Mangalia – politica locală

27 martie 2022

Insulița din Mangalia, plină de gunoaie!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:33

Zona Insuliței din Mangalia arată ca o groapă de gunoi. Locuitorii comozi, care au efectuat lucrări de construcții în zonă, și-au debarasat de gunoiul rămas, aruncându-l în mijlocul insuliței. Contactat fiind de reporterii Replica, primarul localității Mangalia, nu a răspuns apelului telefonic al acestora. Ca de obicei!

Orașul Mangalia este bine cunoscut ca loc de relaxare pentru mulți dintre turiștii ce vin an de an în plin sezon estival. Atât acesta, cât și stațiunile care îi aparțin găzduiesc mii de turiști și le oferă acestora clipe de neuitat la malul mării. Chiar dacă doar câteva luni ne mai despart de sezonul estival al anului 2022, iată că, o zonă a orașului Mangalia se găsește a fi groapă de gunoi pentru locuitori.

Insulița Mangalia găzduiește în acest moment mormane de resturi aruncate la voia întâmplării de unii locuitori ai orașului. Locul care cândva bucura privirile trecătorilor, astăzi arată ca un loc părăsit și lipsit de viață.

Se pare că, în urma unor lucrări de construcții efectuate în zonă, oamenii s-au debarasat de resturile de BCA și ambalaje chiar în mijlocul Insuliței.

Trecătorii au rămas înmărmuriți la priveliștea dezolantă a zonei. Aceștia au declarat că, persoanele care au aruncat gunoiul acolo și-au făcut un obicei din acest lucru.

O locuitoare a orașului Mangalia a precizat că, dacă poliția locală ar trece mai des prin acea zonă, ar aduce mai mulți bani la bugetul local în urma amenzilor contravenționale aplicate celor care nu au respect față de natură.

Sincer, de câte ori a fost curățat locul acela, imediat după, s-a umplut la loc. Nu a existat respect nici față de natură, nici față de cei care au curățat din urmă. Acum doar cei de la salubrizare mai pot face lumină acolo, pentru că sunt tone de gunoi, tot ce au scos din casă. Dacă poliția locală ar trece mai des prin zonă, ar face bani frumoși la bugetul local”, a declarat o locuitoare a orașului Mangalia.

Reporterii Replica de Constanța au încercat să contacteze primarul orașului Mangalia, Radu Cristian, dar acesta nu a răspuns apelului telefonic.

 

Maria ONICĂ, Replica 27.03.2022

9 Comments

 1. Ecologizarea a fost facuta acum 4 luni:
  https://siifn.ro/actiune-de-ecologizare-a-insulitei-mangalia/
  dar sunt INTERESE sa fie „privatizata” cu scuza mentinerii curateniei.
  N-ar fi rau ca O2zy sa inceapa si de aici:
  https://www.islandvulnerability.org/mangalia.html
  si sa duca mai departe …

  Comentariu by nabuco — 27 martie 2022 @ 16:42

 2. Sa vezi distractie de 1 mai …
  https://www.replicaonline.ro/update-o-alta-mina-marina-depistata-in-largul-marii-negre-a-fost-distrusa-513875/
  &
  https://www.replicaonline.ro/turcia-a-descoperit-inca-o-mina-in-marea-neagra-in-apropiere-de-granita-cu-bulgaria-513893/

  Comentariu by nabuco — 28 martie 2022 @ 15:56

 3. Nu se compară cu știrea asta. Explozie 100 %
  https://evz.ro/tradarea-suprema-in-politica-viorica-dancila-a-plecat-din-psd-in-ce-partid-s-a-inscris.html

  Comentariu by lucian visa — 29 martie 2022 @ 12:06

 4. NU VOR SĂ MUNCIM ÎN MANGALIA, VOR DOAR SĂ PLĂTIM TAXE ȘI IMPOZITE ÎN MANGALIA

  Consilierii PNL și PSD au votat o alocare de 1.100.000 lei către un ONG condus de consilierii PNL. Acest ONG se „ocupă” de turismul din stațiunile Mangaliei și are angajați din Constanța, cu salarii brute între 4.500 și 7.000 lei, plătiți din bani transferați din bugetul local.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2022 @ 13:25

 5. Portul Turistic Mangalia va fi dat unui privat în administrare. Va fi plătit din bugetul local.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2022 @ 13:26

 6. AȚI TĂCUT? V-A CONDAMNAT LA SĂRĂCIE
  – plătim taxe în plus, deoarece trăim pe litoral; dar ne este interzis să avem activități economice.

  Când v-am anunțat că primarul a interzis comerțul autohton în stațiunile Mangaliei, ați băgat capul la cutie.
  Acum primarul nu vă mai dă autorizație de funcționare sau aviz orar, deoarece alții au voie activități economice în stațiuni, iar locuitorilor Mangaliei le este interzis de către primar și consilierii PNL care fac majoritatea în consiliul local.

  6 luni ați fost indiferenți, iar acum vreți să fac ceva. Nu pot să ajut oamenii cu forța, trebuie să solicite ajutorul. Acum, când ați cerut autorizație de funcționare și nu vi s-a dat, vă revoltați. E prea târziu, orice acțiune în instanță se va finaliza cel mai devreme la toamnă, trece sezonul estival.

  Cca 100 de agenți economici vor falimenta, iar 10% dintre salariații Mangaliei își pierd locul de muncă.
  Nu luptați pentru drepturile voastre, ba din contră: ați fost complici cu cei care vă fac rău. Mulți dintre voi i-ați și votat.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2022 @ 13:26

 7. hmm..inca o stire mi a ajuns ieri la urechi.cica in constanta un agent imobiliar deja vinde apartamente in mangalia.si unde credeti?taman pe insulita .eee?ce ziceti de asta?2 blocuri cu vreo 8 etaje.

  Comentariu by wow — 29 martie 2022 @ 13:56

 8. Pt. #3
  https://recorder.ro/curiosul-caz-al-rodicai-nica-femeia-care-a-ajuns-prim-ministrul-romaniei/

  Comentariu by nabuco — 29 martie 2022 @ 16:31

 9. Pt. #6
  Ai dreptate!
  https://www.replicaonline.ro/parlamentul-a-instituit-impozitarea-romanilor-care-desfasoara-activitati-casnice-514042/
  vs.
  https://www.replicaonline.ro/ce-politicieni-din-constanta-au-primit-ajutor-de-la-stat-ca-sa-si-salveze-afacerile-513963/

  Comentariu by nabuco — 29 martie 2022 @ 16:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress