Mangalia – politica locală

19 februarie 2022

Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”. Investitorul este soția lui Zanfir Iorguș, fost primar la Mangalia

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:34
 • Conform memoriului, obiectivul este amplasat în județul Constanța, pe raza UAT 23 August, zona Jura

Mariana Iorguș, soția lui Zanfir Iorguș de la Mangalia, a depus documentația la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”.

Fost primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguș este în prezent consilier local în Consiliul Local Municipal Mangalia.

Conform memoriului, obiectivul este amplasat în județul Constanța, pe raza UAT 23 August, zona Jura, parcela IE 108195, iar PUZ-ul este efectuat pentru loturile IE 108193, IE 108194 și IE 108195.

Principalele atuuri de valorificat în domeniul economic, specifice zonei din care face parte terenul studiat, care constituie contextul economic în care se va insera propunerea PUZ:
-potențialul agricol poate să constituie o activitate eficientă economic, aducătoare de venituri la bugetul local și locuri de muncă pentru o parte din populație
-prin integrarea agriculturii cu turismul se pot obține beneficii importante pentru localitate, în condițiile realizării unui turism durabil
-valorificarea potențialului logistic, datorat legăturii facile la căi de transport rutier naţionale
-valorificarea potențialului energetic verde solar și eolian, aspect ce poate fi abordat în studii ulterioare iniţiate de autoritatea locală -trebuie încurajată utilizarea panourilor solare pentru producerea apei calde atît la instituții publice cât și la imobilele private (în primul rând la locuințe)
-există, disponibil de terenuri pentru dezvoltarea activităților economice și pentru locuire.
-zona studiată este în imediata vecinătate a unor reţele edilitare publice, conform avizelor, reţele pentru care se crează oportunitatea de modernizare.

Pentru facilitarea dezvoltării zonei, este necesară extinderea și modernizarea echipării tehnico-edilitare publice (alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică) în acord cu normele de mediu.

Accesibilitatea amplasamentului, prezenţa infrastructurii de utilităţi şi creşterea interesului publicului pentru turism de tip activ, în regim de vilă cu apartamente şi activităţi complementare din categoria agroturismului şi a activităţilor sportive, constituie oprtunităţi şi avantaje care pot fi valorificate în condiţiile locale. Situarea aparent izolată şi accesibilitatea indirectă din DN39 pot fi apreciate ca dezavantaje dar ele pot deveni atu-uri ale investiţiei prin promovare de nişă.

Amplasamentul este situat izolat, adiacent limitei de sud a UAT 23 August cu UAT Mangalia, pe traseul drumului de exploatare DE36, la distanţa de cca 800m de intersecţia DE36 cu DN39. Intersecţia DE36 cu DN39 este în dreptul bornei km 35+900m, pe partea de est a drumului naţional.

Propunerea PUZ constă în delimitarea următoarelor UTR-uri funcţionale şi morfologice:
a) UTR T1 – funcţiuni turistice de cazare în clădiri de înălţime mică dispuse pavilionar
b) UTR TL1 – funcţiuni de locuire individuală şi/sau colectivă în imobile de înălţime mică
c) UTR SP – zona pentru activităţi sportive, loisir, activităţi comune
d) UTR V – zona spaţii verzi de protecţie, plantaţii.
e) UTR C – zona căi de comunicaţii şi transport

Claudia Corbu, Ziua de Constanța 19.02.2022

14 Comments

 1. Asta este pentru cei care nu s-au lamurit de ce dulaul a devenit o coada care da din caine !!

  Comentariu by I.S — 20 februarie 2022 @ 8:28

 2. https://atacdeconstanta.com/familia-iorgus-beneficiara-jafului-de-la-fruviileg/

  Comentariu by nabuco — 20 februarie 2022 @ 13:25

 3. Mariana vecina cu Jura ! In rest,in CL e liniste ! Iote si pe matusa Tamara care zice : https://youtu.be/JJy2ZVv2ogk

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2022 @ 15:56

 4. Pt 3: Consiliul Local nu mai există „de facto”, ci doar „de jure”. Membrii Consiliului Local, în afara celor de la PER, sunt niște oameni de paie, indiferent de la ce partid sunt – fie PNL, fie PSD, fie Pro România. Votează la ordin, deci CL este fictiv. Comisiile nu au activitate, nu se preocupă cu problemele cetățenilor Mangaliei.
  Acum vedeți valoarea lui Iorguș, care votează la ordinul lui Radu Cristian; vedeți valoarea PSD-ului lui Tase, vedeți valoarea zero a lui Dan Moldovan.

  Dar liniște totală (în sensul complicității) nu este în ședințe, nu din partea mea. Ei pot să îmi taie microfonul în ședințele online, dar pentru fiecare astfel de lipsă de respect sunt îndreptățit să verific ce au vrut să ascundă cu fapta. Poate că fără încercările lor de a-mi închide gura, nu aș remarca unde sunt bubele care îi dor. Și astfel reușesc să descifrez mecanismul jafului organizat: unde intră în panică și își arată caracterul, acolo le este buba pe care vor să o ascundă. Cu cât apăs mai mult pe ea, cu atât țipă mai tare de durere.

  Vă spun aceste lucruri, poate mai există persoane care vor să lupte împotriva acestei mafii care devalizează Mangalia și obligă pe locuitorii ei să muncească sclavi pentru averea devalizatorilor (1 zi din 10 zile muncite de către un salariat se duce în bugetul local).
  Poate mai există altcineva care are forța interioară, priceperea, , determinarea, integritatea etc, să se lupte pentru binele Mangaliei. La Iorguș, la PSD, la PNL, la USR… nu vă mai așteptați, nu au priceperea și nici voința să îi altoiască pe mafioții care devalizează Mangalia.
  Cei care sunt voit surzi și orbi aveți 2 optiuni:
  – fie acceptați resemnați, precum în Miorița, să fiți sclavi pentru îmbogățirea unor străini de oraș (Sclavul este sclav pentru că a ales să fie sclav!)
  – fie încetați să negați realitatea, aceea că, momentan, în afară de Ozzy Menabit și echipa lui, nu mai există altcineva care să se lupte cu hoții care devalizează Mangalia.

  Ceea ce alege fiecare, spune despre caracterul său.

  Comentariu by Mentalistul — 20 februarie 2022 @ 19:01

 5. like pt. # 4!

  Comentariu by nabuco — 20 februarie 2022 @ 19:49

 6. Dacă nu era Ozzy și echipa lui ajungea Iorguș sau Murad primar, de asta e om de bază al șefului și mimează opoziția, se pare că există oricând 2500 de proști în Mangalia să pună botul. Dar ce te faci dacă mai vine vre „adevărată” opoziție de A.U.R. că se mai împarte din segmentul prostimii…

  Comentariu by Gina — 21 februarie 2022 @ 19:57

 7. Folclor de genul: Ozzy e de vină pentru că s-a aliat prea târziu cu Murad.

  În realitate, Murad a pierdut prin trădarea PSD cca 3.000 de voturi. 850 la Iorguș, sanchi nu a reușit să explice oamenilor în atâta timp că s-a retras în favoarea lui Murad. Iorguș s-a retras din timp, și totuși degeaba pentru că 850 au votat Iorguș, iar 840 au votat cu ștampilă dublă, pe Iorguș și Murad. Chiar au fost debusolați oamenii aceia? Așa a fost mesajul. Cert este că: cu Iorguș retras din timp, tot degeaba pt ca Murad a pierdut voturile PSD pe primar. A mai plătit și vreo alte 1.400 de voturi (prin cine credeți? prin PSD), dar cei care au dat banii le-au zis:”Radu la primar, PSD la consiliu”.
  În total, 3.000 de voturi pierdute de Murad. 1.700 anulate, restul pe banii lui Murad a fost votat Radu.

  Drept dovadă, de atunci PSD este submisiv lui Radu. Îi votează când Radu nu are voturi îndeajuns. Plus că alde Foleanu sare înaintea tuturor în atac la mine, înaintea consilierilor PNL.

  Eu am făcut ce era de făcut, am ales să pierd din locuri de consilieri și din imaginea politică, ca să scăpăm de Radu. Cu condiția să între Murad în PER.
  Cândva vom discuta și despre asta.

  Comentariu by Mentalistul — 21 februarie 2022 @ 21:21

 8. hai sa facem un exercitiu de imaginatie.iorgus e consilier local.conform spuselor sale din campanie nu este de acord cu politica radu cristian.ia vedeti ce opozitie ii face in CL primarului.l ati auzit scotand vreun cuvant? ca sa mergem mai departe putem specula zicand ca iorgus n a vrut sa iasa primar.a vrut doar sa fie un iepure.mic fricos cu urechile lungi dar cu buzunare largi 😛
  iepure care a fost chivernisit si din salariul de primar a cumparat juma de mangalea.traiasca ANI si ceilalti.

  Comentariu by wow — 23 februarie 2022 @ 11:11

 9. https://www.cotidianul.ro/sri-preda-cnsas-aproape-trei-milioane-de-inregistrari/

  Comentariu by nabuco — 23 februarie 2022 @ 16:07

 10. cont. @9
  https://www.replicaonline.ro/scandalul-legii-interceptarilor-in-senat-a-devenit-mai-periculoasa-509697/
  pnrr-ul!

  Comentariu by nabuco — 23 februarie 2022 @ 16:11

 11. https://www.replicaonline.ro/sediul-pntcd-a-fost-evacuat-hira-este-o-decizie-judecatoreasca-definitiva-si-irevocabila-510064/

  Comentariu by nabuco — 24 februarie 2022 @ 19:54

 12. https://focuspress.ro/ancheta-la-spitalul-mangalia-medicamente-si-ustensile-ascunse-in-podul-unitatii-descoperite-in-urma-unui-control/

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2022 @ 13:38

 13. „obiectivul este amplasat în județul Constanța, pe raza UAT 23 August”…

  Chiar nu a observat nimeni ca terenurile se afla pe raza localitatii 23 August?

  Comentariu by Ha ha — 27 februarie 2022 @ 8:19

 14. https://www.replicaonline.ro/santierul-naval-2-mai-sa-mangalia-condus-de-un-inspector-de-la-primaria-lehliu-gara-510654/

  Comentariu by nabuco — 1 martie 2022 @ 10:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress