionat că m-am simțit ca în Germania sau Austria.
  Parcul are 201 ha, dar zona de amenajat este doar pe 7 ha. Asta nu înseamnă că se defiseaza 7 ha, ci că în această arie vor fi băncuțe, spatii pentru picnic, o zona de agrement. Astfel, oamenii se bucură de natură, îi scoatem din casă. Ești împotriva civilizației? Ești împotrivă sa fie îngrijită pădurea pe bani europeni (celelalte 200 ha)?
  Luați de citiți proiectul, să știți măcar la ce va împotriviți.
  De ce avem nevoie de pădure? Să producă oxigen, să avem natură verde. E bine să mărim pădurea? Bineînțeles. Cum o facem? Cu proiecte, altfel nu se poate. Ce fel de proiecte? Să faci dintr-o zonă de vegetație să fie pădure-parc, să fie protejat și mărit. V-ati lovit de cuvântul parc? Ariile protejate se numesc parcuri naționale. Ori parcuri naturale. Trecerea de la „pădure de producție” la „pădure-parc” protejează pădurea împotriva defrișărilor. Din tot proiectul acela ai înțeles doar că se vor face alei și o zonă de agrement, de parcă astea s-ar extinde pe 220 ha. Ce faceți voi este un fel de „bombing for peace”, sabotați o măsură de protecție a pădurii motivând că așa protejați pădurea.

  Eu nu-l cred capabil pe Radu Cristian să realizeze acest prooliect. Dar documentațiile făcute până acum blochează orice intenție de dezmembrare din cele 220 ha.

  Așa că ne-a rămas să aplicăm soluția pentru celelalte 300 ha din domeniul privat. Dar parcă vad ca o să vă opuneți și la asta.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 15:06

 12. Tot pt cel de la pct 8: Până să intru la ecologiști, la fel de habarnist protestam aiurea, fără niciun rezultat. Partidul Ecologist m-a făcut să înțeleg diferența între militantismul ecologist, de a te lega cu lanțuri de un copac pentru a-l salva de la tăiere, și ceea ce înseamnă să aperi copacul 24/24 cu o lege. Partidul Ecologist asta face, pe lângă celelalte acțiuni pentru bunăstarea și progresul oamenilor, se ocupă și de implementarea legilor locale sau naționale care să protejeze mediul înconjurător. Nu poți sa stai pentru totdeauna cu lanțul lipit de copac, dar o lege îl protejează non-stop. De teama sancțiunilor penale nu va fi tăiat, ori cine taie își asumă că va fi pedepsit.
  Am făcut sesizari privind defrișările la Garda Forestieră, la Garda de Mediu, la Ministerul Mediului etc. Primăria a fost amendată.
  Și pentru furt de pământ din Comorova. Am făcut și pentru deșeurile de la Saturn. Și pentru cele de la Far. Primăria a fost amendată și obligată să curețe terenurile. Oricum, nu pe primar îl arde la buzunar, ci tot din bugetul local sunt plătite amenzile.
  Și asta încă din 2017, când nu interesa pe nimeni de Comorova, iar eu încă nu eram la ecologiști.
  https://m.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/830056037142345/
  Până în prezent.

  Această initiativa cu a face păduri-parc din paduri de producție a pornit de la ecologiști. Nu se face doar la noi, se fac în toată țara.
  (Revin)

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 15:38

 13. După ce am întrat în Partidul Ecologist am înțeles că lupta trebuie dusă altfel, la nivel administrativ și în mediul juridic. De aceea, m-am înconjurat de avocați care iubesc natura. Cu Asociația Baroului Constanța am tot avut proiecte de plantare de arbori. Sunt prim vicepreședinte pe Organizația Județeană PER, iar Organizația Constanța este una dintre cele mai puternice organizatii PER din țară. Plus că am dovedit la alegerile locale o campanie exemplară în județ. Ce ați văzut în Mangalia, așa am organizat în tot județul. Noi am adus în conducerea PER, cu alegeri în congresul de luna trecută, o echipă formată dintre cei mai mari oameni de afaceri din tară: cele mai multe investiții în producția de piese auto, cele mai multe investiții în turism, cele mai mari investiții în reciclare etc. În cei doi ani de care spui, am învățat și m-am pregătit cu ce trebuie făcut pentru a avea rezultate, pentru că asta este important, să obținem bine pentru oameni.

  În octombrie 2021, am declarat despre proiectul Carol în Parcul Comorova:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6905715979454524&id=100000485715789
  Ia-o de citește-o și poate înțelegi mai multe.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 15:50

 14. Eu ți-am zis părerea mea. Tu tot o dai că USR în sus, USR în jos. Ți-am mai zis că ai făcut o fixație pentru USR. În fine, hai să îți mai zis câte ceva. Ozzy poți trece în domeniul public terenurile unor privați. Pădurea se poate îngriji și dacă nu e parc. USR nu am auzit să se opună înființării parcului Carol. Eu mă cam opun. Voi sunteți 3 ecologiști care până în 2020 nu aveați treabă cu ecologia. După ce dai de pământ cu inițiativa cetățenească, începi procedurile de a iniția un proiect de HCL identic cu ce se cere în inițiativa cetățenească. Înainte de a mări suprafața împădurită nu mai bine te apuci să mărești numărul de copaci din parcul nervergreen? Dacă faci asta te voi crede în ce privește mărirea suprafeței împădurite. Te rog să implementezi regulamentul arborilor la nivel de UAT că de vorbe sunt sătul. De când oltenii, moldovenii, ardelenii sunt minorități naționale în Dobrogea? Cumva Dobrogea e un nou stat național? Zici că în proprietatea municipalității 220,24 ha sunt în domeniul public și 298,76 ha sunt în domeniul privat. Ce vrei să zici aici? Că 220,24 ha sunt în proprietate publică a municipalității și 298,76 ha sunt în proprietatea privată a municipalității? Atunci e foarte bună inițiativa cetățenească. In caz că alea 298,76 ha sunt ale unor privați atunci avem o mare problemă la nivel cetățenesc. Îți explic altădată de ce. Nu mi-ai deschis ochii cu nimic. Ai scris și tu o propoziție în interesul cetățenilor. Nu îți pasă de ridicolul nimănui, îți pasă doar de imaginea ta. Comparația ta cu localitățile de la munte e trasă de păr. Noi aici nu avem munte. Poți face trasee turistice în pădurea Comorova??? Bănci de odihnă…și pe alea le punem cu spatele la pădure cumva? Locuri de picnic pot fi amenajate la marginea pădurii. Alei amenajate înseamnă defrișare. Din tot proiectul ăla se înțelege foarte clar că se va construi în pădure. Asta înseamnă trafic greu, etc prin padure. Ecologie zici. Nu te-aș fi văzut pe tine legându-te cu lanțuri de vreun copac. Dacă te întâlnesc prin oraș cei cu inițiativa civică semnezi sau nu? Nici trompetele primarului nu sw agită cu privire la parcul Carol cum o faci tu. Ozzy, te rog, să renunți la narcisism, să lași vorbele și să faci ceva concret pentru salvarea pădurii Comorova!

  Comentariu by Escu — 3 aprilie 2022 @ 16:32

 15. Imediat după congresul PER scriai aici că în câteva zile vei fi președintele județean al PER. Acum observ că ai rămas funcția veche. În fine, îți urez o duminică frumoasă!

  Comentariu by Escu — 3 aprilie 2022 @ 16:43

 16. de acord cu dl visa.

  Comentariu by wow — 3 aprilie 2022 @ 17:22

 17. Cînd nu ai de muncā si esti un trintor normal ca stai numai pe telefon si comenrezi numai prosti . Nu te nai crede nimeni māi desteptule închipuit . Moha te va zbura ca pe o māsea stricatā . Deja se stie cine îti va lua locul .

  Comentariu by Anonim — 3 aprilie 2022 @ 17:22

 18. Ca la orice partid, anunțul pentru Adunarea Biroului Executiv Județean are niște etape de parcurs, inclusiv termene pentru anunț. Tot procesul durează mai multe zile, pentru că trebuie aleasă și comisia de organizare a alegerilor. Plus termene de depunere de candidaturi etc. Am scris că îmi voi depune candidatura.

  Asta e grija ta, de ce nu se întâmplă mai repede? Ridicol. Momentan sunt cel care decide când să fie organizate alegerile.

  În acest moment, președintele organizației județene este Dan Moraru, care a fost ales în congres să fie prim vicepreședinte la nivel național. Să devin președintele organizației județene mă va obliga să mă împart între Mangalia și Constanța, lucru pe care îl urăsc. Dar dacă așa a ieșit nevoia, va trebui să asum și să mă strădui să trecem la acțiune în tot județul.
  Singura consolare este că planul este să am biroul lângă Litoral TV, unde intenționăm să avem o emisiune zilnică.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 17:39

 19. Pt 17: Sunt acționar și administrator la o societate comercială care are sediul în Constanța, cu puncte de lucru la Vama Veche și în Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 3 aprilie 2022 @ 18:19

 20. Astia cu subiectul Comorova se cred la … Revelion, doar pentru capital politic:
  https://m.youtube.com/watch?v=Dvm7qHJz4y8

  Comentariu by nabuco — 4 aprilie 2022 @ 0:11

 21. Pt 21: Mai și vin să strice ce s-a reușit, privind protejarea Comorova.

  Mai și urlă ignoranți: Dar tu ce ai făcut?
  Ani de zile de controale, de adrese, de Garda Forestieră (încât au ajuns să-mi trimită brad de Crăciun), de Garda de Mediu, de adrese la Min Mediului, de amenzi, de càmpuri de gunoaie pe care a trebuit să le mute primăria de pe unde le aruncase, am fost luat la bătaie de 3 ori de către șeful politiei locale pe motiv că am sunat la Garda de Mediu București (acum nu mai e, din cauza asta)… Și în final, este acceptată intenția unui proiect care să apere pădurea Comorova și sa fie întreținută (încă nu a fost depus proiectul și se depune doar dacă vrea Radu, iar eu am dubii că vrea), s-au trezit habarnistii de la USR să urle că ei sunt împotrivă. Adică vin să strice o muncă de ani de zile, care e spre binele Mangaliei, și apoi aroganti se plâng că am o obsesie cu USR. Bineînțeles că am împotriva celor care fac rău locuitorilor Mangaliei! Unii o fac din ticăloșie, USR face din habarnism și aroganță. Pentru Mangalia e același rezultat.
  De aceea, calea pe care am văzut-o pentru a asigura depunerea proiectului, este folosirea habarnismului și a aroganței USR. Este riscant, pentru că îl întărește pe Radu Cristian, dar ce să faci cu hanarniștii? Inițiativa habarniștilor va fi trompetată de ei însăși, cu cât le spui să nu se apuce de prostii ei se vor înverșuna catatonici, iar Radu va ieși cu declarații privind Parcul Forestier Carol.
  Proiectul este aprobat de către CL de ceva timp. Dar Radu nu s-a lăudat cu el, deci nu are de gând să-l realizăm.
  Dacă citiți ce scrie în comunicatul primarăriei: „

  Comentariu by Mentalistul — 4 aprilie 2022 @ 7:26

 22. „Documentația tehnică a proiectului a fost întocmită și avizată pe parcursul ultimilor 3 ani, urmând ca acesta să fie depus pe exercițiul financiar european POR 2021-2027, imediat ce vor fi deschise axele de finanțare pentru acest gen de investiții.”
  Deci avem proiect, acceptat la o negociere din trecut, dar a fost o păcăleală ca să treacă momentul. Ar fi fost penibil să vin să cer o tâmpenie, cum că să trecem pădurea Comorova în domeniul public când ea este deja im domeniul public (greu de explicat populației că este doar jumi-juma), ne trebuiau niște demagogi.
  Am remarcat munca wuroparlamentarului Vlad Gheorghe, care a primit 6 răspunsuri la 6 adrese făcute. Eu am făcut 600, până să mă dumiresc care este calea. L-au plimbat, nu știu ce a înțeles din acele răspunsuri, am fost sigur că USR va încerca o demagogie. La un momentdat i-am pus în încurcătură, arătând că există HCL contrare la ce fel de răspuns a primit europarlamentarul de la primărie. Și, ce o să facă USR că răspunsurile primăriei sunt mincinoase? Nu există sancțiune. E prea lung drumul pentru o cercetare penală, fără prejudicii sociale.

  Pe vremea lui Iorguș, Pădurea Comorova a intrat în intravilanul Mangaliei, pentru extindere UAT, deci să fie pusă la pământ cu construcții.
  Terenul pe care se construiește Parcul Carol figurează în PUG-ul reactualizat cu V1d, adică spații verzi și păduri PROTEJATE. Și vin acum mucoșii ăștia că ei se opun să fie Pădure-Parc acolo, s-au trezit să mă întrebe ce am făcut privind pădurea Comorova. Un fel de „fucking for virginity”, distrug protejarea pădurii în numele protejării pădurii, pentru că o alee și o bancă la marginea pădurii, cu scopul de a o contempla, pentru ei sunt construcții care strică pădurea.
  Ideea pentru a te bucura de pădure și de a o contempla, este ca oamenii să ajungă să iubească pădurea și să înțeleagă că avem nevoie de ea, să nu mai fie indiferenți pe viitor. Este un mare pas pentru sensibilizare. Dar iată că se trezesc habarniștii că ei vor în junglă, fără un control dacă se taie sau nu pădurea.

  În fine… Acum proiectul Parcul Municipal Carol a fost mediatizat, dar s-au trezit habarniștii că vor să îl blocheze. Dacă va începe vreodată, e mai ușor să alipești celelalte hectare din domeniul privat zonei protejate care va deveni Parcul Carol.

  Comentariu by Mentalistul — 4 aprilie 2022 @ 8:13

 23. Ozzy se pare că ai avut o noapte proastă. Nu ai nici o poziție a USR cum că s-ar opune parcului respectiv. Dar tu minți că așa ești obișnuit. Care dintre șefii poliției locale ți-a dat de 3 ori bătaie pentru pădurea Comorova? Publică toate adresele și sesizările făcute de tine, te rog! Altfel iar minți. Ai găsit tu calea copiind ce face USR-ul. Bravo! Mai ești și plagiator. Îi faci pe alții în toate felurile pe aici ca să te dai tu viteaz. Ozzy, lasă minciunile, lasă vorbele și dacă stai prost cu nervii ia o pauză. Și da, ai o obsesie cu USR-ul!!!! Eu, unul, nu cred că te mai bag în seamă.

  Comentariu by Escu — 4 aprilie 2022 @ 8:47

 24. O mie de vorbe nu fac doi bani.In Comorova se taie in draci e simplu de vazut la fata locului.Pe privat,pe public,nu mai conteaza.Si un copac daca se taie pentru parcul unde va ajunge tata,ca nu poti spune ca vor veni buluc tinerii sau batranii din Mangalia,si este prea mult.Lasati ce a mai ramas din padure asa cum e,ca doar la gratare mai ajunge lumea acolo.Si daca e sa vorbim despre parcuri te poti uita la Vatra Dornei,ditamai parcul de promenada a fost umplut de vile,s-a defrisat in draci si pe Mariana o mai vezi doar la sarbatori.

  Comentariu by anonim — 4 aprilie 2022 @ 8:57

 25. Pădurea Comorova nu e ca o pădure obișnuită. Prin ea nu poți să mergi normal ca prin alte păduri. Sigurele animale mai mari care au rămas sunt mistreții și fazanii. Ca să o faci parc trebuie să defrișezi la greu. Trecerea în fondul forestier ar fi salvarea ei.

  Nu înțeleg de ce PER e împotriva USR. Fiind două partide de opoziție, logic ar fi să colaboreze, iar dacă nu se poate, măcar să nu se atace. Singurii care au de câștigat din acest conflict sunt cei care administrează Mangalia. Asta vrea PER-ul ? RC primar pe viață ?

  Comentariu by lucian visa — 4 aprilie 2022 @ 14:13

 26. Zici așa: în situația actuală se taie din Comorova. Urmează să se schimbe ceva, să nu se mai taie. Dar tu nu vrei să se schimbe, vrei să rămână în situația actuală.

  Și încă un lucru: contează foarte mult dacă se taie de pe domeniul municipalității sau de pe proprietăți private. Dacă se taie pe privat, ce treabă are Consiliul Local cu asta? Oricine, primărie, persoană fizică, persoană juridică, oricine poate să facă sesizare la Garda Forestieră. Dacă proprietatea este în arie protejată. Dar pe acte nu prea e, figurează cu curți construcții.
  Trupul de pădure Comorova nu este încadrat în fondul forestier național, nu este supus regimului silvic și nu există un angajament silvic în vederea gestionarii durabile a acestei suprafețe. În cazul apariției unei suspiciuni rezonabile privind tăieri ilegale, orice cetățean poate suna la 112 sau se poate verifica în timp real în SUMAL 2.0, pentru informații dacă un transport de material lemnos este legal sau ilegal.
  Adică e așa: în situația actuală nu prea ai ce face dacă se taie în privat.
  De aceea, trebuie schimbată situația. Printr-un proiect poate să fie implementat un angajament silvic în vederea gestionării durabile a acestor suprafețe.

  PUG a fost modificat, și terenurile privaților au intrat în zona V1C, adică arie protejată. Privații au dat in judecată: https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000201446&id_inst=118
  Nu trăim intr-o dictatură. Ceea ce cereți trebuie să permită legea, altfel e un alt abuz. Nu se rezolvă cu habarnism. De genul, nu te interesează vorbele, tu vrei doar să se impună ce vrei, indiferent de situația juridică. Așa nu reușim nimic, câștigă toti în instanță când se fac abuzuri. Trebuie să le deslușim cu pricepere.

  Comentariu by Mentalistul — 4 aprilie 2022 @ 14:45

 27. Pt 25: Eu sunt împotriva demersurilor care dau înapoi tot ce am reușit să obținem prin muncă, în ani de zile. Radu Cristian nu este entuziasmat de trecerea a 209 ha în regim de pădure-parc, cu protecție ecologică, astfel se lăuda demult cu proiectul. E mai mult forțat. Acum a ieșit cu comunicatul că „va depune” pentru fonduri, probabil cu „a depus” și pentru construcția scolii pentru Gala Galaction.

  Cu fiecare ocazie eu am comunicat celor de la USR că dacă au vreun proiect care vor să se inițieze în CL, noi o putem face. Ne dăm mână și o facem. Dar nu la lucrurile rele, ci la cele bune. Dar USR nu știe să facă alianță, nu a știut nici în alegeri, o țin pe a lor oricât de greșiți sunt pe subiect. Cu tot acest istoric, eu sunt deschis. Am fost deschis și la negocieri cu alianța PSD-Alde contra lui Radu, atunci la alegeri, dar în afară de aroganțe nu am primit nimic. Nu ai ce negociere să faci cu cei care doar cer, dar nu oferă nimic. Și totuși, istoria arată că m-am retras din alegerile pentru primar pentru a uni voturile contra Radu. Eu am cheltuit în campanie, dar USR și PSD nu au cheltuit, nu aveau ce pierde.
  Și orice negociere trebuie sa fie corectă, de pe poziții recunoscute. Sa îmi bați câmpii că Paris sau Moroianu aveau șanse să bată pe Radu, este o insultă la inteligența noastră.
  Repet, oricine din Mangalia dorește inițierea unui proiect HCL, îl discutăm, îi recunoaștem public meritul și mergem împreună cu el in consiliu.

  Comentariu by Mentalistul — 4 aprilie 2022 @ 15:05

 28. Un parc pădure poate însemna o serie de terase, poate o discotecă, o pistă de alergat cu mașini și distrus anvelope (drift), un parc aventura și cine știe ce alte trăznăi. Toate pe terenul privat al municipiului Mangalia.

  Referitor la atitudinea ta publică, eu observ că tu te crezi pe departe cel mai grozav din Mangalia și nu numai. Dacă vrei voturi atunci respectă-i pe toți ceilalți din opoziție și ascultă-i. Vei învăța multe, pentru că nu le știi pe toate și poate vei reuși. Personal n-am nimic împotriva ta, nu candidez, dar susțin opoziția, așa puțină câtă este și mă supără când sunt atacuri în interiorul ei. Iar atacurile sunt doar din partea ta.

  Comentariu by lucian visa — 4 aprilie 2022 @ 16:13

 29. ptr dnl Visa, nu rc nu va mai candida, de aceea il „pregateste” pe Jianu. Acesta va cistiga si nu va „reclama” abuzurile lui rc si a gastii din cl.
  _ ciudata afirmatia unuia , ca per si usr sint conduse de tatari.
  De ce nu vii „fiinto” sa conduci tu un partid? Oamenii astia isi „pierd” timpul lor ptr a face ceva sau a salva ceva din orasul asta, care nu e in Ucraina.
  – A inceput demolarea bazei sportive „pescarus”. Nu se revolta nimeni.
  Sa parcelat spatiul verde din portul turistic, ptr o circiuma a unui bucurestean, NU se revolta nimeni, cum nu sa revoltat nici cind rc i-a dat trotuarul lui dan georgescu sa-si faca parcare la hotel, cum nu s-a revoltat nimeni cuind rc a dat parcarea policlinicii lui dan georgescu ptr hotel.
  Asta e Mangalia.

  Comentariu by pop — 4 aprilie 2022 @ 17:50

 30. Pt 28: D-le Vișa, o să trăiesc acum o tragedie că nu o să am voturile lui Vișa, ale politicienilor USR, PSD, PNL și a celor care chipurile fac politică anonimi pe aici. Cred că uitați că acest spațiu virtual, limitat, nu este realitatea. În realitate, acolo în orașul nostru, suntem văzuți după faptele noastre, despre felul cum trăim în comunitate.
  Mediul din acest forum politic este așa cum l-ati lăsat să fie, cu agresiuni permise și prostii debitate, inclusiv discriminări etnice. Iar de la mine vreți să fiu domnișoară între huligani?

  Și cu asta „Dacă vrei voturi atunci respectă-i pe toți ceilalți din opoziție și ascultă-i.” mă dezamăgiți. Exact cei din opoziție au trădat Mangalia: Moroianu (care la fel m-a dezamăgit pentru că una vorbim și alta facem), Leo care s-a comportat mai ceva decât Radu Cristian, Iorguș, PSD, ALDE, PMP, USR care între ce este bine Mangaliei și interesul de partid, au ales propriul interes? Ce opoziție este în Mangalia față de ticăloșii care devalizează orașul, implicit ne obligă la un mod de viață gri, și ne deoosedează de oportunitatea de a trăi plăcut intr-un oraș la malul mării?
  Nici Vișa, nici Iorguș, nici PSD, nici USR, nici PNL nu au fost vreodată dispuși să mă voteze. Nu au maturitatea aceasta politică să vadă interesul comunității înaintea orgoliului personal. D-le Vișa, m-ati injurat pentru a-l susține pe Iorguș. Chipurile acolo v-a spus maturitatea dvs politică că este omul capabil să îl dea jos pe Radu. Acum se pupă cu Radu Cristian, iar Radu îl laudă în interviuri că primarul Iorguș a făcut treabă bună. Asta este opoziția în mentalitatea dvs? Ori USR, care ii numeri pe degetele de la o mână ș-o sunt mai periculoși decât ticăloșii lui Radu?
  Eu îmi permit să nu mă voteze. Pot să candidez ori pot să nu candidez, nu e vreo necesitate pentru mine. Alții sunt cei care vin în sprijin și ei doresc asta, pentru că nu au pe cine și nici nu au timp să mai crească un candidat cu forță să îl învingă la vot pe Radu. Mă percepi că mă cred cel mai grozav dintre „politicienii” Mangaliei pentru că mă comport astfel. Îmi permit, pentru că nu am nimic de pierdut. Nu țin morțiș să candidez. Am dovedit că pot să mă retrag când simt că e mai bine pentru Mangalia. Nu am nimic de pierdut, nici în sensul voturilor. Pentru că dta oricum nu mă vei vota, USR nu mă va vota și nici nu are electorat pe care l-ar putea convinge să mă voteze. Iar PSD oricum trădează. Pierd voturile celor care mai intră pe aici? Față de cine vrei să fiu amabil și serviabil? Față de propagandistii lui Radu? Mă scuzați, nu!

  Apropos, D-le Vișa, mă cunoașteți cum sunt în realitate? Cum interacționez cu oamenii? Câți ajut și câti mă ajută? Mă puteți judeca cum sunt dacă nu cunoașteți cum sunt? Mă puteți judeca doar pentru cum sunt în mediul ăsta virtual toxic, la cum se discută pe aici. Aici, unde se vrea să se discute politica Mangaliei, ați lăsat să se facă la modul agresiv, lipsit de etică și respect față de interlocutori. Vă recunosc că eu intru în conversații pe aici să văd ce gărgăuni mai au unii actori politici prin cap. Și să transmit mesaje unora care nu le ascultă dacă stau de vorbă cu ei.
  Încă o dată, nu uitați ce fel de mediu virtual este acesta și cui mă adresez. Dacă mă bagi între hiene, nu mă vor sfâșia ele, ci invers. Atât grozav mă cred, nu doar cât crezi dumneata că mă cred.

  Comentariu by Mentalistul — 4 aprilie 2022 @ 20:29

 31. Cind nu ai munca si esti mort de foame scri ca prostul si critici pe toatā lumea . Chiar crezi ca toti sunt prosti si tu esti destept ? Esti prostul orasului .

  Comentariu by Anonim — 4 aprilie 2022 @ 20:41

 32. Pt 31: Ești incult, se remarcă din cum scrii.
  Iar din ce scrii, se remarcă cât de frustrat ești.

  Comentariu by Mentalistul — 5 aprilie 2022 @ 4:42

 33. https://www.cotidianul.ro/ciuca-le-promite-primarilor-ca-vor-primi-banii-din-programul-anghel-saligny/

  Comentariu by nabuco — 5 aprilie 2022 @ 13:01

 34. @33 pardon
  https://www.cotidianul.ro/usr-a-depus-motiunea-simpla-impotriva-ministrului-mediului/

  Comentariu by nabuco — 5 aprilie 2022 @ 13:03

 35. Pt.30
  Poate am să te votez. De ce nu, dacă ceilalți din opoziție dorm.
  Eu am spus cu totul altceva în comentariul meu anterior.

  Comentariu by lucian visa — 5 aprilie 2022 @ 14:27

 36. Pt 35: Ați zis după ceea ce cunoașteți. Am să fac o paralelă, să dau exemplu:
  Știți de ce George Simion – pe care îl cunosc bine – are interdicție în Moldova? De ce Maia Sandu, pro-europeană, nu i-a ridicat interdicția? A primit interdicții pe vremea a 3 președinți ai Moldovei: Timofti, Dodon și Sandu. Sub steagul de uniuniost, securea și făcea scandal în Moldova, în pragul alegerilor. Moldova și așa era sensibilă, era greu să faci oamenii care au trăit rusește să voteze pro-european. Trebuiau asigurați că va fi bine sa fie cu România și Europa. George Simion făcea scandal cu galeriile de fotbal și moldovenii de rând se speriau, au votat cu candidati pro-ruși la locale, pentru ca lor nu le trebuie astfel de schimbare, cu huligani și scandalagii, cu legionari și naziști.
  Cu steagul unirii pe el, George Simion a generat scandalurile care au menținut conducerile pro-ruse. A făcut de prost asta? Nicidecum. De ce a menținut Maia Sandu interdicția? Pentru că Simion face treaba rușilor.

  Mă întorc la oile noastre: ce ar fi bine cu pădurea? Să fie protejată. Cum o protejezi? Îi creezi un regim juridic de protecție. Avem proiect privind înființarea unui parc pădure, în domeniul public? Avem. Îl tine primarul la naftalină de 2 ani? Îl ține. Mai ia un acord de mediu, mai face ceva doar cât să manipuleze că ar fi pentru protecția pădurii, pentru că acesta e trendul zilele acestea. Dar la fel cu proiectul cu construcția școlii, nu depune pentru fonduri sau depune incomplet să fie respins. Acum, când existâ presiunea la nivel guvernamental ca pădurile de producție de lângă localităti să treacă din statutul de „pădure de producție” la „pădure-parc în domeniul public”, apar cei de la USR că ei nu sunt de acord cu așa ceva. Asta după ce mai întâi au cerut să treacă pădurea în domeniul public și să se facă cum s-a făcut în țară: să intre în aria zonelor protejate prin transformarea în pădure-parc. Cu ocazia asta să strângă semnături. A scos primarul proiectul de la naftalină su le-a dat peste nas: urlați ca proștii, deja există proiectul. UsR a schimbat la 180 grade și cică nu este de acord să se facă Parcul Carol, că așa se permite construcția de cai verzi pe pereți.
  „În ultima şedinţă de Consiliu Local, USR PLUS a cerut schimbarea încadrării a 1000 ha pădure din categorii funcţionale în care sunt admise recoltări intensive de material lemnos, în categoria T II, subgrupa funcţională 1.4a – Pădure parc, în care nu sunt permise recoltările, ci doar lucrări speciale de conservare.” (la Brașov)
  《Pădurea – parc va avea „alei realizate din materiale ecologice cu lățimea de maximum 2 metri sau piste de biciclete”, bănci, iluminat, puncte de informare și toalete ecologice. Vor putea fi puse construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maximum 15 mp. În plus, „în pădurile-parc se pot realiza împăduriri cu specii care nu sunt din tipul natural fundamental în locul arborilor extrași”. Reprezentanții primăriei susțin că „nu se vor tăia copaci, pentru că este interzis să se taie copaci”.》 (la Timișoara)

  Eh, la Mangalia nu am înțeles ce vrea USR. Chiar în articolul asta USR spune: „… cei care ne dorim să strângem semnături pentru salvarea padurii, prin iniţierea unui proiect de trecere a pădurii din proprietatea privată a municipiului, în cea publică și ulterior, în domeniul silvic…
  Poate administrația locală sa gestioneze întreținerea unui parc de 189 hectare, când se știe că ani de zile pădurea a fost vândută, defrisată, lăsată sa devină groapă de gunoi pentru deșeurile aruncate peste tot?!”
  De aceea, prima propoziție din primul comentariu de la pct.1 am scris „USR știe ce vrea?”.
  Dacă nu dorește să fie administrată pădurea Comorova de către primărie, ci de către stat prin Ocolul Silvic, de ce se adresează primăriei și consiliului local? Doar prin HG se poate asta.
  Deci dacă băgarea în seamă nu are posibilitate de realizare, este un act politic manipulator și atât. Se folosește minciuna în scop de manipulare. Dar ajută la ceva? De fapt, ei îl întăresc pe Radu Cristian. Sub falsul steag că vor protejarea pădurii, se opun exact unei mișcări a ecologiștilor la nivel național de a trece pădurile în domeniul public în statut de pădure-parc. PER nu este în parlament, nu este la guvernare, de aceea negociază cu partidele parlamentare să introducă aceste proiecte de lege. Nu vor apare la inițiatori ecologiștii, ci partidele care au inițiat în parlament sau cei care sunt pe funcții în guvern. Astfel, chiar dacă Radu Cristian nu iubește PER, pentru că sunt eu pe județul Constanța, astea cu pădurile-parc vin de sus.

  La Brașov, la Cluj, la Timișoara cei de la USR promovează pădurile-parc. Dar la Mangalia s-au trezit că vor să strângă semnături să se salveze pădurea Comorova prin… eh, aici nu am înțeles ce vor, pentru că e o nebunie: vor să treacă în domeniul public ceva ce este deja în domeniul public, apoi zic că să nu mai fie a municipalității și a Statutului prin Ocolul Silvic. Și mai zic că de fapt se taie din proprietățile private, dar nu au spus ce vor sa facă cu aceste proprietăți private: să le naționalizeze cumva?
  Există Garda Forestieră. Orice cetățean poate suna la 112 dacă are suspiciuni că se taie ilegal.
  Ah, și încă ceva, conform noului PUG și proprietățile private din Comorova sunt trecute la V1c – arii protejate. Proprietarii au dat in judecată și instanța a abrogat parțial HCL privind PUG în acea zonă.
  Deci, USR știe ce vrea?
  Sub falsul steag că vor să salveze pădurea, de fapt ei fac ca Radu Cristian, care s-a protejat cu o hotărâre de instanță: el chipurile a trecut proprietatea privată în arie protejată, dar instanța a abrogat din HCL. Dar privații au atacat pe formă, și nu pe fond. Fondul este corect, să protejăm pădurea chiar dacă e la privați. Dar când o faci intenționat cu un abuz pe formă, ceilalți câștigă pentru modul cum ai făcut-o.

  Comentariu by Mentalistul — 6 aprilie 2022 @ 6:59

 37. Ce este El care este parakeet oriunde este verde:

  „Cel care este parakeet oriunde dorește este verde” este o afirmație populară care înseamnă că cel care are o abilitate nu ar trebui să aibă dificultăți atunci când o demonstrație este necesară de circumstanțe.

  Se aplică acelor situații în care o persoană, care se evidențiază pentru a avea anumite calități sau talente, trebuie să le demonstreze, indiferent de situație sau circumstanțe.

  Această zicală este, de asemenea, un fel de avertisment: nu trebuie să te laude cu ceea ce nu ai sau nu știi , pentru că mai devreme sau mai târziu vei fi expus.

  În acest sens, putem deduce că nu există scuze pentru a eșua într-o chestiune sau o chestiune pe care o stăpânim. Un șofer bun, de exemplu, nu ar trebui să aibă nicio problemă în practicarea kartingului și nici un bucătar grozav pentru a face o rețetă nouă.

  Astfel, trebuie să putem să ne confruntăm sau să rezolvăm orice problemă cu care suntem familiari . De exemplu, un director de vânzări nu ar trebui să se simtă pierdut pentru un client care este reticent să cumpere.

  În acest fel, expresia populară „cel care este parakeet oriunde dorește este verde”, este aplicată mai presus de toate situațiilor adverse sau dificile, a căror soluție depinde doar de experiența și abilitatea noastră de a le înfrunta.

  O versiune mai lungă a acestei zicale spune „cel care este un parakeet oriunde dorește este verde, iar cel care este tarugo oriunde vrea, pierde”.

  Comentariu by I.S — 6 aprilie 2022 @ 11:48

 38. Înseamnă că, la fel cum iscusitul o dovedește oriunde, și prostul…ar putea ! Mai grav este cand vezi numai papagali(parakeet) in jur !

  Comentariu by I.S — 6 aprilie 2022 @ 11:56

 39. In oras s-a dat liber la desfiintat ce-i verde si noi despicam flocul „verde” ! In portul turistic,la Corsa jos pe plaja cu castorul,la cazemata la Puiu…si noi ne luam dupa…parakeet !!

  Comentariu by I.S — 6 aprilie 2022 @ 12:16

 40. Lunca-i luncă, iarba-i verde,
  Ce-am iubit nu se mai vede,
  Ce-a fost verde s-a uscat, măi!
  Ce-am iubit s-a scuturat.…

  Comentariu by I.S — 6 aprilie 2022 @ 12:25

 41. Nea I.S., ai revenit.
  Să îți dea Dumnezeu sănătate!

  Comentariu by Mentalistul — 6 aprilie 2022 @ 20:03

 42. @41-Eufemismul asta l-ai invatat din metodele securisto-comuniste ? Se preda la scoala lui Garcea? La eufemisme se poate raspunde si cu disfemisme ! Ti-a placut aia cu parakeet (verde) ?

  Comentariu by I.S — 6 aprilie 2022 @ 20:57

 43. Pt 42: „Un sinonim pentru această zicală populară ar fi „cel care este un cocoș bun în orice ciorchini de pui”.

  Nea I.S., dacă scriu aici despre ce se construiește în Portul Turistic sau despre ce se construiește jos la Corsa, crezi că nu se mai construiește? S-a construit și la întrarea pe plajă, a construit Luca, au construit mai mulți, de nu se mai vede marea. Problema e că nu se construiește cu un concept urbanistic. Ați văzut la Balcic câte locații sunt pe faleză și ce frumos sunt înșirate? Fără etaj, cu gust și cu utilitate, și iarna e plin de turiști. Mai ales români.

  Eu înțeleg că zici așa: Ce vorbiți voi de Comorova, când nu vă pasă de iarba din Portul Turistic sau de iarba din față de la Corsa? Un fel de: ce tot vă lamentări că vi se demolează casa, voi nu vedeți că vi s-a stricat poarta?
  Nene, în anuk 2019 am fost singurul care am contestat privind hoția de teren din Portul Turistic, când si-au împărțit PNL (Angelescu prin Urban View Advertising) și PSD (Maganu prin Seaside Tour). Văd că acum construiește Tonomat Star SRL, adică tot PSD, înseamnă că s-a abrogat HCL de cedare a concesiunii. Face parte din costurile trădării PSD de la alegerile locale. Ia întrebați pe cei de la PSD câte terenuri au luat cu concesiuni, pentru care s-au făcut actele la urgență, în 3 săptămâni? Cost al trădării PSD.

  Mai mult, primăria zice că a ajuns la concluzia că nu este capabilă să administreze Portul Turistic (construit cu fonduri europene) și de aceea îl dă unui privat. Care va fi plătit din bugetul local pentru că îl administrează. La fel cum yachtul municipalității a fost dat unui privat să îl exploateze, iar din bugetul local de plătesc reparațiile, revizia și restul cheltuielilor de vreo 300.000 lei pe an.

  Dar matale ai treabă, ți-ai găsit menirea:
  https://youtu.be/zSDj7bjAv2s

  Aceeași oameni care mă insultă și mă atacă, așteaptă de la mine să fiu cel care face dreptate și să fiu omniprezent contra tuturor măgăriilor pe care le fac cei care administrează Mangalia, consideră că este o obligație ca eu să le îndrept. Te aștepți sa fac, dar îmi dai în cap ca să nu fac.
  Hotărește-te odată! Ori mă respecți că să ne respectăm între noi, ori dai cu pietre în mine, orodecâte ori de câte ori mă vezi. Măcar să îți știu direcția.

  Comentariu by Mentalistul — 6 aprilie 2022 @ 23:46

 44. Se striga „vreau respect, vreau recunoastere” repetat și obsesiv din 2015… Hint: dacă nu ești respectat, înseamnă că e ceva în neregula cu subiectul, nu e treaba altora sa rezolve problemele de self esteem ale unora…

  Comentariu by Vasile P — 7 aprilie 2022 @ 5:45

 45. Pt 44: Nu e vorba de toți oamenii, este vorba de un grup specific. Cei care când îi doare vin să pretindă ajutor, dar în restul timpului se preocupă cu a da cu pietre în mine.
  Restul oamenilor sunt întregi la cap: fie sunt deciși că nu mă agreează, fie sunt de acord cu mine, ori fie sunt indiferenți. Dar să mă înjuri și apoi să ai cele mai multe așteptări de la mine, este ca și cum ti-ai otrăvi câinele care te apără de lupi.

  Self esteem-ul e bine merci. Altfel nu rezistam atât de mult sa continui. La cât am fost expus și la cât am fost înjurat de complicii ticăloșilor care devalizează Mangalia și care își bat joc de oameni, ori de către „competiția politică”, clacam demult dacă nu eram obișnuit cu lupta.

  Comentariu by Mentalistul — 7 aprilie 2022 @ 6:24

 46. https://images.app.goo.gl/7rU6B2XXok6UmVH4A

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2022 @ 7:45

 47. Pt. #43
  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/centru-de-dezvoltare-a-turismului-transfrontalier-romania-bulgaria-inaugurat-la-mangalia-231227.html

  Comentariu by nabuco — 7 aprilie 2022 @ 14:28

 48. Pt 46: Am așa un șelf-esteem încât:
  ✅ PROIECT PENTRU PENSIONARI ✅

  – GRĂDINA DIN BALCON –

  Vom demara un proiect cu care vom ajuta pensionarii să câștige bani pentru a-și plăti întreținerea și medicamentele.
  Explicația pe scurt e astfel: Vor primi stative și flori în ghiveci, pe care trebuie să le îngrijească 3 luni. Aceste flori vor ajunge apoi în magazine. Pentru grija depusă, vor fi plătiți între 1.000-2.000 lei pe serie, în funcție de numărul de ghivece. Condiția este să dețină balcon închis.
  Pensionarii pot câștiga bani, de acasă.
  Contact pentru Mangalia: Menabit Ozghiun
  Nr.tel.: 0742983127

  „Grijă pentru Vârstnici”

  Și s-a dus la nivel național:

  „Astăzi voi fi prezent la Realitatea Plus, unde voi discuta și despre inițiativa Partidului Ecologist Român, de a asigura o pensie de minim 2000 de RON în maxim 3 luni.

  Vă invit să mă urmăriți in această seară, începând cu ora 18:00.”
  Mohammad Murad – Președinte Exevutiv PER

  Comentariu by Mentalistul — 7 aprilie 2022 @ 17:39

 49. @48- Bravo,felicitări! Insa tot din fondurile astea nerambursabile,din grija pentru vârstnici fără pensii speciale,acum de paste,cand mielul e 40 de lei kg,sa ne dati cate doua copite,sa avem ce ciocni ! Cealaltă parte a mielului…sa ramana la cine împarte!

  Comentariu by I.S — 8 aprilie 2022 @ 11:29

 50. https://www.replicaonline.ro/itm-ancheteaza-moartea-unui-muncitor-care-lucra-la-hotelul-lui-murad-din-olimp-515133/

  Comentariu by nabuco — 8 aprilie 2022 @ 12:44

 51. Pt.48
  Inițiativă OK. Dar vedeți ca banii să nu ajungă la cei cu pensii speciale.
  Eu am balconul închis plin cu răsaduri, așa că nu pot participa la proiect.

  Comentariu by lucian visa — 8 aprilie 2022 @ 16:09

 52. @@51 -Marele beneficiu al acestui tip de afacere este posibilitatea accesarii de fonduri europene nerambursabile.Cam 5€ de glastra asa ca purcedeti daca n-aveti nevoie de…pensionari votanți!

  Comentariu by I.S — 8 aprilie 2022 @ 16:33

 53. Acest program este privat. Nu fonduri europene, nici fonduri guvernamentale. Așa cum în pandemie programul „Grijă pentru Vârstnici” a fost cu cheltuială proprie 95% și „meniuri în așteptare” 5%.
  Regulamentul este făcut de mine.

  PS: Apropos de obsedați care urlă neștiind ce muncesc eu și cât câștig: Dați și voi 200.000 lei pentru un program de ajutorare a vârstnicilor din Mangalia, aflați în nevoi, cu pensie mică, și apoi puteți să comentați despre mine cât vreți, că aș fi sarac și horopsit, că trăiesc din tastat pe laptop etc.

  Comentariu by Mentalistul — 8 aprilie 2022 @ 20:52

 54. https://www.replicaonline.ro/adrian-stanica-de-la-dabo-doner-mangalia-si-a-deschis-o-noua-spalatorie-515213/

  Comentariu by nabuco — 9 aprilie 2022 @ 12:03

 55. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7903496836343095&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 9 aprilie 2022 @ 13:37

 56. https://www.facebook.com/189277324856863/posts/1408149392969644/

  Comentariu by Mentalistul — 9 aprilie 2022 @ 13:58

 57. Comentariu by I.S — 10 aprilie 2022 @ 5:25

 58. https://m.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/pastila-de-limba-sensul-cuvantului-patetic-507987

  Comentariu by I.S — 10 aprilie 2022 @ 5:27

 59. https://www.replicaonline.ro/usr-constanta-a-lansat-campania-uniti-salvam-padurea-comorova-515339/

  Comentariu by nabuco — 10 aprilie 2022 @ 12:45

 60. s-a cam enervat ecologistul aducând vorba de extremism. Are dreptate doar ca extremismul e invers romanii nu prea au acces la filialele locale ha ha ha

  Comentariu by Gigi — 10 aprilie 2022 @ 13:07

 61. Mare vrăjeală atat PER cat si USR fac jocul puterii fac gargara pe padurea Comorova dar se fac ca nu vad cum este masacrat spatiul verde din Portul Turistic. In directia aia nu au voie sa latre ha ha ha

  Comentariu by Adevarata opozitie — 10 aprilie 2022 @ 13:08

 62. Este si normal. Doi tartauani vosti pe la vami pusi sa prosteasca mangaliotii cu creier de gaina voi ce credeati, asteptam Parisul sa candideze din nou.. ca muratul se pare ca s-a hotarat

  Comentariu by Mircea — 10 aprilie 2022 @ 13:17

 63. https://youtu.be/q2pWaQHlCDU

  Comentariu by Arnoldo — 10 aprilie 2022 @ 15:39

 64. Pt 51: Explică coerent ce ar trebui să facă PER pentru faptul că se construiește pe iarbă? Este iarba arie protejată?

  În ceea ce privește hoția de teren din Portul Turistic nu am fost de acord, ba chiar am acuzat https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4015739408452210&id=100000485715789, dar pe tine nu te-a interesat. Am fost singurul care am adus la cunoștința opiniei publice. Acea HCL votată de PNL pentru PSD a fost atacată în instanță.

  Terenul a fost dat în concesiune din 2008, cu valabilitate 15 ani. La anul concesiunea împlinește 15 ani.

  Acum, văzând insultele dumitale, sunt curios ce ai vrea să fac? Chiar dacă mă teleportez în timp, în anul 2008, nici atunci nu aș fi putut face ceva pentru că nu eram consilier local. Și dacă eram, un singur vot împotrivă nu rezolvă. Astăzi votul majoritar îl are alianța PNL-PSD.
  Ai votat pe Radu Cristian, după cum te exprimi. Nu ai votat PER, pe noi ne votează oamenii buni. Cu siguranță nu ai vrut să votezi o alianță PNL-PSD, ti-au furat ăștia votul. Ai fost atât de naiv, dar tot pe mine mă insulți.

  Deci, ce ai vrea să fac? Să fac scandal pentru construcție? Ori pentru iarbă? Hotărește-te! Pentru că iarba nu e protejată de lege. Iar acolo, dacă există o concesiune, nu este domeniu public, ci domeniul privat al municipalității.

  Jignești, insulți, nu ești civilizat, iar caracterul tău l-ai dezvăluit într-o frază. Meriți a fi ascultat cu vreo doleanță, fiind atât de nesimțit cu mine și cu alții? Nu meriți lumea dreaptă pentru care luptăm noi!

  Comentariu by Mentalistul — 10 aprilie 2022 @ 22:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress