Mangalia – politica locală

16 martie 2022

Așa arată Școala Gimnazială din Mangalia, ”bombardată” de indiferența lui Radu!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:20

Cristian Radu, de la Mangalia, nu prea dă pe la școală! Școala Gimnazială Gala Galaction arată ca după război. Părinții stau cu grijă în fiecare azi, atunci când își trimit copiii la școală, cu gândul că oricând poate avea loc o tragedie. Directorul școlii gimnaziale și primarul municipiului Mangalia pasează răspunderea de la unul la altul.

Școala Gimnaliază Gala Galaction din Mangalia este una dintre cele mai vechi școli din județ. Aceasta este formată din două corpuri, unul dintre ele datând din anii 1940. Școala a primit denumirea scriitorului Gala Galaction în anii 2001 – 2002, cu acordul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul ediției a 3-a a Zilelor Școlii. Deși este recunoscută pentru meritele deosebite obținute de elevii instituției de învățământ, pe edilul Cristian Radu pare să nu-l intereseze condițiile în care aceștia studiază și nici că oricând s-ar putea produce o tragedie.

În timp, clădire s-a degradat vizibil, iar părinților le este teamă să-și mai trimită copiii la școală. În 2020, primăria promitea că va reabilita școală, dar iată că nici până astăzi lucrările nu au fost demarate. Consiliul Local Mangalia aproba, într-una din ședințe, sursele de finanțare pentru construirea unei noi clădiri a Școlii „Gala Galaction” din oraș. Erau puse la bătaie fonduri europene nerambursabile de peste 16 milioane de lei. Unde sunt banii, doar Radu știe.

Directorul școlii, Veronica Gherghinoiu, a declarat pentru Replica că este conștientă de situație și că în anul 2020 era în plan un proiect de reabilitare a întreg corpului școlar. Din caza pandemiei, susține directorul, lucrările de reabilitare nu au mai început.

Aceasta susține că a făcut o sesizare la primărie cu privire la această problemă, dar nu a primit nici un răspuns până în momentul de față.

Primarul orașului Mangalia, Radu Cristian, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că directoarea este cea mai în măsură să deschidă acest subiect, ferindu-se să ofere detalii despre proiectul de reabilitare stopat în urmă cu doi ani.

Până când cei doi se decid cine este responsabil cu demararea lucrărilor de urgență, să dea Domnul să nu se întâmple vreo tragedie!

VIDEO:

Maria ONICĂ, Replica 16.03.2022

14 Comments

 1. articol ptr „denigrarea” lui r c , eu din cite stiu a facut o constructie noua, acolo unde a demolat garajele.
  Bani europeni? Pai spuneti voi cum pot fi furati?
  Pai daca nu pot fi furati, de ce s-ar complica raducu? Ce, ii face cineva statuie ca a facut o cladire noua ptr o scoala?
  Cine vrea sa se certe cu r c , sa-l intrebe de scoala, pe unde a facut scoli inalte.
  Traiasca nasu ca l-a facut „om mare”, Blejnar.

  Comentariu by pop — 16 martie 2022 @ 18:01

 2. Dle Visa, și poza vă rog, e de colecție. A dracu Alexandra Cucu, ce bine le alege.

  Comentariu by Anonim — 16 martie 2022 @ 22:09

 3. Pt. #2
  https://www.replicaonline.ro/rbin/data390000/bfbsf.jpg

  Comentariu by nabuco — 16 martie 2022 @ 22:41

 4. Ce credeti,rezultatul recensamantului ce va sa vina,are importanta in deschiderea unor investitii in scoli noi ? Investitiile primesc si ele niste aprobari…Cu totii stim ca din populism electoral s-au aruncat bani in scoli…fara elevi ! Deși factorii de decizie știu că banii ajung în școli fără elevi, investițiile merg înainte pentru că așa scrie în programul de guvernare.

  Comentariu by I.S — 17 martie 2022 @ 8:13

 5. Mai bine sa mergem prin oras si sa vedem pe unde sunt aruncati banii nostri,sau daca nu,vedeti cum din partea cealaltă, tot din gomosenie electorala unul Condrut face PR imagistic la lucrări care ar trebui să stârnească nu râsul ci indignarea ! E vorba de trotuare care ” pleaca” spre Albesti ! https://mangalia.ro/index.php/2022/03/14/lucrari-de-infiintare-si-reabilitare-a-trotuarelor-la-mangalia/

  Comentariu by I.S — 17 martie 2022 @ 8:44

 6. Sa vina Colgiu sa ne arate cum sa facem sa primim si noi bani pentru reparatii
  Facem orice..
  toate

  Comentariu by secretara — 17 martie 2022 @ 13:41

 7. “De ce nu o să mai avem voie să criticăm politicienii corupți în România? Pe modelul hoțul strigă hoții, din cauza USR. Știați că în martie 2021 când Stelian Ion era Ministrul Justiției s-a introdus de către acest minister un amendament într-un proiect de lege, care incrimina incitarea la ură sau violență pe criterii de opinie sau apartenență politică. Ideea sună frumos și etic. Ai crede că ăștia de la USR sunt pacifiști, dar în realitate efectele amendamentului introdus de Stelian Ion incriminează libera exprimare referitoare la opinie și apartenență politică. Jurnaliștii sau chiar cetățenii care scriu pe facebook ceva împotriva unui partid în mod direct devin pasibili de închisoare între 6 luni și 3 ani.

  Ca să fie clar, acest amendament a fost propus de Ministerul Justiției sub Stelian Ion, pe o directivă cadru venită de la UE, care însă în fază incipientă nu incrimina opinia. După ce a introdus amendamentul Stelian Ion a predat responsabilitatea documentului către colega sa, senatoarea USR PLUS din Comisia Juridică Simona Spătaru, motiv pentru care la ceva timp și după unele contestări proiectul trece și de Senat către Cameră.

  După multă procedură legislativă în Parlament, dar mai ales în urma schimbărilor în structurile de conducere ale USR-PLUS, useriștii s-au trezit acum că nu mai sunt de acord cu legea propusă de ei. Proiectul de lege mai poate fi supus unei contestații înainte de promulgare, dar ca idee hoțul strigă hoții, iar USR din nou este de un penibil absolut. Mai întâi introduce un amendament care schimbă sensul unei legi într-o direcție odioasă, care o transforma în instrument de cenzură a opiniei, iar ulterior iese în media și critică legea. Cum să faci așa ceva? Cu toate astea, cred că IPOCRIZIA USR-PLUS nu mai surprinde pe nimeni.

  Scriu asta cât încă e legal, că după ce trece legea nu o să mai avem voie să zicem nimic de userei.” susține Dănuț Pop.

  Liderul PER a clarificat pe facebook parcursul amendamentului legislativ introdus de USR care va cenzura critica politică prin închisoare.

  Comentariu by Mentalistul — 17 martie 2022 @ 20:50

 8. Mai mare RUȘINEA in centrala orașului sunt străzi fara canalizare si apa , asa Primar ,asa oraș ,eu vara mai închiriezi cu contract prin ANAF ,impozite de zona A si primaria nimic ,pe strada Frumoasei zici ca au bombardat rușii ,ce faci primare iti numeri Amantele ,mai Vino pe teren intre oameni !!!!

  Comentariu by Florin — 18 martie 2022 @ 15:43

 9. OBLIGAȚI SĂ NE ÎNMORMÂNTĂM PĂRINȚII ÎN CÂMP
  – ne-au furat până și morții!

  Am fost indus în înșelăciune: știind că îl înmormântez pe tata într-un cimitir, conform unei HCL, în realitate am fost dus în înșelăciune să îl înmormântez într-un teren agricol, aparținând domeniului privat al municipiului Mangalia.
  HCL 316 /18.12.2019 a retras dreptul de folosință gratuită a unui teren de 2,5 ha, atribuit Cultului Musulman Mangalia cu destinația cimitir, astfel terenul (cu mormintele în el) s-a întors în circuitul agricol, cu folosință „teren arabil” în Cartea Funciară.
  Astăzi, tatăl meu și ceilalți defuncți musulmani din Mangalia sunt înmormântați pe câmp, pentru că asta a voit primarul.

  HCL 319 / 2019 induce în înșelăciune musulmanii. În hotărârea consiliului local sunt prevăzute următoarele:
  „(1) Cimitirele musulmane aflate în administrarea municipiului Mangalia, prin Direcția de Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice, sunt:
  – Cimitirul situat pe strada Demetrios Callatianul;
  – Cimitirul situat pe strada Oituz, nr.109.
  (2) Conform hotărârii Comitetului Geamiei sunt interzise înhumările în cimitirul situat pe strada Demetrios Callatianul.” (nota mea: e plin, nu mai sunt locuri)
  Conform actelor primăriei, singurul cimitir în care pot fi îngropați defunctii musulmani este cel situat pe strada Oituz, nr.109. În realitate, la acea adresă nu există cimitir, ci doar un teren agricol. Dar se încasează concesiuni pe morminte ca și cum ar fi cimitir. Se încasează taxa pentru întreținere cimitir, dar cimitirul nu există juridic.
  Am făcut toate demersurile la primărie și la Muftiat pentru aducerea la legalitate și pentru a avea cimitir musulman în Mangalia. Primăria a confirmat că nu există cimitir înființat legal în strada Oituz, iar Muftiatul a refuzat să răspundă, după ce muftiul m-a chemat să mă roage să retrag cererea, în care solicitam informația „Unde pot musulmanii din Mangalia să își înmormânteze rudele decedate?”.
  În spatele acestui prejudiciu adus comunității musulmane sunt de fapt contracte bănoase pentru administrarea și întreținerea cimitirelor, decontate din bugetul local. Inclusiv conflicte de interese pentru un consilier PNL.

  Cum v-ați simți dacă primarul v-ar obliga să vă înmormântați părinții pe un câmp?

  Gard în gard cu acest cimitir ținut ilegal de primarul Radu Cristian, se construiește un cimitir municipal nou, de rit creștin. Se trag utilități de apă, se instalează stație de transformare a energiei electrice, se construiește canalizare, totul demarează rapid pentru finalizarea proiectului și pentru a avea un cimitir creștin funcțional.
  Am solicitat în Consiliul Local, dacă tot se aduc utilitățile la noul cimitir creștin, gard în gard cu cimitirul musulman (căruia i s-a refuzat investiția din 2014 până în prezent), să se adauge prezentului proiect și finalizarea construcției cimitirului musulman, care este tot al primăriei. Nu costă mult să instaleze primăria o țeavă de alimentare cu apă și peste gard, la cimitirul musulman.
  Atât primarul, împreună cu consilierii locali PNL , PNL și PSD (care votează toate relele primarului), au refuzat și refuză să fie instalate aceste utilități și în cimitirul musulman, vecin cimitirului creștin. De ce? Nu mi-au răspuns, de fiecare dată s-au ridicat din ședința consiliului local și au plecat. Dar mergând pe urma banilor devalizați din bugetul local, am indentificat motivele: pentru bani ne-au furat și morții!

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7809871869038926&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 19 martie 2022 @ 16:50

 10. 1.100.000 lei din bugetul local pentru un ONG condus de Filip Dumitru, Angelescu Dragoș și Stan Linica.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7809256462433800&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 19 martie 2022 @ 16:51

 11. PRIMARUL PNL RADU CRISTIAN ȘI PREȘEDINTELE PARTIDULUI AUR DIN MANGALIA GENEREAZĂ UN VAL DE REFUGIAȚI ROMÂNI
  – s-au apucat sa dea afară familii din locuințele sociale, cu forța.

  I s-a pus în cap primarului Mangaliei să dea afară oamenii din locuințele sociale de pe strada George Enescu, locuințe sociale construite de americani. Zilele trecute s-a dus dl. Stamate Claudiu, șeful de la Asistență Socială din Primăria Mangalia, și a încercat să pună oamenii să semneze niște documente, refuzând să le explice despre ce este vorba. Oamenii au refuzat, nu semnează până nu li se explică.
  Prin urmare, președintele partidului AUR în Mangalia, dl. Jianu Florin, care este și administratorul public al municipiului Mangalia, cu atribuții delegate de la primarul PNL Radu Cristian, a semnat și trimis somații pentru evacuarea locuințelor.

  Adevăratul scop al evacuărilor este că primarul vrea terenul de sub locuințele sociale.

  De câțiva ani, primarul Mangaliei are un discurs extremist în comunicatele oficiale, acuzând colectiv o etnie sau o categorie socială, că ar fi infractori, că fură și sparg case. Condamnarea colectivă este încriminată în Charta Drepturilor Omului ca fiind crimă împotriva umanității. Fiecare om trebuie judecat în parte, după faptele sale, nicidecum colectiv, la grămadă.

  Ca să scoată castanele fierbinți cu mâna altuia, primarul Radu Cristian a dat atribuții delegate președintelui AUR Mangalia – un partid cunoscut că promovează aceleași teme ca Rusia lui Putin – să semneze evacuările din locuințele sociale, practic să arunce acele familii în stradă pe vremea aceasta.

  Iată că acum, în timp ce Vladimir Putin generează valul de refugiați ucrainieni cu un război criminal, Radu Cristian adaugă acestei nenorociri un val de refugiați români, evacuați cu jandarmii din locuințe și aruncați în stradă, pe diverse motive, de cele mai multe ori fiind abuzuri și minciuni.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7808927172466729&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 19 martie 2022 @ 16:53

 12. Pt.9
  Aș vrea să fac un comentariu general despre cimitir.
  La Sulina am văzut că în același cimitir sunt ortodocși, catolici, musulmani, evrei, ruși lipoveni. Zonele sunt separate, dar neîngrădite. Nu văd de ce, dacă ne înțelegem cu musulmanii în viața asta, de ce nu ne-am înțelege și în viața de apoi.

  Comentariu by lucian visa — 20 martie 2022 @ 13:26

 13. D-le Vișa, acolo există gard pentru că mai întâi a existat cimitirul musulman. Ca să fie cimitir, obligatoriu trebuie să aibă gard.
  Abia apoi au acceptat ideea pentru un cimitir alături și a început proiectul cu noul cimitir ortodox.

  Dar este o idee bună: să demoleze gardul dintre cimitire, pentru că oricum tot terenul este al primăriei.

  Comentariu by Mentalistul — 21 martie 2022 @ 22:25

 14. @13- Cu multi ani in urma s-a dovedit a fi necesar gardul,atât la exterior cat si de departajare.Cand l-am facut-pe cheltuiala primariei-(asa cum am facut si gardul metalic de la geamie-pentru care un muftiu a mai adunat si bani de la enoriași,plus nus’ce sponsorizare -dupa ce s-a facut lucrarea !) l-am facut din două motive :1 Se crease o mișcare mare de „patrupede” care produceau probleme de igienă și disconfort pentru toți care veneau acolo,plus ca „bipedele” incepusera sa completeza gardul de acasa cu placile d’acolo ! 2 Creștinii au găsit în timp soluții,acceptate de religie,pentru folosirea spațiului la maxim.(cripte duble,sau triple ) Nu acelasi lucru se poate la musulmani(unde fiecare rămâne cu locul lui…pe sute de ani !) Deci in cazul asta trebuie facuta o „predictie”,eventual o cheltuiala anticipată! Referitor la ce spune dl Visa civilizarea locului se poate face prin organizare buna si chiar prin măsuri de coerciție,in schimb pentru spațiu…e o altă discuție!

  Comentariu by I.S — 25 martie 2022 @ 18:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress