Politica locală

26 martie 2022

Locuitorii Mangaliei, indignați de detașarea dr. Lefter la Constanța: a fost inițiată o petiție împotriva acestei decizii!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:19

Pe pagina sa de socializare, consilierul local Ozghiun Menabit a postat, ieri, un articol potrivit căruia, „Medicul primar Lefter Dan Nicolae, locuitor al Mangaliei, a fost detașat fără acordul său la Centrul de Transfuzii Constanța. Pacienții medicului și locuitorii Mangaliei solicităm conducerii Spitalului Mangalia, doamnei Dan Alina, să înceteze perioada de detașare, astfel ca medicul să revină cu activitatea în orașul nostru, unde are mulți pacienți”.

Totodată, Ozghiun Menabit a inițiat o petiție intitulată „Susținem medicul specialist Lefter Dan Nicolae”, pentru ca, dupa perioada de detașare (care ar putea fi prelungita prin decizia directoarei spitalului), dr. Lefter sa revină la unitatea medicală din Mangalia.

Reamintim cititorilor că dr. Dan Lefter a fost inlocuit, in 2017, din functia de manager al Spitalului Mangalia cu jurist Alina Dan.

Pana la ora actula petitia a fost semnată de 440 de persoane.

Iata link-ul unde puteți vota:

https://www.petitieonline.com/nu_alungai_pe_medicul_specialist_lefter_dan_nicolae_din_spitalul_mangalia

Ozghiun Menabit a mai scris, pe pagina sa:

„➡️ Ce scriu locuitorii Mangaliei la semnarea petiției. Doar câteva comentarii:

„Doresc ca d-nul doctor sa-si continue activitatea în Mangalia”

„Sa rămână domnul doctor Lefter în Mangalia, ne-a tratat mulți pacienți din Mangalia și în special pe mama mea.”

„Semnez pentru ca Dn Dr Lefter Dan Nicolae sa nu fie detasat. Este cel mai bun medic si noi il vrem in spitalul nostru….nu detasat.”

„Nu vreau sa plece dr. Lefter de la Spitalul Mangalia pentru ca e singurul internist bun, care se preocupa de soarta pacientilor.”

„Este un specialist, un medic dedicat oamenilor si foarte competent. Astfel de medici trebuie tinuti, preciati si încurajați. Va multumim domnule doctor.”

„Un om foarte important pentru comunitatea nostră Nu va bateți joc de valorile umane.”

„In acest medic am încredere”

„Doresc ca cetățenii orașului Mangalia sa beneficieze de competentele acestui medic cu experiența.”

„Semnez pentru ca este un medic drept și demn de profesia lui.”

„Semnez pentru că domnul doctor Lefter este un medic de valoare al orașului Mangalia, am fost pacienta dânsului împreună cu mama mea D.V. și am fost foarte bine tratate. Consider că oamenii ca dânsul trebuie apreciați și susținuți. Orașul nostru are nevoie de un astfel de medic!”

„Mangalia are nevoie de un medic așa bun cum este Domnul Dr Lefter și totodata domnul doctor merita întreaga recunoștință susținere a comunității.”

„Mama mea, locuitor al orasului Mangalia, este de foarte multi ani una dintre pacientele domnului doctor Lefter. Am nevoie sa o stiu ca sanatatea ei este urmarita de un specialist bun si de incredere.”

„Este un doctor cu suflet si pune suflet în tot ce face. Multumesc domnului doctor Lefter.”

„Tatal meu este bolnav de ciroza si este pacientul Dlui. Doctor Lefter. Va rugam mult, avem nevoie imediata de Dl. doctor inapoi la Spitalul din Mangalia pentru a-l putea trata pe tatal meu.”

„Nu este normal ce se întâmplă. Un doctor bun profesional, cunoscut de toată populația orașului.”

„Pacientii dansului au nevoie de medicul lor !!!”

editiadesud.ro

21 Comments

 1. Un bun prilej ca dr. Lefter să candideze independent la primăria Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2022 @ 16:25

 2. Bun prilej…pentru cine, ce treabă are ‘sula’ cu prefectura ?!

  Comentariu by Doru — 26 martie 2022 @ 17:29

 3. Bun prilej ca tu să bei două găleți de apă pe zi.

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2022 @ 17:36

 4. Stie toata lumea cum a fost „promovata” acesta individa. Lefter probabil, ca ii creaza o stare de inferioritate, la ce pregatire are individa.

  Comentariu by pop — 26 martie 2022 @ 17:41

 5. Da….interesantă replica !
  ))))

  Comentariu by Doru — 26 martie 2022 @ 19:15

 6. asta e cand pui sefa peste un doctor primar o secretara de primar 😛

  Comentariu by wow — 26 martie 2022 @ 19:37

 7. Nu se gasește cineva sa sesizeze Cancelaria primului ministru, sa se verifice modul de ocupare și competențele celor care ocupa functii de conducere in spital și primarie, dar și faptele de abuz? S-a ajuns prea departe, jos labele de pe doctor.

  Comentariu by dana — 26 martie 2022 @ 21:35

 8. Un oraș condus de oameni mediocri. In momentul de față personalul din primarie, pretinsii functionari publici sunt analfabeți funcționali iar unii au manifestări clare de ADHD. Pentru cei rămași viața este un calvar, trăiesc cu sentimentul ca in ruleta ruseasca ca vor fi eliminați cate unul. Vis a vis de dr. Lefter el este la mana unei facturi de femeie a cărui creier i-a plecat de mult in vacanta cu Iuby.

  Comentariu by Ana — 26 martie 2022 @ 23:45

 9. https://m.youtube.com/watch?v=8aWVy2Go3EQ
  … schimba parul dar naravul ba.

  Comentariu by nabuco — 27 martie 2022 @ 0:42

 10. Oricui i s-ar întâmpla așa ceva, este o supărare. Mult timp petrecem la locul de muncă, trăiești cu colegii timp cât trăiești cu familia, poate și mai mult. Este ca și cum ți-ai pierde familia. Este o nedreptate și nu știi cui ai putea să protestezi, nu știi unde să îți cauți dreptatea. Un medic este curajos, face parte din natura meseriei lui. Dar tot o nedreptate este și le primește singur, dacă celorlalți nu ne pasă.

  Acțiunea.
  Fără știrea medicului, am demarat această petiție adresată managerului Spitalului Mangalia. Să fie conștienți toți de problema socială care generează, un pacient se simte mai descumpănit decât medicul pe care îl pierde. Trebuie să reia o relație pacient-medic de la început.

  Cu ce ajută această petiție? Ajută medicul, oamenii și-au exprimat iubirea și respectul. Ajută pacienții, pentru că își exprimă sentimentul. Ajută și pe cei care au luat decizia, să o reconsidere.
  Atrage atenția presei, în final va fi pe masa ministrului sănătății, care este medic și știe că nu ai ce face cu un medic specialist în altă patologie, pe un post de diferit.

  Această face diferența dintre a acționa și a fi nepăsători.
  A acționa nu înseamnă doar să deschizi o petiție, ci și să o faci cunoscută, să trimiți mesaje private la sute de oameni cu care ai deschis conversații în timp, să mergi pe la pacienții vârstnici să iei semnături fizice.
  Această petiție nu are valoare juridică. Nu este ca la inițiativa cetățenească. Dacă există chestiuni juridice, ar putea fi între cel prejudiciat și prejudiciator.
  Dar are valoare socială. Aleșii locali, demnitarii, parlamentarii au atribuții și pentru a stinge problemele sociale.
  De aceea, vă invit să semnați petiția, online sau cu semnătură fizică.

  Comentariu by Mentalistul — 27 martie 2022 @ 9:38

 11. Oricui i s-ar întâmpla așa ceva, este o supărare. Mult timp petrecem la locul de muncă, trăiești cu colegii timp cât trăiești cu familia, poate și mai mult. Este ca și cum ți-ai pierde familia. Este o nedreptate și nu știi cui ai putea să protestezi, nu știi unde să îți cauți dreptatea. Un medic este curajos, face parte din natura meseriei lui. Dar le primește singur, dacă celorlalți nu ne pasă.

  Acțiunea.
  Fără știrea medicului, am demarat această petiție adresată managerului Spitalului Mangalia. Să fie conștienți toți de problema socială care generează, un pacient se simte mai descumpănit decât medicul pe care îl pierde. Trebuie să reia o relație pacient-medic de la început.

  Comentariu by Mentalistul — 27 martie 2022 @ 9:40

 12. (continuare…)
  Cu ce ajută această petiție? Ajută medicul, oamenii și-au exprimat iubirea și respectul. Ajută pacienții, pentru că își exprimă sentimentul. Ajută și pe cei care au luat decizia, să o reconsidere.
  Atrage atenția presei, în final va fi pe masa ministrului sănătății.

  Face diferența dintre a acționa și a fi nepăsători.
  Din partea mea, a acționa nu înseamnă doar să deschizi o petiție, ci și să o faci cunoscută, să trimiți mesaje private la sute de oameni cu care ai deschis conversații în timp, să mergi pe la pacienții vârstnici să iei semnături fizice.
  Această petiție nu are valoare juridică. Nu este ca la inițiativa cetățenească. Chestiunile juridice sunt între cel prejudiciat și prejudiciator.
  Dar are valoare socială. Aleșii locali, demnitarii, parlamentarii au atribuții pentru a stinge problemele sociale. Pentru pacient, să își piardă medicul este o problemă, trebuie să ia totul de la capăt.

  De aceea, vă invit să semnați petiția, online sau cu semnătură fizică.

  Comentariu by Mentalistul — 27 martie 2022 @ 9:44

 13. Cine strange semnaturi fizice? Ozzy, sesizează și primul-ministru.

  Comentariu by dana — 27 martie 2022 @ 11:52

 14. Domnule Vișa, nu se pune problema ca dr. Lefter sa candideze, asa cum arata orașul și problemele financiare cu care ne confruntam pe plan local am eșuat de foarte mult, doar un geniu poate sa ne scoată din aceasta gaura neaga. Important este sa-i respectam pe putinii oameni profesioniști care au mai rămas în oraș, unul dintre ei fiind dr. Lefter. Este nevoie de o echipa foarte bine pregatita care poate aduce orașul pe rampa succesului. Va invit sa votati petiția.

  Comentariu by Ana — 27 martie 2022 @ 12:15

 15. Bai electoratul mai mult sau deloc indignat sa stiti ca primarul in Romania are putere mare.Poate sa faca si un monument in forma de cacat cu bani publici la pret de satatui libertatii si nu avem ce face.Asa e construita politic tara asta.Deaia trebuie sa beliti ochii cabd votati.Bine ce nu e popo promarul nostru…

  Comentariu by mihai de la mangalia — 27 martie 2022 @ 13:13

 16. Pt.13
  Dacă nu există un geniu, atunci să continuăm cu ce avem ?

  Comentariu by lucian visa — 28 martie 2022 @ 14:26

 17. In locul lui Lefter il pune pe Golgiu ca de se Principe la Toate , Fosila de OM ,in afara de tânji si sa ia 40% din comisioanele lui Radu , mare strateg ,vorba lui nea Nelu Prostanac ..

  Comentariu by Florin — 28 martie 2022 @ 16:02

 18. TOT E BINE SE POT REZOLVA CU SUCCES PROBLEMELE SEXUALE DIRECT LA CONDUCERE!

  Comentariu by ipsi — 29 martie 2022 @ 12:09

 19. COMPORTAMENTUL domnului primar, DIN PACATE SE PROPAGA SI LA ALTI SEFI:
  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/politistii-din-cadrul-politiei-mangalia-protesteaza-in-fata-institutiei-ce-nemultumiri-au-oamenii-legii-video-778440.html

  Comentariu by nabuco — 30 martie 2022 @ 15:13

 20. Dupa cum vedeți detasarea unui medic nu contează prea mult!!!

  Comentariu by Ana — 30 martie 2022 @ 21:45

 21. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/mdlpa-anl-a-receptionat-16-locuinte-pentru-medici-in-municipiul-mangalia-778608.html

  Comentariu by lucian visa — 31 martie 2022 @ 15:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress