Mangalia – politica locală

26 februarie 2022

INTERVIU cu Cristian Radu: „Toți locuitorii din Mangalia vor circula gratuit cu autobuzele electrice în extrasezon”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:37

Primarul municipiului Cristian Radu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre autobuzele electrice achiziționate pe fonduri europene. Valoarea lor se ridică la suma de 10 milioane de euro. Vorbim despre un proiect ambițios, unic în Dobrogea și printre puținele de acest timp în România.

Precizăm că acestea au fost achiziționate în luna iulie a anului trecut. Acum urmează a se concretiza următorii pași, stații de încărcare și construirea unui garaj pentru care administrația locală din municipiul Mangalia a depus deja un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța.

„Sunt achiziționate deja zece autobuze electrice, vorbim despre un proiect pe fonduri europene de 10 milioane de euro și în cadrul acestui proiect sunt mai multe etape. Prima etapă, achiziționarea acestor autobuze electrice, după care stațiile de încărcare. Avem de făcut un garaj, avem de asfaltat faleza din Cap Aurora, tot pe acest proiect și din ce mi-au spus colegii, pentru că facem ședințe săptămânale privind aceste proiecte pe care trebuie să le finalizăm cât mai repede, la data de 1 iunie ar trebui să pornească deja. Vom circula pe ruta Mangalia- Olimp și așa cum am spus în 2016 că absolut toți locuitorii Mangaliei vor circula gratuit în perioada 15 septembrie- 15 iunie, dar pe perioada verii toată lumea va plăti. Nu a fost stabilit un preț al biletului, dar va fi unul suportabil pentru că vorbim despre autobuze electrice”, a declarat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Autobuzele produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, au o capacitate totală de 36 de locuri, dintre care 22 pe scaune, patru dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități. Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor.

Loredana MIHAI, focuspress.ro 26.02.2022

5 Comments

 1. Din interviu (mi-a fost greu să urmăresc, mitomania mă indispune) înțeleg că primarul Radu Cristian este în relații cordiale cu Iorguș, acum îl laudă, după ce ani la rând i-a făcut plângeri penale.
  Că mai există un singur consilier local care urlă, dar cică este izolat și nu este băgat în seamă. Din frustrarea primarului se întelege cât de ticăloși sunt cei care insistă cu minciuna că eu aș fi în complicitate cu primarul și nicidecum PSD.

  Am fost în opoziție de la începutul mandatului, în sensul că am identificat ce fac ei greșit, în defavoarea populației, ori cum se desfășoară jaful organizat asupra Mangaliei. Mai mult am ajutat, în interesul Mangaliei, chiar dacă lui Radu nu i-a convenit că am descifrat unde se duc toți banii.
  Asta fac pentru locuitorii Mangaliei.
  Dar frustrarea primarului în ceea ce mă privește mă determină să fac și pentru mine: am să îl altoiesc până va blestema ziua în care s-a referit cu aroganță la mine, insultându-mă, și m-a determinat să plec la război. La câtă hoție face, la cât rău face, nu mi-e greu să merg cu câte un subiect până la capăt, până se dovedește furtul și corupția.

  Abia atunci va fi îndreptățit să meargă și să dea interviuri, plângând pentru ce îi fac.

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2022 @ 19:33

 2. La 12:50 i-am trimis primarului această solicitare: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7712966435396137&id=100000485715789
  A văzut și nu mi-a răspuns, dar acum dă declarații că primăria ajută refugiații.
  Avem cazuri concrete, cu oameni care vin, dar primăria declară că ajută. Pe cine? Pe cei care nu vin în Mangalia?

  Dacă este primăria atât de disponibilă să ajute refugiații, să contacteze pe colega noastră Larisa Canea, are pe drum familii care vin spre Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2022 @ 20:25

 3. A imbatranit urat si la exterior si pe dinauntru.

  Comentariu by anonim — 28 februarie 2022 @ 7:44

 4. https://www.youtube.com/watch?v=vDU4MoTBxfY

  Comentariu by nabuco — 4 martie 2022 @ 16:27

 5. https://www.replicaonline.ro/liviu-chesnoiu-despre-putin-un-om-cu-umor-nu-poate-avea-probleme-psihice-510940/

  Comentariu by nabuco — 7 martie 2022 @ 17:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress